VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Siniset romahduspisteen partaalla?

Uutiset perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoamista koskevista tapahtumista käy kaiken aikaa sen verran kuumina, että täällä ”katsomossa” ei tiedä enää mihin ja keneen uskoa.

Se, että sinisten kansanedustaja Tiina Elovaara paljasti nyt Soinin valtiosihteerin Samuli Virtasen poistuneen auton peräkontissa salaa Kesärannasta pääministeri Sipilän puheilta ennen perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoamista, kertoo myös siitä hermostuneisuudesta mitä monen sinisen kansanedustajan mielessä tällä hetkellä liikkuu. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/234743-sinisten-kansanedustaja-tiina-elovaara-myontaa-timo-soinin-valtiosihteeri-samuli

Onko odotettavissa vielä jossain vaiheessa sellainen uutispommi, että koko Suomi saa haukkoa happea. Vasikoidaanko tässä vielä kaikki, kun enää ei ole itselläänkään mitään menetettävissä vai onko kyse vain siitä, että sinisistä alkaa siirtyä lisää kansanedustajia takaisin perussuomalaisiin tai tapahtuu loikkauksia toisiin puolueisiin ennen seuraavia eduskuntavaaleja. Sellainen poliittinen koti olisi löydettävä itselle, että olisi edes jotain mahdollisuuksia uusia paikka kansanedustajana.

Toisaalta tämä alkaa olla jo kuin suoraan jostain jännityselokuvasta. Olisihan se ennenkuulumatonta suomalaisessa poliittisessa elämässä, jos siellä sittenkin olisi ollut ns. Plan B ja salaliitto hallituksessa Sipilän, Orpon ja Soinin välityksellä. Jos tällainen paljastuisi, se tietäisi todennäköisesti loppua monen ministerin poliittiselle uralle, miksei jopa hallituspuolueiden totaalista uskottavuuden romahdusta kansan silmissä. Valtiovarainministeri Orpostakaan tuskin tulisi seuraavaa pääministeriä.

Sinisillä kansanedustajilla on varmasti kurja olo tällä hetkellä, kun kannatusta ei löydy ja monella tekisi kuitenkin mieli jatkaa tämänkin vaalikauden jälkeen kansanedustajana. Joku tässä yhtälössä ei kuitenkaan toimi ja se hiertää kaiken aikaa. Kassakaapista ei taida löytyä kirjallisia todisteita. Totuus on taruakin ihmeellisempää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (64 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No ei tokkiisa siniset ole mitenkään romahduspisteen partaalla. Sinisillä on hyvät ja luotettavat puolestapuhujat Tietänet keitä tässä tarkoitan...?

Otsikko on suurta mielikuvitusta....vaan!

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tulee vielä mielenkiintoinen loppuvuosi, ensivuoden alusta puhumatta. Kenen pinna pettää?

Juha Hämäläinen

Olen miettinyt enkä löytänyt mitään syytä sinisten äänestämiseen. Puolue on yksi Kokoomuksen siipi eikä se tule toimeen ilman tätä tukisuhdetta. Ei edes sen vertaa kuin vihreät. Tässä onkin kyse Unilever-ilmiöstä. Markkinoilla on liuta pesuaineita, joista useat vain samaisen Unileverin brändejä. Ydinsisältö sama.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Nimen valintakin osoitti huonoa makua. Kyse on kokoomuksen apupuolueesta. Olisivat edes sen osanneet valita paremmin. Vallanhimo sumensi järkevän ajattelun.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Leskinen, minä tiedän kyllä, olethan ennenkin ehdottanut itseäsi!

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Nahkurin orsilla...ei kun vaaleissa tavataan.

nimim. äänestäjä

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Sinisten kannatus mielipidemittauksissa on niin lähellä nollaa, ettei se erotu virhemarginaalista. Nolla ei romahda.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Nolla ei romahda, mutta hermot voi jollakin romahtaa. Sitten saattaa tulla lisää jymyuutisia ja media kirjoittaa lööppejä.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Noo, seuraavassa ollasn jo lähellä 2%...

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Vaikka olisikin 2 %, montako edustajaa meinaatte sillä saada? Oletteko edelleen hallituksessa? Vieläkö siniset ovat puolueena pystyssä?

Seppo, vaikka et sääliäni kaipaa, sinä kaikessa naiviudessasi säälität minua.
Te olette nyt Soinin kelkassa ja Soini ei teistä välitä - ei pätkän vertaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #8

Soini ei valitettavasti ole koskaan välittänyt mistään muusta niin paljoa kuin omasta menestyksestä. Siksi oli perin kummallista, että niin moni lupaava poliitikon alku uhrasi itsensä näin kammottavalla tavalla mitä on tapahtunut ja tulos on nyt kaikkien nähtävissä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ennen seuraavia eduskuntavaaleja, tulemme näkemään todella epätoivoisia yrityksiä uudistaa eduskuntapaikkansa, lähes kaikilta sinisiltä. Toivottavasti kansan poliittinen muisti on tässä todella pitkä ja kaikki siniset pudotetaan kertaheitolla eduskunnasta. Huijarit ja petturit pois ja uudet rehelliset ja demokratiaa kunnioittavat edustajat tilalle.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Demokratiaan kuuluu myös se, että voi hypätä pois hölmöjen kelkasta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Toki demokratiaan kuuluu myös se, että voi hypätä kelkasta pois halutessaan. Mutta jos sen tekee demokraattisen äänestystuloksen takia, ei se enää ole demokratiaa. Mandaatti minkä siniset ovat saaneet, on tullut Perussuomalaisten jäseninä ja kun he erosivat demokraattisen äänestyksen jälkeen, myös kansalta saadusta mandaatista tulisi luopua.

Se että joku ottaa esille demokratian sinisten kohdalla, kertoo ettei kyseisellä henkilöllä ole hajuakaan demokratiasta.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #18

Kyllä demokratiaan nimenomaan kuuluu myös se ettei ole pakko olla sellaisessa yhteisössä joka ajaa omasta mielestä vääriä asioita tai väärällä tavalla. Eroamispäätöksen voi nimenomaan demokratiassa tehdä ihan milloin vaan siltä tuntuu ja ihan mistä syystä vaan.
Hiukan omituista on kiukutella siitä että kun on demokraattisesti valittu puheenjohtaja joka ajaa vain yhtä asiaa niin suurin osa porukasta eroaa, minusta eroaminen on enempi luonnollista tuossa tilanteessa. Paljon tuhoisampaa kaikille , Suomelle etupäässä, olisi ollut jäädä puolueeseen riitelemään ja irvistelemään kuten persut nyt oppositiossa tekevät.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #24

Aikamoinen sattuma että eronneet kuuluivat kaikki hallitukseen, yhtäkään ministeriä ei jäänyt puolueeseen. Sattui vielä tasalukuisena pitämään hallituksen pystyssä. Aika paljon sattumia. Niistä arvoista on turha pubua kska ovat itse esittäneet täysin samoja arvoja kuin Halla-aho kumppaneineen eivätkä ole politiikan suuntaansa puheiden perustella mihinkään muuttaneet.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #27

Aivan, ei voi kuin ihmetellä ihmisiä, jotka pitävät sinisten loikkausta demokratiana. Sinisillä ei oikeasti ole mitään mandaattia toimia hallituksessa.

Demokratian ja oikeusvaltion kannalta, elämme todella kammottavia aikoja. Hallitus ja eduskunta tulisi hajottaa välittömästi ja maahan pitäisi järjestää uudet eduskuntavaalit.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #30

Markku, tästä olen prikulleen samaa mieltä. Tämä on ollut todellista irvodemokratiaa. Omista paikoista vain halutaan pitää kiinni viimeiseen saakka, kun talous on alkanut elpyä ja haluttaisiin sen avulla todistaa omaa paremmuutta. Nyt on vain niin, että se ei oikein auta, kun hallitus on lähtenyt tielle, joka vie ihmisten uskon näihin nykyisiin päättäjiin. Ei tavalliselle ihmiselle sallita tällaista pelleilyä omalla työpaikallaan ja kansan luottamusta käytetään tällaiseen kammottavaan "näytelmään", joka olisi pitänyt puhaltaa poikki jo aikaa sitten.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #27

Eipä niin. Soinilla vaan otti niin koville, kun Halla-aho voitti ylivoimaisesti vaalit. Halla-aho kelpasi niin kauan kuin se takasi Soinin menestyksen. Kun Terho ei päässyt paalupaikalle ja kokkarit ilmoittivat, etteivät voi olla Halla-ahon kanssa samassa hallituksessa, niin se oli kova paikka. Tietysti kova paikka oli Soinille myös se, että oma ministerin pesti olisi lähtenyt, kun Halla-aho olisi laittanut sen sivuun ja jonkun toisen tilalle. Takerruttiin valtaan kiinni ja sitä nyt on perusteltu milloin Suomen edulla ja milläkin. Myöntäisivät asiat niin kuin ne ovat, mutta tietysti nyt se on myöhäistä, kun on tehty se mikä on tehty ja asiat näyttää kaiken aikaa vain pahemmalta. Tiina Elovaara ei jääne viimeiseksi, joka alkoi nyt avata suutaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Mutta se, miten se tehdään, on avainkysymys. Sipilällä olisi vain pitänyt olla järki päässä ja jättää se U-käännös tekemättä pressan luokse mennessä ja muodostaa uusi hallituskoalitio niin, ettei tällaista olisi päässyt tapahtumaan, mitä tapahtui tai sitten olisi pidetty uudet vaalit ja lähdetty kokonaan puhtaalta pöydältä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #33

Sinisten loikkauksen jälkeen, kaikki siniset olisi pitänyt potkia pois hallituksesta ja valita Perussuomalaisista uudet ministerit. Silloin oltaisiin menty demokratian mukaan, mutta koska näin ei toimittu, on turha puhua demokratiasta tässä maassa.

Ihmettelen miten kansalaiset hyväksyvät toiminnan? Tosin ainakaan minun tuntemistani kansalaisista yksikään ei hyväksy nykyistä toimintaa, vaan pitävät sitä demokratian irvikuvana. Lähes kaikki ovat sitä mieltä, että siniset ovat syyllistyneet törkeään petokseen. Mutta tällaisessa maassa missä me elämme, ei näitä rikoksia tutkita asianmukaisesti.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #37

Oletkos oikeasti sitä mieltä että kun yli puolet PS:n kansanedustajista ei halunnut tehdä töitä Ha:n alaisuudessa niin tilanne olisi ollut Suomen kannalta parempi jos jos he olisivat jääneet puolueeseen ja kampittaneet sieltä kaiken mihin olisivat pystyneet? Näinhän PS:n tynkäpuolue nyt toimii.
Minusta ainoa oikea ja selkeä seuraus on se mikä tapahtui eli ne jotka halusivat lähtivät pois.
Epäilykseni on että niitä edustajia jotka eivät Ha:n linjauksia hyväksy on vieläkin puolueen sisällä ja heitä siellä pitää juuri tuo luulo että siellä pääsevät paremmin seuraavalla kaudella hyville palkoille. Uskallusta ei ole p..kan vertaa kun kyseeseen laitetaan oma tulevaisuus, siinä se linja näkyy ja saavutus.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #39

Ennen Perussuomalaisten jäsenäänestystä puheenjohtajasta, kaikki siniset esittivät olevansa demokraattisen jäsenäänestyksen takana, kävi jäsenäänestyksessä miten tahansa. Joten kyseessä on törkeä petos kaikkia Perussuomalaisen puolueen jäseniä kohtaan, jotka ovat olleet mukana nostamassa näitä henkilöitä niihin asemiin joihin he ovat päässeet.

Mielestäni on ihan OK, että siniset lähtivät Perussuomalaisista. Kukaan tavallinen puolueen rivijäsen tuskin on pahoillaan asiasta, vaan hyvin mielissään, koska pettureista päästiin kertaheitolla. Mutta sinisten olisi tullut luopua ministerinpesteistään ja kaikista muistakin luottamusasemistaan, silloin homma olisi mennyt demokratian mukaisesti.

Koko sinisten loikkaus, kertoo miten huolestuttavassa tilassa demokratiamme ja oikeusvaltiotilanteemme onkaan. Politiikka ei ole vain rikki, vaan myös härskien rikollisten hallussa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #39

Mitä mieltä olet perussuomalaisten hallitustyöskentelystä, kaikki vaatimukset jotka perussuomalaiset hallitussopimukseen sai unohdettiin samantien kun hallitus oli kasattu. Mitä hyötyä on puolueesta joka hallituksessa unohtaa omanedunvalvonnan ja toimii muiden hallituspuolueiden sylikoirana? Oletko tosiaan sitä mieltä että on oikein unohtaa äänestäjänsä kun pääsee päättämään?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #42

Ilmeisesti juuri tästä on kysymys. Esimerkiksi Perussuomalaiset saivat hallitusohjelmaan maahanmuuton kulujen selvittämisen, mutta ainakaan tähän mennessä kuluja ei ole tuotu julkisuuteen ja tuskin on alettu edes selvittämään. Asia on arka paikka poliitikoillemme, koska heidän lähipiirinsä rahastaa turvapaikkabisneksellä, eikä näitä kuluja haluta sen takia tuoda julkisuuteen. Kansalaiset alkaisivat ymmärtää oikeasti mistä maahanmuutossa on kysymys, poliittisten etupiirien ja sidosryhmien rahastamisesta.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #42

#42
Tästä on puhuttu ennenkin enkä ala sinun mielipidettäsi kääntämään mutta mitä hyötyä on puolueesta joka huutaa kurkku suorana oppositiossa eikä kykene edes välikysymystä tekemään kun kavereita ei ole?

Hallitusohjelmaa noudatettiin ihan realistisin tavoin. Halla-aholaiset jäsenet tosin luulivat ja luulevat ehkä vieläkin että hallituksessa ensimmäistä kertaa oleva puolue saa kaikessa tahtonsa läpi pelkällä huutamisella. Totuus on kuitenkin toisenlainen ja ne jotka ovat vuosikymmeniä olleet eri hallituksissa osaavat hoitaa asioita paremmin ja saavat äänensä kuulumaan se on sitä realismia.
Halla-aholaista puoluetta ei edes hyväksytty mukaan hallitustyöhön saatikka että olisivat saaneet siellä jotain aikaiseksi.
Niin se vaan on että pelkkä vaatiminen ja huutaminen ei auta vaan täytyy myös osata hoitaa asioita ja tyytyä ensin pieniin askeliin vaikka se harmittaisi kuinka.

Siniset eivät ole unohtaneet äänestäjiään vaan ovat hallituksessa ajamassa ohjelmassa sopimiaan asioita joista saavat osan menemään läpi ja muita joutuvat siirtämään ehkä seuraavalle hallitukselle tehtäväksi. Persut sitä vastoin pettivät äänestäjänsä kun valitsivat demokraattisesti puolueelle johtajiston joka on epäkelpo osallistumaan valtakunnan asioiden hoitoon hallituksessa, persuja äänestettiin sen takia että päästäisiin ensimmäistä kertaa hallitukseen ja saamaan oppia siitä työstä.
Arvaappas muutoin onko persut siellä seuraavassa hallituksessa hoitamassa niitä vaatimuksiaan ja "heristämässä nyrkkiä" kumppaneilleen?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #56

"Arvaappas muutoin onko persut siellä seuraavassa hallituksessa hoitamassa niitä vaatimuksiaan ja "heristämässä nyrkkiä" kumppaneilleen?"

Arvaan että tulossa on uusi JYTKY Perussuomalaisille ja saattaapa olla että Perussuomalaiset nousevat Pääministeripuolueeksi. Mutta ettäkö he olisivat heristämässä nyrkkiä sinisille, niin sitä en usko, koska uskon jokaisen sinisen putoavan eduskunnasta seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #57

Kumppaneilla tarkoitin kyllä hallituskumppaneita vai meinasitko että persut on siellä yksin. Se saattaa kyllä olla ainut mahdollisuus hallitukseen päästä että saa yli puolet edustajapaikoista.
Olisihan se uusi jytky hieno juttu puolueen kannalta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #56

"Hallitusohjelmaa noudatettiin ihan realistisin tavoin."

Pelleiletkö? Hallitusohjelma laadittiin noudatettavaksi etkä varmasti pysty esittämään sieltä mitään epärealistista kohtaa. Perussuomaiset olivat mukana laatimassa hallitusohjelmaa mutta heillä ei ollut aikomustakaan noudattaa omia vaatimuksiaan ja ovat nyttemmin toisten hallituspuolueiden marionettejä.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Mietin tässä, kun en ainakaan itse ole nähnyt, enkä liioin ole lukenut kansanedustaja Kike Elomaan kommentteja, missä vaiheessa häntä pyydettiin mukaan uuteen perustettavaan eduskuntaryhmään?

Tämän hiekkalaatikkoleikin ympärillä kun tuntuu olevan kaikenlaisia teorioita, niin kyllähän Kike voisi P.S. takaisin "häntä" koipienvälissä palanneena kertoa ainakin oman totuutensa, koska häneltä kysyttiin siirtyykö hän muiden mukana.

Ainoat kommentit jotka olen lukenut, sekä nähnyt sen videon missä Kike kertoo ne perustelut miksi hän palasi takaisin.

Nyt vaan Kike esiin kertomaan oman osuutensa, vai onko totuus sellainen ettei sitä haluta kertoa julkisuuteen?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Hyvä ja mielenkiintoinen pointti Arto. Onhan tässä monenlaista kiemuraa ollut ja Kike varmasti osaisi kertoa lisää, jos haluaisi.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Jos KE Elomaalla on salattua tietoa plan-B:stä, sitä ei toki kannata nyt tuoda julki, vaan vasta hyvin valittuna ajankohtana lähempänä vaaleja.

Edes hallituksen kaatavaa tietoa ei kannata julkistaa nyt, vaan esimerkiksi itsenäisyyspäivänä. Riittäisi linnanjuhlissa puheenaiheita ja voisi tapauhtua jopa viihdearvon maksimoiva joukkotappelu boolijonossa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kiken isällä Arvo Sainiolla on oma poliittinen historiansa, ehkä kokemus on opettanut,kun samasta vaalipiiristä moni on varmistanut tippumisensa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kiken isällä Arvo Sainiolla on oma poliittinen historiansa, ehkä kokemus on opettanut,kun samasta vaalipiiristä moni on varmistanut tippumisensa.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Sinisillä oli ydinpiiri joka hoiti homman. Ei tällaista suunnitelmaa voi levittää kaikille. Lopuille ilmoitettiin, että tuletteko mukaan vai ei.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Olen samaa mieltä, että näin se meni.

Käyttäjän juustoparrkmaki kuva
Juuso Parkkisenmäki

Siniset uhrautuivat ja tekivät ainoan oikean ratkaisun suomen hyväksi ja sen äänestäjät muistaa.
Kike taas loikkasi takaisin persujen riviin koska uskoo persujen uuteen jytkyyn toivossa että josko sillä kertaa saisi jonkun ministerin paikan. Taisi olla elämänsä suurin virhearviointi.
Luulenpa että siniset tekee sen seuraavan jytkyn vaikka se nyt ehkä joidenkin mielestä tuntuisi utopialta. Onhan heidän porukassaan vielä Soini.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Luulo ei ole tiedonväärtti. Tämä on ollut niin kauheaa katsottavaa, etten näe tässä mitään Suomen etua, vaan ns. omat hillotolpat entisillä PS:n kärkiministereillä.

Käyttäjän juustoparrkmaki kuva
Juuso Parkkisenmäki

Siniset uhrautuivat ja tekivät ainoan oikean ratkaisun suomen hyväksi.
Kike taas loikkasi takaisin persujen riviin koska uskoo persujen uuteen jytkyyn toivossa että josko sillä kertaa saisi jonkun ministerin paikan. Taisi olla elämänsä suurin virhearviointi.
Luulenpa että siniset tekee sen seuraavan jytkyn vaikka se nyt ehkä joidenkin mielestä tuntuisi utopialta. Onhan heidän porukassaan vielä Soini.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Sinisten edustajien äänimäärät riittävät muutamaan paikkaan tulevassakin eduskunnassa. Itse laskeskelin sinisten saavan 8-10 paikkaa ja Perussuomalaisten saavan 6-9 paikkaa. Perussuomalaisille jäi käsiin paria vaalipiiriä lukuunottamatta jäännöspaikkalaiset. Sinisten ryhmästä löytyvät alueiden ääniharavat. Uskon Soinia äänestäneiden äänestävän edelleen mieluummin Soinia kuin halla-aholaista.

Siniset ja Persut saavat laskelmieni mukaan yhteensä 14-19 paikkaa. Pudotus 39 paikasta on melko suuri. Hajoamisen seurauksena jää vaalipiirejä, joissa kumpikaan puolueista ei saa yhtään edustajaa ja vaalipiirejä, joista toinen jää edustajitta. Esimerkiksi Lapin vaalipiirissä syntynee tilanne, jossa jokainen Sinisille tai Perussuomalaisille annettu äänestyslippu voitaisiin yhtä hyvin polttaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Anteeksi vain Kai, mutten näe sinisten mahdollisuuksia kuin korkeintaan 3 paikkaan. Perussuomalaisillakin menee nyt huonosti, mutta se johtunee näistä jatkuvista riitelyistä ja nokitteluista sinisten kanssa. Kaiken kaikkiaan tämä touhu on aivan käsittämätöntä, että meillä on tällainen hallituskoalitio, joka on jatkuvasti myrskyn silmissä tämän älyttömän tempauksen vuoksi. Kansalaiset ovat todella ihmeissään eikä syyttä. Demokratiasta ei ole kuin vain rippeet jäljellä. Sisäpoliittisesti ollaan joka tapauksessa sellaisessa tilanteessa, että epäilen koko hallituksen toimintakykyä. Nämä asiat tulevat pyörimään jaloissa niin kauan kuin tämä hallitus istuu. Luulisi se hävettävän jo ministereitä itseäänkin omat temppunsa.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #28

"Kansalaiset ovat todella ihmeissään eikä syyttä." Siis pieni osa kansalaisista. Suurin osa lienee huvittuneita ja tyytyväisiä kun Suomea johdetaan oikeaan suuntaan. Halla-aho teki radikaalin virhearvion ilman riskianalyysiä. Hakkarainenkaan ei pysty tilannetta korjaamaan varapuheenjohtajana.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #34

Seppo on todella hyvä, että Suomen pyörät pyörii pitkästä aikaa paremmin, muttei maata pitäisi johtaa hallituksesta käsin kuin sirkusta. Se antaa sen kuvan, että Suomen menestys on kiinni vain niistä yrittäjistä ja työntekijöistä, jotka ottaa oman työnsä vakavasti. Hallituksen ansioksi sitä ei silloin lueta. Monesta se voi tietysti olla hauskaakin, kun hallitus on kuin sirkus, mutta vakavilla asioilla leikitään. Mikä se Halla-ahon radikaali virhearvio oli mielestäsi? Anna, kun arvaan. Oliko se, kun asettui ehdolle puheenjohtajavaaliin ja voitti sen ylivoimaisesti?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #35

Virhearvio oli se, että somen tuella muodostetut "oman mieliset" ryhmät nostavat omanmieliset täydelliseen valtaan ja jäljelle jäävät sen kiltisti hyväksyvät. Siinä oli se virhearvio. Tulos on tässä. Täydellinen pannukakku. Joka syödään seuraavissa vaaleissa. Mutta kyllä niitä ikuiseen oppositioon halukkaita aina kourallinen riittää. Siellä saa valittaa ja meuhkata mielensä mukaan. Sekin on hyvä purkautumistie.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #36

Mutta eihän vaaleissa ollut mitään laitonta? Olisihan ns. soinilaisetkin voineet marssittaa Jyväskylään omia kannattajiaan enemmän, kun olisivat vain valmistautuneet vaaleihin paremmin.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #28

Niinpä, eivät perussuomalaiset tällä hetkellä ole valmiita vaaleihin, joten hallituksen kaatuminen olisi heille taktinen voitto ja strateginen katastrofi.

Käyttäjän juustoparrkmaki kuva
Juuso Parkkisenmäki

Lähes samanlaiset "laskelmat" mekin saatiin aikaiseksi eilen illalla. Noinhan se tulee olemaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

En ymmärrä, miten tämä voisi olla yllätys kenellekään, että suunnitelmaa oltiin tehty jo ennen puoluekokousta. Itse vain hiljaa toivoin mielessäni, että suunnitelma oikeasti olisi ollut olemassa ja että se toteutuisi.

Sipilä tai Orpo eivät voineet asiaa suunnitella eikä näillä olisi ollut eväitäkään toimia asiassa mihinkään suuntaan. Asia oli puhtaasti Sinisten käsissä. Sipilää ei voi valehtelijaksi syyttää. Hänhän sanoi eduskunnassa, ettei ole ollut mukana suunnittelemassa Sinisten toimintaa.

Kommentoin edustaja Kärnän blogissa 11.6. ja ennakoin 20 edustajan loikkaavan. Toivoin sitä: http://mikkokarna.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238308-...

Mistä minä sain tiedon suunnitelmasta? Euroedustaja Halla-aholta. Hän kirjoitti suunnitelmasta FB:ssa viikkoa ennen valintaansa. Halla-aho "tiesi", minä "tiesin", LM "tiesi", eiköhän pääministerinkin uskota "tienneen". Se vain, ettei tuollaisella "tiedolla" ole mitään arvoa, elleivät asianosaiset olisi toimineet asian eteen. Siksi kaikkien piti toimia kuin eivät olisi mitään "tienneet" siihen asti, kun "tieto" tuli vahvistetuksi ja kansanedustajien nimet olivat paperissa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kun ja jos suunnitelma on ollut, sitä ei olisi voinut toteuttaa muutoin kuin koko muun hallituksen tuella tai ainakin näiden ns. kärkiministereiden eli trion johtamana.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Nyt sinunkin pitää ymmärtää kirjoittavasi höpöjä. Sipilä ei mitenkään voi johtaa Soinia ja hänen joukkoaan irtautumaan puolueestaan. Hallitus ei taatusti toiminut asiassa johdattelevana. Päätöksen on täytynyt tulla Sinisten suunnasta.

Siniset ovat hyväksyttäneet suunnitelmansa hallituskumppaneilla. Sellaista kukaan ei ole kiistänyt missään vaiheessa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kovasti tuo sinisten toiminta tuntuu ärsyttävän eräitä, minusta se oli upea operaatio. Sinne jäi persut porstuaan itkemään, ja siellä porstuassa tulee kohta vilu.

Sinisten kannatus on juuri siellä missä pitääkin, ja kovasti on persujenkin suunta sinnepäin, kohtahan ne kohtaavat kannatuksessa.

Vaalit ratkaisee, ja silloin sitten nähdään mikä on tilanne, itse olen pitkään veikannut 2-3 paikkaa, ja se on uudelle puolueelle ihan hyvä saavutus.

Soini uhrautuu ehdokkaaksi, ja sitten ehkä luopuu kesken kauden, Soinin vedolla sinne menee uudeltamaalta kaksi edustajaa, muualta ehkä yksi.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Soini uhrautuu ehdokkaaksi, ja sitten ehkä luopuu kesken kauden, Soinin vedolla sinne menee uudeltamaalta kaksi edustajaa, muualta ehkä yksi."

Itse en usko Soinin kannatukseen enää tällaisessa tilanteessa, hänhän on pettänyt kaikki äänestäjänsä. Soini ei voi tehdä enää politiikkaa niillä asioilla, joilla on kannatuksensa saanut. Joten en todellakaan usko, että kansalaiset olisivat niin tyhmiä ja eivät ymmärtäisi demokratiasta edes sen vertaa, että menisivät äänestämään tuollaista takinkääntäjää.

Soini ja muut siniset kuuluisivat syytteeseen törkeästä petoksesta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No tää on taas vaan yhden katkeran mielipide, kyllä Soini repii uudeltamaalta ison kasan ääniä.

Paljonko lyödään vetoa, että jos Soini on ehdokkaana, niin menee kirkkaasti läpi?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #45

En usko että Soini enää uskaltautuu vaaleihin. Voisi olla liian noloa mikäli ei tosiaan läpi menisi. Tosin miten tuo Soinin touhu nolommaksi voisi edes helpolla mennä..

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #46

Johan se vihjasi olevansa mukana. On kyllä mielenkiintoista nähdä vielä sekin "näytelmä", mitä Soinin kohdalla tapahtuu ja jos on seuraavissa eduskuntavaaleissa, niin kuinka siinäkin käy. Veikkaan melkoista romahdusta hänenkin äänimäärille, mutta kyllä se läpi vielä menee.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Soini ei ole pettänyt äänestäjiään. Soinia äänestäneet eivät ole antaneet ääntään halla-aholaisille. Monet Soinia äänestäneet kokivat Soinin pettäneen heidät siinä vaiheessa, kun hallitus ei toteuttanut heille tärkeitä asioita. Maahanmuutto ei kuulunut niihin.

Itse uskon Soinia äänestäneiden päinvastoin ajattelevan, että Soini teki oikean ratkaisun. He eivät ole tukeneet Halla-ahon politiikkaa, eivätkä varsinkaan olleet hyväksyneet puolueen johdossa tapahtunutta keikausta. Luuletko oikeasti, että Soinia äänestäneet olisivat tunteneet itseään muuta kuin petetyksi, jos kolme H:ta Halla-aho, Huhtasaari ja Hakkarainen olisivat saaneet Soinin kammettua vallasta ja nostaneet maahanmuuton keskeiseksi teemaksi kolmanneksi suurimpana eduskuntapuolueena.

Jos nämä äänestäjät olisivat tukeneet Halla-ahon maahanmuuttolinjaa, ne olisivat äänestäneet Eloa tai jotakuta muuta tämän vallankaapanneen blokin jäsentä. Eloa voisit minun puolestani pitää takinkääntäjänä, muut Siniset ovat säilyttäneet linjansa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #62

"Soini ei ole pettänyt äänestäjiään."

Toki petti koska ei ole vaatinut perussuomalaisten osuutta hallitusohjelmasta toimeenpantavaksi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #62

Eihän siellä varsinaisesti mitään vallankaappausta tapahtunut, vaan demokraattinen ja laillinen vaalitoimitus, jossa puolueen jäsenet äänestivät toiset henkilöt puolueen johtoon. Vaalitulos ei vain kaikkia miellyttänyt ja siitä alkoi sitten perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoaminen ja uuden puolueen perustaminen, millä oli sitten omat vaikutuksensa siihen, mistä kaiken aikaa keskustellaan ja keskustellaan varmasti vielä pitkään.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

ritala, Soinihan on jo valinnut uhrautumisen,Sintut vaaliliittoon kepun kanssa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Vesa, mitäs mieltä olet siitä, ettei hallituksella todellisuudessa ole edes omaa hallitusohjelmaa. Hallituksen ohjelma on PS:n kanssa laadittu ja hyväksytty ja kun PS ei ole enää hallituksessa, niin Sipilä johtanee polittisten päätösten tekemistä kokoomuksen halujen mukaan ilman minkään valtakunnan ohjelmaa. Tästä seuraakin se, että olisi pitänyt kaataa hallitus, kun ei Halla-ahon johtamaa puoluetta hyväksytty ja pitää uudet hallitusneuvottelut ja sitä myöten hallitusohjelmasta sopiminen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Hallitusohjelmaan ei kuulunut perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoaminen (hajottaminen), joten miten se nyt enää vastaisi sovittua, kun perussuomalaiset ovat oppositiossa ja siitä lähteneet hallituksessa? Kyllähän tässä on menty vastoin demokratian kunnioitusta, vaikka rimaa hipoen olisikin muodollisesti perustuslain ja eduskunnan omien sääntöjen mukaista. Jos on ollut salaliitto kaiken takana, niin sitten ei kyllä ole enää miltään osin laillista. Tapaus jäänee selvittämättä, jos ei niitä ns. kultakurkkuja löydy lisää selvittämään faktoja tapahtumankulusta ennen perussuomalaisten hajoamista. Onhan se tietenkin ihmeellistä, että kaikki hoidettiin niin nopeasti. Normaalisti tällaisten asioiden hoitaminen ei kyllä onnistu ilman huolellista etukäteissuunnittelua. Yhtälö ei toimi, mutta näyttö ei ole tarpeeksi riittävä, jotta voitaisiin puhua ns. salaliitosta.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Keskustan romahdus on sekin vain ajan kysymys.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kun Paavo perusti oman puolueen se tietenkin ei ollut keskustalle hyvä asia, mutta ei puolue mihinkään hajoa, vaikka voiko nykypäivänä olla enää mistään varma. Elämässä tuntuu olevan kaikki mahdollista, niin miksei poliitikassakin. Johan tämä perussuomalaisten tilanne osoitti mahdottomankin olevan mahdollista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset