VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Vihapuhetta vai kritiikkiä, Huhtasaarta lyödään kuin ns. vierasta sikaa?

Kuuntelin eilen 17.9.2017 Ylen ykkösaamua, kun kokoomuslaista sisäministeri Paula Risikkoa haastateltiin. Haastattelu kääntyi myös kansalaisia koskevaan vihapuheeseen ja hiljattain kaikkien poliittisten eduskuntapuolueiden tekemään vetoomukseen kaikenlaisen vihapuheen ja terrorismin tuomitsemisesta.

Ylen toimittaja vaikutti asenteelliselta ja puolueelliselta, kun hän varsin hyökkäävällä tavalla yritti kyseenalaistaa Suomen kiintiöpakolaispolitiikan ja poliisin maasta poistamista koskevat toimenpiteet. Tässä kohtaa Risikko haki tukea kiintiöiden nostamiseksi EU:n komissiosta, joka on patistanut jäsenmaita lisäämään pakolaisten vastaanottoa.

Todettakoon, että EU:n komission halu pakolaiskiintiöiden nostamiselle on järjetöntä, kun ihmisiä pitäisi lennättää pakolaisleireiltä entistä enemmän Suomeenkin saakka. Hädänalaisia ihmisiä autetaan parhaiten, kun kaikki pakolais- ja hätäapu toimitetaan kaikille leirillä oleville yhtäläisesti ja kaikille siellä asuville annetaan tasapuolista apua. 

Onneksi hallituksen ns. kolmas pyörä Siniset ovat tässä kohtaa kiintiöiden nostamista vastaan, vaikka heidän asemansa noin muutoin on tukala, koska perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoamisen jälkeen heidän kannatuksensa matelee pohjalukemissa.

Kovin tuntuu joillakin olevan edelleen vaikea käsittää myös se, kun henkilön, joka on saanut kielteisen päätöksen ja hänen turvapaikkahakemuksensa on hylätty perusteettomana, henkilön pitäisi palata kotimaahansa, siis lähtökohtaisesti omille synnyinsijoilleen.  

Näitä palautuksia vastustetaan jopa turvautumalla näiden henkilöiden piilottamiseksi ns. maan alle ja Suomen pitäisi olla joidenkin mielestä vastuussa tällaisen henkilön elämästä vielä palauttamisen jälkeen ja huolehtia siitä mitä tapahtuu tämän jälkeenkin.

Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari nostettiin haastattelun lopussa tikun nokkaan liittyen mm. hänen taannoiseen eduskuntapuheeseen nk. islamisaatiosta.

Risikko ”piiloutui” pääministeri Sipilän antamien lausuntojen taakse. Perussuomalaisten Huhtasaaresta tehtiin jälleen se nk. musta lammas, vaikka jokainen tavallinen kaduntallaajakin tietää vallan hyvin sen, millainen uhka ja vaara islamin sisällä nykyisin piilee ilman yleistystä, ja vaikka Suomessa asuvista asukkaista vain noin yksi prosentti on islaminuskoisia. Valitettavasti ne, jotka siellä aiheuttavat sitä uhkaa ja vaaraa ovat kovin äänekästä ja aktiivista porukkaa ”tukijoukkoineen”, joiden kuriin saaminen on viranomaisille kaikkea muuta kuin helppoa.

Tässä kohtaa Laura Huhtasaaren syyllistäminen ei nyt ainakaan tee asiaa yhtään sen paremmaksi ja oikein pitää ihmetellä miksi häntä lyödään jatkuvasti kuin ”vierasta sikaa”?

Vaikka Laura Huhtasaari on nk. oikeistopopulisti ja ärsyttää välillä muita politiikoita omalla ajattelullaan ja retoriikallaan, en toivoisi enää kenenkään puolueen toimivan yhtä typerästi kuin vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto on viimeksi vihreiden suulla ilmoittanut.

Touko Aalto ilmoitti taannoin, etteivät perussuomalaiset mahtuisi heidän kanssaan samaan hallitukseen. Tämä, jos mikä on politiikkaa, mikä vain lisää vastakkainasettelua, vihapuheita ja jakaa kansalaisia eri leiriin. Tätäkö vihreät haluavat, entä muut?

Vihreiden toivoisin mieluummin tuomitsevan puheenjohtajansa harjoittaman syrjinnän perussuomalaisia kohtaan ja olisi syytä laittaa hänen harjoittamalle suvaitsemattomuudelle piste kaikkine kiihotuspuheineen kansalaistottelemattomuudesta.

Olipa kyse perussuomalaisista tai vihreistä, he ovat ns. meidän omaa väkeämme tai olipa kyse mistä muusta puolueesta tahansa. Jos Touko Aallon annetaan jatkaa samalla linjalla eikä hänen menettelyään tuomita, kovin on vaikea uskoa vihreiden puheisiin silloin, kun he väittävät, että Suomi on länsimainen demokratia, jossa perus- ja ihmisoikeudet kuuluvat kaikille, kun niitä ei hyväksytä edes kaikille omille Suomen kansalaisillekaan.

Risikko ilmoitti vihapuheesta puhuttaessa televisiokameroiden edessä, kuinka kansalaiset tulevat hänelle turuilla ja toreilla kertomaan kahden kesken, etteivät uskalla enää kertoa omaa mielipidettään, kun pelkää ns. leimautumista.

Olisikohan nyt korkea aika, varsinkin ns. hallituksen kärkiministereillä, katsoa peiliin vai mikä kumma näitä meidän ministereitämme oikein vaivaa, kun eivät näe omaa nenäänsä pidemmälle?

Nykyinen hallituskoalitio sai hallitustaipaleen alussa itse omalla käytöksellään ja menettelyllään aikaan pelon ilmapiirin Suomeen ja aiheutti yleistä hämmennystä ja sekasortoa niin kansalaisille, työmarkkinajärjestöille kuin lopulta tiedotusvälineille.

Perusoikeuksiin kuuluvaa poliittista kritiikkiäkään ei osattu välillä erottaa ns. vihapuheesta. Tämä näyttää jättäneen tiedotusvälineisiin ja heidän edustajiinkin sellaisen ”arven”, että välttelevät kovin pitkälle menevää arvostelua ministereistä eivätkä välttämättä edes uutisoi heitä koskevaa arvostelua ja kirjoittelua.

Työmarkkinajärjestöt olivatkin se kovempi pala, mutta antoivat hekin lopulta sen verran periksi, että nk. kilpailukykysopimus (kiky) saatiin yhdessä aikaan.

Erityisesti tämä pelko nousi esille silloin, kun puheet koskivat heti eduskuntavaalien jälkeen hallituksen arvostelua, maahanmuuttoa ja islamin leviämistä koko Eurooppaan sekä näiden kahden viimeksi mainitun aihepiirin keskuudesta suomalaiseenkin yhteiskuntaan levinneeseen yleiseen turvattomuuden tunteeseen mitkä ovat valitettavasti pahimmillaan tulleet esille Eurooppaan turvapaikanhakijoiksi soluttautuneiden ääri-islamilaisten jihadistien tekeminä terroristisina tekoina yleistämättä koko uskontoa ja näitä Allahin nimeen vannovia ihmisiä. Unohtamatta Suomen Turussa tapahtunutta terroristiseksi teoksi epäiltyä puukotusta, joka sai tavalliset suomalaiset tuntemaan entistä enemmän pelkoa ja ahdistuneisuutta sekä ärtymystä nykyisenlaista hallituksen harjoittamaa maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan.

Valitettavasti edes kaikki viranomaiset ja virkamiehet eivät ole tunteneet perustuslakiimme kuuluvia kansalaisten perusoikeuksia, kun on syyllistetty sellaisestakin puheesta mikä ei ole ollut millään tavalla vihapuhetta eikä rangaistavaksi määriteltyä ajattelua, vaan puhdasta poliittista, yhteiskunnallista ja omaa yksityiselämään kuuluvaa laillakin suojattua mielipiteiden esittämistä. Niin julkisilla kuin yksityisillä sosiaalisen median keskustelupalstoilla.

Hallituksen kärkiministerin, pääministeri Juha Sipilän heikko tuntemus kansalaisten perusoikeuksista sekä maahanmuuttoon liittyvien lakien ja kansainvälisten sopimusten osaamisesta on ollut niin ilmeistä, että koko hallitus tulisi laittaa opiskelemaan kansalaisten perusoikeuksia koskevaa lainsäädäntöä ja kansainvälisiä perusoikeuksia koskevia sopimuksia. Todennäköisesti vasta sitten ministerit osaisivat paremmin erottaa myös senkin, mikä on laillista kritiikkiä ja mikä on laitonta vihapuhetta ja heidän toimintansa näyttäisi kansalaisten silmissä uskottavammalta.

Syyttömien syyllistämistä ei todellakaan tule hyväksyä, johon kaikki puolueet laatimassaan vetoomuksessa ovat kansalaisiin nyt vedonneet.

Olen sen verran skeptinen, että epäilen tällaisen vetoomuksen todellista tahtotilaa ja vilpittömyyttä, koska vapaa suomalainen tiedonvälitys ei ole vieläkään sitä tasoa mitä sen länsimaiseen demokratiaan nähden kuuluisi olla.

Esimerkiksi tiedotusvälineet eivät ole julkaisseet vieläkään sitä, kun olen jo julkisesti ja hyvissä ajoin ilmoittautunut tämän kuluvan syksyn aikana ”taistelemaan” keskustan puheenjohtajuudesta Sotkamon puoluekokouksessa 8.-10.6.2018 ja tulen haastamaan istuvan puheenjohtajan eli nykyisen pääministeri Juha Sipilän. Minulta ei ole kysytty mitään asiaan liittyvää, saati tehty haastattelua, vaikka tämän asian tietävät ainakin useat tuhannet näitä minun blogejani lukevat ihmiset. Olen myös ilmoittanut asiasta omalla twitter tililläni.

Hallituksen heikonlainen perusoikeuksia koskeva asiantuntemus tuli esille myös ikävällä tavalla ns. soteuudistuksen yhteydessä. Hallitus yritti, kaikista todellisten asiantuntijoiden antamasta kritiikistä huolimatta, ajaa soteuudistusta läpi ”harmaan kiven” vastoin kansalaisten perusoikeuksia eli maamme perustuslain vastaisesti, kunnes eduskunnan perustuslakivaliokunta näpäytti kunnolla sitä sormille. Nyt monet muutkin asiat ovat joutuneet ns. suurennuslasin alle eivätkä kansalaiset enää luota nykyisen hallituskoalition toimintaan, mikä näkyy galluppien alhaisina kannatuslukuina sekä pääministeri Sipilälle että hänen johtamalleen hallitukselle. Keskustalle tämä saattaa vielä tietää seuraavissa vaaleissa kylmää kyytiä, kun keskustapuolueen johdolla on valitettavasti ollut muutenkin suurten asutuskeskusten asukkaitten suhteen ns. pallo hukassa.

Sen jälkeen, kun hallituksen ministerit ovat käyneet perusoikeuksia koskevaa ”oppikoulua” ja tuntevat paremmin kansalaisten perusoikeuksia koskevaa oikeutta, he voisivat käynnistää ao. virkamiesten johdolla valmistelun siitä mikä on vihapuhetta ja se määriteltäisiin tarkasti laissa. Nythän sitä ei ole edelleenkään tarkasti määritelty ja siitä johtuen monella on epäselvää minkälainen puhe ja kielenkäyttö on sallittua ja minkälainen ei, varsinkin näiden em. aihealueiden piiriin kuuluvissa asioissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Eilen oli tietenkin 16.9.2017, suokaa minulle anteeksi kirjoituksessani oleva virheellinen päivämäärä.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

http://www.migri.fi/turvapaikka_suomesta/kiintiopa...

Tässä iloisesti sekoitetaan termit.
Ns. taakanjako EU:n sisällä eli turvapaikanhakijoiden jakamista EU:n sisällä on eri asia, kiintiöpakolaisilla on jo tutkittu ja jotka Yhdistyneiden kansakuntien pakolaisasiain päävaltuutettu UNHCR on katsonut pakolaisiksi.

Taas EU:ssa jaetavilla turvapaikanhakijoilla on koko prosessi edessä, eli suomeen saapuessa tutkitaan ovatko he yleensä oikeutettu saamaan turvapaikka, tiedät Vesa varmasti eron.

Pöljät toimittajat nyt vaan iloisesti joko tietämättään taikka tahallaan vääristelivät tällä keralla Risikon sanomisia.

Tosin tässä tilanteessa olisi edesvastuutonta nostaa sekä kiintiöpakolaisten määrä, että myös turvapaikanhakijoiden määrä EU:n taakanjakomekanismin kautta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tiedän ja olen Freddy kanssasi täysin samaa mieltä. Eräiden hallituksen kärkiministereiden järjetöntä maahanmuuttopoliittista ajattelua en voi hyväksyä, vaikka heillä sellaiseen ajatteluun onkin oikeus. Haluan auttaa hädänalaisia ihmisiä, mutten lennättämällä niitä lisää tänne Suomeen. Only over my dead body.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Ylen toimittaja vaikutti asenteelliselta ja puolueelliselta.....

ooo

Minusta ne matkii suuren maailman, lähinnä jenkkien revolverihaatattelijoita..... yrittävät tehdä draamaa ja saada haastateltavan pussitettua.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ei kannata matkia jenkkejä, vaan tehdä asiat maassa maan tavalla.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kaikki muut presidenttiehdokkaat ovat eri asioissa käyneet aikanaan median prässin läpi - ehkä Thorvaldsia lukuun ottamatta - nyt on Huhtasaaren vuoro hänen omalla agendallaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen
Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Vesa kirjoitat asiaa. Minuakin nyppii valtavasti sama asia eritoten nykymenossa josta kirjoitat. Nimittäin hallituksella pääministeri Sipilän johdolla ei ole hanskassa laisinkaan maamme perustuslain antamat perusoikeudet kansalaisille (ei kyllä ole ulkomaalaislakimmekaan, muista ei kannata puhua). Kansalaisille on turvattu perustuslain 2 luvussa Perusoikeudet. Lain 12§:ssä säädetty "Sananvapaus ja julkisuus". Missään muussa lainsäädännössä ei ole määritelty vihapuhetta, joten se on veteen piirretty viiva, jota käytetään miten kukin näkee sopivaksi.

Edellisessä perustuslain pykälässä (11§) on säädetty uskonnonvapaudesta ja oikeudesta ilmaista vakaumuksensa. Tuotakin kohtaa tulkitaan mielestäni Huhtasaaren kohdalla täysin väärin kouhkaamalla hänen kannanotostaan uskonnollisessa mielessä kreationismiin. Ei kyllä muiden uskovaisten kansanedustajien ja ministerien kohdalla ole puututtu uskonnollisiin kantoihin ja mielipiteisiin samalla intensitiivillä.

Tuossa ministeri Riskon haastattelussa kävi selväksi täysin se, kuinka Suomen ministerit ja ilmeisesti samalla virkamiehet ovat komission "kyykytyksen" alla. He kaikki noudattavat komission esittämät vaateet ilman minkäänlaisia vastaväitteitä maamme edun mukaiseen ja hyväksyttäviin toimiin. Tuo on jokseenkin varmasti syynä turvapaikanhakijoiden hallitsemattomaan virtaan 2015 syksyltä alkaen, joka jatkuu jossain määrin vieläkin Ruotsin kautta ilman, että sisäinen turvallisuus on asetettu etusijalle. Hallitus hyväksyy esteettömän pääsyn maahan Ruotsin kautta tietämättä tulijoiden määrää ja mihin menevät (määräaikainen rajavalvonta olisi paikallaan).

Kokoomus näyttää olevan aivan haltioissaan EU:sta ja komission ehdotuksista ja joita noudattamalla kokoomuslaiset antavat hyvin uskollisen kuvan, jolla on mahdollista saavuttaa tulevia hyötyjä Kataisen tapaan. Tavallaan kokoomus puolueena onkin ainakin Kataisen pääministerikaudesta aökaen ollut liittovaltion kannattaja ja se muuten näkyy niin Stubbin kuin Orponkin puoluejohtajuuskaudella. Kokoomus on unohtanut täysin aiemman tunnuslauseensa "Koti, uskonto ja isänmaa".

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

"Kokoomus on unohtanut täysin aiemman tunnuslauseensa "Koti, uskonto ja isänmaa"."

Niiden tilalla Kokoomuksen slouganissa pitäisi olla; katu, islam ja sekakansa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen
Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Onpa harvinaista ja ansiokasta, että poliittinen vaikuttaja nousee puolustamaan asenteellisen ajojahdin kohteeksi joutunutta kilpailevan puolueen ehdokasta. Kyllähän julkiseen tehtävään hakeutuvan henkilön kuuluukin olla kriittisen tarkastelun ja arvionnin kohteena, mutta rähisevää laumakäyttäytymistä tuskin voi sellaisena pitää. Moinen toiminta kertoo enemmän rähisiöistä kuin rähinän kohteesta. Toisaalta, siinä myllyssä hermonsa hallitseva ja asiallisuutensa säilyttävä kyllä kerää itselleen pisteitä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kaikilla on perusoikeudet Sipilällä, Orpolla, Soinilla ja niin myös Huhtasaarella ja Levosella kuin sinullakin Jaakko. Rajansa kaikella ja kaikki viisaus alkaa siitä, kun tosiasiat tunnustetaan.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Onko käynt mielessä, että Huhtasaari haluaa juuri tätä? Se on hänen ainoa mahdollisuutensa pysyä tv-ruuduissa, radiokanavilla, lehtien lööpeissä ja bonuksena somekansan "suosikkihahmona".

Muunlaisella taktiikalla hänkin olisi "nobody" siellä Kyllösen ja Torvaldsin joukoissa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #13

Nimenomaan tästähän on kysymys, Huhtasaari nauttii saamastaa huomiosta. Voitte olla varma, että vielä jyrkempiä ja älyttömämpiä kommentteja tulee vielä ennen vaaleja.

Huhtasaaren ei tarvitse kuin hokea islamista, turvapaikanhakijoista ja terorismista, niin jopa on lauma toistamassa ''viisaita''sanoja.

Siltikin tuo heasrin gallup osoitti sen, että ei Suomen kansa ketään höyrypäätä edes harkitse presidentiksi, Niinistö on ylivoimainen, ja ainoa kohtuullisesti menestyvä on Haavisto, muut ovat pikkumurusia.

Ei pärjää Huhtasaari kärkevillä ulostuloillaan, tämä vaan osoittaa, että esim. tämä puheenvuoro ei kuvasta kansan ajatuksia lainkaan

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #15

Minusta Huhtasaari on parantanut esiintymistään ja siivonnut kielenkäytöstään liian jyrkkiä kannanottoja. Ymmärrän tietysti mitä tarkoitat ja onhan se mahdollista, mutta toivottasti Lauralla hermot pitää eikä syyllisty siihen, mitä epäilet. Mitä tuumit muuten Touko Aallon käytöksestä, kun hän kehotti ihmisiä kansalaistottelemattomuuteen?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #20

"Mitä tuumit muuten Touko Aallon käytöksestä, kun hän kehotti ihmisiä kansalaistottelemattomuuteen?"

Tässä on nähdäkseni väärä syytös Touko Aaltoa kohtaan. Ei hän ketään kansalaistottelemattomuuteen kehoittanut, mutta oli sitä mieltä että siihen pitää jokaisella olla oman harkintansa mukaan oikeus, kuten aikoinaan Koijärvellä.

Koijärvellä ihmiset saivat kansalaistottelemattomuudellaan aikaan jotain luonnon puolesta. Olisi ollut järjetöntä kuivata se lintujärvi.

Kansalaistottelemattomat maksavat teostaan yhteiskunnan hyväksi kalliin hinnan. He ovat valmiit ottamaan vastaan ja kestämään lain heille määräämät rangaistukset sen asian puolesta jota he pitävät tärkeämpänä.

Enhän minä tässä nyt sano että kaikki kansalaistottelemattomuus olisi hyvästä, tai että itse olisin siihen valmis, koska pelkään itse yhteiskunnan kostoa, enkä ole valmis ottamaan sitä kostoa vastaan, mutta ihailen silti niitä jotka itsensä uhraavat. Joskus he ovat oikeassa, joskus voivat olla väärässä.

Minkkien luontoon vapauttajat ja atomivoimaa laittomasti vastustavat ovat mielestäni väärässä, mutta hekin toimivat kai omantuntonsa mukaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #13

On käynyt mielessä ja on siitäkin kyse, mutta jaksan uskoa, että Lauralla on vilpitön tarve puolustaa Suomea ja Suomen kansalaisia aivan kuten itsekin teen. Minä kuitenkin en ole niin jyrkkä mitä tulee esimerkiksi Euroopan Unioniin ja "rajojen sulkemiseen", vaan esitän realistisia vaihtoehtoja turvallisuuden ja hyvinvointimme parantamiseksi. Olen myös valmis auttamaan hätää tarvitsevia ihmisiä, mutta rajansa kaikella. Kaikessa pitää huomioida miten pieni maa Suomi oikeastaan on, mistä me saamme elantomme ja mikä on meidän kantokykymme auttaa muitakin kuin omia kansalaisiamme ja miten se kannattaa tehdä. Emme voi elää sulkeutuneessa yhteiskunnassa, se on mahdoton ajatus, mutta voimme tehdä paljon asioiden (esim. turvallisuus) eteen ilman, että rajat tarvitsee sulkea ja kauppa käy ja vienti vetää. Vaikka EUssa on ns. vapaa ihmisten ja tavaroiden liikkuvuus, jolloin rajatarkastuksia ja rajavartijoita ei ns. länsirajalla lähtökohtaisesti ole lainkaan. Schengen sopimuskin sallii tilapäisten ja määräaikaisten tarkastustenkin palauttamisen tarvittaessa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #16

"Lauralla on vilpitön tarve puolustaa Suomea ja Suomen kansalaisia aivan kuten itsekin teen."
...................

"Kun minulla on hyvin, kaikki on hyvin". Minunkin mielestäni Laura on vilpittömän itsekäs.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #13

Hesarin presidenttigallupista kävi täysin selville, että Sauli Niinistö tullaan valitsemaan jatkokaudelle, mikäli ei tapahdu mitään odottamatonta. Muiden ehdokkaiden mukanaolossa tärkeintä on olla ”parrasvaloissa”, jolla pönkitetään jokaisen osalta vuoden 2019 eduskuntavaaleja. Vaalityön aloittaminen presidentinvaalien kautta on kätevä toimenpide vahvistaa valituksi tulemista vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.

Laura Huhtasaari tuo vaaleihin mukavaa ja piristävää viihdettä, jolla ei ole kuitenkaan kovinkaan suurta merkitystä itse vaalien lopputuloksen kanssa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #24

Puhut Jukka vähän, mutta asiaa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #24

"Laura Huhtasaari tuo vaaleihin mukavaa ja piristävää viihdettä"
.............................

Laurahan ei ole juuri muuta tehnyt kuin luonut vastakkain asetteluja ihmisryhmien välille. Se ei ole minusta mitään viihdettä vaan sotii yhteistä hyvää vastaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #29

Mutta on hän onneksi ruvennut myös siistimään puheitaan ja se on edistystä. Politiikka on kuitenkin kovaa arvostelua ja sitä on meidän politiikassa olijoiden pakko sietää. Vihapuheita ei tarvitse kenenkään sietää, mutta joillekin sen rajan näkeminen on vaikeaa ja siihen on syynsä myös epäselvässä lainsäädännössä, valitettavasti. Vihapuhe tulee määritellä paremmin, jotta erotetaan paremmin mikä on kritiikkiä ja mikä vihapuhetta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #30

"Vihapuheita ei tarvitse kenenkään sietää, mutta joillekin sen rajan näkeminen on vaikeaa ja siihen on syynsä myös epäselvässä lainsäädännössä, valitettavasti"
.......................

Laura Huhtasaari on käyttänyt turvapaikanhakijoista VAIN JA AINOASTAAN negatiivisia argumentteja. En ala tässä jaarittelemaan onko se vihapuhetta vai ei, mutta totean hänet vain täysin empatia kyvyttömäksi ihmiseksi jota en halua presidentikseni.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #31

Täysin empatiakyvytön on kovasti sanottu. En sellaista ole kyllä itse havainnut enkä voisi häntä sellaiseksi sanoa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #32

En oikein voisi sanoa sitä empaattisuudeksi jos joku ehdokas tuntee vaalien alla empatiaa omia äänestäjiään kohtaan, mutta dissaa samalla kaikkia sellaisia jotka eivät voi äänestää, kuten turvapaikanhakijoita.

Tällainen empatia voidaan aivan rehellisesti tulkita pelkästään opportunismiksi, vaikka eiväthän äänestäjät sitä huomaa, kun se ehdokas on niin pirun empaattinen juuri heitä kohtaan ja on sillä tavalla saanut ne aivan haltioitumaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #33
Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #32

"Täysin empatiakyvytön on kovasti sanottu."
................

Korjataan. Huhtasaari on täysin empatiakyvytön turvapaikanhakijoita kohtaan. Mutta asian tekee erityisen moraalittomaksi se, että he ovat erityisen haavoittuvassa asemassa ja täten muiden armoilla.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #35

Entä ne turvapaikanhakijat, jotka esimerkiksi valehtelee henkilöllisyytensä, matkareittinsä, hävittää tai turmelee matkustusasiakirjansa, jos sellainen on ollut ja osoittautuu, että onkin tullut ihan turvallisesta maasta ja koko kertomus on täyttä valetta? Tiedoksi, näitä on muuten ja paljon. Kuinka haavoittuvaisessa asemassa tällaiset turvapaikanhakijat mielestäsi ovat?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #36

Ensinnäkin, Huhtasaari ei halua antaa kenellekään turvapaikan hakijalle turvapaikkaa, on heidän hätänsä kuinka suuri tai akuutti tahansa. Tämän hän on kysyttäessä kertonut.

Toisekseen, kukaan tuskin tulee tänne huvikseen hakemaan turvapaikkaa vaikka varsinaista hengenvaaraa heillä ei olisikaan. Joten he ovat joka tapauksessa sellaisia ihmisiä joiden elämästä päättävät jotkut muut kuin he itse. Jos heillä olisi päätäntävalta oman elämänsä suhteen he varmaankin ostaisivat Karibianmereltä itselleen oman saaren eivätkä tulisi tänne armoa ruikuttamaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #37

Nyt puhut Juha roskaa etkä tiedä edes mistä puhut.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #39

"Nyt puhut Juha roskaa etkä tiedä edes mistä puhut."
......................

Jos olisit fiksu ihminen perustelisit mielipiteesi? Silloin voisin antaa mielipiteellesi jonkin arvonkin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #41

Näitä esimerkkejä on valtava määrä. Esimerkiksi X maassa käydään sisällissotaa ja Y maasta kotoisin oleva henkilö hakee turvapaikkaa esiintyen tämän X maan kansalaisena. Tehdään puhuttelut, kielitestit, iänmääritykset jne. Käy ilmi, että kertomus oli täyttä valetta kielteinen turvapaikkapäätös ja käännytys kotimaahan, siis sinne oikeaan kotimaahan. Kotietsinnässä on sillä välin löydetty tämän Y maan passi ja henkilö tunnustaa oikeat tiedot vasta sitten, kun ollaan lentokoneessa matkalla kotimaahan, kun meinaa tulla "pissat" housuun. Tietää, että nyt tuli valehdeltua pahemman kerran ja alkaa homma pelottaa, kun lähestytään kotimaan lentokenttää. Minusta tuntuu Juha, ettet sinä ymmärrä vielä tämänkään esimerkin jälkeen. Minun osalta tämä oli tässä ymmärsit tai et.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #42

"Minusta tuntuu Juha, ettet sinä ymmärrä vielä tämänkään esimerkin jälkeen."
....................

Ilman sinun "esimerkkiäsikin" minä ymmärrän miksi ihmiset haluavat itselleen parempaa elämää. Joskus jopa valehtelemalla. Se on aivan inhimillistä silloin kun on syntynyt maahan missä mahdollisuuksia hyvään elämään ei ole.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #36

Tämä on tärkeä asia ottaa huomioon ja tärkeä asia sanoa, mutta on myös tärkeätä sanoa se niin ettei se kuulosta vihapuheelta.

Se että pakolaisten joukossa on konnia ja huijareita ei muuta miksikään sitä että on myös sellaisia jotka pakenevat omasta maastaan todellisesta syystä ja kyse on elämästä tai kuolemasta. Juuri tällaisia henkilöitä varten turvapaikanhakuprosessi on olemassa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #38

Juuri näin Juha, turvapaikanhakuprosessi on tehty vain niitä varten, jotka ovat oikeassa hädässä ja täyttävät laissa säädetyt kriteerit turvapaikan myöntämiseksi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #38

....miksikään sitä että on myös sellaisia jotka pakenevat omasta maastaan todellisesta syystä ja kyse on elämästä tai kuolemasta.

Kyse on enemmänkin siitä, että Suomessa jouten ollen kuukaudessa ansaitsee enemmän kuin lähtömaassa koko vuonna kovaa työtä tehden.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #44
Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Hiillostaminen loppuu heti,kun aletaan vastaamaan Mykkäsen tavoin suoraan.Huhtasaarikin aloittaa usein vastauksen muotoilemalla kysymyksen uudestaan ja vastaakin sujuvasti itselleen asettamaansa kysymykseen.

"Kyse ei oikeastaan ole siitä,vaan..."

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kaikki poliitikot välillä jaarittelee, valitettavasti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Orpoakin on kuulemma uhattu, ja Orpon vaimoa ja perhettä.
Politikkoja pitää suojella vainolta ja uhkauksilta,
mutta ei heitä mielestäni kriutiikiltä pidä suojella,
sehän on sananvapauden rajoittamista.

Pidänkin tätä blogia liioiteltuna
ja sananvapauden rajoittamiseen tähtäävänä,
ainakin mitä tulevan presidenttiehdokas Huhtasaaren arvostelemiseen tulee.

Epäilen ettei blogisti suhtaudu muiden presidenttiehdokkaiden arvostelemiseen yhtä torjuvasti.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Minä olen tästäkin aiheesta sanonut omat mielipiteeni ja pysyn nykyisen presidentin takana, jos ei nyt yhtäkkiä munaa täysin itseensä. Blogini ei tähtää kenenkään sananvapauden rajoittamiseen, vaan päinvastoin. Kaikilla tulee olla yhtäläiset perusoikeudet, mutta hyväksytyn rajan yli menevät puheet tulee tuomita aivan kuten ministeri Orpon vaimoa kohtaan on tehty tai ainakin sitä nyt tutkitaan. Minulla ei ole yksityiskohtaista tietoa. Käypäs katsomassa Juha Sipilän Facebook sivua, se on täynnä kunnianloukkauksia ja siellä on myös uhkauksia. Ihmettelen vain kuinka kauan Sipilä sallii tällaista, mutta tietysti ei ole kiva mennä kuulusteluihin, kun vastassa on kymmeniä, kenties satoja tapauksia. Kaikki aika menisi käräjöintiin pian.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Käypäs katsomassa Juha Sipilän Facebook sivua, se on täynnä kunnianloukkauksia ja siellä on myös uhkauksia. Ihmettelen vain kuinka kauan Sipilä sallii tällaista, mutta tietysti ei ole kiva mennä kuulusteluihin, kun vastassa on kymmeniä, kenties satoja tapauksia. Kaikki aika menisi käräjöintiin pian."

Eipä ole tullut siellä facebook- sivuilla juuri käytyä, kyllästyin siihen tykkäyskuttuuriin. Minusta ei varmaankaan tykätty tarpeeksi omasta mielestäni. :)

Kyllä moderoitu keskustelupalsta sentään on enemmän siedettävä paikka. Täällä esimerkiksi syntyy joskus aitoja hyviä keskusteluja, vaikka enimmäkseen täälläkin on provoilua, pilailua tai vihapuhetta.

Tämäkin vastaus oli hyvin asiallinen, vaikka esitin blogistille kritiikkiä.

Olen edelleen sitä mieltä että Huhtasaarta, kuten muitakin persuja, tulee voida vapaasti arvioida ja kritisoida, kuten muitakin politikkoja.

Loan heitto on sen sijaan arveluttavaa ja uhkailu ja törkypuheet on kriminaalia toimintaa. Nämä asiat pitäisi voida erottaa toisistaan kun arvostellaan Huhtasaaren arvostelijoita.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Asiallinen kritiikki pitää kaikkien kestää, se on selvää.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Käypäs katsomassa Juha Sipilän Facebook sivua, se on täynnä kunnianloukkauksia ja siellä on myös uhkauksia.

Sipilä on avannut Facebook-sivunsa. Hän on näin ollen hyväksynyt Facebookin säännöt, joiden mukaan hänen pitää kontrolloida keskustelua Facebookin sääntöjen edellyttämällä tavalla. Jos Sipilä tai hänen avustajansa eivät tätä ehdi tehdä, on parempi sulkea Facebook sivut.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

On niin paljon törkykommentteja ollut täynnä, että näin olisi parempi, jos sivuja ei siivota.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Erinomainen blogi, Vesa. Suosittelisin myös politiikan peruskursseja ministereille, koska on totta mitä sanot: tietämättömyys paistaa läpi. Tsemppiä puheenjohtajataistoon, luulisi Keskustan toki ymmärtävän mikä näille on parasta. Ja totta on myös, että suomalainen demokratia ei ole tarpeeksi avointa, ja ilmaisuvapaus on kuitenkin demokratian kulmakivi, aivan luovuttamaton ihmisoikeus.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kiitos paljon Kaija, näin minä ajattelen.

Pertti Tervala

Harvinainen kirjoitus poliitikolta.

Käyttäjän TapioTuomisto kuva
Tapio Tuomisto

Sinä ja Mikko Kärnä yritätte profiloitua kepun persuina ja mitäpä sitä ihminen ei työpaikkansa eteen tekisi ja mitä Huhtasaareen tulee, on luojan lykky, että hänellä on suojatyöpaikka Eduskunnassa ja pysyköön poissa opettajan duunista., levittämästä lapsille valheita...kammottavaa ajatellakin että Huhtasaari kieltää evoluution tieteellisenä faktana ja fanittaa Raamatun luomiskertomusta ainoana totuutena..sellainen satutäti ansaitseekin pelkkää nonselaarausta..kannattaisiko sinun ja Kärnän loikata persuihin..oottako miettiny?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset