Huhtasaari tulkitsee Sipilän islampuheet tarkoituksella väärin?

Mielestäni pääministeri Juha Sipilä puhui eilen eduskunnassa hyvin, kun hän totesi, että islamin uskon vahvempi läsnäolo haastaa Eurooppaa ja meitä suomalaisia.

–Se että jos näitä asioita tehdään [uskontoa harjoitetaan] salassa ja julkisuudelta piilossa, niin siellä [moskeijassa tai muussa paikassa, missä uskontoa harjoitetaan] on sitten suurempi riski radikalisoitumiselle ja ääriaineksille, Sipilä sanoo toimittajille eduskunnassa.

Hänen puheestaan en saanut mitään sellaista käsitystä, että hän olisi eritoten halunnut tuovan suomalaiseen yhteiskuntaan ”islamilaisia arvoja” tai että Suomi olisi antautumassa islamilaisuudelle kuten kansanedustaja Laura Huhtasaari perussuomalaisista tulkitsee. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/235836-juha-sipila-islamin-lasnaolo-haastaa-meidat-laura-huhtasaarelta-heti-hurja-syytos

Sipilä edusti aivan oikeaa ajattelua, kun haluamme ennalta ehkäistä ääri-islamia sekä mahdollisesti muidenkin potentiaalisten ääriainesten leviämistä ja radikalisoitumista.

–Islamin läsnäolo haastaa meitä laajemminkin kehittämään uskonnollista lukutaitoamme, Sipilä sanoi.

Ei islamia eikä mitään muutakaan uskontoa pidä kieltää mielestään niin, ettemmekö voisi kehittää omaa uskonnollista lukutaitoamme vai olisiko parempi puhua eri uskontojen lukutaidon kehittämisestä väärinkäsitysten välttämiseksi, jolloin kenties Laura Huhtasaarikin voisi tulkita Sipilän sanomiset oikein. Juuri tällä tavallahan me pystyisimme tunnistamaan helpommin ja paremmin myös ne riskitekijät niistä aineksista, mitkä ovat meidän oman turvallisuutemme kannalta iso haaste niin kotimaassamme Suomessa kuin koko Euroopassa.

Pidän Laura Huhtasaaren esittämää tulkintaa tarkoitushakuisena, jolla yritetään myös vaikuttaa keskustan kannatuksen heikentämiseen tai jopa kannattajien siirtymiseksi perussuomalaisten leiriin. Tällainen tuskin toimii, vaan tämä edustaa hänelle niin tyypillistä kansallispopulismia, johon toivottavasti keskustan kannattajat vastuun tuntevina kansalaisina eivät lähde mukaan. Kaikki puhe ja työ turvallisuuden eteen on mitä suurinta vastuunkantoa.

Kaikenlaisen pahuuden ja radikalisoitumisen estämiseksi on myös tehtävä kaikki mahdollinen. Jos se voidaan tehdä Sipilän esittämällä tavalla ilman aseellista yhteenottoa ja verenvuodatusta, se on halpa ja yksinkertainen tapa taata oma kansallinen turvallisuus ja yhteiskuntarauha.

 

 

VesaLevonen
Kansalaispuolue Kotka

Kotkan kaupunginvaltuutettu: 2013–2016 ja 2017–2021, sitoutumaton
Sotilaskoulutus: Kainuun rajavartioston sissikomppania Kajaani 1986 (Auk Immola, Imatra), kansainvälinen sotilaspoliisikurssi Aalborg Tanska 2001
Sotilasarvo: Kersantti
Ammatti: Poliisi, vanhempi rikoskonstaapeli
Kansainväliset tehtävät: Sotilaspoliisi 2002–2003 KFOR-joukot Kosovo, maasta poistamisen koordinointi- ja saattotehtäviä ulkomaille 1992–2002 (Helsinki), 2005–2015 (Kotka), ulkomaanmatkoja muutama sata noin 80 maailman eri valtioon ja maanosat Eurooppa, Afrikka, Euraasia, Pohjois- ja Etelä-Amerikka)
Nykyiset tehtävät: Rikospoliisi, Kotka
Ikä: 52-v.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu