VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Keskusta on ajanut karille ja puoluejohto nukkuu ”Ruususen” unta

Viimeinen kannatusgalluppi kertoo taas surullista kieltään keskustan kannatuksesta. Aallon pohja ei näytä olevan vielä näkyvissäkään ja nyt on menty jo kriittisenä pitämäni 15 prosentin rajan ali, jolloin puheenjohtaja pitäisi ehdottomasti vaihtaa. Matti Vanhanen ei vetoa kansaan ja hänenkään avulla ei ole presidentinvaaleissa todennäköistä, että kannatus lähtisi nousuun, toteaa Helsingin Sanomat. https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005489069.html?share=8f40f8a4cc12efb75bf016be1b489696

Puoluejohto uskoo Juha Sipilään kuin mummon rukoukseen, vaikka kentällä tiedetään, että puolue on ajettu Sipilän johdolla auttamattomasti karille ja laivaan tarvittaisiin uutta kapteenia. Kansalaiset ovat täysin tympääntyneitä tähän ”Nottinghamin sheriffiin”, jonka hallitus ottaa pienemmiltä ja antaa isommille, joilla ei ole muutenkaan puutetta mistään.

Jos hallituksen kannatus on 31 prosenttia ja keskustan kannatus jo alle 15 prosenttia, niin puoluejohdon olisi aika herätä "Ruususen" unestaan. Sipilän johdolla edessä voi olla vielä todelliset katastrofin ainekset ja voisin vaikka lyödä vetoa, ettei keskusta kykene kääntämään tilannettaan paremmaksi ennen kuin saadaan uskottavampi puheenjohtaja puolueelle.

Mikä se sellainen keskusta on, että kyykyttää omia kansalaisiaan ja rahasta ei ole silloin puutetta, kun on muista kuin omista kyse. Sipilän puheet taas pakolaisten vastaanoton lisäämisestä on kuin laittaisi bensaa lisää liekkeihin, kun samaan aikaan viranomaiset eivät nykyisellään kykene poistamaan tuhansia jo maassa olevia ulkomaalaisia, joille ei ole myönnetty oleskelulupaa. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005489012.html

Talouden isokuva ei helpota niitä suomalaisia, jotka kamppailevat oman toimeentulonsa kanssa ja samaan aikaan seitsemässä ylimmässä tuloluokassa kotitalouksien käyttöön on tulossa lisää tuloja. Asuminen, liikkuminen, ruoka, lääkkeet ja kaikki muutkin laskut ne on maksettava itse kunkin säädyn ja nälkä on ihan samanlainen pienemmillä kuin isommillakin, mutta kukapa sitä tavallisen ihmisen arjesta välittäisi, kun vain itsellä menee hyvin.

Talous pitää laittaa tasapainoon ja velalla eläminen on saatava kuriin, mutta ei jukolauta niin, että vain harvoilla ja valituilla on varaa elää tässä maassa ja saada niitä palveluita, mitä tarvitsee. Sote- ja maakuntauudistuksessakin on käynnissä nurkanvaltaus. Jos kokoomus saa vielä tahtonsa läpi, niin asiantuntijoiden mielestä järjestelmästä tule sutta ja sekundaa ja se on vain entistä kalliimpi ja sekavampi veronmaksajille. https://yle.fi/uutiset/3-9972792

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Jos hallituksen kannatus on 31 prosenttia.."

Ynnäähän uudelleen, luvuista tulee 38,6 %.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Näin tekstitv:ssä hallituksen kannatuksesta erikseen gallupin, jossa mielestäni lukemat olivat 31 prossaa. Puolueiden kannatuksen viimeaikaisen mittauksen yhteenlaskettu tulos on tuo minkä laskit yhteen, kiitos siitä.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Päättäjillä on aina vastuun kantaman miinusviitta. Kokoomuksen kannatusta ihmettelen.

Onkohan Paavo tässäkin sotkijana, koska nyt 2 keskustan edustajaa ovat presidentinvaalien ehdokkaina.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Paavo ei sotke yhtään enempää kuin kukaan muukaan ehdokas. Hänellä on oma kannattajayhdistys ja oma puolue. Keskustalaiset voisivat katsoa joskus omaakin napaansa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Paavo ei sotke, vaan tuo asiantuntemuksellaan myös kansalaisnäkökulman esille.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Katsohan kannatuskäyrää viime vaaleista lähtien. Kannatus tulee alas viivasuoraan. Mikään ei enää muuta sen suuntaa, joten keskustan kannatus on seuraavissa vaaleissa 10-12%. Silti keskustalaiset haluavat Sipilän jatkoon (yli 70%) vaikka 60% pitää politiikkaa liian oikeistolaisena. Miksi yli 70% haluaa pitää väärän politiikan tekijät puolueen johdossa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sanopa muuta. Sipilä tuntuu olevan keskustan nykyiselle puoluejohdolle kuin Pohjois-Korean Kim Jong-un, siitähän tämä valitettavasti kertoo. Sotkamossa on vaihdettava puolueen johtoa isänmaallisempaan ja vähemmän maailmaa syleilevään sekä ihmisten arkea ymmärtävään ja kansalaisiaan kunnioittavaan puoluejohtoon.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Keskustan kannatuksen suunta on oikea ja trendi tasaisesti laskeva, mutta vieläkin selvästi liian hidas. Milloin äänestäjät heräävät?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Varmaan samoihin aikoihin, kun tajuavat vihreän kuplan puhkeavan myös jossain välissä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen
Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

"Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa, joitakin ihmisiä voi huijata
kaiken aikaa, mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa."

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Äänestäjät uskoi Sipilän puheisiin.27% kannatus jossain välissä. Kauniita puheita Alkion aatteilla. Kun tuli vaalikeskustelut hän olikin poissa niistä.Toimittajat ei voinut tentata mitä edm.tosiaan ajoi.
Moni siirty Kiviniemen jälkeen persuihin mutta uskoi Sipilän puheisiin ja palasi takaisin kepuun.

Moni ei ole vieläkään tajunnut kepun politiikkaa jo -87 lähtien.Alkoi Ahosta.
Ajaa vain perheyritysten (kone,Fazzer,Pauling,Hartwall yms.) ja maatilayrittäjien asioita.
Siksi eroa ei juuri ole kkok,kepun,rkp välillä.
Ex-EK -yritysjohtaja,miljonääri,sijoittaja,bisnesenkeli.
Vanhan-kannan kepulaiset on koko aika "vierastanut" tätä menoa.Liekö nytkin kulisseissa on kuhinaa ?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

En tiedä onko kuhinaa, mutta olisi syytä olla.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Niin olis.Kansalta kysyttiin parasta aikaa Suomessa oli? -60 ja -80 luku.
Ja kas Kepu,demarit teki yhdessä hyvää jälkeä hallituksissa.
Ja porvareita oli vain kok ja Rkp. Kok pääsi vihdoin hallitukseen Urkin jälkeen-87.

Nyt porvaripuolueita 7 -2 vasuripuoluetta.

Näillä mennään jatkossakin porvarienemmistöllä. Edes PS ei kerää muilta puolueilta 101 edustajaa enemmistöä,ei myöskään vasuripuolueet.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #14

Nyt pidetään pienestä marginaaliporukasta huolta ja kansaa pidetään ns. karjalaumana.

Olli Oikarinen

Teeksä politiikkaa kannatuksen vuoksi?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #17

Teen politiikkaa paremman Suomen puolesta. Olen kyllä huolestunut nyt totisesti oman keskustapuolueen kannatuksesta, joka valuu kohta olemattomiin Sipilän johdolla. Moni keskustalainen edustaja tippuu eduskunnasta seuraavissa vaaleissa tällä menolla. Politiikka on väärää silloin, kun ei ole kansan enemmistön luottamusta ja Sipilän johtamalla hallituksella sitä ei ole siitäkään huolimatta, että talous on nyt lähtenyt hieman kasvuun.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

#12
Kiviniemi oli kova luu, oikea bitch.
Kielitaitoinen ja kaikinpuolin fiksu, olisi ollut ehkä hyväkin pääministerinä.
Ei vaan käynyt maajusseille morsiammeksi:)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Vois olla.PM kävi nuolemassa EU ja pönkittämässä palkkiovirkaansa.
"Kaikki käy"!
US
Luki lööpeissä kun luvattiin Kreikan tukipaketit ja EVM n.14 Mrd.
Urpilainen sai syyt niskoilleen . Samoin Katainen. PM sopii vipit ei VM .
Suurenvaliokunnan ja hallituspuolueiden luvalla.
Vakuudetkin vaati Kiviniemen virkamieshallitus Kataisen ollessa PM sijainen kun PM oli "kiireitä" -11 rökäletappion jälkeen.
Brysselin huippukokouksessa Toukokuussa-11 Katainen vaati vakuudet Kreikan lainalle.
Uusi hallitus aloitti vasta 22.6-11

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Alkoholi veivauksella vedettiin taas kansaa linssiin. Kansa keskitty edm.veivaamiseen ja Kepu/kok teki taas "Carunat" kulisseissa .

Suomen toiseksi suurin sähköverkkoyhtiö myytiin: Elenian omistajat vaihtuvat
Sähköverkkoyhtiö Elenian omistajat vaihtuvat.
13.12-17
IL
Lapin -sähkö Carunalle -15
Energiaministerit Rehn/Lintilä,
PM Kepu,
talousvaliok.Pj Sinis.

-14 Carunalle myynti,
Kok PM Katainen,
Kok energiaministeri J.Vapaavuori,
talosvaliok.Pj Kepu Pekkarinen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tämä menee nyt blogin aiheen vierestä, mutta milloin suomalaisten juomakulttuuri muuttuu, muuttuuko se nyt parempaan vai huonompaan suuntaan, kun on vahvemmat juomat myös kaupoissa saatavana? Muualla Euroopassa paitsi lähinnä Pohjoismaissa kaikki alkoholi on saatavana myös ns. maitokaupoissa. Osataanko siellä tästä syytä juoda paremmin ja viisaammin? Vaikka meillä olisi minkälaiset rajoitukset tahansa, niin kyllä sitä alkoholia saa. Olisiko kieltolakia kumottu koskaan, jos nämä rajoitukset olisivat tepsineet ihmisiin? Nyt kaduilla myydään myös kaikenlaisia huumeita ja muitakin päihteitä kuin alkoholia eikä se näytä loppuvan, vaikka poliisi kuinka taistelee tätä asiaa vastaan. Aina tulee uusia yrittäjiä, vaikka jotkut joutuu välillä vankilaan saakka.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Vesa Levosesta keskusta on saanut uuden Paavo Väyrysen. Kun lukee Levosen viikoittaisia kirjoituksia saa vaikutelman, että hänen suurin inhokkinsa pääministeri, keskustan puheenjohtaja, Juha Sipilä toimii kuin "Nottinghamin sheriffi". Itseään Levonen mainostaa, tosin peitellysti, kaikkien vähävaraisten pelastajaksi ja keskustan kannatuksen nostajaksi. Eikö Levonen muista vai unohtaako tarkoituksella, minkälaisen perinnön edellinen hallitus jätti keväällä 2015 ja mikä maamme tilanne on nyt, kun Sipilän johtama hallitus on toiminut 2,5 vuotta. Levonen, olisiko korkea aika tutustua tilastoihin, jotka kertovat todenperäistä tietoa Sipilän hallituksen toiminnasta eikä kirjoittaa jatkuvasti hevosmiesten tietotoimistojen jakamaa "faktatietoa". Onnistuisiko Levoselta näin joulun alla kirjoittaa edes yksi blogi,jossa antaisi erittäin haasteellisessa tehtävässä toimivalle pääministeri Juha Sipilälle rehellisen kiitoksen.

Hyvää ja rauhaisaa Joulua niin Vesa Levoselle kuin kaikille muillekin lukijoille ja onnellista tulevaa uutta vuotta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset