VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Suomeen perustettava riippumaton totuuskomissio selvittämään Sipilä-Gatea

Kansanedustaja Kaikkonen on lähtenyt puolustamaan puheenjohtaja Sipilän sanomisia ja kertonut, että pääministeriä "kyllä voi tässä asiassa ymmärtää, jos vain haluaa ymmärtää".

- Sipilän puheet eduskunnassa 19. kesäkuuta pitää katsoa kokonaisuudessaan, Kaikkonen korostaa.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201711132200527470_pi.shtml

Sehän ei näytä hyvältä, että tapahtumia sepitetään siihen malliin, että jutussa nousee aina jotain uutta esille ja miksi Sipilän ”peitetarinoissa” pitää nyt myös keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kaikkonen olla mukana? Parantaako tämä jotenkin Sipilän ja keskustan imagoa, kun juttu on päästetty jo näin pitkälle?

Sipilän pitäisi nyt itse kertoa alusta pitäen kronologisessa järjestyksessä rehellisesti, miten kaikki todellisuudessa meni, mitä perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoamista koskeneissa neuvotteluissa ja sitä koskevissa tapahtumissa on hallituksen sisällä touhuttu eikä sotkea enää muita mukaan kuin ne, joita tämä koskettaa. Muutenhan tämä alkaa näyttää myös siltä, että koko keskustan eduskuntaryhmä on ollut juonessa mukana. Sipilän pitää kertoa asiat perusteellisesti nyt kansalle silläkin uhalla, että joutuisi itse jättämään eropyynnön. Ei sitä koko joukkuetta pidä syyllistää, jos valmentaja munaa.

En kyllä pidä näitä kokoomuslaistenkaan touhuja hyväksyttävinä, kun vasta nyt siellä alkavat omat kansanedustajat heräämään ja uskaltavat vain nimettöminä arvostella näitä tapahtumia. Taitaa tässäkin päteä se vanha sanonta, että mitä enemmän sontaa tonkii, niin sitä pahemmalle se haisee. Niin paljon tässä jutussa näyttää olevan salattavaa.

Ei kokoomuskaan voi olla tässä paljon ”Pekkaa parempi”, koska yhtä lailla siellä on ollut ainakin ministeri Orpo ja samoin nk. sinisten Soini ”nokkamiehenä” Sipilän kanssa, koska heidän välillään on täytynyt tapahtua sekin kommunikointi, missä on tehty alustavia päätöksiä ja sovittu siitä, että perussuomalaisten eduskuntaryhmästä eronneet henkilöt jatkaisivat keskustan ja kokoomuksen kanssa hallituksessa. Ei tämä nyt pelkästään voi Sipilän ja keskustan niskaan kaatua, jos jotain pitää puolustukseksi sanoa.

Tämä ”näytelmä” syö pikkuhiljaa myös koko hallituksen ja eduskunnan uskottavuuden ja todistaa sitä, että valtakunnan politiikassa saa olla, vaikka minkälaista kähmintää, mitä on tavallisen kansalaisen vaikea ymmärtää, mutta kukaan ei kanna vastuuta. Moraalitonta touhua.

Jos tällaista tapahtuisi työpaikoilla, niin veikkaan, ettei menisi kauan aikaa, kun tulisi potkut. Suomen hallituksessa saa kuitenkin sanoa ja tehdä mitä huvittaa eikä asiasta kanneta muuta vastuuta kuin se ns. kuuluisa poliittinen vastuu eli katsotaan miten seuraavissa vaaleissa käy. Olisiko tällainen enää muualla mahdollista?

Suomeen pitää perustaa nyt riippumaton totuuskomissio selvittämään Sipilä-Gatea, jos ei muu auta. Ei kait suomalaisessa demokraattisessa oikeusvaltiossakaan voi ministerit toimia ihan, miten huvittaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tää oli taas päivän paras, kannattaisko jo rauhoittua. Kukahan sen komission perustaa? Taidat olla melko yksin jo tämän aiheen kanssa, se on jo menneen viikon kohu.

Uusia odotellessa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Petteri, mikähän vastarannan kiiski sinä olet, kun tuollaisia höpäjät. Hallitus voisi poliittisen moraalin palauttamiseksi esittää itsekin riippumattoman totuuskomission perustamista tai sitten eduskunta ryhtyy toimeen. Älä tee tästä liian vaikeaa ja näe sinäkin joskus metsä puilta.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Levonen ei ole keskustalainen, vaan joku ilmeinen trolli- kenenkä ? Kukahan on palkanmaksaja ? Tuonlaisia kirjoituksia en ole kohdannut keneltäkään oman puolueensa edustajalta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Minua ei nämä sinun trollijutut kiinnosta. Tämä juttu on nyt mennyt niin pitkälle, että minua kiinnostaa vain totuus eikä mikään muu kuin totuus.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Levonen se vain jaksaa kirjoitella siitä huolimatta, että ilmeisesti yksikään muu media ei hänen kirjoituksiaan kaipaa. Olen odottanut lähes vesi kielellä, milloin Levonen kertoo aikomuksestaan Keskustan uudeksi puheenjohtajaksi ja samalla uudeksi, täyttä kansalaisluottamusta nauttivaksi, pääministeriksi Ylen tai MTV:n ajankohtaisohjelmassa.
Mielestäni Levonen voisi valituttaa itsensä myöskin esittämänsä totuuskomitean puheenjohtajaksi. Jäseniä varmasti löytyy pilvin pimein.
Haluan kuitenkin kiittää Levosta erittäin paljon siitä, että hänellä on vahva itsetunto omien päämääriensä esille tuomisessa. Kuinka erinomainen ehdokas hän olisikaan, jos jättäisi pääministeri Juha Sipilän jatkuvan ja perusteettoman
moittimisen muiden asian harrastajien huoleksi ja tyytyisi osaansa kotkalaisena kaupunginvaltuutettuja.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Täytyyhän keskustassakin olla moraalia ja kyetä katsomaan totuutta silmiin. Tämä juttuhan pyörii kaiken aikaa ja on todella poikkeuksellinen juttu Suomen poliittisessa historiassa. Tuskin vastaavaa löytyy, missä näin irvokkaalla tavalla olisi toimittu vastoin demokratiaa. Jos luurankoja ei ole kaapissa, niin asian voi selvittää perusteellisesti. Totuuskomissio olisi oikein hyvä tässä tapauksessa, koska tuskin puolueemme sisällä pystytään tätä asiaa selvittämään objektiivisesti. Sen pystyy tekemään vain ulkopuolinen riippumaton taho. Siihen ei voi osallistua kukaan puolueen jäsen.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Hyvä veli käy nyt lukemassa Ylen Pirjo Auvisen paalutus tästä Sipilä asiasta ihan omasta puoluelehdestä Suomenmaasta.
Totuuskomision Arkkipiispa Tutun luo on pitkä matka ja ymmärtäisikö hän tätä ongelmaa.
Kepulandiassa puhaltaa nyt uusi Draivi tulevaan Puoluekokoukseen ja jäljellä olevaan vaalikauteen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Keskustapuolue ei ole objektiivinen arvioimaan tätä asiaa. Sipilällä on vaikeuksia päästä tästä asiasta itse ulos. Kaikkonen on huono valinta puolustamaan näin vakavassa asiassa ottaen huomioon hänen taustansa. Minä puolustan vain siltä osin Sipilää, ettei tätä pidä yksin hänen niskaansa kaataa, koska hän ei ole toiminut yksin, vaikka pääministeri onkin. Tässä on ollut mukana myös kokoomus ja se joukko kansanedustajia, jotka lähtivät perussuomalaisista ja joiden joukossa olleet ministerit saivat pitää paikkansa siitä huolimatta, etteivät voimasuhteet olisi enää sellaista edellyttäneet. Ongelma on tässä se, etteivät jotkut tahot halua ymmärtää millään tämän asian vakavuutta näin poikkeuksellisessa asiassa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No kun ei ole mitään todisteita valehtelusta, niin mitä sitä sitten enää jankkaamaan.

Asia on ohi, ja hallitus jatkaa toistaiseksi. Kannattaa keskittyä ihan oikeasti tärkeisiin poliittisiin ratkaisuihin, eikä tällaisiin seiskahuhuihin.

Ei tuu totuuskomissiota, eikä tätä aloitettasi yksikään keskutalainen tue, eli se oli sitten siinä.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #9

Ja eipä näytä saavan tämä bloki suosittelijoita ja myötäelämistä edes täällä Puheenvuorossa. Siitäkin voisi vetää jonniimoisen johtopäätöksen. No...ehkä kohtalotoveri Luukkanen jatkaa lähitunteina asian parissa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #12

Mukavaa kuitenkin, että olet Seppo linjoilla, ihan jo kaipasin sinua. Asiat riitelee, eivät miehet.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #9

Kansakunnan moraalin kannalta kannattaisi nyt näyttää esimerkkiä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ei tarvitse. Suomessa on jo "riippumaton totuuskomitea" joka selvittää milloin minkäkin asian ja sitä kutsutaan nykyään valtamediaksi, jonka katsotaan olevan vastakohta internetille.

Tämäkin Sipilä-gate tulee "selvitetyksi" ihan lähi aikoina. Totuudesta tuskin koskaan voidaan olla varmoja.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Päättelyä. Minä näen näistä viimeaikaisista julkisuuteen kerrotuista tiedoista asiat sillä tavalla ja aikaisemmat uutiset huomioiden, että suunnitelma on ollut sen varalle, jos Halla-ahosta tulee PS puolueen puheenjohtaja. Kokoomuksen jyrkkä kanta on tähän enemmän ja vähemmän pakottanut, koska kokoomuksesta tuli tietyiltä henkilöiltä kuten Vapaavuorelta niin paljon kannanottoja julkisuuteen, ettei siellä haluta Halla-ahon kanssa samaan hallitukseen. Asiasta ovat sitten sopineet Sipilä, Orpo ja Soini. Soinin porukan lähtöön omasta PS puolueesta ehtona on ollut se, että irtaantunut joukko saa pitää ministerin paikat. Siihen on Sipilä ja Orpo joutunut antamaan jonkinlaisen ennakkolupauksen. Se olisi voinut kaatua, jos keskustan ja kokoomuksen kansanedustajat olisivat hylänneet tämän. Sitä suunnitelmaa ei ole tarvinnut paljastaa omassa ryhmässä kaikille, koska nämä puolueen puheenjohtajat ovat olleet niin vakuuttuneita suunnitelman läpimenosta omien keskuudessa. Ministeriryhmä on hyvin mahdollisesti tiennyt paremmin kuin eduskuntaryhmä, kun asioista on keskusteltu. Kokoomuksella teki ehkä lopulta hiukan tiukempaa hyväksyä menettely kuin keskustalla. Se kuitenkin hyväksyttiin ja nyt kokoomuslaiset kansanedustajat ovat alkaneet puhua asiasta nimettöminä, siitähän nämä julkisuuteen annetut tiedot nyt kertovat. Asiaa yritetään nyt ujuttaa julkisuuteeen sillä tavalla, että tästä selvittäisiin kokoomuksessa joten kuten paremmin ns. kuivin jaloin ja keskusta saisi kantaa tästä suurimman taakan. Asia polttaa nyt niin paljon ja se ei jätä rauhaan ennen kuin tämä on käyty perusteellisesti läpi. Voin olla väärässä, mutta arvioin, että aika lähellä ollaan. Totuuskomissio olisi kaikille paras ratkaisu. Jos lakia on rikottu, niin en näe kuitenkaan sitä, että tämä toiminta olisi rangaistavaa. Poliittinen moraali olisi kuitenkin edellyttänyt avointa ja läpinäkyvää ulostuloa jo heti alusta pitäen ja kertoa kansalaisille ja muille eduskuntapuolueille kaikki totuudenmukaisesti. Hallitukselle olisi pitänyt hakea kuitenkin ero kuten presidenttikin oli omien valtiosääntöoppineiden kanssa keskustellut ja ajatellut ja käydä uudet hallitustunnustelut, koska ei PS puolueesta irronneelle porukalle olisi kuulunut missään nimessä 5 ministeripaikkaa (tai sitten osa ministeripaikoista olisi pitänyt jakaa keskustan ja kokoomuksen kesken). Ehkä 2-3 paikkaa nykyisille sinisille. Siihen taas ei Soinin joukot olisi suostuneet, joten piti antaa periksi, että mentiin samalla porukalla eteenpäin, mikä ei ollut demokratian kannalta ja eduskunnan voimasuhteiden osalta missään nimessä viisas menettely. Tämä on siis omaa päättelyäni nyt viimeaikaisten ja myös aikaisempien tietojen perusteella. Kuka osaa sanoa paremmin? Odotellaan lisää tietoa, kun sitä näyttää tulevan nyt joka tapauksessa kaiken aikaa lisää. Uskon, että tämä asia selviää vielä ja voimme sitten ns. jälkiviisaina todeta kuka osui lähimmäksi totuutta. Jos olisin pääministeri kertoisin nyt kaikesta huolimatta viimein totuuden, vaikka tekee kuinka kipeää.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Kovin pitkälti noin, mutta eiköhän tämäkin selviä. Itsekkin olen varma, että "pää-jehut" ovat käyneet kyllä keskusteluja Halla-ahon mahdollisen valinnan varalta.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Sellainen on jo olemassa, kulkee paremmalla nimellään äänestäjät.

Suomi on poliitikolle erittäin helppo maa. Äänestäjän muisti on kuin kultakalalla ja media jahtaa valikoivasti. Harvaa politiikka kiinnostaa ja vielä harvempi jaksaa viedä ajatteluaan kahvipöytäkeskustelua pidemmälle.
Eduskuntaan pääsee pelkällä habituksella ja kommentoimalla helppoja ja yksinkertaisia, mutta kuitenkin kohuttuja aiheita. Ketään ei kiinnosta sote yms. ja vaikka kiinnostaisi, he eivät ymmärrä tai jaksa tutkia syvällisemmin annettuja väitteitä vaan omaksuvat sen, minkä ekana karismaattisesti kuulee. Tiedän ihmisiä, jotka äänestivät Stubbia vain "koska hänellä on ihana hymy". Churchill aikoinaan sanoi, että paras argumentti demokratiaa vastaan on keskustelu keskivero äänestäjän kanssa.

Suosittelen että keräätte näitä tapauksia johonkin kivaan laatikkoon ja kaivatte ne esiin sitten vaalipäivänä. Kansaa ei kiinnosta painostaa, jotta tällä temppuilulla olisi seurauksia eikä kukaan muista vaalien alla.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Niinhän sitä sanotaan, että kansan poliittinen muisti on lyhyt, mutta on se tähän saakka ollut kyllä kärsivällisen pitkä. Siitä kertoo se, ettei sinisten kannatus lähde millään nousuun. Heidän tekonsa on todennäköisesti kaikkein anteeksiantamatonta johtuen juuri siitä, että Soinille ja hänen joukolleen kelpasi Halla-aho ja hänen mieliset niin kauan kuin Soini sai heilutella tahtipuikkoa. Soinin ja hänen joukkojensa tempaus osoitti sen, että olivat huonoja häviäjiä. Sitten piti tulla esiin voittajina sillä tavalla, että Soini ja muut ministereinä olleet saivat pitää omat paikkansa ja näyttää ns. pitkää nenää Halla-aholaisille. Sitähän se kertoi uutinen, jossa kerrottiin kuinka Soini lähti puoluekokouksesta sillä tuulella, että ole sinä vain Jussi puheenjohtaja, mutta hallitukseen et pääse ja me muut jatkamme siellä. Tällainen mielikuva minulle tuli näistä uutisista, joita kerrottiin silloin kesällä ulos. Voin taaskin olla väärässä, mutta tältä se itsestäni tuntui ja näytti. Minä en vain ymmärrä, että Sipilällä petti tässä pelisilmä niin pahasti, että lähti tällaiseen mukaan ja tavalla, joka nyt seuraa hänenkin poliittista uraa. Poliittista riskiä ei kanna nyt vain siniset, vaan kyllä sen kantaa Sipilä ja Orpokin ja sitä kautta aika näyttää, miten tämä vaikuttaa puolueisiin ja arvoihin. Onhan tämä ollut peijakkaan raskasta ja surullista katseltavaa ja eihän se ihme ole, kun poliitikoihin ei luoteta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mikäli Sipilä olisi kertonut heti kaiken oleellisen, kuten sen, että persujen hajoamiseen oltiin varaudettu hallituksessa mikä on täysin ymmärrettävää ja jätetty "kesäteatteriesitykset" harrastajanäyttelijöille, niin tälläinen "valheen verkko" olisi jäänyt kutomatta. Ihmettelen, ettei Sipilä taustajoukkoineen oppinut mitään YLE-Gatesta. Kun tyhjentää "pajatson" kertaheitolla, tulemalla julkisuuteen totuuden kanssa niin turhat spekulaatiot loppuvat siihen.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Kyllä asiat saadaan näkymään vaikka miksi jos muuttaa alkuperäisen väittämän toiseksi. Tuon muutoksen jälkeen onkin hyvä vaatia toiselta totuutta.

Miten muuten persut olivat oman puolueensa hajoamiseen varautuneet?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Siellähän puoluekokouksessa näytiin riemuitsevan valittuja puheenjohtajia siihen malliin, että taisi tulla jäsenistölle täydellisenä yllätyksenä. Ilmeistä päätellen, siihen ei ollut Halla-ahokaan varautunut. Halla-aho kovasti kätteli ja taisi halatakin Sampo Terhoa televisiokameroiden edessä, kun hänen voittonsa julistettiin ja luuli olevansa vielä parasta kamua Sampo Terhon kanssa. Ehkä joku kirjoittaa vielä kirjan tästäkin aiheesta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Olen samaa mieltä. Heti aluksi selkeä, johdonmukainen ja rehellinen kuvaus tosiasioihin perustuen, niin spekulaatiot olisivat loppuneet. Ilmeisesti tämä "tempaus" inhotti loppujen lopuksi Sipilää itseäänkin niin paljon, että meni tämän tapauksen kanssa jotenkin solmuun.

Hannu Töyri

Tiettävästi tätäkin oli ajateltu, mutta siihen hätään ei löytynyt sellaista harrastelijanäyttelijää jolla olisi ollut lentolupakirja.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Media ja ahmijansa kaipaavat sirkushuveja. Nyt poliittinen näyttämö on sitä pitkästä aikaa tarjoillut yllin kyllin. Somen tuella organisoitu Jyväskylän näytelmä lienee tänä vuonna TOP 3 listalla. Eikä ole epäilystäkään, etteikö jatkuisi tulevana vuonna. Kenttä tuntuu vasta nyt toden teolla paikallistasolla liikehtivän. Ja sitähän media mm. täälläpäin kaipaa. Pöyhittävää ja analysoitavaa. Siniset virittävät kuntoon rikkimenneitä soittimiaan ja perussuomalaiset yrittävät epätoivoisesti soittaa pelkällä torviosastolla (ns. trumpettaa).

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Totta tämäkin, vaikka varmasti kaikkia kiinnostaa se tärkein asia eli totuus. Mielestäni tämä asia pitää avata ja selvittää kunnolla. Muuten tämä jättää liian syvän haavan suomalaiseen poliittiseen elämään. Jälleen kerran totean, että aivan pientä lipsahdusta lukuunottamatta presidentti Niinistö on tässä suurin voittaja omalla esiintymisellä ja käytöksellään ottaen huomioon mitä hän on tässä asiassa myös jälkeenpäin todennut. Tämä lisää hänen suosiotaan kansan silmissä rehellisenä ja suoraselkäisenä kansan presidenttinä. Näin se vain menee.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Tämähän on aivan selvä tapaus. Soinille oli luvattu hillotolppa, joka olisi mennyt ja samalla Sipilän ja Orpon hyvät suunnitelmat, jos Halla-ahon väki olisi tullut hallitukseen. Kokoomus ilmoitti jo keväällä, että Halla-ahon kanssa me ei leikitä.

Kokoomuksen ja keskustan keskeiset henkilöt, todennäköisimmin koko porukka oli varmistettava, että he hyväksyvät tämän epätavallisen ja kyseenalaisen tempun. Soini vielä vakuutteli hyvissä ajoin, että ei ole Juudas. Viimeistään silloin hänellä oli sekelit varmana taskussa ja kuvio kasassa. Ei tällaista yhdessä yössä rakenneta.

Eiköhän se totuuskomissio synny ihan itsestään. Siellä on monta päähänpotkittua kansanedustajaa, jotka on pakotettu mikä mihinkin. Pikku hiljaa totuus paljastuu. Vuoto on alkanut.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Niin että mukana suunnittelussa oli äkkiseltään noin 100 henkilöä?

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Voiko puheenjohtaja ohjata eduskuntaryhmää niinkuin lammaslaumaa? Siihen en oikein suostuisi uskomaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #27

Ainakin Sipilällä oli vielä kesällä näiden tapahtumien aikaan hyvin vahva ote, joka on puolueen kannatuksen heikkenemisen myötä löysääntynyt.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen Vastaus kommenttiin #31

Onhan keskusta ollut kaikella tavalla oikeistolaisin puolue. Liittovaltio- ja natopyrkimykset on olleet visusti piilotettuina. Niin että varmaankin olet oikeassa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #33

Kyllä Sipilän puheista saa ainakin sen käsityksen, että kaikkine pankkiunioni puheineen ajaa myös Suomen kohti EU:n liittovaltiota. Natosta en ole niin varma, mutta tuetaanhan siellä syvää yhteistyötä ja allekirjoitettiin EU:n puolustusyhteistyötä koskeva sopimus, joten siitä voi jokainen päätellä. Ihan pelottaa tämä kehitys, ettei ole kohta Suomesta kuin pelkkä nimi jäljellä ja ollaan niin muiden vietävissä.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Muutetaan Suomi diktatuuriksi, jossa diktaattorin voi halutessaan päästää päiviltä haluamallaan tavalla. Sanktio diktaattorin surmaamisesta olisi kuitenkin se, että uudeksi diktaattoriksi tulisi aina edellisen surmaaja.

Ajan kanssa voisimme saada ihan säällisen ja kelvollisen diktaattorin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ajan kanssa voisimme saada ihan säällisen ja kelvollisen diktaattorin."

Sitten kun kaikki entiset diktaattorit olisi tapettu.
Ei jäisi muita pomotettavia kuin diktaattori itse.

Minä olisin varmaan se ainut jäljelle jäänyt,
paitsi että en varmaan haluaisikaan diktaattoriksi
enkä suostuisi surmaamaan sitä toiseksi viimeistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset