VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Puheenjohtaja Aalto kutsuu lisää ”kavereitaan” Suomeen

Kun taas kuulin ja luin uutisista vihreiden puheenjohtaja Touko Aallon mielipiteitä, niin tuli oikein pahaolo. Ensimmäinen ajatukseni oli, että miten vihreiden kannatusluvut voivat olla vielä niinkin korkealla kuin ovat, kun puheenjohtajana on tuulihattu, joka puhuu jatkuvasti ns. läpiä päähänsä. Levotonta tekstiä, joka vähät välittää oman maan asioista ja kansalaisista. Ihan tuli ikävä Ville Niinistön tapaista persoonaa, sillä oli hän kuitenkin ihan eri puusta tehty, vaikka puolueväri on sama, vihreät.

Ensin Aalto kehottaa kansalaistottelemattomuuteen, ettei kielteisten päätöksen saaneita turvapaikanhakijoitakaan saisi poistettua maasta ja nyt Aalto moittii hallituksen turvapaikkapolitiikkaa ja haluaa lisää kiintiöpakolaisia. Kiintiöpakolaisten vastaanoton määrää pitäisi Suomeen lisätä sekä vertasi tätä sanontaan ”kaveria ei jätetä”.

Olihan vertaus, vaikka pakolaiset olisivat kuinka lähellä hänen sydäntään tahansa. Epäilen kyllä kovasti hänen motiivejaan ja tuskin tarkoituksena on muuta kuin halu hakea lisää nostetta puolueelleen sellaisten kannattajien joukosta, jotka näitä hänen viherpopulistisia kiihdytyspuheita jaksavat ottaa vielä tosissaan. https://www.vihreat.fi/artikkeli/2017/09/touko-aalto-suomen-oltava-maa-jossa-kaveria-ei-jateta

Todellisuudessa Aallon ja vihreiden ajamalla maahanmuuttopolitiikalla pahennetaan vain hallitsemattomasta maahanmuutosta aiheutuvia ongelmia. Kun tällaiset puheet leviävät taas maailmalle ja myös ns. väkirikkaisiin maihin, muuttopaine Eurooppaan ei varmasti lopu ja painetta hallitsemattomaan maahanmuuttoon tulee aina vain lisää myös Suomenkin rajojen sisäpuolelle.

Eikö me jo kerran koettu ja opittu kunnolla, mitä tällaisista varomattomista puheista voi aiheutua, pitääkö tämä kokea vielä uudelleen, kun edellisistäkään ongelmista ei ole päästy eroon ja ne ovat yhä käsin kosketeltavissa?

Maahan saapuu jo muutenkin riittävästi uutta väkeä, joiden käsittelyyn kuluu valtavia summia veronmaksajien rahaa eikä heidän, jotka saavat jäädä maahan, kotouttamisensa, kouluttamisensa ja pääsynsä suomalaisille työmarkkinoille tule olemaan helppoa. Ja vielä pitäisi lennättää entistä enemmän väkeä Suomeen veronmaksajien rahoilla kaiken kukkuraksi, kun parempiakin keinoja on olemassa, jonka hyödyt ovat suuremmat ja haitat ovat vähäisemmät. Pakolaisia pitää auttaa pakolaisleireillä eikä lennättää niitä tänne Suomeen. Kts. ehdotukseni oheisesta blogista: http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243335-taidamme-olla-pian-pahassa-liemessa-jos-puheenjohtaja-sipila-saa-viela-jatkaa#comment-3653324

Voisikohan se Aalto ja vihreät maksaa mitenkään nämä ehdottamansa uudet "kaverit" omasta pussistaan, jos haluavat ottaa heitä lisää Suomeen ja voisivatko he majoittaa samalla näitä kavereitaan asumaan omaan kotiinsa? Tuskinpa.

Miten on meidän suomalaisten omat lapset, nuoret, vanhukset, köyhät, pienituloiset, lapsiperheet jne.? Hekin kaipaavat näinä vaikeina aikoina enemmän huolenpitoa, jota he eivät saa tarpeeksi ottaen huomioon myös kaiken sen pahanolon, mitä Suomessa nyt on. Missä on vihreiden huoli heidän arjesta ja tuskasta? Ai niin, mutta eiväthän he olekaan omia "kavereita", mitäpä heistä.  

Mitähän ihmettä siellä Touko Aallon johtamien vihreiden päässä oikein liikkuu ja mikä heitä oikein vaivaa, ovatkohan kaikki vihreät oikeasti samaa mieltä? Haluavatko he jo kohta kaikessa maailman parantamisessaan vaihtaa meidät muut Suomen kansalaiset pikkuhiljaa näihin uusiin "kavereihinsa", että saavat kannatuksensa kasvamaan ja nousisivat joskus ns. pääministeripuolueeksi?

Nyt on kyllä sellaiset kiihdytyspuheet mister Aallolla, että toivottavasti vihreiden kannatuksessa mennään takaisin sinne, missä pippuri kasvaa ja niin lujaa, että hippulat vinkuvat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Touko Aallon tavoitteena näyttää olevan eräänlaisen viidennen kolonnan maahantuonti, jonka tuloksena maahan on tarkoitus hankkia lisää sosiaalipalveluista riippuvaisia vihreiden kannattajia.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ei järjen häivää enää tässä touhussa. Onkohan edes vihreiden kannattajat ihan oikeasti enää samaa mieltä, kun ajattelevat asioita tarkemmin?

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

#3 Niin. Tosin millonkas virheät nyt on sellasta tehneet kun ajatelleet... Eli lienee turha odotella liikoja...?

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Ihmettelin Turun puukotusten jälkeen sitä intoa, jolla ns. rajakit ja muut maahanmuuttokriittiset yrittivät saada Sipilää ja muita hallituksen avainministereitä eroamaan.

Lopputulos olisi saattanut olla uudet vaalit ja Vihreät hallitukseen.

Tämä siis esimerkkinä siitä, kun tunne (viha, suuttumus) voittaa järjen, maltillisuuden ja loogisen ajattelun.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sipilähän on puhunut ihan samaa kuin Aalto ja vihreät, mutta ehkä hän on tullut vähän jo järkiinsä, ainakin kovasti toivon niin.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Aaltohan voi kutsua ketä haluaa kun rikkaana miehenä heidät voi elättää ja asuttaa.
Toivon, että Helsingissä ei alkavana syksynä vietetä asunnottomien, presidentinkin tukemaa "nuotioyötä". Leipäjonotkin lienevät muukalaisvastaista propagandaa.

Valtiomme tänään ei kait velkarahalla elä. Eihän?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

"Munarikas" Aalto ei ole ainakaan mikään ruudinkeksijä, niin on pahasti munat väärässä korissa. Eihän me velkarahalla eletä, reilut 100 miljardia valtion velkaa ja siihen päälle vielä kuntien velat , yksityistalouksien, yritysten jne. Hyvinhän meillä menee, eihän tässä mitään hätää ole. Vihreät pelastaa Suomen, kun otetaan lisää ihmisiä, niin velatkin tuntuu saatavilta. awink awink

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Ehkä Aalto ilmaisi vain näkemyksensä vähän väärin. Samaan tapaan kuin Rinne taannoin nuo synnytystalkoot. Mielenkiinnolla odotan kommenttiasi kirjoitukseeni huomenna aamulla. Kirjoitukseni otsikko nimittäin on: Vihreät: perusoikeuksia pitää noudattaa

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

En usko Aallon ilmaisutaidon virheellisyyteen, ihan vitsi koko mies. Siitä lähtien, kun jäi vaimonsa pettämisestä kiinni, niin elää kuin viimeistä päivää ja latelee näitä älyttömyyksiä suustaan. Ns. vihreä Trumppi, mutta eiköhän tämä vihreiden kupla ole jo nähty. Huomenna katson kirjoituksesi viimeistään illalla, kun menen valtuustoon, kiitos vinkistä.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi
Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi
Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Saahan sullakin olla mielipiteesi Keijo. Siteeraten Clint Eastwoodin näyttelemää komisariota sarjassa Dirty Harry; mielipide on kuin peräreikä, jokaisella on ainakin yksi sellainen. awink awink

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Likainen Harry kannattaisi pakolaisten sijoittamista maaseudulle josta väki vähenee kovaa vauhtia. Tämän luulisi olevan myös Vesan toivelistalla sillä maaseutu on ollut aina Suomen sydän.

Voidaan jopa vastaanottaa paljon enemmän pakolaisia kuin Touko Aallon esittämä 2500.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #20

Lisää työttömiä syrjäseuduille..... kuulostaa tosi... toimivalta... NOT.

Toki jos sulla ole nerokkaat työllistämissuunnitelmat valmiina ja kaikki indikaattorit näyttää että kyllä työllistyy. Jos ovat, niin kerro ne nykysuomalaisillekin työttömille toki ensin.

Likainen Harry taisi olla monissa kohdin raadollisen rehellinen, varmaan siis tässäkin.

Aidosti pakolaisia ja hädänalaisia pitäisikin IMHO auttaa (tosin nämä eivät yleensä Suomeen saakka todellakaan tule, vaan ne hädänoloisimmat eivät pääosin ole täällä päinkään, vaan hyvä jos ovat edes pakolaisleireille päässeet..). Se raha joka käytetään tähän farssiin on aidosti hädänalaisilta pois.

Niko Sillanpää

Aalto tarkoitti varmaankin toveria eikä kaveria.

Joka tapauksessa, planeetan koko väestö ei ole kaveri. Heillä on itse vastuu itsestään, kuten meilläkin. Jos tämä jossain tilanteessa tarkoittaa, että osa heistä tuhoutuu, kovin valitettavaa, mutta se on heidän osansa. Näinhän asia on tähän astisessa historiassa aina ollutkin, eikä tätä asian tilaa ole koettu suuren suureksi ongelmaksi ennen joidenkin länsimaalaisten hyvinvointiahdistusta 70-luvulta alkaen.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Heillä on itse vastuu itsestään, kuten meilläkin. Jos tämä jossain tilanteessa tarkoittaa, että osa heistä tuhoutuu, kovin valitettavaa, mutta se on heidän osansa."
........................

Minä ampuisin itseäni mieluummin haulikolla päähän kuin eläisin tuolla asenteella.

Mutta kukin taaplaa tyylillään.

Niko Sillanpää

Jaa. Mikä asiassa sinua niin ahdistaa? Ahdistuitko muuten kovasti esimerkiksi Darfurin tapahtumista? Ruandasta? Etiopiasta/Biafrasta? Jemenistä? Syyriasta? Osa noista on muuten tapahtunut samaan aikaankin. Mahtaa olla Weltschmerziä kuin teinitytöllä konsanaan!

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #15

"Jaa. Mikä asiassa sinua niin ahdistaa?"
....................

Puhuin asenteestasi toisia ihmisiä kohtaan.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #16

Yleensä kun joku arvelee ampuvansa itsensä haulikolla, kyseessä on vähäistä suurempi ahdistus.

Mistä asenteesta puhut? Vai tarkoitatko näkemystäni, että en näe tarpeellisena ahdistua kehitysmaiden tapahtumista saati sitoa meidän maatamme/hyvinvointiamme kyseisiin tapahtumiin ja pidän päinvastaista teinityttötasoisena moralisoivana maailmankyläutopiana?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #17

Olet ilmeisen huumorintajuton ihminen ellet ymmärtänyt haulikolla ampumisen olevan metafora.

Ja ahdistuksen kanssa tässä ei ole mitään tekemistä vaan sinun empatiakyvyttömyydestäsi toisia ihmisiä kohtaan.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #18

Empatian prototyyppi on äidin ja vastasyntyneen vuorovaikutus. Valtaosa yhteiskunnallisista asetelmista aikuisten maailmassa ei ole luonteeltaan äidin ja vastasyntyneen vuorovaikutusta. Empatialla on lisäksi aina kohde ja näillä kohteilla on hierarkia, eli kaikelle ei voi olla empaattinen eikä kaikelle voi olla empaattinen yhtä paljon. Empatian luonteeseen myös kuuluu, että kohde, jota kohtaan ei koeta empatiaa, koetaan vialliseksi ja viholliseksi. Eli ei, empatia ei ole aina positiivinen saati tavoiteltava asia, eikä sitä siten ole perustelua kohottaa ensisijaiseksi joka yhteydessä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #19

Eli ei, empatia ei ole aina positiivinen saati tavoiteltava asia, eikä sitä siten ole perustelua kohottaa ensisijaiseksi joka yhteydessä.
.......................

Empatia tarkoittaa kykyä ymmärtää mitä toinen ihminen kokee tämän näkökulmasta, eli itsensä asettamista toisen henkilön asemaan. Empaattisessa vuorovaikutuksessa henkilö ymmärtää toisen henkilön tunteet.

Akuuttia apua tarvitseva turvapaikanhakija ei siis mielestäsi ole sellainen asia, missä tarvitsisi asettua hänen asemaansa, koska "valikoivan empatia kykysi" mukaan se ei tässä yhteydessä ole positiivinen eikä siten tavoiteltava asia?

Ihan mielenkiinnosta kysyn, että minkälaista avun tarvitsijaa kohtaan sinä "valikoivan empatiakykysi" mukaan tunnet sitä empatiaa, eli haluat/kykenet asettua hänen nahkoihinsa, kun turvapaikanhakijoiden kohdalla se ei onnistu millään?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #21

Hierarkisesti, kuten kaikki muutkin empatisoijat. Kehitysmaalaiset eivät ole tässä hierarkiassa kovin korkealla jo kaikkinaisen etäisyytensä vuoksi koskien paitsi maantieteellistä etäisyyttä myös syy-seuraus -etäisyyttä, kulttuurillista etäisyyttä jne.

Akuutti avun tarve kohdataan siellä jossain välineinä teltta, vesi, leipä, riuku ja aspiriini ym., jos kyse on kehitysmaasta. Eli kehitysmaatasoisesti.

Empatia on ylipäätään mielekäs yksilöiden tasolla vuorovaikutuksessa, ei populaatiotasolla saati politiikkoja suunniteltaessa. Pätee muihinkin emootiotason operaattoreihin, jotka ovat politiikkojen tasolla vaarallisia, todellisuutta sumentavia ja vääristäviä eikä tavoiteltavia.

Tällainen empatiasössötys tuli politiikkaan ja yhteiskunnalliseen keskusteluun muistaakseni 90-luvulla. Se voisi mennä pois takaisin sinne, mistä tulikin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #22

"Tällainen empatiasössötys tuli politiikkaan ja yhteiskunnalliseen keskusteluun muistaakseni 90-luvulla. Se voisi mennä pois takaisin sinne, mistä tulikin."
............................

Kyky empatiaan erottaa ihmisen villieläimestä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #21

Touko Aallon ja vihreiden ehdotus koski kiintiöpakolaisten määrän lisäämistä, johon otin kantaa. Olethan tietoinen mikä ero on turvapaikanhakijalla ja kiintiöpakolaisella?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #24

#24: Linjapaperissa oli paljon muutakin asiaa koskevaa:

https://www.vihreat.fi/turvapaikkapoliittinen-linj...

Aallon retoriikka oli vieläkin lennokkaampaa:

https://www.vihreat.fi/artikkeli/2017/09/touko-aal...

Vihreiden viesti on tiivistettynä, että olennaisesti rajat auki "maailman hädälle", "globaalille vastuulle" jne.

Tuo viime aikojen kiintiökilpalaulanta muuten liittyy linjapaperissa viimeiseksi mainitun valmisteluun, eli pakollisiin EU-kiintiöihin, jotka pitää valmistella mediassa, jotta sitten, kun jokin kiintiö tulee, voidaan sanoa, että tästähän oli jo puhetta ja oli selvä asia, että lisäkiintiö tulee.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #26

Älä suotta hätäile .
Vihreitä on nyt vain 15 -105 kepu,kok,sinisiä enemmistö.He päättävät -19 huhtikuuhun asti ja ehkä jopa seuraavalle hallituskaudellekkin pakolaisista EU. Kuten päätti 29.6-15 lähtien.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #24

Kommentissani 21 puhuin empatista. En oikein ymmärrä miten se liittyy esittämääsi kiintiöpakolaisten määrään?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Onpas ollut kovaa debattia, kun minä jo nukuin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Sipilän (kesk) hallitus
syyskuu-17
Euroopan komissio on päättänyt suunnata merkittävästi lisää rahaa uudelleensijoittamiseen.

Lisämääräraha sisällytetään Euroopan unionin turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) kansalliseen ohjelmaan vuosille 2014–2020. Aiemmin Suomelle on AMIF-rahastosta osoitettu uudelleensijoittamisesta vuosille 2014-17 yhteensä jo noin 30 miljoonaa euroa.

Ohjelmaan nyt sisällytettävä lisämääräraha perustuu ajanjaksolla
-9.12.2017–31.12.2018 Suomeen uudelleensijoitettavien kiintiöpakolaisten lukumäärään, jonka arvioidaan olevan yhteensä 920 henkilöä.
Arviossa oletuksena on, että vuoden 2018 pakolaiskiintiö on 750 henkilöä.
SM/eduskunta

Ja voi voi kun oppositiosta vihreät on ihan Kepu-hallituksen kanssa samaamieltä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset