VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Hannakaisa nyt on myöhäistä pieraista, kun löysät on jo housuissa

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) purkautui tänäkeskiviikkona 18.10.2017 Facebook-sivuillaan hallituksen sote-riidoista.

- Nyt ollaan pattitilanteessa, kun kokoomus ei kuuntele ketään, ei terveydenhuollon asiantuntijoita, ei perustuslain asiantuntijoita eikä virkavastuussa lakia valmistelevia virkamiehiä. Neuvottelut ovat pelkkää farssia, Heikkinen purkautui.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201710182200468839_pi.shtml

Hyvä kuitenkin, että keskustassa edes jotkut heräävät lopultakin tähän farssiin. Puheenjohtaja Sipilän olisi kannattanut muistaa omat viisaat ajatuksensa, kun keskustassa oltiin vielä oppositiossa. Sote olisi pitänyt viedä yhdessä eteenpäin kaikkien eduskuntapuolueiden kanssa.

Hannakaisa nyt on myöhäistä pieraista, kun on löysät jo housuissa.

Kokoomuksella on joka tapauksessa pullat hyvin uunissa, vaikka hallitus kaatuisi ja edessä olisi uudet eduskuntavaalit. Ei sen tarvitse nyt kuunnella ketään. Siksi siellä käydään entistä röyhkeämmin hunajapurkin kimppuun tahmaisilla käsillä ja vähät välitetään miten tässä nyt muille hallituspuolueille käy, jos kokoomus ei saa soteuudistuksessa omaa tahtoaan läpi.

Kokoomuksella on vielä hyvässä muistissa sekin, kun Sipilä kiristi hallituskauden alussa kokoomusta ja uhkasi kaataa koko hallituksen. Silloin keskustalla oli vielä kannatus korkealla, mutta nyt ovat puntit kääntyneet toisinpäin.

Olemme nyt keskustassa Sipilän huonon imagon ja oman kannatuksemme kanssa niin pahasti alakynnessä, etteipä taida enää auttaa, vaikka Hannakaisa kuinka huudat isänmaan edun nimissä tutkivaa journalismia avuksi.

Olisi kannattanut puhaltaa peli jo aikaa sitten poikki siellä eduskuntaryhmässä ja laittaa samalla Sipilä jäähylle. Sillä olisi vielä voitu pelastua tältä nykyisenkaltaiselta nöyryytykseltä. Sotkamon kaiku käy askelien. Siellä nähdään viimeistään. Arrivederci!

                      

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Vesa kirjoitat "Kokoomuksella on joka tapauksessa pullat hyvin uunissa, vaikka hallitus kaatuisi ja edessä olisi uudet eduskuntavaalit. Ei sen tarvitse nyt kuunnella ketään. Siksi siellä käydään entistä röyhkeämmin hunajapurkin kimppuun tahmaisilla käsillä ja vähät välitetään miten tässä nyt muille hallituspuolueille käy, jos kokoomus ei saa soteuudistuksessa omaa tahtoaan läpi."

Ei taida kuitenkaan loppupeleissä olla noin, sillä vaikka vaalit voittaisi, niin tuskinpa kumppaneita kokoomuksen vaatimille soteuudistuksille sellaisena kuin nyt vaativat löytyisi. En usko demareiden, enkä vihreiden suostuvan. Muista puolueista puhumattakaan. Se kaatuuko keskustan haaveilemat maakunnat jää nähtäväksi, sillä kokonaisuus taitaa käsittää myös maakuntauudistuksen. Paluu lähtöruutuun jälleen kerran edessä? Kokoomus pelaa aina härskiä poliittista peliä, kuten on nähty aiemminkin. Ei siis mitään uutta länsirintamalta sanoisin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kokoomukselle lienee samantekevää, vaikka se jäisi yksin, kunhan vaalivoitto tulee. Joka tapauksessa se pääsisi muodostamaan uutta hallitusta ja onhan siellä vihreät ja varmasti muitakin halukkaita hunajapurkin ympärille löytyy, kunhan vain asioista sovitaan ja on yhteinen sävel miten se purkki lopulta noukitaan tyhjäksi. Keskustaa ajetaan nyt pahemman kerran nurkkaan ja senhän Hannakaisakin nyt ymmärsi.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Kylläpä on alatyylinen otsikko.

Tekstistä ei odottaisi otsikoinnin laadun perusteella mitään asiallista tai luotettavaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Vanha suomalainen kansansanonta, ei siinä mitään sen kummempaa. Löysät sana tosin on sanottu lievemmin kuin se alkuperäinen. Etkös tunne Antti ko. sanontaa?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Tunnen paljonkin vanhoja suomalaisia sanontoja mitä on perinteisesti katsottu painokelvottomiksi.
Tämä on lievimmästä päästä / löysästä päänupista, mutta en kyllä haluaisi osallistua valtuuston kokoukseen missä asialistalla on piereskely.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

”vaikka Hannakaisa kuinka huudat isänmaan edun nimissä tutkivaa journalismia avuksi”.

Ja Sipilä huutelee kenties ”sossuja” tai nykykielellä demareita avuksi?

HALLITUS HÄDÄSSÄ: SIPILÄ KYSYNYT DEMAREITA KOKOOMUKSEN TILALLE

Keskustan ja kokoomuksen välit hallituksessa ovat soteriitelyn takia niin tulehtuneet, että pääministeri Juha Sipilä (kesk) on IS:n tietojen mukaan jo tiedustellut, tulisiko Sdp kokoomuksen tilalle hallitukseen, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.

KOMMENTTEJA

”Hätääntynyt Sipilä hyörii hallituksen johdossa jo kuin kärpänen lasipurkissa. Ainoa rehti ratkaisu olisi nyt ehdottomasti ennenaikaiset vaalit, joissa kansa kertoisi mielipiteensä”.

”Hallituksen on aika hajota, Sipilä ei ole kansan luottamusta nauttiva pääministeri.

Uudet vaalit ja demokratia toteutukoon”.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005413512.html

HallitusRealismia:

https://www.tapionajatukset.com/27613

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Oho, onpa kova uutinen, jos demareihin on oltu jo yhteydessä. Yritin maanantaina jutella demari kansanedustaja Paateron kanssa ja olisin vähän kysellyt, mutta sillä oli kova kiire toiseen kokoukseen. Yle uutisissa taas oli uutinen, että Sipilä vakuuttelee yhteistyön sujuvan kokoomuksen kanssa ja uudistukset saadaan maaliin. Ketä tässä enää uskoo? Yhden uutisen mukaan Sipilä puuhastelee kokoomuksen selän takana ja toisessa uutisessa sanotaan juuri päinvastaista. Nyt eletään mielenkiintoisia aikoja monessakin mielessä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Vesa ei todellakaan kannata uskoa meikäläisiä medialähteitä ihan suoralta istumalta. Nimittäin demari Rinne kieltää keskustan Sipilän yhteydenoton hallitukseen maanittelusta. Rinne toistaa iL:n mukaan että hallitukseen vain vaalien kautta.

Kotimaisten medioiden luotettavuus on kuten huomaat kyseenalaista uutisoinnissaan muunlaisista väitteistä huolimatta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #7

Jos näin on, niin todella röyhkeää vääristelyä medialta. Ketähän tässä nyt sitten uskoisi lopulta?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #8

Onhan joku "tavallisesti luotettava lähde" voinut syöttää tahallaan väärää tietoa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #9

Ja silloinko on oikeus uutisoida väärää tietoa? JSN:n ohjeistuksen mukaan on tässä tapauksessa kysyttävä Antti Rinteeltä asiasta. Näin ei ilmeisesti sitten IS:n toimittaja ole tehnyt, kun uutisoi virheellisesti. Kaiketi Rinne kertoo totuuden, jos Sipilä olisi ollut yhteydessä asian tiimoilta tai ainakin samoin kuin IL:lle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #11

No ei pitäisi, mutta onhan noita samankaltaisia ollut iltapäivälehdissä ennenkin, kuten tässä: "..pääministeri Juha Sipilä (kesk) on IS:n tietojen mukaan jo tiedustellut.."

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #9

Just kuuntelin radiosta, että Rinne kieltää yhteydenoton. Nyt pitää kyllä medialta vaatia oikaisua tai sitten Rinne ei puhu totta. Kuka siis puhuu totta ja kuka olisi tämä hiljaa kuiskutteleva tietolähde? Tästähän se myllerrys vielä tulee.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #15

Tuskin tulee, eiköhän unohdu viimeistään huomiseen mennessä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #9

Just kuuntelin radiosta, että Rinne kieltää yhteydenoton. Nyt pitää kyllä medialta vaatia oikaisua tai sitten Rinne ei puhu totta. Kuka siis puhuu totta ja kuka olisi tämä hiljaa kuiskutteleva tietolähde? Tästähän se myllerrys vielä tulee.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Jos Sipilä olisikin neuvotellut Rinteen kanssa, on luonnollista kieltää tapahtuma. Muuten hallitus kaatuisi jo tänään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Yhdistelmästä kesk + SDP + siniset olisi tullut varsin niukka enemmistöhallitus, 102 kansanedustajaa kun puhemies ei osallistu äänestyksiin. Ja eiköhän siitä olisi syntynyt äänekäs keskustelu uusista vaaleistakin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Olet oikeassa, mutta joku tässä asiassa ei nyt natsaa. Joko toimittaja puhuu palturia tai Rinne. Onko siellä kuitenkin puhuttu kulisseissa ja sovittu, että kaikki kielletään tiukan paikan tullen. Saattaa vielä toimittaja joutua paljastamaan tietolähteensä tai sitten pelataan tosi kovilla panoksilla taas vaihteeksi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kaikki on mahdollista, mutta nyt olisi taas saatu sopu aikaan. Orpo kommentoi hetki sitten hallituspuolueiden puheenjohtajien sopua. Taaspa sitä päästiin siellä päässä nopeasti sopuun. Ei tämäkään sopu kyllä vaikuta siltä, että se menisi vielä läpi. Sekavaa touhua. Jotenkin siellä näytään olevan nyt kovin hukassa koko asian kanssa. Tuli ihan "orpo" olo tätäkin uutista lukiessa.

https://yle.fi/uutiset/3-9889266

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Nyt pitäisi uskoa pääministeri Sipilää, sanoo kokoomuslainen Sarkomaa. Melkoinen soppa tästä on nyt tullut. Ketä siis uskoa? Sipilä olisi neuvotellut demareiden kanssa, eikun sopu hallituspuolueiden puheenjohtajien kanssa, kokoomus ei kuuntelee ketään, eikun kuuntelee sittenkin ja toimittajat hämmentää sieltä täältä tulevien vihjeiden kanssa, kun jotkut kuiskailevat milloin mitäkin ja kelle kulloinkin. Melkoista uutisointia, onko tässä jonkinlainen sisäpoliittinen "hybridisota" käynnissä sotesotkujen keskellä?

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/233011-kokoomusla...

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Jos vanhat merkit paikkansa pitävät, niin kyllähän Sipilä kehitteli jotain Rinteen kanssa. Eihän se poikkea yhtään uuvattien kanssa käydystä suhaamisesta. Sipilälle varmaan olisi sopinut, että vaihdetaan kokoomus demareihin. Ehkä ei sitten muille käynyt.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kauhee kohina ja ihan normaalia turhaa höpötystä, muutama lause ilta-sanomissa ja kyllä kiehuu :)

Se on kovaa tuo vääntäminen isosta asiasta, nythän se sitten on sovittu, hermot on ollu kireellä näemmä monella sellaisella, jotka eivät edes aisasta mitään tiedä. Tämäkin on täysin normaalia.

Mikäs se mukavampaa kuin spekuloida kaikista asioista, joista ei oikeasti mitään tiedä.

https://yle.fi/uutiset/3-9889266

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tietysti olemme kaikki näiden uutisten varassa, mitä siellä ns. pääkallopaikalla tapahtuu, mutta kyllä asioista keskustellaan paikallisissa kunnanvaltuustoissakin. Mekin perustamme uuden kuntayhtymän tänne Kymenlaaksoon, kun elämme näitä epävarmuustekijöitä on niin paljon. Käypäs Petteri lukemassa Kotkan kaupunginvaltuuston esityslista viime maanantailta 16.10.2017 niin tiedät sinäkin enemmän. Esityslista löytyy kaupunkimme sivuilta www.kotka.fi Sieltä hallinto ja talous ja sitten esityslistat ja hallin kautta pääset palveluun.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Saa sitä keskutella, mutta eipä näistä jutuista mitään kukaan tiedä. Orpo, Terho ja Sipilä tietää mitä päätetään ja mitä on päätetty, kaikki muu on sellaista normaalia kuulopuhetta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #22

Ei nämä kolme herraa vielä mitään päätä. Sopu heidän välillään ei tarkoita vielä mitään ennen kuin eduskuntaryhmät hyväksyy ja viimeinen portti on eduskunnan perustuslakivaliokunta ennen suurta salia. Samoin se menee kuntapolitiikassakin, ei siellä puheenjohtajat päätä yksinään mitään, vaan asiat keskustellaan ryhmissä ja tuodaan sitten kaupunginhallituksen kautta ns. suureen saliin eli kunnallisparlamenttiin (valtuustoon), jos tarvitaan valtuuston päätös eli on niin isosta asiasta kyse.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #23

Eiköhän eduskuntaryhmiä ole jo konsultoitu, aika harvoin mitään siellä enää kaatuu, enkä usko nytkään niin tapahtuvan.

Persutuslakivaliokunta on eri asia, mutta kun tämä siellä jo kerran on ollut, niin uskoisimpa, että sieltäkin on oppia otettu.

Minulla ei riitä ammattitaito sanomaan onko tämä sote hyvä vai ei, eikä taida riittää monella muullakaan. Kokoomuksen kädenjälkihän tuossa näkyy vapaavalinnan osalta, mutta en sitten tiedä onko siitä mitään haittaa tai hyötyä.

Minä täällä Tuuloksessa kuulun jo kokeiluun, jossa meillä on vapaavalinta ollut jo keväästä asti. Itse vaihdoin yksityiseen lääkäriasemaan, ja ei voi sitä ainakaan haukkua. Kunnallisessa lääkäriajan sai viikon päähän, nyt sen saa seuraavaksi päiväksi.

Talouden kannalta tuo sote on varmasti valtiolle haitallinen, mutta ehkä potilaan kannalta hyvä, aika näyttää, jos hallitus on loppuun asti kasassa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #25

Olen eri mieltä siitä, etteikö tämä voi vielä kaatua. Mikään ei ole kirkossa kuulutettua, kun on politiikasta kyse. Hyvä, että olet tyytyväinen oman kuntasi kokeiluun.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #25

ritala, joko Persutusvaliokuntakin on perustettu, vai johtuuko se sinulla siitä, että Persut on aina mielessäsi ?

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Politikkoihin nyt viimeiseksi voi luottaa, kun totuudesta on kyse.
Muistelkaa Sipilän touhuja Sinisten kanssa, ennenkuin PS. puheenjohtaja äänestys oli ohi.

Seuran toimittaja oli tuomut asian esille jo montapäivää ennemmin kun loikkiminen alkoi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Itse me on ne sinne äänestetty, turha siitä on ketään syyttää. Kansan mielestä parhaat voittaa aina.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tämä on Arto yksi asia, mikä myös hiertää keskustan kengässä. Sipilän toiminta ei ollut tässä asiassa objektiivista, vaan hän asettui liikaa Soinin taakse, kun olisi pitänyt huolehtia siitä, mikä on meille keskustalaisille parasta. Parasta olisi ollut hakea uutta hallituspohjaa tai kaataa hallitus ja uudet vaalit. Keskusta olisi nyt ihan toisissa asetelmissa kansan silmissä, jos näin olisi tehty eikä suhmuroitu.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on se valta, ei pelkästään Sipilä, vaan viime hallituskin oli kuollut viimeisen vuoden, ja silti vaan jatkettiin.

Nythän sentään tehdään päätöksiä, ja vapaavalinta on kokoomukselle elintärkeä, samoin kuin maakunnat keskustalle. Molemmat kaatuisivat, jos hallitus kaatuisi, eli veikkaanpa, että väkisin jatketaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #29

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset