VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Joko se nyt myönnetään, että Sipilä on kuin kävelevä katastrofi keskustalle

Tämän päivän galluptulos ei enää yllättänyt. https://yle.fi/uutiset/3-9865602

Keskustan kannatus laskee laskemistaan. Puheenjohtaja Sipilän johdolla on tehty kaiken aikaa kokoomuslaisempaa politiikkaa kuin kokoomuslaiset itse ja perussuomalaisten eduskuntaryhmästä hajonnut hallituksen ”takiaispuolue” siniset jaksaa vielä säätää ohessa.

Keskustan arvomaailmasta on vain rippeet jäljellä ja Sipilän johdolla nostetaan kaiken aikaa kokoomuksen kannatusta, kun oma laskee. Tämähän kyllä kelpaa kokoomukselle, mutta joko se nyt myönnetään keskustassa, että Sipilä on kuin kävelevä katastrofi keskustalle.

Asia missä on edes jonkinlaista pesäeroa otettu pitkästä aikaa muihin, oli keskustan eduskuntaryhmän varsin tuoreet linjaukset maahanmuuttopolitiikasta. Se oli hienoa työtä ja ansaitsee täydet kiitokset. http://www.keskusta.fi/loader.aspx?id=dff8a621-09e0-4986-930c-10507b1a28a7

Siinä laitettiin vihdoin myös puheenjohtaja Sipilä ruotuun ja toistaiseksi näyttääkin siltä, että esimerkiksi kiintiöpakolaisia ja turvapaikanhakijoita koskevat möläytykset olisivat nyt loppu. Tämä saattaa hieman hillitä kannatuksen laskua, mutta epäilijöitä on vielä niin paljon, ettei tästäkään voi olla satavarma.

Möläytykset siirtyivät Sipilän jälkeen vihreiden puolelle, joten eipä ollut yllätys sekään, että vihreiden kannatus laskee nyt kuin lehmänhäntä alaspäin. Puheenjohtaja Aalto näyttää olevan välillä muutenkin sekaisin kuin seinäkello ja puhuu ns. mitä sylki suuhun tuo. ”Pettäjän tie on tuskainen ja käy harhaan” taisi joku viisas joskus sanoittaa laulunkin sanat.

Keskustalle viimeisin hölmöys on suunnitelmat VR:n pilkkomiseksi, jota on tehty mitenkäpä muutoin kuin pienen piirin sisällä. Kyseessä on niin tärkeä monopoli valtiolle, jota ei pidä missään nimessä altistaa yksityisten pääomasijoittajien vietäväksi sillä tavalla kuin ministeri Bernerin johtaman ministeriön toimesta on aiottu. Muuten kokoomus kiittää ja kannatus sataa taas ”kaverin” lootaan. Tätäkö siellä keskustan johtopaikoilla vain halutaan? Luulisi monia kiinnostavan, että elämää on tämänkin hallituskauden jälkeen?

VR:n ongelmia voidaan ratkoa toisellakin tavalla, miten raiteilla matkustaminen saadaan kiinnostavammaksi matkustusmuodoksi. Laskekoon VR näin aluksi lippujen hintoja ja hoitakoon palvelut matkustajille kuntoon, että kaikki pelaa varmasti ja ihmiset ovat tyytyväisiä VR:n toimintaan. Kermankuorijoita ei kaivata. Kansallisen varallisuutemme rahastamispolitiikalla on rajansa.

EU-komission virkamiesten ei pidä antaa määräillä meitä ja johtaa tässäkään asiassa meitä harhaan. Johan sieltä tokaistiin Katalonian tilanteestakin kylmän tunteettomasti, että jokaisen maan perustuslailliset asiat ovat maan sisäisiä asioita ja meillähän omaisuudensuoja nauttii perustuslaillista suojaa. Jokaisen omaisuus on turvattu. Turvataan siis VR:n monopoli, joka on meidän kaikkien suomalaisten omaisuutta. Äly hoi älä jätä!

Euroopan Unionistakin kannattaa Suomen varautua tekemään Fixit, kun ei kerran komissiota enää kiinnosta Unionin omat perusarvot ja ihmisoikeudet, kun unionin kansalaisia saa kohdella kuin märkää rättiä. Eihän se ole kuin yksi pieni perustuslain muutos, jonka jälkeen voi ottaa ns. ritolat. Komissiolle voi sanoa, että kyseessä on maan sisäinen asia.

Keskustan kannatuksen laskun suurin syy on nyt puheenjohtaja Sipilän johdolla harjoitettu uusliberaali kokoomuslaisia palveleva hallituspolitiikka ja oma imagon menetys. Siihen on monia syitä mistä olen kirjoitellut aikaisemmissa blogeissani mm. seuraavaa: http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242619-sipilan-aika-oli-ja-meni-sipilan-julkisuuskuva-uhkaa-turmella-keskustan-imagon

Keskustalla ei ole valitettavasti enää sellaista uskottavuutta kadunmiehen- ja naisen silmissä mitä nyt kipeästi kaivataan. Maakuntauudistus on myös raskas kivi kengässä, jota Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) osaa käyttää taitavasti hyväkseen ja kokoomuslaiset vain myhäilevät mielissään, kun keskustalla lakaistaan pitkin lattiaa. Viimeksi asiasta oli tänään ylen uutisissa. https://yle.fi/uutiset/3-9865149

Tälle vinoilulle pitää laittaa piste ja keskustankin pitää kyetä panostamaan kasvukeskuksiin entistä enemmän, koska kaupungistuminen on väistämätön tosiasia.

Kaupungeissa asuminen on todella kallista puuhaa ja siellä asuu paljon vähävaraisia ja pienituloisia ihmisiä, jotka yrittävät tulla pienillä tuloilla toimeen. Rahaa kulutukseen jää keskituloisillakin ihmisillä aivan liian vähän asumis- ja liikkumismenojen jälkeen. Hallituksen tekemät leikkaukset ovat olleet monilta osin kaikkea muuta kuin keskustalaisten arvojen mukaista ja tällaista soopaa on annettu tapahtua. Vaalilupauksen pettäminen koulutusleikkauksistakin oli iso virhe, vaikka siellä samassa ”junassa” oli taas kukapa muu kuin kokoomus päällepäsmärinä.

Niin ikävää ja valitettavaa kuin se onkin, mutta toreilla ja turuilla sekä varsinkin sosiaalisen median palstoilla kuulee ja näkee jatkuvasti puhuttavan yleisesti myös Suomen "inhotuimmasta" miehestä, jolla on vain ”dollarinkiilto” silmissä eikä häntä kiinnosta tavallisen ihmisen arki ja huolet. Sipilän johtamismetodit eivät ole tarkoitettu kansan johtamiseen ja niin monet asiat mitä hän on puheenjohtajaksi tulonsa jälkeen tehnyt, eivät ole siitä maailmasta, mitä vielä ennen viime eduskuntavaaleja hän antoi ymmärtää ja hänestä kuviteltiin. Me suomalaiset olemme monen kerroksen väkeä ja joku roti se on tietysti sillekin, mitä omalle kansalle puhutaan ja luvataan.

Aika ajoin esillä olevat epäilyt myös oman aseman käyttämisestä oman lähipiiriin eduksi ovat olleet surullista luettavaa tiedotusvälineistä. Se, ettei puheenjohtaja Sipilä ole edes suostunut kommentoimaan häneen kohdistuneita epäilyjä tiedotusvälineille, ei ole parantanut keskustan tilannetta. Tämä kertoo myös ikävää kieltä hänen välinpitämättömästä suhtautumisesta asiaan ja arrogantti, ylimielinen käytös hohtaa ulospäin.

Kadunmies -ja nainen ei ole väärässä ja nyt olisi korkea aika alkaa kuunnella heitä tarkasti ja herkällä korvalla. Kaiken viisauden alku on tosiasioiden myöntäminen. Varaa virheisiin ei enää ole. Kannattajia ja äänestäjiä ei pidä aliarvioida ja jättää heitä oman onnensa nojaan. Jokainen kaipaa huolenpitoa ja jokaisella meistä on vain yksi ääni, mutta demokraattisissa vaaleissa jokainen ääni on kultaakin kalliimpi. Se on syytä painaa mieleen, kun näitä alhaisia galluplukuja ja puolueen tilannetta analysoidaan.

Keskustan ei pidä kävellä enää yhtään syvemmälle kohti katastrofia kuin sitä jo ollaan. Tässä asiassa vatuloimisen pitäisi nyt olla loppu.

Jos näin kaikesta huolimatta vain aiotaan jatkaa Sipilän johdolla ja puoluejohto seuraa tätä ”h-moilasena” hiljaa sivusta, niin Sotkamon puoluekokoukseen mennään entisen puoluesihteeri Jarmo Korhosen arvioimin odotuksin.

Kannatus uhkaa laskea 10 prossaan ja puheenjohtaja Sipilä kaatuu, mutta miten sen jälkeen keskustan saa enää ylös tästä painajaisesta?

https://demokraatti.fi/ex-puoluesihteeri-jarmo-korhonen-keskustan-kannatus-uhkaa-laskea-10-prosenttiin-juha-sipila-kaatuu-ensi-kesana-viimeistaan/

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (70 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jäsenistö päättänee puoluekokouksessa.

Marko Parkkola
Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Just det Aimo. Puoluekokous vain kannattaisi pitää jo aikaisemmin. Tätä mieltä olen minä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Onkohan blogisti aivan oikeassa puolueessa? Olisi varmaan parempi palata sinne, mistä Keskustaan tulikin?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Taitaa tehdä kankaanniemet, kirjoitteli aikansa niin läpinäkyvästi että otsallaankin näki miehen olevan aikeissa siirtyä siihen puolueeseen, mihin siirtyikin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kun Pekka annoit vinkin, penkasin nettiä. Vesahan onkin ollut meikäläisiä (-;
Kiinnitin kyllä protestinuottiin jo aiemminkin huomioni, mutta tulkitsin tarkoituksen ehkä väärin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jos minua ei uskota ja asiaa ei myönnetä, niin antaa Sipilän vain jatkaa. Katsotaan sitten, kun kannatus kyntää 10 prosentissa. Periaatteessa jo aika lähellä sitä ollaankin, jos virhemarginaali onkin miinusmerkkinen. Keskustalainen alkiolaisuus heitettiin romukoppaan jo ajat sitten. Miksi Paavo Väyrynen olisi muuten perustanut kansalaispuolueen? Siksi, että hänkin tietää kansan syvät rivit paljon paremmin kuin Sipilä eikä kestänyt katsella näiden uusliberaalien isänmaan alasajoa, vaikka varmasti suivaantui siitäkin, ettei hänen ajatuksilleen ollut Sipilällä käyttöä. Olisi Paavoa varmasti tarvittu. Tarvittiin silloinkin, kun viime presidentin vaaleissa nosti kannatusta ja Sipilän oli siitä hyvä jatkaa. Paavolle nostan hattua, vaikken olekaan hänen virallinen kannattaja. Uskon, että hän kuitenkin saan ne 20 000 kannattajakorttia kasaan ja on vielä presidentinvaaleissa mukana ja jos on, niin hakkaa todennäköisesti Vanhasenkin mennen tullen ja voi vielä antaa melkoisen vastuksen Niinistöllekin, vaikka sillä on niin mahdoton suosio tällä hetkellä. Paavo on ns. musta hevonen, jos se joku on.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Vesa voit ihan hyvällä omalla tunnolla täyttää Paavon kannattajakortin.Olettehan vielä saman puolueen jäseniäkin. Siinä olet oikeassa, että Paavo Väyrynen on ainoa Niinistön haastajista, joka voi loppupeleissä antaa kunnon vastuksen suosion auringossa kylpevälle Suomen lännettäjälle. Jahka median turruttaman kansan silmät aukenevat mihin Suomen ollaan viemässä Niinistön johdolla.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #43

Kiitos, mutta pysyn tässä kohtaa toistaiseksi pois. Uskon, että Paavo saa ne kortit kerättyä. Voisihan sitä tietysti "kilauttaa kaverille" ja kysyä miten homma sujuu. awink awink

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Miksi Paavo Väyrynen olisi muuten perustanut kansalaispuolueen? Siksi, että hänkin tietää kansan syvät rivit paljon paremmin kuin Sipilä
...............

Miten "kansan syvien rivien" tietämys näkyy Väyrysen puolueen tai hänen presidentti kannatuksessaan?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #49

Hyvä kysymys. Tuohon minulla ei ole tarkkaa vastausta. Selvittelen vähän asiaa. Jos kansanpuolue oli galluppien mukaan joukossa "Muut", niin ei kovin hyvin. Palataan jossain vaiheessa asiaan, kiitos.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #49

Saamani selvityksen perusteella, kansanpuolue ei olisi gallupeissa mukana. Sen kannatus voisi olla noin 6 prosenttia, jos se otettaisiin mukaan gallupkyselyyn. Jäädään katsomaan, kun seuraavat eduskuntavaalit tulee.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #49

Saamani selvityksen perusteella, kansanpuolue ei olisi gallupeissa mukana. Sen kannatus voisi olla noin 6 prosenttia, jos se otettaisiin mukaan gallupkyselyyn. Jäädään katsomaan, kun seuraavat eduskuntavaalit tulee.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #49

Saamani selvityksen mukaan kansanpuolue ei ole gallupeissa mukana. Kannatus olisi ehkä noin 6 prosentin luokkaa. Jäädään odottamaan seuraavia eduskuntavaaleja.

Käyttäjän POOL kuva
Olli Porra

H-moilasena tuntuu olevan blogistikin. Ajatukset ovat oikeita, paitsi puolueen valinnassa.- Sipilä on tosiaan Kepun kävelevä katastrofi. minkä osoitti jo ääriliberaali Bernerin hyysääminenkin. Ihmeellistä vain onkin, etteivät jänenet sitä tajua.- Seuraavat eduskuntavaalit tulevat olemaan kutkuttavan jännittävät. Pakka menee taas uusiksi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Puolue on ihan oikea yleis- ja kansanpuolue normaaleilla keskustalaisilla arvoilla, mutta niistähän ei ole välitetty enää pitkään aikaan. Vastuuta pitää kantaa, mutta tulosta mitataan muutenkin kuin vain sillä, että talous ja työllisyyskin on jonkin verran kohentunut. Kaikkein suurin tulos näkyy kuitenkin meidän kaikkien kotitalouksien lompakossa ja siihen on tullut niin pirun iso lovi, että saa oikein miettiä kunnolla, että mitä sitä joka päivä suuhunsa pistää. Monien leikkausten ja säästöjen osalta ei ole tehty minkäänlaisia vaikutusarvioita eikä näytä tekevän näistä sote-ja maakuntauudistuksistakaan. Takapuoli edellä on menty puuhun ja kyllä sekin näkyy kokoomuksen kannatuksessa. Ei Jan Vapaavuori ole mikään tyhmä kaveri, kyllä sillä leikkaa ja se on nyt aitiopaikalla, kun se on Helsingin pormestari. Sieltä on hyvä katsella vähän joka suuntaan, joten tietää mistä puhuu. Kotkastakin käsin näkee näitä asioita oikein hyvin ja kun olen itsekin vielä asunut melkein 20 vuotta pääkaupunkiseudulla ja katsellut menoa milloin maijan ratista ja milloin mistäkin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Mitähän tähän sanoisi? Ehkä pitää pyytää, että jätät Vesa vähän populistista protestoitavaa meillekin PeSuun, etkä mene tyhjentämään koko pajatsoa?
Sikseen toisekseen päähallituspuoleen mieheltä olisi odottanut hiukka enemmän rakentavia ehdotuksia, eikös vaan? Jos kokee, että onkin pääjallituspuolueessa, niin ei kait se protestoimalla parane?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jos Sipilää tarkoitit, niin kyllä on paukut olleet miehellä vähissä viimeaikoina ja jallitusta on tosiaan, mutta ihan väärään suuntaan. Minua on jo omissa arvosteltu, että pitäisi jättää Sipilän nimen mainitseminen, mutta ääliönähän ne ihmiset minua pitäisi, jos puhuisin miehestä ilman nimeä ja olen valmis haastamaan hänet Sotkamon puoluekokouksessa. Vaalityötähän tässä tehdään ja sitäpaitsi homma toimii toistekin päin. Kun Sipilän myötä kannatus on menossa väärään suuntaan, yritän kääntää itse sen toiseen suuntaan, mutta vaikeatahan se on, kun puoluejohto jääräpäisesti tukee kokoomuslaista politiikkaa, vaikka meidän pitäisi olla keskustalaisia. Sitten jotkut sanoo vielä, etten minä ole keskustalainen, kun arvostelen Sipilää. En ainakaan aio muuksi muuttua, kun ilmoittauduin istuvan puheenjohtajan haastajaksi. Jos ei tätä sallita, niin voin lopettaa koko politiikan, jos kepussa ei saa kilpailla. Kaikki ne kuitenkin kilpailee, kun ei istuva puheenjohtaja osaa hoitaa asioita ja vaikka Sipilässä on ollut omat hyvätkin puolensa talous- ja työllisyysasioissa, niin pieleen menee nyt niin, että kolisee. Ei maha minkään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jos Sipilä haastetaan Sotkamossa niin eiköhän siellä ole muitakin, eikä huolta siitä etteikö asiaa keskustan piirissä pohdittaisi. Maaseudun Tulevaisuuskin uskaltaa mainita Sipilän nimen ihan viikon takaisessa pääkirjoituksessa.

Sipilän kohtalo voi olla "tulos ja ulos"

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/puheenaiheet/p%...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #15

Oikein hyvä, jos ja kun muita tulee, olen kosiskellut niitä itsekin mukaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kaikkihan puoluejohtajat ovat käveleviä katastrofeja, jos nähin blogeihin on uskomista, vuorotellen jokaista haukutaan.

Aaalto on sitä, Sipilä on tätä, Rinnekin on sellainen, ja Soini se vasta olikin sellainen, ja saatikka Halla-Aho jne.

Orpokin on tuollainen ja Li ei tiedä mitään.

Sellaista se on, kun kaikki on niin huonoja, pitäis itte olla joka paikassa.

Rasittavaa

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Politiikka on Petteri välillä rasittavaa, ei siitä mihinkään pääse. Kilpailu on kovaa eri puolueiden välillä ja puolueiden sisälläkin. Jos sitä ei kestä, niin kannattaa lopettaa. Mitä sitä täällä turhaan aikaansa kuluttaa, olisihan sitä parempaakin tekemistä, eikös juu.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Keskustan kävelevä katstrofi on Sipilä, Berner ja presidentti ehdokas Vanhanen.

Kanki edellä keskusta menee päin seinää, pitää kuunnella herkällä korvalla, tämä herkällä korvalla kuuleminen on tämän päivän aines, joita keskustalla on esittää.

Tämä herkällä kuuleminen, on professori Bengt Holmströmin ajatus, jonka hän antoi hallitukselle. Ei huono, kokoomus ja keskusta on ruvenneet viljelemään tätä professori Bengt Holmströmin lausetta.

Pitää kuunnella herkällä korvalla, minua ainakin vaivaa tällainen apinointi, ilmeisesti omat visiot loppuneet.

Lähinnä tulee mieleen pääministeri Jyrki Kataisen tilaama tulevaisuusraportti, Filosofi Pekka Himaselta. Olisiko Jyrki Katainen avustanut ystäväänsä? 700 000 tuhannella eurolla.

Hallituksessa ja puolueissa, ilmeisesti ajatellaan, viisaus tulee, professoreista ja filosofeista, ei se näin mene.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kun puheenjohtaja vaihtuu, niin vaihtuu pääministerikin, jos hallituksessa ollaan. Siinä vaiheessa Bernerin tilanne on se, ettei jatka ministerinä tai sitten puheet kansallisvarallisuuden yksityistämisestä lopetetaan ja tilalle otetaan toisenlaiset keinot. Vanhasen olisi pitänyt nyt iskeä Katalonian tilanteessa kunnolla päälle, muttei osannut käyttää sitäkään hyödyksi. Ei ole vastusta Niinistölle, kun kerrankin oli nyt tilaisuus tehdä kunnon politiikkaa ja antaa vähän kokoomukselle satikutia, niin ei. Mikko Kärnä kirjoitti ja perusteli asioita hyvin, mutta siinäpä muut keskustalaiset katselee myös sivusta hiljaa, kun ihmisiä pahoinpideltiin raa´asti viranomaisten toimesta. Ei se mitään laillista voimankäyttöä enää ollut, vaikka vaalien järjestäminen sinänsä olisi lainvastaista. Onhan näitä vaaleja järjestetty. Järjestettiin meilläkin neuvoa antava kansanäänestys EU:n liittymisestä, vaikka perustuslakimme ei ollut vielä valmis ja rahaliitto EMUun mentiin ilman kansanäänestystä, vaikka silloisessa hallitusmuodossa luki rahayksikkönä markka. Britanniakin järjesti kansanäänestyksen Brexitistä ja sen jälkeen on ollut yhtä riitelyä eikä komissio ole vieläkään päässyt asian yli. Tämä varmasti vaikutti myös sen viimeaikaisiin lausuntoihin Katalonian tilanteesta. Pelko on persuuksissa, että kohta menee virat alta ja palataan kansalliseen päätöksentekoon eikä pääsekään enää ylikansallisesti säätämään kaiken maailman direktiivejä, jotka eivät edes sovellu paikallisiin oloihin. Elämme mielenkiintoisia aikoja monessakin mielessä.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Kataloniaa täällä tuskin kannatta pelätä. Vanhsesta tuskin on iskemääm mihinkään, entisen talven lumia.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Taidat olla turhan optimistinen muutosten suhteen. Nythän voi oikein hyvin vaatia tiukennuksia pakolaispolitiikkaan. Kansalta salattu sopimus roudata Saksasta yli 30000 pakolaista Ruotsin kautta on ohi. Tuskin uutta sopimusta aivan heti tehdään. Nyt voi kannattajille esitellä politiikan kääntymistä ja ruotuun laittoa.

Et kai kuvittele, että mitään muutosta politiikan suunnassa tapahtuisi ennen puoluekokousta. Hankkeet on vielä kesken, eikä kokoomus halua luopua sille edullisesta politiikasta. Jos Sipilä jatkaa puoluekokouksen jälkeen, sama peli jatkuu vaaleihin saakka. Voihan jotain vaalitäkyjä tietenkin tulla.

Mitä pitäisi ajatella Jarmo Korhosen arvioista. Tottahan keskustan kansanedustajat hermostuvat. Pesti on monella katkolla tällä menolla. Sotkamon tulos riippuu siitä, miten vahva ote Sipilällä on ydinjoukosta. Tähän mennessä peli on näyttänyt aika kovalta ja väki on ollut ruodussa. Lipsuuko ote kesällä, sen aika näyttää.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Montako galluppia kestää vielä tulla alaspäin, että jäsenistön ote pitää? Rohkenen sanoa, että nyt aletaan olla loppusuoralla tässäkin suhteessa. Kyllä puheenjohtaja on nyt vaihdettava ja sillä on jo kiire. Ei keskustan kannatus nouse Sipilän johdolla enää tai sitten pitää jakaa kansalle ilmaista rahaa. Keskustassa ollaan vähän jääräpäisiä, mutta kyllä se jossain vaiheessa tulee monelle kansanedustajalle pelko persuuksiin, kun kuukaudet kuluu ja ensi kesä alkaa lähestyä. Sotkamossa tavataan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kyllä perheyritykset Sipilän,Bernerin ja Vanhasen kepun johdossa pitää.Älä siitä ole huolissasi. Edm.trio on hyvin jakanut kultaa ja mirhamia edm.yrityksille ja niiden perillisille.
EK:n on kuunneltu tarkalla korvalla ja pyynnöt täytetty.
Vaalirahakohu-hallituskin pysyi pystyssä koko hallituskauden -07-11

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Blogistilla on selkeä missio; Sipilä pois Keskustan johdosta. Kun olen vain vapaa politiikan seurailija, voin hyvin todeta, että olen samoilla linjoilla. Vaikka tämä ei nyt muuta Kepun ja johdon tilannetta, on syytä muistaa Sipilän kauden alku.

Sipilä sai johdettavakseen maan, jolla ei aikaan ollut ollut kunnollista johtajaa. Valtakunnan politikkaa olivat vuosia tehneet nuoret "polvihousupoliitikot" heko-heko-asenteella. Siihen saumaan tuli Sipilä, jolla oli menneillä surullinen perhetragedia (tuo lienee julkista tietoa). Pääministerimme oli uupunut mies ensimmäisen vuoden, vailla ryhtiä (tämä syvällä inhimillisellä myötätunnolla).
Luulen, että hän ymmärsin tuon ja ensimmäinen uhkaus kävellä Mäntyniemeen, oli aito, hanskojen tiskiin lyönti sattoi oikeasti olla lähellä.

Sitten vyöryi pakolaismassa maahamme, ja pääministeri teki pahan virheen tarjoamalla asuntoaan, ja koko maamme johto unohtamalla maansa kansalaiset ja meidän hyvinvoinnin, turvallisuuden sekä itsekunnioituksen - kun maahantulijat olivat niin mukavia, ettei pahaa sanaa saanut sanoa niin kuin se oli. Vähemmästäkin nousee katkeruutta.

Sitten tuli aaltona muita kompurointeja; Talvivaara, omat bisnekset ja valtion tukirahat, ikävä YLE-jupakka.... Tuo on syönyt miestä ja uskottavuutta.

Mitä sitten? Sipilä istuu kauden loppuun ja on löytänyt selkeästi oikean asenteen, mutta liian myöhään. Kepun pakka on sekaisin. Sääli sinällään, sanoisin kepulaisen puolueettomana poikana - mutta politiikka on.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen
Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Levonen, voisitteko katsoa peiliin ja kysyä, kuka on pahin Sipilän mollaaja tämän lehden Puheenvuoro-palstalla. Peilikuvasta löytyy varmasti vastaus. Some on minulle täysin vieras, joten en ota kantaa siellä oleviin kirjoituksiin.
Lopuksi, kuinka monen median haastateltavaksi olette jo päässyt, kiinnostaisi tietää ensi kesän puoluekokousta ajatellen. Joitakin viikkoja sitten olitte varsin huolestunut, kun haastattelukutsuja ei ollut tullut kovasta yrityksestä huolimatta.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Levonen, voisitteko katsoa peiliin ja kysyä, kuka on pahin Sipilän mollaaja tämän lehden Puheenvuoro-palstalla.

Totta. Ei edes persuista löydy oman puolueen mollaajaa .
Onkohan ko.aikomus loikata kokoomukseen jonka kannatus on parempi ?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Luultavasti takaisin persuihin, sen eteen kaiketi tekee työtä. Tai Väyrysen kansalaispuolueeseen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #29

Kuule Seija en mene kumpaankaan. Keskusta on hyvä puolue, kunhan saadaan taas asiat kohdalleen, niin noustaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #29

Kuule Seija en mene kumpaankaan. Keskusta on hyvä puolue, kunhan saadaan taas asiat kohdalleen, niin noustaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Pysyn keskustassa ja haastan Sipilän. Keskusta on hyvä puolue, johto vain pitää nyt vaihtaa.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Peilistä Levonen näkee itsensä. Hyvä näin, jos olisin keskutalainen, toimisin samoin.

Mielestäni Vesa Levonen haluaa hertellä keskustelua teidä kepulaisten kanssa.

Keskustalaisilta näyttä puuttuvan kykyä, halu ja älyä uudistaa puluetta.

Kerro miten itse, haluaisit uudistaa tätä ummehtunutta keskustalaista ilmapiiriä?.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kiitos Ari, siitähän tästä on kyse, mutta nyt ei meinata nähdä millään metsää puilta ja porukka on kuin kusi sukassa, se ei auta nyt puoluetta.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Piti oikein katsoa netistä Levosen taustaa. On tainnut Keskustalla seula vuotaa...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kyllä niitä vielä tulee, kun jaksaa odotella.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Olen ihmetellyt miksi keskusta syrjii kunniapuheenjohtaja Väyrystä, joka kuusi vuotta sitten pelasti Kepun?

Väyrynen analysoi pakolaiskriisin kaksi vuotta sitten täysin oikein ja nythän Kepu on kiristänyt pakolaispolitiikkaa tismalleen Väyrysen linjoille.

Paavo Väyrynen on ainoa poliitikko, joka voi taas kerran nostaa Kepun kannatuksen ja ennen kaikkea uskottavuuden.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Niinkö?
Unohtuiko jo että Väyrynen "vastusti" EU ,mutta silti EU liittymiseen Väyrysen ääni ratkaisi .
löhde:
IL/ avatut arkistot
Kun meppi Väyrynen "vastusti" Kreikan vippejä ,tuli hän hallitukseen -07 ulkoministeriksi jakamaan vippejä.
EU "vastustus" näkyi myös Lissabonin -sopimuksen allekirjoituksessa-08
Nato "vastaisuus" ei näkynyt EU sopimusta hyväksyessä-94
Jälkiviisaus omista teoista on huonoa viisausta.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Älä ihmettele. Keskustassa puhaltavat uudet tuulet, Väyrystä sinne ei tarvita.

Sipilä, Berner ja Vanhanen ovat siellä. Nämä kolme henkilöä haluavat tuhoavat keskustapuolueen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Paavolla vaan alkaa olla tuota ikää paljon ja askel painaa. Perusti kansalaispuolueen ja siitä on tietysti ollut katkeruutta, mutta jaksaisiko Paavo vielä, mitä tuumit?

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Kun kepun ja persujen yhteinen kannatus ylittää 25% se on pelkästään plussaa kummallekin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Tarkoitatko että nyt oppositiossa persut haukkuvat kepua .Mutta kääntävät takkinsa jos kepu,PS saa yht. 25%.

Hyvä tietää tuokin ennen -19 vaaleja.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Sipilä on paras mahdollinen puheenjohtaja Kepulle. Suomi hyötyy Sipilän puheenjohtajuudesta!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Suomi hyötyy Sipilän puheenjohtajuudesta!"

Rahaa menee ovista ja ikkunoista Sipilä vain korottaa veroja.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Suomi hyötyy Sipilän puheenjohtajuudesta siten, että samalla Kepun kannatus laskee. Sipilän puheenjohtajuuden myötä pääsemme vähitellen eroon Kepusta!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Minä en näistä kuukausikohtaisista vaihteluista niin perusta, mutta huomionarvoista on, että tänä vuonna on muodostumassa puoluejärjestelmä, jossa on neljä suurempaa, pari keskisuurta ja pari pientä puoluetta. Tai olihan se niin ennenkin, mutta vihreät on vienyt persujen paikan. Huomattavaa on myös, ettei persujen kannatus ole juurikaan kasvanut, vaikka se on oppositiossa, on ollut Turun puukotuksia ja Huhtasaaren kampanjaa", kirjoitti turkulainen politiikan tutkija Rauli Mickelsson Facebook-sivullaan..

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Perussuomalaisten ongelma on ollut se, että liikaa maahanmuuttoa ja liian vähän konkretiaa talouden, työllisyyden ja hyvinvoinnin eteen. Pelkällä populismilla ei suomalaiset elä. Politiikassa pitää kantaa vastuuta ja osoittaa tekoja, muttei niin, että ajetaan tavalliset ihmiset nurkkaan ja vain niillä menee hyvin, joilla nyt menisi muutenkin olipa säästöjä tai leikkauksia tehty lainkaan.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Jätetään ne persut uimaan omiin liemiinsä ensin...Mitä Kepulla voisi sitten olla tarjottavana? Niin mikä on Kepun tarjous?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #46

Puolustusministeri Niinistö ehdotti, että keskusta, siniset ja perussuomalaiset muodostaisivat yhdessä uuden puolueen, mitä siihen sanoo Pertti?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #55

Niinistö halunnee jatkaa pian katkolla olevaa poliittista uraansa. Sinisten listoilta tuskin kukaan tulee valituksi seuraavissa vaaleissa.

Mielestäni on parempi antaa Kepun kutistua luonnolliseen kokoonsa (5% kannatus koko maassa).

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #65

Jäi mainitsematta, että oli siinä Väyrysen perustama kansalaisuuspuoluekin mukana. Kyllähän se puolue kutistuu, jos Sipilä saa vielä jatkaa ja Berner hämmentää ministerinä mukana. Meillä on valitettavasti hallitus, jolla ei ole enää kansan luottamusta ja se näkyy taatusti seuraavissa vaaleissa monen edustajan kohdalla. Sinisten suhteen olet aika lähellä totuutta, mutta muuten on asiat vielä auki. Mitä kauemmin vatuloidaan sitä varmemmin mennään kohti katastrofia. Nyt olisi jo kiire pitää ylimääräinen puoluekokous eikä pitäisi odottaa kesäkuun Sotkamon puoluekokousta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Vanha lakimiehen neuvo:

"Kaikki, mikä on myönnetty, on puoliksi hävitty."

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Lupausten pettäminen ja tosiasioiden kiistäminen ja viivyttäminen pahentaa vain asioita. Kokoomus vie ja muut vikisee niin kauan kuin meillä on puheenjohtaja, joka on ns. susi lampaan vaatteissa. Näkeehän tämän nyt jokainen läpi, ettei keskustalainen alkiolaispolitiikka ole muodissa, vaan aivan liian liberaali ja löperö politiikka, missä tavallinen kansa pannaan maksuilla, veroilla, säästöillä ja leikkauksilla kyykkyyn. Jos vielä korottavat kiinteistöveroa, niin silloin porukka repeää kunnolla. Ei näitä maksujen korotuksia kestä kukaan, jolla asuminen ja liikkuminen nielee niin suuren osan menoista jo muutenkin.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Blogisti on huolissaan puolueensa tilasta ja yhdyn Hänen analyysiin syistä, mikä kannatuksen on laskenut.

Sipilän politiikka on järkyttävän kaukana Keskustan politiikasta. Sipilä pelaa Kokoomuksen pussiin enemmän kun yksikään Kokoomuslainen.

Itseäni ei asia muuten huolestuta, mutta tätä menoa keskusta ei ole tulevaisuudessa lähelläkään hallitusta ja Kokoomus on siellä yhä vahvempi ja mikä voi olla sen karmeampaa?

Eikö se jo ole nähty, mitä Kokoomus tekee Suomelle..
No Vihreiden nousu siihen kakkoseksi viereen ja Demareille vielä joku uusi veturi puolueeseen, joka tekee kaikkensa päästäkseen ministeriksi, eli taas kokoomuksen pussiin.

Sipilä huutaa suu vaahdossa ja innosta hyppien, että on 100% EU:n mies, kun kuulee Macronin liittovaltioaikataulun nopeuttamisesta.

Edes Kokoomuksesta kukaan ei hyppinyt yhtä korkealle innoissaan, vaikka liittovaltio on Kokoomuksen suurimpia haaveita yhdessä Naton kanssa.

Nyt voisi siteerata Heikoin Lenkki ohjelmasta sitä juontajaa ja kysyä, että kenen grillistä loppuu hiilet ensin, tai kenen maitopurkista menee päivämäärä umpeen?

Olen melkoisen varma, että alkaa moni muukin Keskustalainen uskaltaa avautua tuosta Sipilän Kokoomusta tukevasta politiikasta.

Varsinkin, kun ministerinpalleilla istuu joku epämääräinen porukka ilman puoluetta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kiitos Tero. Tätähän tässä on yritetty sanoa. Jotkut eivät vain halua myöntää tosiasioita. Myöntäkööt sitten, kun on jo myöhäistä.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

#11
Katselin Suomenmaasta Kurvisen juttua ja siihen liittyviä kommentteja. Kurvisen mielestä pitää pystyttää teltat toreille ja alkaa selittämään tehtyä politiikkaa. Kansa kun ei ymmärrä, miten hyvää politiikkaa on tehty. Kommentaattorit olivat samaa mieltä. Kovin pitkällä ei herääminen ole. Olet aivan oikeassa, herätä pitäisi. Kohta on 10% paljon todennäköisempi kuin 20, mihin vielä vakaasti uskotaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ei ne telttakokoukset auta, voihan sitäkin yrittää. Pitää muuttaa linja keskustalaisia lähemmäksi eikä mennä kokoomuksen talutusnuorassa. Aloitetaan nyt ensin siitä puheenjohtajan vaihdosta ja pidetään ylimääräinen puoluekokous.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Sipilä julisti noustessaan pääministeriksi että "tulos tai ulos".

Talous kulkee komeassa nousukiidossa joten Sipilä on onnistunut keskeisessä tehtävässään.

Ehkä Sipilä on uudenlainen poliitikko joka ei ajattele oman puolueen etua vaan koko kansakunnan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jos kansakunnan etu on se, että leikataan niin, ettei köyhät ja työssäkäyvät enää pärjää kunnolla ja ihmiset voi huonosti, eriarvoisuus kasvaa, omat nuoret ja vanhukset eivät saa tarvitsemaansa huolenpitoa, alueet ovat suuressa epätasapainossa, velkaantuminen jatkuu, julkista omaisuutta yksityistetään, palveluja keskitetään ja ne heikkenee, maksuja ja veroja korotetaan, Suomea tungetaan syvemmälle EU:n syövereihin jne., olet silloin oikeassa ja kannattaa olla uusliberaali ja laittaa keskustan kannatus pohjiin. Pelkkä kortistojen siivoaminen ja ihmisten juoksuttaminen työkkärin luukulta sossun luukulle ei tee ihmisistä oikein työllistettyjä, vaikka Turun ja Uudenkaupungin tapaiset paikat tarjoavat paljon lisää uusia työpaikkojakin ja vienti on saatu paranemaan. Edessä on kuitenkin vielä paljon "haasteita" ja tämä kaikki voi muuttua nopeastikin, mutta toivottavasti kuitenkin parempaan suuntaan.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Kansan etu olisi analysoida mistä johtuu taloutemme hetkellinen nousu, eikä väittää ehdoitta sitä omaksi saavutukseksi.

Euron arvon lasku suhteessa dollariin EKP:N elvytyksen toimesta ja 0% korko ja edellisen hallituksen työt ja maailmantalouden suhdanteet yleensä ovat vaikuttanut talouteemme.

Mutta katsotaan keväällä, kun laiva taas käntyy, että onko se laskusuhdanne sitten myös kokokansan Sipilän ansioita ja on mies sanojensa mittainen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ei kannattaisi vain katsella, vaan laittaa Sipilä nyt nopeasti sivuun. Jos tämä noususuhdanne on vain hetkellinen ilmiö ja Sipilän ollessa pääministeri tulee vielä laskusuhdanne, niin keskustan persaus ei kestä. Silloin mennään niin ryminällä alas, ettei sieltä enää nousta. Sitäpaitsi tämä maksujen ja verojen korotus on syönyt jo niin paljon ihmisten ostovoimaa, etten oikein jaksa uskoa, että se on hyvä asia meidän kotimaisille yrityksille, joiden kannattavuus riippuu enimmäkseen ihan paikallisten ihmisten ostovoimasta. Sitäpaitsi koko ajan kuulee nyt taas uutisia lomautuksista ja työpaikkojen vähenemisestä, jos vaikka niitä uusiakin syntyy. Yt:t eivät ole poistuneet mihinkään. Mielenkiinnolla odotan aikaa, kun Sotkamoon päästään. Mitä se puoluekokousväki oikein ajattelee, kun omaan kukkaroon on tullut iso lovi ja tämä porukka on suurimmaksi osaksi ihan samanlaista sakkia kuin meikäläinen. Se nähtiin jo Seinäjoen puoluekokouksessa ja monella on ihan samat huolet kuin kenellä meistä tahansa, mutta siitä huolimatta puolueen johto vannoo uskollisesti Sipilän nimeen. Ehkä niillä on sitten sitä parempaa tietoa, mutta ei ole tullut kentälle saakkam, vaan päinvastoin.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Täysin samaa mieltä Vesan kanssa.

Myös itselleni Sipilä on ollut raskas pettymys, sillä minulla oli kohtuullisen korkeat odotukset hänen suhteensa.

Mutta koska vallassa roikkuminen on itsetarkoitus, tämä mennee niin, että Sipilä vaihdetaan ensi kesänä ja saamme sitten samankaltaisen loppusekoomuksen kuin Stubbin pätkähallituksella.

Summa summarum: taas menikin sitten neljä vuotta tehokasta peliaikaa hukkaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Nyt tämä kierre pitäisi katkaista viimeistään jo vuoden 2018 alusta ylimääräisessä puoluekokouksessa. Sipilän kannattaisi irtisanoutua tehtävistään, tuskin hänen johdolla enää kesää tulee.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Toivotaan niin.

--

Jos Orpolla olisi ryhtiä, niin hänkin voisi todeta, että tämä oli nyt tässä.

Maakunnat on sellainen kammotus kokkareille, että en ymmärrä miksi he enää jaksavat istua uppoavassa veneessä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #63

Eihän me tiedetä mitä kaikkea siellä on lupailtu toisilleen. Aika näyttää.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sipilä myönsi tänään aamutv:ssa tehneensä virheitä. On edelleen halukas johtamaan puoluetta, jos on kannatusta. Jos ei, niin ukko vaihtoon, tuumasi itsekin. Asiaa kuulemma pohdittaisiin vasta huhtikuussa 2018 puoluevaltuuston kokouksessa. Voi tulla liian myöhään. Seurataan nyt rauhassa tilannetta ainakin seuraaviin tutkimuksiin ja mielipidekyselyihin.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201710072200444...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset