Bitcoin ja virtuaalivaluutat pitäisi kieltää laittomiksi

Viime aikoina on tullut paljon uutisia virtuaalivaluutta Bitcoinista, joka perustuu ns. avoimeen lähdekoodiin. Bitcoinin arvo on noussut melkoisiin sfääreihin ja tästä seuraavasta riskistä sijoittajille on myös varoittanut Suomen pankki ja Finanssivalvonta. https://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/rehn-varoittaa-bitcoinin-riskeista-varsinkin-johdannaiskauppa-huolestuttaa/6690814#gs.LOS5mZE

Ihmettelen kovasti, että virtuaalivaluuttojen on annettu levitä maailmalla, vaikka ne eivät ole valtioiden virallisesti hyväksymiä omia valuuttoja eikä niitä ole tietääkseni sidottu mihinkään.

Mielestäni maailman valtioiden tulisikin kieltää Bitcoin ja nämä kaikki muutkin virtuaalivaluutat laittomiksi, vaikka kiellon valvomiselle olisi olemassa minkälaisia vaikeuksia tahansa. Jos virtuaalivaluutta Bitcoin ja muutkin virtuaalivaluutat kiellettäisiin, niiden kurssi todennäköisesti romahtaisi ja se aiheuttaisi myös muita hankaluuksia tälle toiminnalle. Tämä johtaisi todennäköisesti lopulta myös siihen, että virtuaalivaluuttojen "pyramidikeinottelu" hiipuisi pikku hiljaa olemattomiin.

VesaLevonen
Kansalaispuolue Kotka

Kotkan kaupunginvaltuutettu: 2013–2016 ja 2017–2021, sitoutumaton
Sotilaskoulutus: Kainuun rajavartioston sissikomppania Kajaani 1986 (Auk Immola, Imatra), kansainvälinen sotilaspoliisikurssi Aalborg Tanska 2001
Sotilasarvo: Kersantti
Ammatti: Poliisi, vanhempi rikoskonstaapeli
Kansainväliset tehtävät: Sotilaspoliisi 2002–2003 KFOR-joukot Kosovo, maasta poistamisen koordinointi- ja saattotehtäviä ulkomaille 1992–2002 (Helsinki), 2005–2015 (Kotka), ulkomaanmatkoja muutama sata noin 80 maailman eri valtioon ja maanosat Eurooppa, Afrikka, Euraasia, Pohjois- ja Etelä-Amerikka)
Nykyiset tehtävät: Rikospoliisi, Kotka
Ikä: 52-v.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu