VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Kun antaa pirulle pikkusormen niin se vie koko käden?

Nyt alkaa näyttää siltä, että Suomesta yritetään tehdä väkisin sellaista maata, jossa viime kädessä veronmaksajat maksavat kaiken ”lystin”, kun kyse on ulkomaalaisen laittomasta tai laillisesta maassa oleskelusta mikä useimmiten liittyy juuri nk. humanitaariseen maahanmuuttoon. Helsingin kaupunginvaltuuston tekemän päätöksen jälkeen vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar vaatii jo samaa palvelua kaikille maassa oleskeleville paperittomille ulkomaalaisille. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/236497-ozan-yanar-vaatii-paperittomille-laajempia-palveluita-koko-suomeen-oikeus-terveyteen

Ymmärrän tietysti inhimillisen hädän tietyissä olosuhteissa ja tiettyyn rajaan saakka, mutta ei tämä asia ole niin yksioikoinen kuin jotkut antavat ymmärtää vai eikö millään ole enää mitään väliä. Kun antaa pirulle pikkusormen, niin se vie kohta koko käden?

Merkille pantavaa ja hieman ironistakin on näin perisuomalaisen näkökulmasta katsottuna se, että näitä vaatimuksia ovat alkaneet esittää entistä painavammin henkilöt, jotka eivät ole syntyperäisiä Suomen kansalaisia, vaan itsekin tänne alun perin tulleita maahanmuuttajia. Heille näyttää olevan erityisen tärkeää ja välttämätöntä sivuuttaa suomalaisen yhteiskunnan laillisuusnäkökohdat ja tulkita asioita perus- ja ihmisoikeuksien nimissä entistä lievemmin kuin tähän saakka on tulkittukaan. Mikähän tässä lie heidän todellinen motiivi? Nämä ”paperittomatko” haluttaisiin lopulta ujuttaa pysyvästi maahan eikä heitä haluttaisi poistaa lainkaan maasta. Ilmeisesti juuri näin muusta puhumatta.

Tottahan siellä on ollut myös taustalla eräitä maamme oikeusoppineita, jotka ovat myös puoltaneet toisenlaista perusoikeuksien tulkintatapaa näiden ”paperittomien” kohdalla, joka on osaltaan ruokkinut laajemmin tällaista ajattelutapaa otettavaksi käyttöön niin kuin nyt entistä pontevammin tuodaan asiaa Helsingin kaupunginvaltuuston tekemän päätöksen jälkeen julkisesti esille ja käytäntö pitäisi ulottaa koko maahan.

Jos henkilö, joka on saanut kielteisen päätöksen maassa oleskelulleen ja hänet on päätetty poistaa maasta täytäntöönpanokelpoisen tai lainvoimaisen päätöksen jälkeen maasta ja kun ko. henkilö ei suostu lähtemään vapaaehtoisesti pois eikä häntä saada tietyistä syistä johtuen viranomaisten toimesta ns. pakolla poistettua maasta, saa näin hyvää palvelua ja kaikki tällaisen laittomasti maassa olevan henkilön nk. välttämättömät terveydenhoitopalvelut kustannetaan (kuten tätä asiaa epämääräisesti markkinoidaan) ties hamaan tulevaisuuteen suomalaisten veronmaksajien pussista, menee tämä ainakin minun oikeustajuni yli ja rajansa kaikella. Tällainen vesittäisi koko järjestelmän alkuperäisen tarkoituksen ja nämä nk. paperittomat olisivat vain entistä haluttomampia palaamaan takaisin kotimaahansa. Sehän voi silloin olla selkeä signaali ulkomaailmalle, että kyllä Suomeen kannattaa tulla, joka lisää hallitsematonta maahanmuuttoa, mihin ei maamme kantokyky millään riitä. Eivät nämä skenaariot ole ihan tuulesta temmattuja.

Paperittomien palauttaminen nykyisellään onnistuu helposti ilman pakkoa, mutta pakkopalauttaminen on vaikeaa, koska tietyt maat ottavat toistaiseksi kansalaisensa takaisin vain siinä tapauksessa, jos he suostuvat palaamaan kotimaahansa vapaaehtoisesti.

Missä muussa maassa saa tosiasiallisesti näin hyvää palvelua, jos nyt tällainen käytäntö otettaisiin näille paperittomille käyttöön meillä koko Suomessa? Missä maassa perusoikeudet on käytännössä yletetty takaamaan lähes samanlaiset oikeudet maassa laittomasti oleskeleville ja maasta poistamista odottaville ulkomaalaisille kuin kaikille muillekin? Eikö se riitä, että kuka tahansa voi tulla maahan ja on mahdollisuus anoa turvapaikkaa ja saattaa oma asiansa viranomaisten tutkittavaksi, jonka jälkeen maassa oleskelu muuttuu lailliseksi ja siitä johtuvat kustannukset kustannetaan veronmaksajien varoista niin kauan, kunnes koko prosessi on käyty lainvoimaisesti loppuun ja periaatteessa vasta sitten huolehtiminen loppuu, kun lupaa maahan jäämiselle ei ole myönnetty. Tosin kannattaa muistaa, että vielä tämänkin jälkeen tehtaillaan ns. uusintahakemuksia eikä veronmaksajien piikki ole vielä sittenkään kiinni plus ne monet muut keinot, joita voidaan käyttää röyhkeästi maahantulosäännösten kiertämiseksi ja joka tekee viranomaisten työn erittäin hankalaksi.

Ei ”paperittomaksi” Suomessa joudu yksikään maahanmuuttaja ennen kuin asiat on perusteellisesti tutkittu. Ilmaista lainopillista neuvontaakin jaetaan varsin pitkälle jo nyt ja näistä töistä palkkansa ansaitsevat juristit ja monet muut tahot ovat kyllä valmiita auttamaan.

Monella kantasuomalaisella itsellään ei ole näin hyvää mahdollisuutta saada ilmaista apua ja lainopillista neuvontaa omassa asiassaan toisin kuin näiden ”paperittomien” kohdalla tietyt tahot jaksavat meuhkata asiasta ja vaatia heille aina vain lisää oikeuksia ja murentaa Suomen laillisen oikeus- ja yhteiskuntajärjestyksen peruspilareita. Tehtyjä lainvoimaisia päätöksiä tulee jokaisen noudattaa.

Eikö tässä pitäisi kaikkien toimia juuri päinvastoin ja saada nämä paperittomat palaamaan vapaaehtoisesti ja häiriöttä nopeasti takaisin kotimaahansa, kun heille ei ole myönnetty oikeutta jäädä maahan. Nyt ollaan kyllä avaamassa sellainen ”Pandoran lipas”, jonka seurauksia ei haluaisi omissa kauhu-unissaankaan nähdä, jos vielä tässäkin asiassa Suomessa annetaan liian helposti periksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Vesa, "Merkille pantavaa ja hieman ironistakin on näin perisuomalaisen näkökulmasta katsottuna se, että näitä vaatimuksia ovat alkaneet esittää entistä painavammin henkilöt, jotka eivät ole syntyperäisiä Suomen kansalaisia, vaan itsekin tänne alun perin tulleita maahanmuuttajia. Heille näyttää olevan erityisen tärkeää ja välttämätöntä sivuuttaa suomalaisen yhteiskunnan laillisuusnäkökohdat ja tulkita asioita perus- ja ihmisoikeuksien nimissä entistä lievemmin kuin tähän saakka on tulkittukaan."

Mihin sitä koira karvoistaan pääsisi? Itse tekisin varmasti ihan samoin. Kansallinen itsetunto ja rakkaus omaan maahan ja kansaan säilyy pitemmälle kuin moni uskookaan. Asettaisin suomalaiset kyllä aina etusijalle, jos muuten lähtökohdat olisivat samat. Ehkä se jonkun mielestä on raadollista valintaa, mutta minusta ihan luonnollista toimintaa.

Meillä suomalaisilla näyttää olevan monilla nyt tarve esittää, että "kaikki me olemme samanlaisia", kuten palkittu Juha Hurmekin on toistuvasti julkisuudessa esittänyt. Minusta kasvuympäristö, omine kulttuuripiirteineen ja myöskin maan historia, kansalliset tavat ja arvopohja muokkaavat ihmistä enemmän, kuin moni luulee?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Maassa maan tavalla. Minä en ainakaan pidä siitä, että minulle tuputetaan kotimaassani sellaista, mikä minulle on vierasta ja jota minä en voi hyväksyä eikä se ole edes maan lakien mukaista. Olen aina itsekin maailmalla liikkuessani kunnioittanut toisen maan kulttuuria, arvoja, lakia ja tapoja eikä ole tullut edes mieleeni, että tuputtaisin omaani. Keskustella voidaan asiallisesti, avoimesti ja toisiamme kunnioittavasti, vaikka olemme erilaisia omine mielipiteinemme. Arvon mekin ansaitsemme.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Meillähän se arvo nimenomaan on. Liberaalipuolueet ovat tehneet töitä ja muuttaneet poliittista kulttuuriamme niin, että nämä taustavaikkuttajat nousevat itse puolustamaan asemaansa ja tuomaan esiin arvojaan.

Turisteille sopii sinunkin suosimasi tapa olla ottamatta kantaa maan asioihin. Asukkailla pitää olla oikeus elämiseen ja omien mielipiteidensä ja arvojensa esittämiseen lähtömaasta ja -kohdista riippumatta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #5

Mielipideitten esittämistä ei kukaan ole keneltäkään estänyt eikä estämässä. Hyvin Ozan Yanar saa asialleen julkisuutta ja sekin lienee yksi tarkoitus hänelle ja hänen kaltaisilleen.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Vesa, liity perussuomalaisiin, siellä sinun poliittinen kotisi näyttää olevan !

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #8

Oletkos sinä perussuomalainen, kun niin kovasti haluat minua sinne ja etkös ole lukenut keskustan maahanmuuttopoliittisia linjauksia, kun tällaista jauhat? Ota mieluummin kantaa blogini substanssiin, niin saat arvostusta.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen Vastaus kommenttiin #9

Jos Keskusta on samalla tasolla Halla-Ahon kanssa maahanmuutosta, mutta erityisesti nyt tässä ongelmallisessa kysymyksessä, olette väärässä inhimillisesti katsoen. Kommentoin asiaa Arto Luukkasen blogissa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #14

Inhimillisesti katsoen näiden ns. paperittomien ei pidä piiloutua maan alle, vaan noudattaa vapaaehtoisesti maasta poistamispäätöstä ja saavat ns. kotiuttamisrahan ja saavat jonkinlaisen alun kotimaassaan, kun ei tarvitse lähteä täältä pois ihan tyhjin käsin. Mikä tässä asiassa on inhimillisesti katsoen sinulle niin vaikeaa ymmärtää vai onko inhimillisesti katsoen oikein, ettei lainvoimaisia päätöksiä noudateta?

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Kaikkiko ollaan samanlaisia? Mistähän gloonien maailmasta nämä samanlaisuuspuheet ovat kotoisin?
Vai "harittaakohan" mun silmät ja ajatusmaailmani, kun minusta me ollaan ihan erilaisia. Minustakin on sanottu olevani "persoonallinen" (erilainen oman tien kulkija)). Yhdistävä tekijä meillä kaikilla kansalaisilla on, että ollaan ihmisiä. Ja olen aivan varma, että nyt ja tulevaisuudessa kohdellaan erilaisia ihmisiä arvoineen kaikkineen eritavalla. Hyvässä ja pahassa. Kommunistissa yhteiskunnissa yritettiin ihmisiä väkipakolla samanlaistaa. Jotenkin näytti menevän pieleen. Ihminen ei vaan suostunut olemaan samanlainen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ei kaikista maailman ihmisistä saa samanlaisia tekemälläänkään ja sama koskee myös valtioita, vaikka ollaan täällä Euroopan Unionissa ja pitäisi vetää yhtä köyttä yhteen hiileen. Minusta se on rikkaus, että olemme erilaisia, mutta se ei ole rikkaus, jos valtiot hajoaa ja ihmiset eivät kykene elämään omilla synnyinsijoillaan. Hiukan huolestuttaa tämä nykyinen kehitys, sen verran paljon on näitä kriisejä, joiden vuoksi ihmiset lähtee helposti liikkeelle, kun vielä tietokin kulkee nykyaikana niin nopeasti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #43

"kun vielä tietokin kulkee nykyaikana niin nopeasti."

Tässä tiedon leviämisessähän se vallankumous nyt on tullut ja se on johtanut aika kummallisiin asioihin.

Maailmasta ei ole tullut uutta maailmankylää, niinkuin moni olisi arvannut, vaan netti on jakanut ihmisiä eri tavalla. On syntynyt sellaisia keskustelukerhoja, modernisti sanottuna kuplia, joissa samanmieliset keskustelee keskenään.

Minä en sanoisi että tämä US olisi mikään kupla siinä mielessä, koska täällä asioista ollaa eri mieletä ja useimmin blogistit, minä ainakin, näyttävät mieluimmin keskustelevan itsensä kanssa eri mieltä olevien kanssa.

US ei siis käy esimerkistä, mutta näin on sanottu että nettimaailma on kupliuttunut ja siellä on syntynyt erilaisia yhteisöjä joiden jäsenet diggaa toistensa mielipiteitä. Minä en juuri itse tiedä asiasta, koska käytän lähinnä vain tätä alustaa.

Netissä siis natsi kohtaa natsin ja monet muut ääriajattelijat kohtaa sielunkumppaninsa. Sitten ne eriytyy keskustelemaan toistensa kanssa omiin kupliinsa. Kaikenkaikkiaan netti ei siis yhdistä ihmisiä, pikemminkin erottaa.

Paitsi tietenkin tämä US, joka näköjään kiehtoo riidanhaastajia ja riitapukareita, kuten minä. :)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #49

Aika pitkälle taas samaa mieltä. Tuo on jo sellaista itseironiaa, mutta hyvähään se on, että tunnistaa itsessäänkin piirteitä, joita voi myöntää ja joille voi nauraa. Kaikki ei siihen pysty.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #50

"Kaikki ei siihen pysty."

En minäkään.

Tämä pitää nyt kääntää jotenkin. :)

Itseasiassa taidan tykätä siitä että saan sovitella riitapukareita.
Mutta siitähän taas ne ei tykkää jotka tykkää riitelemisestä.
Riidan haastajat ei tykkää riidan sovittelijoista. :)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #51

Hyvä kuitenkin, että joku yrittää sovitella ja edistää sovinnollisuutta riitapukareiden kesken.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Olen kanssasi samaa mieltä, mutta toin ehkä huonosti esiin esiin oman kansallistuntoni/ rakkauteni, joka esiintyisi minullakin suomalaisten suosimisena valintatilanteissa. Ehkä esitin esimerkkini liian "kuvaannollisesti".
Totta on sekin, että mitä enemmän valitaan politiikkaan mukaan muualta tulleita pakolaisia, niin se useammin saamme tottua siihen, että hekin puolustavat ja suosivat aina ensin "omiaan".

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Hiukan piti miettiä, että mitä tarkoitit, mutta kyllä sen punaisen langan sieltä ymmärsin ja kansallistuntosi on varmasti hyvin lähellä omaani. Inhimillistähän se on, että puolustetaan ja suositaan omia huolimatta siitä, mikä on kenenkin tausta.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Hyvä kun ymmärsit. Napakasti kirjoittamisentaito minulta puuttuu liiankin usein:)

Mitä tulee tuohon maahanmuuttajien välillä turhankin jyrkkiin ja omia suosiviin puheenvuoroihin, niin itse olisin kyllä heidän sijassaan paljon diplomaattisempi kannanotoissani. Maksajat näihin vapaisiin etuihin "kaikille kansoille", ovat kuitenkin tavalliset suomalaiset veronmaksajat.

Vuosia itsekin Saksassa asuneena tiedän saksalaisten ystäviemme kautta, kuinka nihkeästi he pakolaisten ylimääräisiin etuihin ja vaatimuksiin suhtautuivat. Moni saksalainen oli jo itsekin ollut vuosia asuntojonoissa ja tulijat siirsivät jonoa taas vuosia eteenpäin. Päättäjien pitäisikin ottaa enemmän huomioon, etteivät tulijoiden tähden polje liikaa kantaväestöä, joka ne laskutkin maksaa. Kohtuus kaikessa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #12

Kun joutuisivat nämä "marisijat ja meuhkaajat" maksamaan omasta pussistaan, niin vähenisi puheet ja vaatimukset nopeasti. Autetaan missä voidaan, mutta tosiaan kohtuus kaikessa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Merkille pantavaa ja hieman ironistakin on näin perisuomalaisen näkökulmasta katsottuna se, että näitä vaatimuksia ovat alkaneet esittää entistä painavammin henkilöt, jotka eivät ole syntyperäisiä Suomen kansalaisia, vaan itsekin tänne alun perin tulleita maahanmuuttajia."

On totta, että maahanmuuttajien oikeuksia ovat alkaneet vaatia myös maahanmuuttaneet. He ovat ihmisiä, jotka ovat omakohtaisesti huomanneet suomalaisen yhteiskunnan kaksoisstandardit ja rasisminkin. Samalla tavoin kuin hlbt -ihmiset ovat nousseet barrikaadeille omine oikeusvaatimuksineen.

Tähän asti näiden ryhmien oikeuksien puolesta ovat toimineet eturintamassa liberaalit suomalaiset poliittiset liikkeet. Nyt aika on kypsä varsinaisten taustatekijöiden puhua omilla nimillään ja kuvillaan. Tämä on luonnollinen seuraus ja merkki siitä, että muutoksesta on tullut pysyvä.

Konservatiivirintamalla sen sijaan tapahtui Helsingissä jotain merkittävää, Yllätyksetöntä oli ainoastaan Kristillisten ja Perussuomalaisten rikkumaton rintama. Kristillisiä ja Perussuomalaisia ei enää toisistaan erota. Linja ja arvopohja ovat täsmälleen samat.

Tähän rintamaan liittyi kokonaisuudessaan ainoastaan Vapaavuoren Kokoomus. Kokoomus tuntuu merkittävällä tavalla muuttaneen linjaansa, ehkä se haluaa tehdä pesäeroa Vihreisiin. Konservatiivipuolueena pitämäni Keskustan pieni ryhmä sitä vastoin asettui voittaneen kannan taakse.

SDP:n ryhmän kanta jäi epäselväksi. Sen konservatiivisiipi piti pintansa ja sai aikaan sen, ettei aloite ollut puna-vihreän rintaman yhteinen riemuvoitto.

Jos Kokoomus kääntää liberaalia linjaansa konservatiiviseen suuntaan, voi olla, ettei sen kulku ykköspuolueena olekaan enää yhtä selvä. Vihreillä toki on iskun paikka ollut jo kotvan aikaa, mutta linjamuutos voisi avata Keskustalle tilaisuuden haastaa ykköspuoluetta. Yksi äänestys ei toki kesää tee, ei linjamuutos välttämättä ole kuin yhden äänestyksen mittainen. Häviö kuitenkin käydään läpi puolueessa tarkoin. Arvovaltatappio on varsinkin Vapaavuoren kannalta merkittävä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kai, nythän on puhe paperittomien puolustamisesta, joiden oikeus jäädä maahan on jo huolellisesti tutkittu ja huonoksi havaittu. Veronmaksajien lisäksi Suomi ottaa velkaa joka päivä, ja jonkun on nekin joskus maksettava. Lapsiemme ja lastenlastemme taakkaa en haluaisi liikaa lisätä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ymmärrän toki, Kaija, kantasi. Itse ajattelen niin, että niin pitkään kuin nämä paperittomat ovat Suomessa, heidän perustoimeentulostaan on huolehdittava. Olkoonkin, ettei tämän yksilökohtaisesti väliaikaisen tilan kauaa toivottaisi kestävän.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Puoluekantaan katsomatta jokaisen pitäisi ymmärtää, että autetaan ensisijassa niitä, joilla on laillinen oleskelu-oikeus ja tarvitsevat tukea kielen ja kulttuurimme oppimiseen. Kotouttaminen ei ole monelle helppoa sekin nielee paljon yhteiskunnan voimavaroja. Ne, jotka eivät saa lupaa jäädä maahan, tulee poistaa maasta ja tässäkin kohtaa Suomi tarjoaa vapaaehtoista paluuta, jonka avulla on mahdollista saada pientä rahallista tukea, että paluu kotimaahan sujuu helpommin. Kyse ei ole mielestäni arvovaltatappiosta kenellekään, vaan ennen kaikkea laillisen oikeus- ja yhteiskuntajärjestyksen turvaamisesta, jossa kaikkien pitäisi olla yhdessä rintamassa mukana. Vihreillä nyt nämä kansalaistottelemattomuus kysymykset ovat olleet puheenjohtaja Aallon myötä agendana, joten en kyllä usko, että tällainen poliittisen toimintakulttuurin viljely tuo pitkässä juoksussa lisää kannatusta, mistä tämä ko. vihreä kansanedustaja haastelee ja hakee julkisuutta asialleen, vaan päinvastoin.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Huomio. Tässä noin parintuhannen paperittomissa on mukana romaaneja, jotka esiintyvät kerjäläisinä kaduillamme. Loput muuta. Niin tai näin, asia on hoidettava inhimillisesti katsoen. Kaikki täälläkin esiintyvät poliittiset populistijutut menevät Halla-Ahon laariin. Vesa ensimmäisenä ja vielä Kekustasta ???

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Halla-ahon laari kasvaa.

Kymmenen prosentin kannatusraja lähestyy ja menee rikki mitä lähemmäs seuraavat vaalit tulevat. Lopullinen prosentti määräytyy sen mukaan tulevatko suomalaiset järkiinsä, vaiko antavat hulluuden jatkua.

Ruotsissa alkaa jo näkyä valoa tunnelin päässä. Siellä alkaa hiljalleen kasvaa yhteisymmärrys siitä, ettei mikään yksittäinen valtio voi ottaa maailman murheita kannettavakseen.

Suomi seuraa Ruotsin mallia perinteisesti viiden vuoden viiveellä.

Toivottavasti ei tarvita ylimääräistä neljää vuotta sen seikan ymmärtämiseen, että esim. vihreät ovat muualla Euroopassa kuoleva puolueorganisaatio, joka jostain syystä vielä Suomessa elättelee toiveita vallasta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

J-P ei tarvita. Vihreät eivät nouse pääministeripuolueeksi nykyisellä linjallaan eikä todennäköisesti muullakaan linjalla, koska nämä tällaiset yltiöliberaalimaahanmuuttopuheet kaikkinen kansalaistottelemattomuuspuheineen eivät kyllä mene kansan läpi, kunhan mekin pidetään huoli siitä, että puolustetaan ja suositaan omiamme. Ollaan vielä toistaiseksi enemmistönä omassa kotimaassamme ja ollaan jatkossakin, kun ymmärretään pitää omia puoliamme. Se on meidän velvollisuus ja oikeutemme, sen vuoksi omat vanhempamme ja isovanhempamme kävivät sellaisen helvetin läpi, ettei meistä kukaan ole sellaista joutunut kärsimään ja sitä ei meiltä voi kukaan ottaa pois. Kansainvälisyys ja vieranvaraisuus ei tästä kärsi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Mistähän sulla Heikki nyt oikein kiikastaa, kun osaat noin kieroon vääntää näitä asioita? Keskustan maahanmuuttopoliittinen ohjelma pohjautuu laillisuuden kunnioittamiseen eikä sieltä inhimillisyyskään puutu. Koeta nyt hyvä mies osata erottaa asiat asioista äläkä jauha joutavia.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Vesa

Jos joskus säädetty laki on tilanteen huomioon ottamalla huono tai väärä se pitää muuttaa !

Mikään puolueohjelma ei sen oikeellisuutta määrää.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #25

Mutta se pitää tehdä oikeassa ja laillisessa järjestyksessä. Ei puolueohjelmat määrää, mutta antaa suuntaa, mihin on tarkoitus pyrkiä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Demokratia, vaalit ja äänetäminen. Sieltä ne vastaukset löytyvät. Eivät täältä :)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Viime kädessä se on näin ja siinä olet oikeassa Petteri. Hyvä on kuitenkin, että näistä asioista keskustellaan ennen vaaleja. Kansalaisille pitää antaa oikeaa tietoa, että osaavat sitten tehdä aikanaan omat johtopäätökset.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minun mielestäni kepun pitäisi palauttaa blogisti persuihin.
Minkä takia hän on yleensä persuista kepuun loikannut,
kun henkinen ja ideologinen koti näyttää mitä ilmeisemmin olevan siellä.

Onko hän pakomatkalla persuista
ja saanut turvapaikan kepusta?
Miksei hän palaa kotiina?

Eivätkö Halla-aholaiset huoli häntä takaisin?
Sinisille hän ei varmaankaan kelpaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Mistä näitä tällaisia puheita versoaa? Eipä siinä mitään Arto. Sinunkin mielipiteesi on varmasti oikea, kun se on juuri sinun mielipiteesi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mistä näitä tällaisia puheita versoaa?"

Asioita vain tulee mieleen .... jostakin.

Ja pitää muistaa että sarkasmi kuuluu sananvapauteen. :)

Se tässä ihmetyttää miksi edustat keskustaa etkä persuja.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #26

Jos kyse oli vain sarkasmista, niin eipä siinä sitten mitään. Kiitos, että selvensit.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #28

"Kiitos, että selvensit."

Minä sen sijaan elän yhä epätietoisuudessa siitä onko keskustan maahanmuuttopolitiikka mahdollisesti sinun politiikkaasi, vaiko Sipilän politiikkaa.

Se tekee keskustapuolueen linjasta epäselvää ja äänestäjälle ei jää selvää vaikutelmaa siitä mitä äänestää jos äänestää keskustaa.

Jos on maahanmuuttokriittinen, kannattaa ehkä äänestää varmuuden vuoksi persuja.

Jos ei ole sillee persumaisesti maahanmuuttokriittinen, kannattaa ehkä valita joku muu puolue kuin keskusta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #29

Eikös se ole hyvä, että on sananvapaus ja on varaa mistä valita. Se on aitoa demokratiaa parhaimmillaan vai pitääkö kaikki olla tehtynä samasta muotista? Onhan sullakin omat ajatuksesi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #30

"Eikös se ole hyvä, että on sananvapaus ja on varaa mistä valita."

Toki, mutta toki äänestäjän pitäisi tietää mitä saa jos valitsee vaikkapa jonkun puolueen.

Jos esimerkiksi äänestäjä äänestää Sipilän puoluetta, mutta sitten käy niin että sinusta tulee uusi puheenjohtaja, niin äänestäjä ei saa mitä haluaa.

Siksi äänestäjän ehkä kannattaa tehdä joku vähän varmempi valinta kuin keskustapuolue, jos se haluaa että olisi joku tietty linja, vaikkapa maahanmuuttopolitiikassa.

Minä en valitsisi puouetta maahanmuuttopolitiikan perusteella, vaan sen perusteella minkä puolueen arvelen ajavan ponnekkaimmin velaksi elämisen lopettamista. Valitettavasti sellaisia vakavasti otettavia vaihtoehtoja ei ole jotka toteuttaisivat minun haluamaani politiikkaa, valtion menojen supistamisesta ja valtion tulojen kasvattamisesta.

Toinen tärkeä aihe minulle olisi kilpailukyvyn parantaminen. Se ei valitettavasti ole sellainen asia joka edes olisi puolueiden ja hallituksen käsissä, se on ammattiliittojen käsissä oleva asia, eikä niihin pysty vaikuttamaan äänestämällä.

Maahanmuuttopolitiikka on myös iso asia. Jos kilpailukykyä saataisiin kohenemaan, maassamme tarvittaisiin paljon ulkomaalaisia tekemään töitä ja sellaista maahanmuuttoa pitäisi helpottaa.

Tämä humanitaarinen maahanmuutto on taas eri asia ja siinä meneteltäköön kansan tahdon mukaisesti. Se politiikka mitä hallitus ajaa taitaa olla kokolailla kansan tahdon mukaista.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #31

Näistä mainitsemistasi asioista kuin velaksi elämisen lopettaminen, valtion menojen supistaminen, valtion tulojen kasvattaminen ja kilpailukyvyn parantaminen vallitsee varmasti pitkälti täysi yksimielisyys. Keinoista voi olla erilaisia ajatuksia mitä eri persooniin tulee. Suomihan on ollut perinteisesti ns. neuvotteluyhteiskunta, joten ammattiliittojen suuntaan näistä asioista pitää pystyä yhdessä neuvotellen sopimaan ja kolmikantaneuvottelut kyllä minulle kelpaa. Samoin en ole millään tavalla vastustamassa työperäistä maahanmuuttoa, mutta siinäkin on tietysti otettava huomioon tiettyjä asioita enkä hyväksy sitä, että ulkomaalaisten työntekijöiden kautta syntyy työehtosopimusten vastaista palkanmaksua, hyväksikäyttöä, pimeää työtä ja sen sellaista yhteiskunnalle turmiollista ja harmaata taloutta. Humanitaarinen maahanmuutto tulee tapahtua yhtälailla voimassaolevien lakien ja kansainvälisten sopimusten edellyttämällä tavalla, mutta valitettavasti asiat eivät mene aina niin kuin Strömssössä kuten olemme nähneet ja kokeneet. Jos ne niin menisivät, niin koko oikeuslaitoskin olisi melko turha laitos. Muutoksiin olen aina valmis, mutta se ei saa johtaa huonompaan lopputulokseen eikä muutosta pidä tehdä vain muutoksen itsensä vuoksi kuten tällaista on nyt ollut ilmassa mitä tulee sote- ja maakuntauudistus veivaamiseen. Näkisin näin, että kyllä meillä ihan samansuuntaisia ajatuksia löytyy. Puolueista voisin sen verran sanoa, että monet kannattajat äänestää henkilön perusteella, vaikka tottakait puolueen tekemät linjauksetkin merkitsee ja kukaan ei yksin päätä mistään ja hyvä niin. Muutenhan me emme mikään demokratia olisikaan eikä keskustakaan ole mikään Sipilän puolue, vaikka hän tällä hetkellä puheenjohtaja ja pääministeri onkin. Ei puoluetta kukaan omista. Jos minä olisin puheenjohtaja, niin yhtälailla sama pätee minuunkin. Yhdessä neuvotellen ja keskustellen niitä asioita pitää viedä puolueessakin eteenpäin. Usein ryhmissä sovitaan etukäteen ja sitten tullaan niillä päätöksillä ulos ja neuvotellaan muiden ryhmien kanssa. Tarvittaessa äänestetään niin ryhmissä kuin muiden ryhmienkin kesken yhteisissä kokouksissa eri mielipiteistä johtuen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

90% suomalaisista vastustaa haittamaahanmuuttoa, näitä varsinaisia hyysääjiä ei ole kuin pari prosenttia, mutta ovat yhtä äänekkäitä kuin natottajat. Tässä on vain EU:n ja vihervasemmiston ideologia osunut yksiin maahanmuutolla keinottelijoiden kanssa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Pieni vähemmistö pitää kovaa melua ja tuntuu saavan edelleen paljon julkisuutta asialleen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Niin, se on tämä homma-foorumi porukka joka sitä meteliä pitää ja saa paljon huomiota.

Ne muut on aikalailla hiljaisia, kukaan ei tiedä mitä ne tästä asiasta ajattelee, mutta suurin osa kanntaa muita puolueita kuin "maahanmuuttokriittisiä" puolueita, kuten vaikkapa blogistin puoluetta, eli keskustapuoluetta.

Toki, kukaan suomalainen, ei siis yksikään suomalaien, varmaankaan tykkää hyvää tästä tapahtuneesta pakolaisvirrasta, en usko että sellaisia löytyisi edes sitä kymmentä prosenttia kansasta mstä Makkonen puhuu.

Mutta kaikki eivät silti tuomitse turvapaikanhakijoita ja monet on sitä mieltä että joillekin heistä, niille jotka tarvitsee turvaa, voidaan Suomessa sitä turvaa järjestää.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #36

"Mutta kaikki eivät silti tuomitse turvapaikanhakijoita"

Taas tahallista väärinymmärtämistä joka on teidän punavihreiden tyyli. Poliitikot tässä syyllisiä ovat jos kuka, haluavat EU virkaa ja tuottoisia bisneksiä maahanmuuton ympärillä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #38

"Poliitikot tässä syyllisiä ovat jos kuka."

Politikot tekee vain sellaista politiikkaa mitä laki sallii ja kansainväliset sopimukset.

Jos politikko ei noudata lakia ja sopimuksia hän joutuu siitä vastuuseen.
Politikko voi toki muuttaa lain, mutta se on pitkä prosessi, joka vaatii sitä että suurin osa kansanedustajista on lakimuutoksen kannalla, eikä sekään vielä riitä, uusi laki pitää olla perustuslain mukainen.

Ennenkaikkea nämä Suomen populistipolitikot kuitenkin tekevät sellaista politiikkaa mitä äänestäjät haluaa. Jos politikko ei kunnioita äänestäjiensä mielipidettä hän joutuu hyvästelemään hillotolppansa.

Sen populismin takia kansalaisia mielistellään tällä velkavetoisella taloudenpidolla, eikä siitä päästä eroon vaikka hallituksessa olisi mitä puolueita tahansa

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #39

Valitettavasti Arto asia ei ole ihan niin kuin sanot eikä siellä ole noudatettu aina omaa ulkomaalaislakia ja kansainvälisiä sopimuksia. Ongelma ei ole järjen suuri meidän päässä, mutta sitä suuremmaksi se käy, kun mennään kohti noita Välimeren maita. Inhimillisesti katsoen tietysti on ymmärrettävämpää, kun ajatellaan niitä lukumääriä miten paljon sinne tulee väkeä, mutta siitä huolimatta ei pitäisi lipsua. Turvapaikka pitää sallia niille, jotka sitä todella tarvitsevat ja ne pitää poistaa pikaisesti, jotka ovat lähinnä paremman elämän toivossa. Ei kenenkään resurssit ja kantokyky kestä sellaista ihmismäärää, mikä noista ns. kolmansista ja kehitysmaista olisi tulollaan. Geneven pakolaissopimuksen alkuperäinen tarkoitus on jo kauan aikaa sitten muuttanut ns. muotoaan, mutta kukapa olisi arvannut vielä 90-luvun alussa, että tämä humanitaarinen maahanmuutto kasvaa niihin mittoihin, joissa se nykyään on. Ajat ovat muuttuneet kovin paljon noista ajoista, kun pakolaissopimus 50-luvulla solmittiin. Tämä on fakta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #40

"Ajat ovat muuttuneet kovin paljon noista ajoista, kun pakolaissopimus 50-luvulla solmittiin. Tämä on fakta."

Tämän faktan minä tunnustan. On totta että lakeja ja käytäntöjä pitää muuttaa ja muuttovirrat pitää katkaista. Se ei ole niiden vika jotka sieltä yrittää tulla, mutta siitä liian suuresta muuttovirrasta aiheutuu liikaa ongelmia Euroopalle.

Asia on niinkuin sanot, asiat on lainsäädännön osalta pielessä ja asioita yritetään korjata, mutta se korjaaminen ei käy täältä Suomesta käsin muuten kuin tuon meidän itärajamme osalta, mikä toistaiseksi on saatu tukittua. Asiat on sovittava EU:n tasolla niin että kaikki maat sitoutuvat niihin, eikä se ole helppoa.

Vihapuheet näitä jo maahan päässeitä turvapaikanhakijoita vastaan ovat kuitenkin turhia. Heistä osa on rikollisia ja monen on vaikeata sopeutua, monilla on kummallisen tuntuisia tapoja entisestä kulttuuristaan johtuen, mutta niinhän se on. Vihapuheet ei auta, ne on kyllä syytä saada loppumaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #45

Meillähän tuntuu olevan paljon samanlaisia ajatuksia ja jos on jotain mistä emme ole samaa mieltä, niin asiat riitelee, ei ihmiset.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #39

"Politikot tekee vain sellaista politiikkaa mitä laki sallii ja kansainväliset sopimukset."

No ei näin vaan poliitikot tekevät ne lait ja myös kansainväliset sopimukset.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #42

Virkamiehet valmistelee ja poliitikot päättää.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #44

"Virkamiehet valmistelee ja poliitikot päättää."

Politikot päättävät myös siitä mitä virkamiehet lähtevät valmistelemaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #46
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"90% suomalaisista vastustaa haittamaahanmuuttoa."

Kukapa ei vastustaisi haitamaahanmuuttoa.
Varmasti vastustetaan myös haittavanhenemista, haitta sairastumista ja kaikkia muitakin haittoja. Silti ihmiset sairastelevat ja vanhenevat, vastustuksesta huolimatta, ihmiset myös etsivät itselleen turvaa, tai parempaa elinasoa vastustuksesta huolimatta.

Veronkiertoakin vastustetaan ja seksuaalista ahdistelua vastustetaan. Vastustuksesta huolimatta veronkiertoa tapahtuu aina ja naisia tullaan aina ahdistelemaan, ainakin niin kauan kun miehiä on olemassa.

Monet suomalaiset vastustavat pakkoruotsia ja kaikki suomalaiset vastustavat ruotsia, ainakin kun on kyse jääkiekkomaaottelusta.

Kohtuullinen määrä inhimillisyyttä näiden kaikkien haittojen vastustamisessa on kuitenkin sopivaa, ihmisiä kun kumminkin ollaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kaikki ei mene aina niin kuin Strömssössä eikä niin kuin itse toivoisi, mutta ollaan inhimillisiä, erehtyminenkin on inhimillistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset