Presidenttipeli kovenee -Niinistölle haetaan nostetta esitutkinnasta?

Kuulin tänään radiouutisista, että Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö olisi tehnyt rikosilmoituksen liittyen Helsingin Sanomien tänään julkaisemaan artikkeliin, jossa kerrottiin Puolustusvoimien sotilastiedustelusta ja signaalitiedustelua tekevän Viestikoekeskuksen toiminnasta.

Artikkeli perustui osittain HS:n saamiin, noin kymmenen vuotta vanhoihin salaisiin asiakirjoihin. En ole kyennyt lukemaan tuota artikkelia, koska minulle ei tule Helsingin Sanomat, mutta luin juuri tätä koskevan kommentin, jossa toimittaja Esa Mäkinen pohdiskeli, miksi Helsingin Sanomat julkaisi Viestikoekeskuksesta artikkelin ja käytti salaisia asiakirjoja. https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005492988.html

Kun kuulin uutisen radiosta, niin ihmettelin heti, miksi istuva presidentti olisi itse tehnyt rikosilmoituksen. Eikö Puolustusvoimista voinut tehdä ilmoitusta muu kuin presidentti, esimerkiksi puolustusministeri Jussi Niinistö presidentin sijaan.

Yhtäältä onhan istuva presidentti Puolustusvoimien ylipäällikkö ja tällä hän voi osoittaa kansalaisille moraalista johtajuutta, jota on jo ehditty horjuttaa presidenttiehdokas Paavo Väyrysen toimesta, Väyrysen kyseenalaistettua ylen ensimmäisessä televisioidussa vaalitentissä Niinistön toimia koskien Suomen liittymistä aikoinaan Euroopan rahaliitto EMUun mahdollisesti vastoin perustuslakiamme ja samoin nk. isäntämaasopimuksen allekirjoittaminen Naton kanssa ilman eduskunnan päätöstä asiassa, vaikka kyseessä on erittäin merkittävä kansainvälinen sopimus Suomen osalta.

Puolustusvoimilla on varmasti myös halua pitää nykyinen presidentti ns. puikoissa ja tässä voi olla keino hakea nostetta Niinistölle, kun hänen kerrotaan tehneen rikosilmoituksen, jota Keskusrikospoliisi nyt mahdollisesti alkaa tutkia. http://www.aamuset.fi/uutiset/3769831/KRP+kirjannut+rikosilmoituksen+Puolustusvoimiin+liittyvasta+uutisoinnista

Istuva presidentti Sauli Niinistö on ollut televisioitujen lähetysten käynnistyttyä selkeän alavireinen ja haparoiva tv-väittelyissä ja hän on alkanut jäädä jo alakynteen, kun kansalaispuolueen ehdokas Paavo Väyrynen ilmestyi mukaan vaaliväittelyihin. Tämä on varmasti alkanut huolestuttaa Niinistöä itseäänkin.

Paavon mukaantulo on saanut myös muut ehdokkaat terästäytymään ja esimerkiksi keskustan virallinen presidenttiehdokas Matti Vanhanenkin on alkanut parantaa tahtiaan siitä mitä oma kannatus on antanut aikaisemmin odottaa.

Ylen vaalitentin jälkeen julkaistujen kyselyiden mukaan tenttiä seuranneiden katsojien mielipiteiden perusteella väittely meni jopa niin, että istuvan presidentin onnistumisprosentti jäi tentissä reilusti alle 50 prosentin ollen 32,46 prosenttia. Niskaan hengittää nyt raskaasti Paavon lisäksi naisten puolelta perussuomalaisten Laura Huhtasaari.

Jos tilanne jatkuu väittelyiden osalta näin ja istuva presidentti ei pysty parempaan, tässä voi hyvinkin käydä vielä niin, ettei presidentin vaali ratkeaisikaan ensimmäisellä kierroksella, vaan Niinistö joutuu ottamaan vauhtia toiselta kierrokselta ja käymään kovan taistelun säilyttääkseen paikkansa ja uskottavuutensa kansakunnan silmissä tullakseen uudelleen valituksi.

Jos väittelyt menevät oikein huonosti ja Niinistö on ”nukuksissa”, voihan sitä tapahtua vielä ihmeitäkin ja hän tippuu pois kisoista jo ensimmäisen kierroksen jälkeen, mikä olisi varmasti jo melkoinen sensaatio kaikkien ennakko-odotusten perusteella.

 

 

 

 

VesaLevonen
Kansalaispuolue Kotka

Kotkan kaupunginvaltuutettu: 2013–2016 ja 2017–2021, sitoutumaton
Sotilaskoulutus: Kainuun rajavartioston sissikomppania Kajaani 1986 (Auk Immola, Imatra), kansainvälinen sotilaspoliisikurssi Aalborg Tanska 2001
Sotilasarvo: Kersantti
Ammatti: Poliisi, vanhempi rikoskonstaapeli
Kansainväliset tehtävät: Sotilaspoliisi 2002–2003 KFOR-joukot Kosovo, maasta poistamisen koordinointi- ja saattotehtäviä ulkomaille 1992–2002 (Helsinki), 2005–2015 (Kotka), ulkomaanmatkoja muutama sata noin 80 maailman eri valtioon ja maanosat Eurooppa, Afrikka, Euraasia, Pohjois- ja Etelä-Amerikka)
Nykyiset tehtävät: Rikospoliisi, Kotka
Ikä: 52-v.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu