VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Avoimia kysymyksiä Juha Sipilälle

Ensimmäiseksi vilpitön kiitokseni teille Juha Sipilä siitä, kun myönsitte avoimesti tehneenne keskustan puheenjohtajana ja pääministerin tehtävää hoitaessanne myös virheitä antaessanne tänään lauantaiaamuna haastattelua ylen ykkösaamussa. Teillä näkyi olevan myös poliittista huumorintajua ja näytte ymmärtävän, miten kovaa ”peliä” tämä politiikka toisinaan on myös oman puolueen sisällä. Siitä myös kiitokseni teille.

Esitän teille tässä avoimia kysymyksiä ja pyydän ystävällisesti vastaamaan minulle näihin kysymyksiini julkisesti esimerkiksi tähän Uuden Suomen puheenvuoroblogini kommenttikenttään.

Toivon, että arvostatte tällaista kansalaiskeskustelua, vastaatte näihin esittämiini ja niin monia meitä suomalaisia ja keskustalaisia jäseniäkin askarruttaviin kysymyksiin.

  • Vaikka kasvua ja uusia työpaikkoja on kilpailukykysopimuksen jälkeen alkanut vihdoin tulla Suomen kansantaloudelle, niin voidaanko Suomi laittaa kuntoon, vaikka peruisitte hallituksessa kaikki ne leikkaukset, jotka on tehty kansalaisten toimeentulon heikentämiseksi, mitkä ovat osaltaan vaikuttaneet myös siihen, että osalla työssä käyvillä palkansaajillakin alkaa olla vaikeuksia tulla omassa taloudessaan toimeen?

 

  • Suomessa on arvioitu olevan noin miljoonaa ihmistä, jotka elää alle ns. EU:n suhteellisen köyhyysrajan. Näistä vajaa puoli miljoonaa ei selviä jokapäiväisistä pakollisista menoistaan. Onko se mielestänne alkiolaisen keskustan arvojen mukaista politiikkaa ja kansalaisten perusoikeuksien mukaista toimintaa, että hallitus on teidän johdollanne leikannut näiden ihmisten toimeentulosta ja heillä on suuria vaikeuksia saada joka päivä terveellinen ja ravitseva ateria sekä selviytyä muista jokapäiväisistä, välttämättömistä perustarpeista?

 

  • Voitaisiinko valtion toimesta ostaa yksityisiltä markkinoilta tyhjillään olevia asuntoja isoista kasvukeskuksista Senaatti kiinteistölle tmv., joka harjoittaisi valtion toimesta sellaista vuokraustoimintaa, että asuntoja vuokrattaisiin kohtuuhintaan niitä tarvitseville?

 

  • Kerroitte ylen ykkösaamussa, että teitä pidetään oman edun tavoittelijana ja ahneena, mikä on vaikuttanut omaan ja keskustapuolueen kannatukseen. Miksi ette ole antaneet tämänkaltaisiin epäilyihin selvitystä tiedotusvälineille, kun näistä on ollut julkisuudessa puhetta ja toimittajat ovat koettaneet pyytää teiltä tämänkaltaisiin asioihin vastauksia?

 

  • Miksi hallitus aikoo nostaa kiinteistöveron ylärajaa, vaikka monella kunnalla on jo ennestään paljon myymätöntä kiinteistöomaisuutta omassa taseessa kuin myös yksityisillä kotitalouksilla ja vaarana on, että kiinteistökauppa käy entistä huonommin, yritykset siirtää toimintaansa muualle ja on paljon kotitalouksia, joille kiinteistöveron korottaminen aiheuttaa vain lisää vaikeuksia selviytyä jokapäiväisistä menoista?

 

  • Mitä lisäarvoa VR:n monopolin murtaminen ja pilkkominen tuo Suomelle, kun se on tällä hetkellä kannattava yritys ja valtio omistajana aikoo antaa VR:n omaisuutta yksityisten pääomasijoittajien vietäväksi, vaikka tehtyjen selvitysten ja pääomasijoittajien vaatiman tuottovaatimuksien perusteella on ennakoitavissa, että tästä koituu veronmaksajille päinvastoin lisää kustannuksia ja matkustajille kalliimpia matkalippuja ja palveluita Suomen kaltaisessa pienessä maassa ja onko pilkkominen pakollista ns. EU-lainsäädännön vuoksi, kun se nyt aiotaan tehdä?

 

  • Tehdäänkö tulevan soteuudistuksen ja maakuntahallinnon osalta vaikutusarvioita, joilla pystytään todentamaan, että aiottu säästötavoite tullaan uudistuksen myötä saavuttamaan tulevina vuosina kestävyysvajeen umpeen kuromiseksi ja voivatko uudistukset vielä kaatua perustuslaillisiin ongelmiin?

 

  • Keskustan entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen kertoi hiljattain 3.10.2017 dosentti Arto Luukkasen järjestämässä haastattelussa Alfa TV:ssa, että vuonna 2015 Suomeen tulleet turvapaikanhakijat olisivat olleet osa sitä menettelyä, jossa EU-tasolla oltaisiin päätetty, että ihmisten annettiin kulkea vapaasti maasta toiseen, vaikka kansainväliset sopimukset, joita unionin jäsenvaltiot ovat keskenään aikoinaan sopineet, olisivat muuta edellyttäneet. Tämän johdosta Te Juha Sipilä ilmoititte myös syyskuussa 2015 Ylen ykkösaamussa pääministerinä ollessanne, että annatte oman Kempeleen kotinnekin turvapaikanhakijoiden käyttöön. Voitteko kertoa mitä muiden EU-maiden hallitusten kanssa oli sovittu, että Ruotsin viranomaisetkin auttoivat turvapaikanhakijoita tulemaan Haaparannan kautta Tornion puolelle Suomeen, kuten Korhonen mainitsee ja mihin laillisuusnäkökohtiin tällainen menettely perustui ja jos ei mihinkään, niin miksi näin kaikesta huolimatta toimittiin?

 

  • Miten suhtaudutte siihen, että olen mahdollisesti jopa ainoa teidän haastajanne keskustan puoluekokouksessa Sotkamossa ensi kesänä, kun puolueellemme valitaan uusi puheenjohtaja?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tuskimpa avoimelle kentälle joutaa tulemaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jos ei jouda, niin se osoittaa epäilykseni, ettei puolueellamme ole ns. katu-uskottavuutta, vaan kaikki tapahtuu kulisseissa ja kabineteissa. Olisi korkea-aika ryhtyä keskustelemaan ihmisten kanssa, muuten ei kohta ole kannatuksesta mitään jäljellä. Toivotaan, että Juha tulee tänne kanssamme keskustelemaan. Täällä ei haittaa, vaikka niska punottaa ja ukkoa pannaan vaihtoon. awink awink

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Ei kannata pidättää hengitystä Sipilän vastausta odottaessa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Katotaan nyt. Ei ihmeitten aika vielä ole ohi. Minä jos olisin Juha, niin kävisin keskustelemaan. Vois olla, että joitakin väärinkäsityksiäkin tulisi oiottua. Eihän meistä ole kukaan ns. seppä syntyessään ja puhumalla ne asiat selviää. Ei tosin ole vastannut kuin kerran minun sähköpostiinikin ja se oli muistaakseni silloin, kun hän oli vielä oppositiojohtaja Sipilä. Joten en liikoja odottele enkä pidättele hengitystäni, muutenhan siinä saattaisi mennä henkikin. awink awink

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Ei Sipilä, omasta mielestään Suomen Suuriruhtinas Jumalan Armosta koskaan tule selittelemään tekosiaan ellei hän saa päättää mitä kysymyksiä hänelle esitetään. Mikä varmaankin onnistuu YLEn kanssa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #5

Oisko nuo kysymykset lähetetty etukäteen katsottavaksi? En tiedä minkälainen on käytäntö.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Isä kysyi Mattipoikaansa sepänapulaiseksi,todeten etteihän Matti mikään seppä ole, mutta on mato jenkaamaan ja niin lienee Sipiläkin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #7

Tarkoitatko, että mato kiemurtelemaan?

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Hyvin harvat poliitikot vastaavat tavallisille kirjoittelijoille. Voin mainita muutaman jotka aina vastaavat, esim. Erkki Tuomioja, Ben Zyskowicz ja Jan Vapaavuori.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #11

Minäkin vastaan. Keskustassa on vanhanaikaista porukkaa. En tiedä miksi, onko nykyinen hallituspolitiikka tehnyt myös huonon omatunnon? Ei uskalleta katsoa totuutta silmiin, jostainhan tässä nyt kiikastaa, valitettavasti.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #13

Onkohan yhdistys Keminmaasta jonka puheenjohtaja on Paavo Väyrynen Keminmaasta vielä puolueen jäsen, jos on tulee Paavo virallisena edustajana puoluekokoukseen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #17

Huomenta. Meinaatko Aimo, että yhdistys olisi erotettu. En ole ainakaan kuullut sellaista. Ylen ykkösaamussakin eilen toimittaja meinasi, että keskustapuolueella olisi kaksi presidenttiehdokasta Matti Vanhanen ja Paavo Väyrynen, mutta sen Sipilä korjasi taitavasti, että keskustalla on vain yksi ehdokas ja näinhän se on. Paavo on kansalaispuolueen ehdokas, jos saa kannattajakortit kerättyä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Minusta se on omituista, että oman puolueen jäsenet täällä blogeissa esittävät olevansa ns. pelastajia, ja ohjeita ja moitteita satelee.

Jotenkin se tuntuu älyttömäötä, että käyttää näitä blogeja väyläkseen moittia omaa puoluetta, osoittaa mielestäni sen, että ei ole tosissaan puolueen toiminnassa mukana.

Eiköhän oman puolueen asioihin voi vaikuttaa puolueen sisältä, tällainen bessewisseröinti vaikuttaa vain oman navan nostamiselta ja lapselliselta suosion kerjäämiseltä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Keskusta on joutunut hajottajien temmellyskentäksi (vrt. Väyrynen).

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Väyrysellä oli syynsä ja varsin hyvät syyt. Ei saanut myöskään mitään kunnioitusta kunniapuheenjohtajana. Sipilä käveli raakasti yli, vaikka Paavo on tehnyt pitkän päivätyön puolueen eteen. Olisiko pitänyt kuunnella? Hädässä ystävä tunnetaan. Kaveria ei jätetä, sanooko sulle Juha nämä mitään?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Rehulan sentään kykeni sanomaan, että puolue, joka ei kestä kritiikkiä ei voi elään. Koeta nyt Petteri sinäkin päästä yli ja ota kantaa asioihin asioina ja kerro niistä näkemyksesi, niin saat kunnioitusta paremmin mielipiteillesi. Moneenko asiakysymykseen olet ottanut kantaa, riittääkö sulla siihen substanssia?

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Tunkki taitaa mennä kiertoon.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Pahalta näyttää. Viimeksi tänään eräs nainen tuli minulle sanomaan kaupassa, että Vesa tämä on niin per...stä. Sanoin, että niin on.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kävi sitten kuin Ps Soinille ? Jolla oppositiossa ollessa tuli purilaispaikassa "työntekijä"sanomaan:
Terve Timo. Täällä painetaan töitä jotta Zorpakset saa rahaa pankeille ja sijoittajille tukipaketteina.

Timo:Osui ja upposi"!
-Ja persut toteutti "työntekijän" toiveet (lopetta hallituksessa, kok,sdp antamat -12 tukipaketit) ,maksoi III-Kreikan tukipaketin 86 Mrd kepu,kok kanssa.
(Timo tiesi kyllä että Kreikalle oli luvattu vippejä -18 asti. Lukihan se -09 tehdyssä sopimuksessa)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #19

Jos tehdään kaiken aikaa Sipilän johdolla tällaista kokoomus edellä politiikkaa, niin vaikea on nostaa kannatusta. Keskustan katu-uskottavuus on huono. Lännen Median tutkimuskin tämän osoitti. Enkä usko, että se kannatus nousee Kaikkosen avulla. Tilanne on tietysti näin paha vielä senkin takia, että politiikan muutos on vaikeaa, lähes mahdotonta, kun kokoomus on hallituksessa ja sillä on niin vahva kannatus.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #20

Jos tehdään kaiken aikaa Sipilän johdolla tällaista

Vientiyritysten/perheyritysten politiikkaa (Hartwall,Kone,Pauling,Fazzer,Vallila,ym)

Niin mitä politiikkaa Kepu alkaisi ajaa Sipilän jälkeen?

Köyhien ja pienviljelijöidenkö Santeri Alkion tapaan? (ei se onnistunut "Maaseutupuolue" persuiltakaan vaikka väki sinne kepusta siirtyikin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #21

Etköhän sinä Marja-Liisa ole lukenut näitä minun blogejani sen verran paljon, että jo muistaisit minun visioni, miten minun johdollani keskustaan johdettaisiin. Päällimmäinen asia ja ajatus on se, että talous voidaan laittaa kuntoon ilman, että kenenkään köyhän ja duunarin toimeentulosta leikataan. Jokaiselle pitää taata kohtuullinen toimeentulo, että kykenee suoriutumaan omista perustarpeistaan. Katto pään päälle ja sapuskaa pöytään, niin ettei tarvitse kenenkään nähdä nälkää näin kansanomaisesti sanottuna.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset