VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Miksi Paavo, miksei Matti?

Tuen presidentinvaaleissa valitsijayhdistyksen ehdokasta Paavo Väyrystä. Miksi Paavoa, miksei Mattia?

Paavo Väyrynen on tukenut tavallisten suomalaisten asiaa eikä ole Suomea Euroopan liittovaltioksi puskevan eliitin juoksupoikana. Paavon johdonmukainen ulko -ja turvallisuuspoliittinen linja Suomen liittoutumattomuuden säilyttämiseksi sekä erityisesti EU, euro -ja  maahanmuuttokriittinen kanta ovat hänen vahvuuksia.

Keskustan linja on hämärtynyt enkä siksi voi tukea keskustan Matti Vanhasta. Koen hänen ajaneen Sipilän hallituksen kanssa suomalaisia eriarvoistavaa ääriliberaalia oikeistopolitiikkaa.

Puheet ja teot eivät kohtaa. Alkiolaisuus ja köyhän asia ovat olleet Sipilän suulla kuultuna pelkkää sanahelinää. Tästä osoituksena jyrkkä kannatuksen lasku ja teot ovat suosineet hallituskumppani kokoomusta. On suorastaan ironista, että puolueen puheenjohtajana on miljonääri, joka johtaa maata kuin yritysjohtaja eikä kykene ymmärtämään, että meitä on monen kerroksen väkeä.

Sipilällä ei ole ollut myöskään riittävää ymmärrystä suomalaista oikeus- ja yhteiskuntajärjestystä kohtaan. Tästä on ollut osoituksena halu pakottaa tekemään uudistuksia jopa perustuslain vastaisesti ja hätiköiden. Viitaten esimerkiksi yhteiskuntasopimuksen ja soteuudistuksen tekemiseen, joista yhteiskuntasopimuksen solmiminen muuttui lopulta kilpailukykysopimukseksi, jonka maksumiehiksi laitettiin julkinen sektori ja soteuudistuksen ensimmäinen yritys kaatui puhtaasti perustuslaillisiin ongelmiin.

Ihan sääliksi on käynyt niitä virkamiehiä, jotka ovat joutuneet valmistelemaan näihin liittyvää lainsäädäntöä omalla virkavastuullaan valtavan paineen alla ja kiireellä. Hyvää lainsäädäntöä ei ole mahdollista tehdä, jos asioita ei tehdä huolellisesti ja jatkuvasti hätiköidään.

Samoin on ollut nähtävissä se avoimuuden ja läpinäkyvyyden puute sekä suoranainen demokratian halveksinta, mitä tapahtui esimerkiksi viime kesänä perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoamiseen liittyvissä kulisseissa ja sen jälkeen. Sipilällä on ollut kova tarve nostaa itsensä muiden yläpuolelle, vaikka yhtä lailla hänen omassa toiminnassa on ollut puutteita. Edellä mainittujen lisäksi vuoden 2015 pakolaisinvaasioon liittyvissä toimissa ja sen jälkihoidossa. Näitä asioita ei yksinkertaisesti hoideta kuin omaa yksityistä yritystä, koska asioihin liittyy paljon sellaista, missä esimerkiksi kärsivällisyys ja huolellinen valmistelu palkitsee vasta tekijäänsä.

Keskustan on muutettava linjaa ja palattava takaisin omille juurilleen. Pidän myös käsittämättömänä, että puolue on ajanut 50 vuotta politiikassa mukana olleen kunniapuheenjohtaja Väyrysen nurkkaan mitä ilmeisimmin hänen konservatiivisten, mutta kuitenkin puolueen periaateohjelman mukaisten näkemysten takia.

Missä on se kaikki kunnioitus häntä kohtaan? Sipilä on pelkkä politiikan ”linnunpoikanen” Väyryseen verrattuna, mutta silti hänen on annettu säheltää ja vouhkata heti hallituksen alkumetreistä lähtien kuin kukkona tunkiolla. Mikään ”messias” hänkään ei ole ja samanlainen kuolevainen ihminen kuten kaikki me muutkin.

Nykyistä keskustalaista politiikkaa en voi hyväksyä. Työssäkäyvien ja työssä käymättömien puolustuskyvyttömien omien kansalaisten kyykyttämisen on loputtava. Moni työssäkäyvä joutuu jo muutenkin koville omalla työpaikallaan ja tavalliset ihmiset eivät ole syypäitä mahdollisiin poliitikkojen tekemiin virheisiin.

Jos Paavo peittoaa presidentinvaaleissa Matin, niin viimeistään silloin keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän on tehtävä omat johtopäätökset tai muun puoluejohdon on syytä ryhtyä asian vaatimiin toimenpiteisiin.

Suomi tarvitsee arvoisensa johtajan ja meitä Väyrysen kanssa samalla tavalla ajattelevia isänmaallisia konservatiiveja on paljon. Nyt, jos koskaan, muutos on meille mahdollisuus.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Juhani Vehmaskangas

Eräs henkilö lupasi äänestää Paavoa. Syynä se, että minä en ole ehdolla. - - muka.
Lauralle pisteet - tulee hyväksi?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Lauran kannattaa pitää yhtä Paavon kanssa. Se olisi todennäköisesti myös Matin ainoa mahdollisuus saada kannatusta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vesa, sinä olet tosi "monipuolinen" politiikko. Kotkan kaupungin keskustaryhmän puheenjohtaja, entinen perussuomalainen valtuutettu, Väyrysen avoin tukija. Olet omasssa blogissasi jakanut väärää tietoa, todistettasti ainakin kahteen kertaan. Ryhmäpuheenjohtaja ei esim, tiedä milloin seuraavat eduskuntvaalit pidetään, jos eduskunta hajotetaan? Luulisi valtuuston ryhmäpuheenjohtajan ottavan ssioista ensin selvää, ennenkuin sopaa äänestäjille jakaa?

En ole Keskustan kannattaja, mutta kuitenkin olet Keskustan pahin oman pesän likaaja, ellet suorastaan saastuttaja. Ihmettelen syvästi sitä, miksi olet nyt "keskustalainen? Sinun "poliittinen kotisi" on jossain aivan muualla?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kiitos mielipiteestäsi. Keskusta on hyvä puolue, mutta väärä politiikka.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ilmeisesti et näe mitään ongelmaa siinä, että toistuvasti jaat äänestäjille väärää tietoa? Miten uskot sen sen vaikutatvan uskottavuuteesi?

"Keskusta on hyvä puolue, mutta väärä politiikka". Hajottamalla Keskustan yhtenäisyyden nyt presidentinvaaleissa ilmeisesti uskot, puuolueen muuttavan politiikansa sinun haluaamasi suuntaan, tukemaan Paavo Väyrystä?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #5

Kiitos mielipiteestäsi. Kunhan keskustalaiset herää, niin palataan juurille koko puolueessa, ei siinä sen kummempaa. Pinnan alla jo kuplii. Jos Paavo voittaa Matin ja nousee toiselle kierrokselle, niin kuplii vielä kuohuvaakin. Katsotaan nyt rauhassa miten kisat menee. Mun onnennumero on seitsemän (7).

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #6

Onko Kotkan valtuustoryhmä jo siirtynyt taaksesi? Entä muut keskustalaiset?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #7

Kiitos taas Pekka. Onko sulla mitään mielipidettä itse substanssiin vai oletko sellainen jankkaajatyyppi, jolla levy jää paikoilleen, leen, leen...Jos tiedät mitä tarkoitan?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #8

Kyselin vain, mitä olet Kotkan valtuustoryhmässäsi jo saanut aikaan? Ovatko he sinun valtuustoryhmästäsi siirtyneet sinun mielipiteesi taakse? Toisaalta olen kysellyt kantaasi niistä vääristä tiedoista, joita blogissai jaat? Korjaamatta niitä?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #9

Jankkaaja Pekalle. Huomasitko, kun Paavon kannatus nousee? Nyt se on seitsemän (7) prosenttia tämän kyselyn mukaan. Niinistöllä jyrkkää laskua. Toinen kierros häämöttää. Nyt pannaan iso turbulenssi päälle. https://www.is.fi/presidentinvaalit2018/art-200000...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #11

Niinpä, oliko mielestäsi jotakin muuta odotettavissa? Mutta asettamiini kysymyksiin unohdit täysin vastata?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #12

Muistatko Clint Eastwoodin näyttelemän komisario Callaghanin, Likainen Harry (Dirty Harry)? Harry taisi sanoa sille hölmölle päällikölle, että mielipide on kuin persesilmä, jokaisella on vähintään yksi sellainen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #13

Niin, jokaisella varmasti on se yksi persesilmä? Silläkö mielipiteesi puolustat?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #16

Vai voisiko se olla joku muu?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #21

Jos näin on, onpa kummallaimen peruste omalle mielipiteelleen<+

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #8

Olet kuin sketsin hahmo, joka ei koskaan vastaa siihen, mitä kysytään. Vaan itse kysyy taas jostakin aivan muusta? :)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #10

Eikö muuten olekin hienoa, kun Paavosta tulee uusi Suomen Tasavallan Presidentti?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #14

Nyt kyllä Vesa unohtaa, ettei Suomi ole vielä Donetski.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #17

Excuse me, mitähän tuo tarkoitti? Nyt en ihan hiffannut Suomen vertausta Donetskiin. Kovin ollaan nyt kaukana toisistamme.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #20

Ehkäpä tuo vertaus vielä aukenee.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #29

Huomenta Seppo! Korruptoituneeseen Ukrainaan ja sotaa käyvään Donetskin alueeseen en vertaisi Suomea kuunapäivänä, joten ei aukea tämä vertaus minulle. Sotaako ja korruptiota sinäkin haluat vai mitä?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Alma Media
"Väyrysen kannatus on vahvinta perussuomalaisten kannattajien riveissä. Heistä 19 prosenttia äänestäisi vaaleissa Väyrystä."

En ole näillä seuduilla tavannut livenä ja Somessa ainoataan keskustalaista, joka kannattaisi Paavo Väyrystä. En ole enemmälti kysellytkään, mutta toki Somessa seuraan. Väyrysen takana on näkemykseni mukaan ihan muuta porukkaa kuin keskustalaisia. Ja näkeehän sen jos on seurannut Levosen ja Paavon omia blogeja. Ja heidän suosittelijoitaan. Taitaa olla Levosen tulevaisuus kytköksissä Väyrysen tulevaisuuteen. Voihan se olla kovinkin auvoinen??

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Saa nähdä! Todennäköisesti Levosen poliittisella uralla on lähiaikoina tapahtumassa jo toinen puolueloikka?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Minun poliittisella uralla ei ole niin väliä, mutta eikö ole Seppo hienoa, kun Paavo kipuaa näin nopsaan ylöspäin? Tosin annan tunnustuksen sille, että Mattikin on noussut kahdesta prossasta viiteen. Ei mene ihan puolueen rahat hukkaan, tulee jotain vastinetta. Tiedä vaikka tulisi vielä toinenkin kierros, ettei Sale liitele ihan ylhäisessä yksinäisyydessä, kun keskustalaisetkin ryhtyy äänestämään entistä tiuhemmin Paavoa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Minä olen tavannut ja monta. Palataan aamulla uudelleen, josko joku kommentoisi ihan aikuisen oikeasti tuota substanssiakin. Lähden nyt nukkumaan. Sweet dreams.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Väyrysen pitää vain muistaa, että KGB on nykyään FSB. Senkin tukeen voi aina luottaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Iltaa Max. Eiköhän eletä nyt ihan toista aikaa kuin joskus silloin kauan sitten.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Paavo-parka kuitenkin elää sitä aikaa yhä edelleen. Niin näköjään Vesakin?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ajat muuttuvat, Väyrynen ei.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Levonen, kyllä, me muut, suurin osa suomalaisista elämme ihan toista aikaa, mutta Väyrynen elää edelleen "kuin joskus silloin kauan sitten"

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Mitä pahaa siinä on, kun halutaan palauttaa Suomelle ja suomalaisille oma itsemääräämisoikeus? Suomelle riittää tässä "eurostoliitossa" vapaakauppa, että vienti vetää ja kauppa käy. Kyllä me suomalaiset itse tiedämme parhaiten miten meidän maata pitää johtaa ja mikä on meille parasta. Asuuko sinunkin mielestäsi kaikki onni ja viisaus Brysselissä?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Miten kukaan voi äänestää Väyrystä, joka ei ole mielestään koskaan erehtynyt missään asiassa ja joka jatkuvasti syyttää muita omista virheistään? Väyrynen on erehtynyt vain yhdessä mitättömässä asiassa: Neuvostoliitto ei sitten ollutkaan ikuinen.

Opportunisti, smart-ass, vastuunpakoilija...Sattumavaltiomies, joka näkyi vielä jonkin aikaa Kekkosen arkulle noustuaan. Väyrynen edustaa todella pimeää menneisyyttä, josta hän ei itsekään ole päässyt irti. Huonoista ehdokkaista vaarallisin, ehdottomasti.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Onko tämä "eurostoliitto" ikuinen. Paavo ymmärtää mitä tarkoittaa oma itsenäinen Suomi ja oma itsemääräämisoikeus. Ne taitaa olla joillekin vaikeaa käsittää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämä kaiketi onkin se Väyrysen paras argumentti presidentin paikkaa hakiessaan? Tulkitkoon, kuten kukin haluaa? Vaalit ovat aivan kohta. Ääänestys on jo käynnissä?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sittenhän se nähdään, kun kansa puhuu ja pulinat pois. Vaikka joku muu vaalit voittaisikin, niin sitä tietysti kunnioitetaan seuraavat kuusi vuotta. Toivottavasti se on kuitenkin Paavo, niin Suomen suunta ja tulevaisuus on meidän isänmaallisten suomalaisten.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ah, kuinka Paavo Väyrystä pelätään. :)

Henry

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Pelätään Suomen itsenäisyyden ja itsemääräämisoikeuden palauttamista. On se vain kummallinen asia, kun nyt jotkut kumartaa tuonne Brysseliin niin kuin siellä olisi kaikki onni ja viisaus. Mitä, jos kerrankin ruvettaisiin päättämään itse omista asioistamme. Suomelle riittää, että vienti vetää ja kauppa käy. Valvotaan rajojamme ja huolehditaan omasta turvallisuudestamme. Nythän tänne pääsee kuka vain, senkus kävelee maahan kuin omaan kotiinsa. Ei tarvita passia eikä mitään muutakaan kulkulupaa, kunhan muistaa sanoa taikasanat asylum, asyl, turvapaikka jne.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Minulle on tullut tietoa vasemistoliitostosta,demareista, kokoomuksesta, kristillisistä ja muistaakseni ennen äänestämättömistä. Niistön aikakaudella pidettiin liitoumattomuuden hautajaiset.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Minulle on tullut tietoa vasemistoliitostosta,demareista, kokoomuksesta, kristillisistä ja muistaakseni ennen äänestämättömistä. Niistön aikakaudella pidettiin liitoumattomuuden hautajaiset.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Juuri tästä Paavo puhuu:
Video 1 (4) Isäntämaasopimus, NATO, EUn 'sotilasliitto'
https://www.facebook.com/hannu.hyvonen.3/videos/10...

Henry

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Vaaleja seuratessani on tullut sellainen tunne, kun kuuntelin Niinistöä, että se on pihalla kuin lumiukko näissä puolustusasioissa. Niin sekavaa puhetta on tullut, ettei enää Erkkikään ymmärrä, mitä hän tarkoittaa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Olen Vesa tuosta Väyrysen tukemisesta vilpittömästi hämmästynyt, varsinkin kun molemmat olemme eläneet Väyrysen aikaa ja nähneet miehen touhut.

Itselleni Väyrynen edelleen edustaa pahimman lajin ketkua ja oman edun tavoittelijaa. Väyrysen häikäilemätön toiminta jo aikanaan Neuvostoliiton hyväksi lähes maanpetoksellisella tavalla ja päivärahaketkuilu ovat osoitus siitä että kaverin toimintatapa on läpimätä. Nyt kun kävi ilmi vielä Väyrysen itsensä kertomana että lähisuvusta löytyi kommunisteja ja muita punakapinan punaisten touhuissa mukana olleita, en pidä Väyrystä yhtään sen luotettavampana. Väyrynen toistaa edelleen Kremlin levyä joten mikä vanhassa miehessä voi olla niin erinomaista että hän sopisi puolustusvoimien ylipäälliköksi 2000-luvulla?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Entä ne varsinaiset ketkut, jotka vetivät hihastaan isäntämaasopimuksen ilman eduskuntakäsittelyä?
Isänmaallisiako?

Henry

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

MOU-pöytäkirja on parempi kuin ei mitään, joten menee enemmän isänmaalliseksi kuin sen vastaiseksi toiminnaksi. Kaikki Kremliä nuoleva toiminta on lähempänä maanpetturuutta kuin mitään muuta.

Kerropa muuten ihan näin meidän kesken, millä koulutuspohjalla sinä arvioit MOU-sopimuksen laillisuutta? Itse veikkaan että koulutuspohjasi ei riitä ylittämään valtakunnan laillisuusvalvojien ammattitaitoa arvioida asioiden laillisuutta.

Kun eduskuntakin ylimpänä lainsäätäjänä voi milloin tahansa tarkastuttaa sopimuksia, miksi veikkaat, että näin eduskunta ei ole tehnyt? Eduskuntahan voi säätää vaikka lain jolla MOU lakkaa olemasta jos eduskunta pitää sitä laittomana.

Ei kannata paukutella henkseleitä MOU:lla jos henkselit ovat lahot.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #45

Pasi minäkin olen vähemmän lainoppineena kuin sinä sitä mieltä, että isäntämaasopimus olisi pitänyt käsitellä eduskunnassa perustuslain säännösten mukaan, mutta en syytä nyt ketään maanpetturiksi. Nuo maanpetos- ja valtiopetospykälätkin ovat nykyään sellaisia, ettei niin pitkälle kannattaisi kenenkään mennä missään asiassa, ei edes Venäjäpolitiikassa. Se ei tarkoita sitä, että joku nuolisi Kremliä, jos ymmärtää myös rajanaapuria niin vaikeaa kuin se välillä voikin olla. Siitä minä uskaltaisin vaikka lyödä vetoa, että minulla on paljon enemmän kokemusta rajanaapurista kuin yhdelläkään teistä, jotka keskustelette täällä kanssani. Lisäksi minulla on käytännön kokemusta Natosta, palvellessani Natojohtoisissa KFOR-joukoissa Kosovossa, vaikka varmasti Pasi sinä olet noin kirjanoppineena näistä asioista paljon minua viisaampi. Keskustellaan asiallisesti kuitenkin ja toisiamme kunnioittaen, vaikka niinhän me Pasi olemme aina sinun kanssasi tehneetkin, eikö totta.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #50

No, olemme eri mieltä. Itse olen valtakunnan ylimpien lainvalvojien kanssa samaa mieltä eli MOU on käsitelty täysin oikein. Kuten tuolle edelliselle kaverille totesin, eduskuntakaan ei ole ottanut asiaan muuta kantaa, vaikka sillä on ollut tähän mahdollisuus. Eduskunta on sentään kaikkien yläpuolella joten itku käsittelyjärjestyksestä on aina ollut naurettavaa. Sama muuten koskee kitinää euroon liittymisestä.

Kuten huomasit, en ole syyttänyt ketään maanpetturiksi. Voin silti pitää perusteltuna mielipiteenäni sitä että Kremlin politiikan ajaminen Suomessa on lähempänä maanpetturuutta kuin mitään muuta.

Voin muuten väittää tietäväni jotain Venäjästä ja venäläisistä, sen verran olen 12 vuoden aikana hoitanut venäläisten ja Venäjään ja venäläisiin liittyviä juttuja.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #59

Eri mieltä ollaan tästä asiasta, mutta onneksi asiat vain riitelee eikä miehet. Otapa Pasi joskus kantaa tähän tilanteeseen, mihin me olemme EU:n ja euro myötä ajautuneet. Kyseessä piti olla menestystarina, mutta vuosikymmen on mennyt ja ns. rauhanunionista on tullut velkaunioni, on suurtyöttömyys edelleen ja eriarvoisuus kasvaa. Vai oletko jo ottanut jossain kohti ja minulla on mennyt ohi?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #45

MOU oli tietenkin vähän hankala, koska siitä ei ollut suomenkielistä versiota.
Mutta jos Sinun mielestäsi on oikein, että annetaan vieraan vallan armeijalle avaimet käteen, niin mikäs siinä.
Nyt kun joudumme huolehtimaan myös am. sotilaiden hammashuollosta, niin olet varmasti onnesta kankeana, niinkö?

P.S. Maassa ei ole perustuslakituomioistuinta ja valiokunnassa taas on aina kunkin hallituksen enemmistö eli se toimii lähinnä kumileimasimena.
Se on kyllä totta, että koko eduskunta on aika selkärangatonta väkeä.
Ja se, että jokin vieras valtio kutsututtaa itsensä Suomeen ja ylipäällikkö ei reagoi, osoittaa melko huonoa johtajuutta.

Henry

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #54

Ei siitä nytkään ole versiota suomeksi, on vain käännös. Pätevä teksti on vain englanniksi. Muistaakseni annoin linkin tuohon käännökseen. Kannatti varmaan lukea, koska sitä myötä ymmärrys lisääntyi, toivottavasti.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sinäpä Pasi et ole ollut politiikassa mukana vielä lainkaan. Jos Paavoa moitit ketkuksi niissä vaikeissa oloissa missä olemme joutuneet oman 100-vuotisen historian aikana elämään, niin sitten pitää moittia kaikkia muitakin ketkuiksi. Minunkin suvustani löytyy kommunisteja äitini puolelta, mutta yhtälailla evakkokarjalaisia isäni puolelta, jotka viimeiseen saakka taistelivat kotikontujensa puolesta. Niin ne taistelivat nämä kommunistitkin aikoinaan ent. SNTL:aa vastaan ja Kainuusta, mistä olen kotoisin, äitini isä Yrjö Matero, joka oli kommunisti, haavoittui kaksi kertaa molemmilta puolin kaulaa ja aina palasi uudelleen taistelemaan. Minun vielä ollessani lapsi ukistani puhuttiin, että se oli yksi kovimpia Raatteen tien taistelijoita ja antoi kk:n palaa niin, että sauhusi. Isäni yksi veli oli Mannerheimin kaukopartiossa (haavoittui sekin) ja vanhin veli sissipartion johtaja ja jonkin sortin tarkka-ampuja. Ja hänkin haavoittui ja jatkoi sotaa loppuun saakka, mutta elävänä palasi, vaikka oli tapana sanoa eläessään, että niin moni mies turhaan siellä nahkansa heitti. Kova mies tarpeen tullen, kuin kivi ja voit uskoa, että tällaisessa kodissa ei sanoja säästelty, kun asioista puhuttiin. Täällä ei niistä voi puhua samaan sävyyn, olipa ne sitten aina totta tai ei. Kun ja jos joskus tulet tähän politiikkaan mukaan, niin huomaat suuren eron siihen, mitä olemme lakikirjoista oppineet. Kaikkea et sinäkään Pasi tiedä ja vielä vähemmän moni muu enkä minäkään ole sen parempi kuin kukaan toinen. Omat mielipiteemme kuitenkin kaikilla on ja joillakin ne perustuu omakohtaiseen kokemukseen, toisilla kirjaviisauteen, joillakin molempiin ja sitten on ns. mututietoa.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Levoselle suuri kiitos uudesta blogikirjoituksesta. Uskon sen avaavan monen lukijan entistä paremmin näkemään, mikä kaupunginvaltuutettu Vesa Levonen on miehiään. Hänen vihamielinen kirjoitus osoittaa, miten suuri inhokki pääministeri Juha Sipilä on itseään alkiolaisena kepulaisena pitävälle Levoselle. Kuinka Levonen voi armeliaasti unohtaa, miten ansiokkaasti Sipilän hallitus on saanut maamme surkeassa tilassa olleen taloudellisen ja työttömyyden tilanteen hyvään nousuun. Voisiko Levonen kertoa, kuinka suuri ansio tästä kuuluu meppinä, tosin osa-aikaisena, toimivalle Väyryselle. Äänestin Paavo Väyrystä edellisissä presidentinvaaleissa, koska hän oli nimenomaan Keskustan ehdokas. Vaikka en Väyrysen kaikkia mielipiteitä kannattanutkaan, keskustalaisena ei mieleeni tullut kertaakaan äänestää kokoomuksen ehdokkaana ollutta Sauli Niinistöä. Niinistö sai ääneni toisella kierroksella. Lopuksi Levoselle, Väyrynen vastasi MTV:n tentissä ettei ole toiminut elämänsä aikana kertaakaan vastoin omaatuntoaan. Oletteko te yhtä puhdas ja viaton kuten suosikkinne Suomen tasavallan presidentiksi?

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Hyvin olet äänestänyt viime vaaleissa. Väyrynen puhalsi keskustan henkiin sen jälkeen kun Vanhanen ja Kivininemi olivat ajaneet puolueen kiville uusliberaalilla politiikallaan. Se oli samaa politiikkaa, jota Sipilä nyt harrastaa. Sipilän toimet vain ovat paljon jyrkempiä.

Ymmärrän oikein hyvin Levosen näkemyksiä. Eikö se ole aivan oikein, että ryhtyy ilmaisemaan näkemyksiään, jos kokee asioiden menevän vikaan. Vanhanen on edelleen Sipilän uusliberaalin linjan kannattaja, vaikka pyöristelle ja liudentaa viestiään. Ja eikös Sipilän viesti mennyt vähän siihen suuntaan, että jos kannatatte minua, äänestätte Vanhasta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Se meni Erkki just niin. Voipi olla, että Sipilä joutuu vielä katumaan sanojaan ja lähtö on edessä. Mitenkähän sitten nämä Arvot ja muut hänen kaltaiset ajattelee?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Minulla ei ole henkilökohtaisesti mitään Juha Sipilää vastaan, mutta hänen politiikkansa on väärä. Olemme Juhan kanssa keskustelleet ja kätelleet, viimeksi puheenjohtajapäivillä Helsingissä. Tavoitteeni on muuttaa keskustalainen politiikka takaisin inhimillisemmäksi. Juhan johtaman hallituksen ansiot talouden kurssin kääntämiseksi ovat olemattoman pienet. Suurin syy on ihan muualla. Ei tässä kuitenkaan ole varaa kenenkään paukutella henkseleitä, velkaunionissahan me eletään, missä muut määrää suurimmaksi osaksi meidän puolesta. Olemme antaneet liikaa siimaa ja jotkut haluaisivat antaa sitä vieläkin enemmän. Paavon miehiä siis sinäkin alun perin, miksi käänsit nyt ns. takkisi? Siksikö hylkäsit hänet, kun keskusta ajoi Paavon, oman kunniapuheenjohtajansa nurkkaan, niin sinä olit myös siellä mukana? Tyhmyys joukossa tiivistyy, kun ei enää anneta arvoa vanhalle, kokeneelle kehäketulle. Paavo on nyt kuitenkin kovassa nosteessa, katsotaan kuinka kauan keppi lentää. Arvioisin, että paljon pidemmälle kuin Matilla. Hesarin mukaan keskustalaiset ovat nyt lähteneet myös joukolla tukemaan Paavoa. Matti on sielläkin jäämässä jalkoihin, katsotaan miten käy. Arvon mekin ansaitsemme.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Se vielä teille kaikille epäilijöille tiedoksi, että Suomen kansa on arvaamaton. Kun kansan syvät rivit alkaa puhumaan ja syntyy liikettä, niin siinä maa vapisee jalkojen alla. Voipi olla, että niin vapisee Sipilän ja nykyisen keskustajohdon, joka on toiminut jo kauan aikaa kansan tahdon vastaisesti kunnioittamatta maamme perustuslakia ja lyttäämällä tavallisia suomalaisia maanrakoon. Tähän tulee nyt muutos, kun Paavoa tehdään presidentiksi.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Levonen ymmärsit ehkä tarkoituksellisesti väärin kirjoitukseni todellisen sanoman. Miten olisin voinut keskustalaisena hyväksyä kunniapuheenjohtajan kaksilla-kolmella rattailla ajamisen ja tarkoituksellisen pyrkimyksen keskustan hajoittamiseksi. Ainoana syynä hänellä on suuri vallanhimo ja kosto sille ettei Juha Sipilä ottanut häntä hallituksensa kiviriipaksi. Nimittämällä Väyrysen vanhaksi kehäketuksi osutte naulan kantaan. Vanhana kehäkettuna Väyrynen puhuu edelleen viime vuosituhannella tapahtuneista asioista itseään kehuen ja tämän vuosituhannen tapahtumista vain muita syyttäen. Voin entisenä 35 vuotta eri tehtävissä toimineena poliisina olla tyhmä, mutta pyrin elämään tässä ajassa ja tulevaisuuteen luottavaisesti katsoen.
Kiitos Pekka Lukkalalle todella asiallisista kommenteista ja kysymyksistä Vesa Levoselle. Levonen on idolinsa mukaisesti jättänyt vastaamatta noihin kysymyksiin ja vastauksissaan ohittaa kysymykset sujuvasti nimeämällä Lukkalan mm.jankkaajaksi.
Kotkan valtuustossa on 51 valtuutettua ja Vesa Levonen on ainoa keskustan valtuutettu. Näin ollen ei ole ihme,kun Levonen Kotkassa toimii keskustan pahimpana oman pesän likaajana, koska hänen ei tarvitse kuunnella muita mielipiteitä. Ymmärrän varsin hyvin, että nimenomaan Kotkassa kuntalaiset syyllistävät Sipilän hallituksen kaikkeen pahaan reilun kahden vuoden ajalta.Sitähän koko oppositio on päivästä toiseen huutanut ja tästä syystä asia on otettu vahvasti pramille käynnissä olevassa presidentin vaalissakin. Jopa demareiden omassa lehdessä julkaistussa kirjoituksessa puolueen kannattajia kehoitetaan äänestämään Paavo Väyrystä, jotta saataisiin kaadettua Juha Sipilän hallitus, mikä ilmeisesti demareidenkin edustajien mielestä on onnistunut liian hyvin toimissaan edellisen, kaikkein huonoimman, hallituksen jälkeen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tuohon sinun kommenttiisi ei tarvitse sanoa muuta kuin tule sinäkin Arvo järkiisi, jos olet ex-poliisi ja näe metsä puilta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Oletko muuten Arvo itse hyötynyt Sipilän hallituksesta jotenkin, kun näyt niin kovasti uskovan sen kaikkivoipaisuuteen? Kun minä liikun kansan parissa, niin eipä juuri muita kuin ärräpäitä satelee. Vähissä on tukijat.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Levonen, kommenttiinne 53. liittyen, kummankahan tässä pitäisi tulla järkiinsä. Tämä on viimeinen kannanottoni tähän ketjuun. Levonen on osansa valinnut ja toivotan onnea ja menestystä tulevalle kansalaispuolueen jäsenelle.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Olen edelleen vain keskustan jäsen ja tarkoitukseni on haastaa Juha Sipilä Sotkamon puoluekokouksessa 8.-10.6.2018 puheenjohtajavaaleissa, jollei joku sitä ennen estä ehdokkuuttani tai en voi siihen syystä tai toisesta osallistua. Katsotaan nyt ensin nämä presidentinvaalit ja kuinka siinä käy. Sen jälkeen alkaa varmasti pikku hiljaa hahmottua sekin, mikä on keskustan suunta ja tulevaisuus ja onko Sipilällä enää kentän kannatusta ja jos ei, niin tekeekö henkilö itse omat johtopäätökset ennen Sotkamoa. Poliittisesti olemme mielenkiintoisessa tilanteessa ja jaksan uskoa, että Paavo vetää pidemmän korren kuin Matti ja on hyvin mahdollista, että on toisella kierroksella selvittämässä Saulin kanssa sitä, mikä on Suomen suunta ja tulevaisuus. Kiitos Arvo arvokkaista mielipiteistäsi täällä. Kaikesta huolimatta toivon, että välillämme vain asiat riitelee eivät henkilöt. Hyvää ja rauhallista viikonloppua!

Mertsu Merivirta

"Paavo nro. 7 (myös raamatun mainitsema onnenluku) on tavallisenkansan osan viimeinen "toivo",siksi olen tehnyt hänelle vaalitöitä ko. Presidentinvaaleissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset