VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Sipilä menee nyt ns. perse edellä puuhun

Kansan enemmistö vaatii laitonta maahantuloa- ja maassa oleskelua kuriin, Turun terroristisen teon tutkinta on vielä pahasti kesken, kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita ei meinata saada poistettua maasta, kaikenlainen pahoinvointi on monen nuoren ja vanhemmankin ihmisen keskuudessa lisääntynyt, noin miljoonaa ihmistä elää alle ns. EU:n köyhyysrajan jne.

Mutta mitä tekee pääministeri Juha Sipilä? Ehdottaa, että pakolaiskiintiötä pitäisi melkein kolminkertaistaa ja asiasta pitäisi päättää EU-tasolla. Sipilä aikoo viedä asiaa aktiivisesti eteenpäin, vaikkei tähän ole mitään järjellisiä perusteita nykytilanteessa.

Sipilän pitäisi keskittyä pääministerinä laittamaan suomalaisten asiat kuntoon sen sijaan, että hän käyttää energiaansa muualta tulevien ihmisten ”roudaamiseen” suomalaisten veronmaksajien varoilla Suomeen ja lisää maahanmuuton kustannuksia.

Onko Sipilä näin pahasti hukassa ja yrittää näin epätoivoisella ja väärällä tavalla parantaa omaa asemaansa? Eikö hän ymmärrä lainkaan mitä Suomi ja suomalaiset nyt kaipaavat? Tämä ei paranna Sipilän, keskustapuoleen eikä Suomen asemaa, vaan nyt Sipilä on menossa ns. perse edellä puuhun. Tällaiset puheet vain ärsyttävät lisää kansalaisia ja vihapuheet sen kuin lisääntyvät. Minäkin olen nyt vihainen ja tuomitsen Sipilän huonosti harkitut ja ajattelemattomat puheet jyrkästi Suomen edun vastaisina, kun maahanmuuton ongelmat uhkaavat muutenkin kaatua päällemme.

Suomalaiset haluavat laittaa omat asiat kuntoon ja he haluavat sitä, että heistä ja heidän turvallisuudestaan huolehditaan parhaalla mahdollisella tavalla. Ei tässä tilanteessa haluta enää yhtään lisää ongelmia ja humanitäärisen perustein otettuja maahanmuuttajia, kun Suomella ja suomalaisilla on ongelmia omiksi tarpeiksi jo muutenkin.

Koeta nyt Juha Sipilä viimein ymmärtää tämä asia ja lopeta vöyhkääminen. Keskustapuolue ei ole mikään ”viherpiipertäjien” sinisilmäinen joukko, joka ei osaa ajatella mikä on Suomelle ja suomalaisille kaikkein parasta. Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku. Sipilä on saatava keskustan johdosta sivuun ja mitä pikemmin sen parempi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (90 kommenttia)

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Tämä "sissi" ei ole keskustalainen vaan Halla-Ahon salafani keskustalaisen vaatteissa. Olisi ehkä parempi siirtyä suoraan persujen leiriin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Olet valitettavan väärässä. En ole Halla-ahon salafani enkä varmasti siirry persujen leiriin. Keskusta on hyvä puolue, kunhan puheenjohtaja saadaan vaihdettua ja keskustan linja inhimillisemmäksi ja omia kansalaisia lähemmäksi ja kuuntelevammaksi.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Keskusta on hyvä puolue, kunhan puheenjohtaja saadaan vaihdettua ja keskustan linja inhimillisemmäksi
.............................

Silläkös inhimillisyys lisääntyy kun sotaa pakoon lähteneet, kaikkensa menettäneet ihmiset jätetään auttamatta?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Oletko Heikki itse tuo sinisilmäinen "viherpiipertäjä", kun noin hölmöjä haastelet?

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Voisihan sen ajatella niinkin että "sissi Sipilä" johtaa joukkojaan maalinaan kansalle tuntematon huominen. Tietääkö sitten itsekään "hovinsa" kanssa, mitä on tekemässä. Missä ihmeessä on se viisaus jolla voi ymmärtää sen tulevaisuuden johon tällainen pakolaispolitiikka vie. Sanoihan Suomen poliisin johtoportaaseen kuuluva mies television keskusteluohjelmassa Ruotsin poliisin kertoneen hänelle: "Älkää tehkö samoja virheitä kuin mitä me olemme Ruotsissa tehneet." Liikaa siirtolaisia liian tiiviisti yhdessä. Se synnyttää vain levottomuutta ja rikollisuutta.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Vesa

Olen puolueeton tarkkalija oikeistolaisilta näkemykseltäni. Arvostan Sipilää poikkeuksellisen tehokkaana ja rehellisenä pääministerinä, joka ei vanhoillisa miellytä. Nämä julkiset esityksesi tekevät hallaa rumasti keskustalle. Miksi sen teet, koska Sinulla ei ole piirunkaan mahdollisuutta pääministeriksi, kansanedustajaksiko haluat vai mitä ?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #59

Et ole tainnut ymmärtää missä tässä mennään. Lue tarkemmin edellisiäkin blogejani ja kuuntele paremmin kansan syviä tuntoja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka
Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Aika monen gallup-kyselyn mukaan enemmistö suomalaisista haluaa tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa. Eikö sinusta olisi outoa, jos Perussuomalaiset poliitikot olisivat ainoita, jotka haluavat toteuttaa kansan tahdon mukaista politiikkaa?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Sehän olisi suorastaan typerää, eikä kenenkään isänmaataan ja äidinkieltään rakastavan puolueen kannata hylätä oman kansansa ja maansa puolustamista rauhanomaisin keinoin. Äänestämällä voi vaikuttaa ja jos meillä olisi kaksi puoluetta: kepu ja persut, jotka ottavat Suomen ja suomalaisten edun ensisijaiseksi tavoitteekseen, niin silloinhan me saataisiin tämä Suomi-laiva kääntymään oikeaan suuntaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Vesa, kirjoitat "Mutta mitä tekee pääministeri Juha Sipilä? Ehdottaa, että pakolaiskiintiötä pitäisi melkein kolminkertaistaa ja asiasta pitäisi päättää EU-tasolla."

Ettei vain olisi jälleen yksi merkki kokoomuksen Risikon aiemmin esittämästä vaatimuksesta (tosin vain 1050 määrään, jonka Sipilä vielä tällä tuplasi), johon Sipilä on saattanut jonkinlaisesta uhkailusta suostua ajattelematta sen tarkemmin seuraamuksia. Tämä Sipilän suunnitelma on jälleen osoitus siitä kuinka keskusta Sipilän johtamana on kokoomuksen "sylikoira" hallituksessa, vaikka toisin päin pitäisi olla.

Voihan kyse olla Halla-ahon esittämä tilanne, jossa Sipilä yrittää pelata sinisten pussiin kannatuksen nostamiseksi. Jos soin olisi, niin ihmetellä pitää miten Sipilä tekisi hallaa keskustalle ja se keskustassa kansanedustajien tasolla hyväksyttäisiin.

Oli miten tahansa, niin Sipilä tekee tuollaisilla ehdotuksilla enemmän hallaa niin kansalaisille kuin omalle puolueelleen. Pakosta joutuu miettimään myös, mitä kaikkea onkaan tämän Sipilän hallituksen useiden toimien taustalla. Hallitusohjelma ei taida olla enää kuin muisto menneestä sen jälkeen, kun siniset-ministerit jäivät "hiljaisiksi" päättäjiksi eli hyväksymään sen mitä hallituskumppanit päättävät.

Lisätään infotietona; Risikko esitti em. pakolaiskiintiön noston ensin huhtikuussa 2017 ja uudisti saman heinäkuussa. Ei ole kokoomuksessakaan oikein taloustilanne selvillä ja ennen kaikkea millä rahoitetaan kaikki pakolais-/maahanmuuttokustannukset.
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/risik...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Väliaikaisesti...

Pakolaiskiintiöthän on juuri se tapa, jolla asiaa pitäisikin hoitaa, jos halutaan hallittua pakolaisvirtaa. Samoin tuo EU-tasolla vaikuttamaan pyrkiminen kuulostaa oikein hyvältä. Vaikka ei pyrkisikään Lipposen tapaan ytimiin, kannattaa toimia niin, että sinne pyydetään. Silloin pitää vain osata olla rakentavasti kriittinen.

2018 ei ole vielä aika vaihtaa puheenjohtajaa. 2019 vaalituloksesta riippuen joko 2020 tai 2022. 6-10 vuotta on sopiva aika puheenjohtajalle mutta pääministeriä ei heitetä vuosi ennen vaaleja, ellei se ole suunniteltu juttu.

Joten nyt alkaisi olemaan aika, että 2020 puheenjohtajaehdokkaat alkavat kertomaan, mitkä ovat omat ideat puolueen ja Suomen johtamiseen. Tuleva puheenjohtajan pitäisi myös mennä 2019 hallitukseen, vaikka Sipilä jatkaisi pääministerinä. Samoin kannattaisi luopua siitä ajatuksesta, että puheenjohtajavaihdoksesta välttämättä seuraa pääministerin vaihtoa.

Touko Aallosta tulee muuten ensimmäinen vihreiden puheenjohtaja, joka valitaan vielä 6 vuoden jälkeenkin. 2023 on mahdollisimman huono hetki vaihtaa puheenjohtajaa. Elleivät vihreät silloin kärsi niin pahaa tappiota, että putoavat hallituksesta.

Marko Parkkola

Miksi ihmeessä haluttaisiin hallittua pakolaisvirtaa, hallitsemattomasta puhumattakaan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Se vaan kun esitetty pakolaiskiintiön nosto tulee kaiken muun turvapaikahaun päälle. Ei kiintiö estä yhdenkään alaikäisen 22 vuotiaan marokkolaisen turvapaikanhakua.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Annetaan kaikki pakolaisapumme pakolaisleirien infran rakentamiseen säädyllisiksi oloiksi, jolloin siellä voi asua kunnolla ja odottaa sitä aikaa, kun joskus rauha omassa maassa palaa. Autamme silloin isompaa joukkoa eikä vain kourallista ihmisiä lennättämällä niitä Eurooppaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tämä on minunkin mielestäni paras malli. Pitäisi panostaa hyvätasoisiin pakolaisleireihin, joissa on kunnon majoitukset, ruoka, hygieniatilat, työtä ja opetusta. Perheet voisivat elää lähes tavallista arkea siihen asti, kunnes kotimaassa olot rauhoittuvat. Sitten jos on semmoisia hätääkärsiviä, jotka eivät voi palata syystä tai toisesta kotimaahansa, niin heille on annettava mahdollisuus aloittaa elämänsä muualla.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #21

"Tämä on minunkin mielestäni paras malli. Pitäisi panostaa hyvätasoisiin pakolaisleireihin, joissa on kunnon majoitukset, ruoka, hygieniatilat, työtä ja opetusta."
.............................

Ihan mielenkiinnosta kyselen että minkälaisia nämä "kunnon majoitukset" olisivat ja mistä ne työpaikat pieraistaan? Perustetaanko sinne kenties tehtaita vai mitä tarkoitat? Onko siellä juokseva vesi, viemäröintijärjestelmä, sähköverkko jne? Kuka tämän maksaa? Ja mihin maahan ne perustettaisiin?

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila Vastaus kommenttiin #52
Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #64

Eipä nuo Saudit halua auttaa. Monella muullakin Arabivaltiolla olisi resursseja auttaa mutta ei halua.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #65

Tätä sitä saa ihmetellä, miksei saudit auta, pelkääkö ne vallankumousta?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #66

Kommentissa 64 on linkki juttuun joka selvittää asiaa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Sipilä jatkaa täysin johdonmukaisesti sillä linjalla, jonka hän aloitti aikanaan luvatessaan Kempeleen talonsa turvapaikanhakijoiden käyttöön. Tässä ei ole näin ollen mitään ihmettelemistä. ”Sama kaiku on askelten.” Tässä maassa ei myönnetä tehtyjä virheitä korkealla poliittisella tasolla.

Varakkaana ja hyvin toimeen tulevana miehenä Sipilän ajatusmaailma on täysin ”tavallisen tallaajan” huolien ulkopuolella. Ne eivät häntä kosketa. Omien asioidensa hoidossa hänen ei tarvitse roikkua sosiaalijonoissa tai hallintaoikeusjonoissa odottamassa päätöksiä itselle tärkeissä asioissa. Ei tarvita edes ohituskaistaa, joka on suunnitteilla vierastaistelijoille. Uskomatonta puuhastelua.
Olisin mielelläni nähnyt pääministerin ottavan julkisuudessa kantaa tähän Turun julmaan terroristi-iskuun. Vanhanen hoiti pääministerinä ollessaan tsunamitragedian siltä osin mallikelpoisesti.

Turun iskujen seurauksena on viime aikoina puhuttu vähemmän ”rasistikortista” ja painoarvo on siirtynyt nyt ”vihakortin” puolelle. Äskettäin allekirjoitettu ”vihapuhemanifesti” antoi painoarvoa tähän suuntaan. Sillä pyritään ilmeisesti tukahduttamaan asiallinenkin arvostelu. Suomalainen on tulossa kaiken aikaa muukalaiseksi omassa maassaan.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Varakkaana ja hyvin toimeen tulevana miehenä Sipilän ajatusmaailma on täysin ”tavallisen tallaajan” huolien ulkopuolella. Ne eivät häntä kosketa.
..............................

Aika erikoinen kommentti kun hän oli valmis antamaan jopa oman kotinsa hädän alaisten ihmisten käyttöön.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sehän oli populismia ja suosion kalastelukikka. Ei Sipilä olisi perunut ehdotustaan edes turvallisuusnäkökohtiin vedoten, jos olisi ollut tosissaan. Huonosti harkittu ja ajattelematon teko, kun otetaan vielä huomioon hänen sanomisiensa seuraukset.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #85

"Sehän oli populismia ja suosion kalastelukikka. Ei Sipilä olisi perunut ehdotustaan edes turvallisuusnäkökohtiin vedoten, jos olisi ollut tosissaan."
.....................

Henkilökohtaisen panoksen antaminen on sinusta populismia. No sittenhän mikä tahansa auttaminen on tällä perusteella vain populismia eikä hyviä ihmisiä ole olemassakaan.

Ja mitä tulee tuohon väitteeseesi että turvallisuusnäkökohdat eivät saa olla turvapaikanhakijoiden auttamisen este niin ainakin Persut sanovat, että se juuri on este heidän auttamiselle.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #87

Taidat olla melkoinen vastarannan kiiski?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

# 84:

" hän oli valmis antamaan jopa oman kotinsa hädän alaisten ihmisten käyttöön."

– Niin oli, mediajulkisuudessa. Ja kuinkas sitten kävikään?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Pakolaiskiintiön nostaminen auttaa pakolaisleireillä olevia pääsemään turvaan ja uuden elämän alkuun. Suomen on hyvä auttaa maailman hädänalaisia ja osallistua vastuullisena valtiona pakolaistilanteen helpottamiseen. En näe mitään vastuuttomuutta tuollaisessa toiminnassa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Lisäisikö Ylitalo verotusta, velkaantumista vai vähentäisikö suomalaisten etuuksista pakolaisten lisääntyvät kustannukset?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Ei ole niin yksinkertaista. Pakolaisista voi tulla alkuvaiheessa kustannuksia, mutta pitemmällä aikavälillä heistä on hyötyä Suomen taloudelle varsinkin, jos heidän kotoutumiseen panostetaan. Suomesta on myös lähtenyt aiemmin paljon pakolaisia esimerkiksi Ruotsiin, joten olemme hyötyneet siitä, että pakoalaisia otetaan vastaan turvallisissa maissa.

Suomi saa paljon rahaa, jos veronkiertoon puututaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #12

Voit tutustua maihin joissa on paljon vanhempaa maahanmuuttoa islamistisista maista, eivät ole sopeutuneet länsimaiseen yhteiskuntaan vaan ovat vuosikymmeniä sosiaalisia ongelmia eläen yhteiskunnan varassa. Ruotsi, Saksa ja Britannia olisivat hyviä esimerkkejä. Aivan toisenlaisia merkkejä näyttää maahanmuutto Aasiasta, todella ahkeria eivätkä halua olla työttöminä. Toisaalta Suomessa ei vielä pitkään aikaan ole kysyntää ulkopuoliselle työvoimalle, saataisiin edes suomalaiset nuoret työllistettyä.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #12

#12
"Ei ole niin yksinkertaista. Pakolaisista voi tulla alkuvaiheessa kustannuksia, mutta pitemmällä aikavälillä heistä on hyötyä Suomen taloudelle varsinkin, jos heidän kotoutumiseen panostetaan."

Tuo olettamus ei valitettavasi ole toiminut kovinkaan hyvin käytännössä:

http://www.etk.fi/julkaisu/maahanmuuttajat-tyomark...

http://www.hs.fi/talous/art-2000005139833.html

https://m.kauppalehti.fi/uutiset/maahanmuuttajien-...

Mitään upeita tuloksia ei ole saatu Suomen ulkopuolellakaan:

http://www.emn.fi/files/1412/Synteesiraportti_inte...

https://www.welt.de/wirtschaft/article156696126/Di...

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #12

Flashbackeja 90-luvulta: "Maahanmuuttaja alkaa tuottamaan jo kahden maassaolovuoden jälkeen hyötyä yhteiskunnalle, kun suomalaiselta kestää 20 vuotta."

Totta varmaankin, jos uskoo rikottuihin ikkunoihin.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Rikotun_ikkunan_ongelma

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Periaatteessa se on tietenkin aivan oikein, että pakolaisleireiltä otettaisiin aitoja hätää kärsiviä ihmisiä enemmän turvaan maahamme: naisia, lapsia, vanhuksia ja kokonaisia perheitä.

Nyt vaan Sipilä on itse aiheuttanut ongelman, ottamalla maahan nuoria terveitä miehiä, näiden hätääkärsivien kustannuksella. Sipilä on aiheuttanut tilanteen, ettei meillä ole mahdollisuus tässä tilanteessa auttaa enempää apua tarvitsevia, joten Sipilän tulee nyt kaikki auttamishalunsa tästä lähtien maksaa omasta pussistaan, eikä kuormittaa enää yhtään enempää suomalaista veronmaksajaa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Nyt vaan Sipilä on itse aiheuttanut ongelman, ottamalla maahan nuoria terveitä miehiä, näiden hätääkärsivien kustannuksella."
......................

Sipilä ei valitse turvapaikan saaneita ihmisiä. Sen tekee Migri.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Ei tarvitse enää mennä teatteriin, jos nauttii farsseista. Tämä Sipilän ulostulo jatkaa samaa taattua linjaa. Nyt hän haluaa kääntää keskustelun pois ajamastaan sananvapauden rajoittamisesta (vihapuhe) pakolaiskiintiön nostamiseen, jotta hallituksen äänetön yhtiömies (uuvatit) pääsisivät ääneen, että ovat tätä vastaan.

Sinänsä aika harrastelijamaiselta tämä Sipilän teatterikerho vaikuttaa, kun juonenkäänteet selviät katsojalle aivan liian helposti.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Lisäänpä tähän omaan kirjoitukseeni, että näyttää olevan, että Ylekin on tässä teatterikerhossa mukana. Sipilän haastattelu olisi tehty jo kesäkuussa ja nyt se vasta päätettiin julkistaa. Miksi? Tekeekö media eli neljäs valtiomahti omaa maahanmuuttopolitiikkaansa? https://demokraatti.fi/stt-sipilan-pakolaiskiintio...

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Eduskunnan ikioma Yle on monessa mukana. Tämä on ymmärrettävää ottaen huomioon sen, että talossa on 2951 vakituista työntekijää ja liikevaihto oli vuonna 2016 yhteensä 470,9 miljoonaa euroa (Wikipedia).
Valtio tarvitsee ilmeisesti ”valtion”, jolla on myös oma maahanmuuttopolitiikka.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Onhan näitä salaliitoteorioita aina kiva keksiä ja huvittaa niillä itseänsä.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Vesa. Hyvin kirjoitit.
Oletko ajatellut muuten uutta poliittista kotia?
Minä tein aikoinaan juuri niin, liittyen aihepiiriin jota käsittelet.
Ystävällisin syysterveisin:
Reijo

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Pysyn tiukasti keskustassa, kiitos.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eivät keskivertosuomalaiset turvallisuusvajetta arjessaan koe. Esimerkiksi henkirikosten määrä on vähentynyt viimeisen 30 vuoden aikana trendinomaisesti käsi kädessä ulkomaalaisten maahanmuuttajien määrän kasvun kanssa.

On melko "peanuts" puhua siitä otetaanko 1000 vai 2000 kiintiöpakolaista. Saksaan taisi vuonna 2016 tulla noin miljoona pakolaista.

Toki voi tällaisesta merkityksettömästä asiasta olla eri mieltäkin pääministeri Sipilän kanssa, mutta ei se kyllä blogikirjoituksen arvoinen asia ole. Tuollaisen ehdotuksen voi hyväksyä hallituksen käsittelyssä viidessä minuutissa ja sitten siirtyä tärkeämpiin asioihin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Nyt sinä Juha puhut ihan outoja ja pihalla kuin lumiukko. Tänne muualta tulevia ihmisiä ja siihen liittyvää mahdollista turvallisuusriskiä, joilla ei ole lähtökohtaisesti edes minkäänlaista oleskeluoikeutta Suomeen, ei pidä koskaan verrata oman maan kansalaisiin, jotka ovat syntyperäisiä Suomen kansalaisia. Minä en tällaista puhetta ymmärrä muuten kuin huonona mielipiteenä, johon sinulla on tietysti oikeus siinä missä muillakin. Blogini on oikein hyvä, kun tällaisia höpäjät. Lue oheinen linkki ja ajattele asiaa syvällisemmin, niin ehkä näet metsää puilta: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/227938-tutkijat-v...

Niko Sillanpää

Mitäs muita satojen miljoonien päätöksiä tehdään viidessä minuutissa?

Saksa otti vuonna 2016 vastaan noin 1200 kiintiöpakolaista, ei miljoonaa. Turvapaikanhakija ei ole määritelmällisesti pakolainen, ellei tämä saa oleskelulupaa varsinaisen turvapaikan perusteella.

Henkirikoksen ovat yksin huono turvallisuusindikaattori varsinkin maassa, jossa on lähtökohtaisestikin vähäinen määrä kadulla tapahtuvaa satunnaista tai omaisuusrikoksiin liittyvää henkirikollisuutta.

Turvapaikanhakijoiden määrään ei ylipäätään voi vaikuttaa pakolaiskiintiöllä, eli kiintiön lisääminen on pelkkää lisätaakkaa.

Sipilän ulostulo on pelkkä koepallo Merkelille jo luvatun EU:n pakollisen taakanjakokiintiön pohjustamiseksi.

Yleisellä tasolla, lapsellinen moraalilässytys politiikan perusteluna saisi tässä yhteydessä pikkuhiljaa loppua.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#17:
”Esimerkiksi henkirikosten määrä on vähentynyt viimeisen 30 vuoden aikana trendinomaisesti käsi kädessä ulkomaalaisten maahanmuuttajien määrän kasvun kanssa”.

Itse asiassa se on vähentynyt maahanmuuttajien määrän kasvusta huolimatta, sillä niistä suurimmista turvapaikanhakijamaista tulleiden harjoittama väkivaltarikollisuus on moninkertainen suhteessa väestön keskiarvoihin. Ja kannattaa myös muistaa, että tässäkin asiassa työperäiset maahanmuuttajat eroavat jyrkästi turvapaikanhakijoista.

Niko Sillanpää

#32: Näin. Näiden ongelmaryhmien aiheuttamien ongelmien tilastollinen absorboiminen johonkin toiseen, lukumääräisesti suurempaan ryhmään on muuten yksi moraaliperustaisen maahanmuuton kannattajien tavallisimpia vääristelystrategioita, kuten myös väärät vertailukohteet ja väärät analogiat. Erityisesti Eva Biaudet (sfp) harrastaa kuvatun tyyppistä valehtelemista jatkuvasti.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

"Esimerkiksi henkirikosten määrä on vähentynyt viimeisen 30 vuoden aikana trendinomaisesti käsi kädessä ulkomaalaisten maahanmuuttajien määrän kasvun kanssa."

Nythän Juha pistit varsinaisen vitsin! On syytä huomata samassa ajanjaksossa tapahtunut Suomen väestön ikärakenteen harmaantuminen ja henkirikoksille alttiimpien nuorten miesten ikäluokkien voimakas pienentyminen. Siihen ei maahanmuuttajilla ole osaa eikä arpaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Pääministeri Sipilän (kesk.) psykologinen silmä on siirtynyt lopullisesti paikkaan, jonne ei aurinko paista kuin otettaessa aurinkoa mahallaan maaten nudistirannalla.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Puhut Pekka vähän, mutta asiaa. Mihin katosi Sipilän järjellinen ajattelu, olen sitä kovasti viime aikoina pohdiskellut. Tosin näissä maahanmuuttoasioissa ja kansallisuutta turvallisuutta koskevissa asioissa sitä ei oikein ole ollut paljoa koskaan.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Ei Sipilän järki ole mihinkään kadonnut. Politiikan tekeminen ja siitä puhuminen ovat kaksi eri asiaa. Teot kertovat todellesta ajatusmaailmasta. Puheilla haetaan vain kannatusta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #34

Sipilän puheilla ei enää ainakaan kannatus nouse, vaan päinvastoin laskee.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #36

Onko mieleesi tullut sellainen asia, että Sipilä haluaa auttaa hädänalaisia ihmisiä huolimatta omasta kannatuksestaan.

Maailmassa on myös epäitsekkäitä ihmisiä jotka ihan oikeasti haluavat auttaa hädänalaisia ihmisiä vaikka omalla kustannuksella.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #56

"Sipilä haluaa auttaa hädänalaisia ihmisiä"

Kun auttaisikin omilla rahoillaan, mutta kun haluaa sitouttaa veronmaksajat kymmenien vuosien velkapiikkiin. Sama koskee muitakin auttamishaluisia, muuttaisivat Afrikkaan auttamaan omilla rahoillaan. Toisten rahoilla on vain mukavampi pelata ja leikkiä pyhimystä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #57

"muuttaisivat Afrikkaan auttamaan omilla rahoillaan."
................

Syyria ei ole Afrikassa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #57

"Toisten rahoilla on vain mukavampi pelata ja leikkiä pyhimystä"
..........................

Ei tarvitse olla pyhimys kun katsoo televisiosta Syyrian sodan tuhoja tunteakseen heitä kohtaan empatiaa. Minusta jokaisen normaalin ihmisen pitäisi tuntea auttamisen halua heitä kohtaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #63

"Ei tarvitse olla pyhimys kun katsoo televisiosta Syyrian sodan tuhoja tunteakseen heitä kohtaan empatiaa."

Empatia halpaa, elättäminen kallista. Ottakaa harrastuksia joista selviätte omalla lompakollanne.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #72

"Ottakaa harrastuksia joista selviätte omalla lompakollanne."
............................

Inhimillisyys ei ole minulle harrastus vaan identiteettini syvin osa.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #82

Silti solvaat täällä päivittäin ihmisiä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #86
Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #82

# 82.:

Toteuta siinä tapauksessa identiteettisi syvintä osaa fiksummin äläkä muiden piikkiin sädekehää tavoitellen.

Kuten sanot, maailmassa on myös epäitsekkäitä ihmisiä jotka ihan oikeasti haluavat auttaa hädänalaisia ihmisiä vaikka omalla kustannuksella.

Kerää siis samoin ajattelevien kanssa kimppa. Lähtekää toteuttamaan identiteettiänne siten, että menette pankkiin sopimaan lainasta omavelkaisella takauksella (jota nykyään kyllä saa alhaisella korolla, kunhan vakuudet riittävät) ja kun nimet ovat paperissa ja summa tilillä, elätätte sitten oikeaksi katsomanne määrän hädänalaisia, jotka saatte valita ihan itse. Tällä win-win -järjestelyllä saatte myös veronmaksajien arvostuksen.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #91

"Toteuta siinä tapauksessa identiteettisi syvintä osaa fiksummin äläkä muiden piikkiin sädekehää tavoitellen."
.....................

Inhimillisyys on, tai ainakin pitäisi olla ihmisen perusominaisuus eikä sillä itsellään saa sädekehää päälleen. Inhimillisyyteen kuuluu toisten ihmisten auttaminen. Näyttää siltä, että rasisteilta tämä ominaisuus puuttuu.

Ja mitä tulee tähän ehdotukseesi turvapaikanhakijoiden "omaan piikkiin" auttamisesta niin valitettavasti se ei ole mahdollista monestakaan syystä. Joten annan vaatimattoman panokseni hädänalaisten auttamiseksi muilla tavoin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #56

Ensin Suomi ja suomalaiset kuntoon. Oma maa mansikka ja muu maa mustikka. Pieni Suomi ei ole eikö saa olla väestörikkaiden maiden "sosiaalitoimisto", vaikka hätää kärsiviä halutaankin auttaa ja autetaan. Nämä maat pitää saada itse laittamaan ensisijassa asiansa kuntoon, jotta ihmiset pärjäävät eikä ole sotia ja tuskaa. Ei tuoda ongelmia ja sotia omalle maaperällemme näin karrikoidusti sanottuna. Kehitysapua ja hätäapua annetaan oman kantokyvyn rajoissa. Mieluummin annetaan onki eikä kalaa, siis asiantuntemus ja työvälineet kuin suoraa käteistä rahaa, joka helposti valuu muuhun kuin siihen itse asiaanm, koska näissä kehitysmaissa on usein myös kova korruptio.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #58

"Ensin Suomi ja suomalaiset kuntoon."
...................

Tämä on yhtä pitävä lauseen "en halua auttaa ketään muita kuin Suomalaisia ikinä" kanssa.

Vai luuletko että Suomi saa joskus asiat sellaiseen kuntoon jossa kellään Suomalaisella ei ole mitään puutetta mistään?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #58

Mieluummin annetaan onki eikä kalaa
.............................

Minä nyt puhun Syyrian sodasta jossa tilanne on akuutti ja sodan hirveydet järkyttävän epäinhimillisiä. Onkivapojen lähettäminen ei heitä auta millään tavalla.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #61

Syyrialaisia on autettu ja autetaan edelleen, mutta määrät ovat valtavat, jotka ovat lähteneet sotaa pakoon. Mahdotonta auttaa kaikkia pienen Suomen. Oman kantokyvyn mukaan mennään. Syyrialaisille on tullut turvapaikka ja neljän vuoden oleskelulupa, jotka ovat päässeet Suomeen saakka ja anoneet turvapaikkaa eikä ole ollut tarvetta palauttaa ns. Dublin sopimuksen perusteella.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Vesa Levonen; otat keskustalaisena rohkeasti kantaa.

En oikein ymmärrä täällä, ainakin yhdessä kommentissa, esiin tuotua suomalaisten turvallisuudentunteen kohoamista, jota perustellaan väkivallan alentumisella viimeisten 30 vuoden aikana.

Noin on ollut Turun tapahtumiin saakka. Nyt suomalaiset seisovat vedenjakajalla, mitä turvallisuuteen tulee.

Eurooppa on kokenut terroriaallon ja Suomessakin se on ottanut ensiaskeleita. Mitä jatkossa? Kohoaako kansalaisten turvallisuudentunne, jos saamme seuraavan iskun?
Kasvaako meidän turvallisuus, kun suomalaisen "normaalin" ja alentuneen väkivallan rinnalle on astunut täysin arvaamaton väkivallan muoto; terrori-iskut.
Suomalaisten tunteita omasta turvallisuudestaan onkin mitattava ajanjaksoina; ennen Turun terroritekoa ja sen jälkeen.

Palataan suomalaisten turvallisuusasiaan yhden-, kahden- tai kymmenen vuoden päästä. Mikä on turvallisuustilanne Suomessa silloin?
Toivottavasti väkivalta on edelleen laskusuunnassa, kansalaisten tunteet turvallisuudestaan noususuunnassa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Matti turvallisuutta pitää seurata tässä ja nyt. Se on kaiken aikaa hetkessä elämistä, muuten käy huonosti. Rikolliset eivät katso aikaa ja paikkaa, kun ne haluavat iskeä. Tilastoja voidaan seurata jäljessä, mutta muuten pitäisi olla koko ajan ajan hermolla, vaikka se olisi kuinka vaikeaa tahansa. Siksi tiedustelulakiakin tarvitaan, kun nämä ovat niin peijakkaan ovelia, jotka tekevät terroristi-iskujakin meidän vahingoksemme. Periksi ei pidä antaa tuumaakaan ja valvontaa pitää olla 24/7.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kun laittaa miljonäärin asialle saa mennä itse perässä :)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Migri käsitteli viimeisen vuoden sisällä yli 100 000 asyylihakemusta, yli 80 000 oli myönteisiä. Tämäkö määrä vuodessa ei riitä. Näiden kotoutuminen ja työelämään meno kestää ikuisuuden ja maksaa aivan liikaa.
"Laatu"mediat on valehdellut näköjään tulijamääriä muutaman vuoden.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Noissa luvuissa ei taida olla kysymys asyylihakemuksista vaan kaikista oleskelulupahakemuksista. Niistä valtaosa on työperäisiä. Useimmiten ne ovat määräaikaisia ja luvuissa ovat mukana myös määräaikaisten oleskelulupien jatkamista koskevat päätökset.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Matti, ei onneksi ole vielä noin paljon tullut turvapaikanhakijoita Suomeen emmekä ainakaan vielä käsittele Ruotsiin tulleita hakijoita yhdessä Ruotsin apuna ja toivottavasti tämä EU ei laajene sellaiseksi, että näinkin voisi käydä. Oltaisiin sellaisessa "liisterissä", että oksat pois, jos noi sun luvut pitäisi paikkansa. Käypäs tarkistamassa Migrin sivuilta oikeat luvut mitä missäkin ryhmässä asioita on käsitelty.

Antti Kantola

SIPILÄ osui ytimeen: Eurooppa tarvitsee yhteisen puolustustahdon. Sitähän Saulikin on korostanut jo vuosia. Riippumattomuus jenkkien läsnäolosta on sekin tärkeä, sillä jo kauan ovat Amerikan presidentit uhkailleet vetävänsä joukot pois Euroopassa ja odottavat todellakin Euroopan alkavan itse puolustautua. Ulkorajojen vuoksi yhteistä tahtoa tarvitaan. Sipilä korosti oikeaa asiaa oikealla hetkellä. Ja asialla on kiire erityisesti terrorismin vuoksi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Se on ihan eri asia, mutta Saulikin jo sanoi, että sellainen saa vielä kauan odottaa, että EUssa olisi yhteinen puolustusliitto.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Saatuani viime talvena toimitukselta ankaran varoituksen vihapuheesta kommentoidessani erään naishenkilön kirjoitusta,päätin lopettaa omien blogieni kirjoittamisen ja muiden kirjoittajien aikaansaannosten kommentoinnit.
Nyt kuitenkin joudun kääntämään takkini. Syynä tähän moitittavaan tekooni on Vesa Levosen lähes päivittäiset blogikirjoitukset, joissa Levosen pääaiheena on pääministeri Juha Sipilän ala-arvoinen syyllistäminen. Tätä en voi ymmärtää. Kirjoittaessaan nyt, että Sipilän pitäisi keskittyä pääministerinä laittamaan suomalaisten asiat kuntoon, Levonen ei ilmeisesti "mahdollisena puheenjohtajaehdokkaana" halua muistaa, mitä kaikkea hyvää Sipilän hallitus reilussa kahdessa vuodessa on saanut aikaa. Sen sijaan muistaa kyllä luetteloida pitkän listan Sipilän syntejä, pahimpana tietenkin maahamme 2015 tullut valtava turvapaikanhakijoiden joukko. Syyllinen tähän on tietenkin Levosen ja hänen suuren "keskustalaiskannattajoukon" mielestä pääministeri Sipilä.
Tämä hengenheimolaisjoukko ylistää tietenkin Levosen kirjoituksia sitä paremmin, mitä enemmän Levonen Sipilää halveeraa.
Vaatiessaan Sipilää mahdollisimman pian eroon Keskustan puheenjohtajan paikalta Levosen toiveena tietysti on, että keskustalaiset sankoin joukoin valitsevat hänet puheenjohtajaksi nostamaan puolueen gallupeissa maamme suurimmaksi puolueeksi.
Levonen, ettekö huomaa, että pyrkimyksenne hajoittaa edustamaanne puoluetta sisältä päin, toimii juuri suuren median ja vastustajien toivomalla tavalla. Olisiko aika siirtyä joko Perussuomalaisten tahi Paavo Väyrysen joukkoihin. Siellä saattaisitte nousta kovasti haluamallenne puheenjohtajan paikalle. Käsittääkseni Keskustapuolueessa tätä mahdollisuutta teillä ei tule olemaan.
Lopuksi, edellä kirjoittamani ei ole vihapuhetta Levosta kohtaan. Halusin vain tuoda ajatukseni Levosen kirjoituksista julki vaikka tiedänkin, että kiitosta en tule saamaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Arvon mekin ansaitsemme, ei pidä provosoitua, kun provosoidaan. Sipilän plussat olen kertonut myös avoimesti ja puolustanut hänen perusoikeuksiaan vihapuhetta vastaan aivan kuten puolustan kaikkien perusoikeuksia. Kerropa sinä Arvo kuinka monen puolueen puheenjohtajakisassa vain toisen kilpakumppanin ominaisuuksia ja saavutuksia kehumalla on uusi puheenjohtaja valittu, pitäisikö minun siis kehua Sipilää ja jättää kritiikki kritisoimatta? Miten kävi viimeksi kokoomuksessa, miten sitä ennen demareissa jne. Juurihan sinäkin nyt minua kohtaan esitit melkoisen kovaa kritiikkiä vai mitä tämä oli? Kyllähän sinä sen itsekin Arvo tajusit, että olihan se aika ala-arvoinen suoritus, mitä nyt kommentoit.

Antti Kantola

"Vesa Levosen lähes päivittäiset blogikirjoitukset, joissa Levosen pääaiheena on pääministeri Juha Sipilän ala-arvoinen syyllistäminen. "

Niinpä. Sopulitoimintaa se kai on, sitä kuuluisaa Koiviston mainitsemaa. Mennään aluman mukana. Nythän on muodissa ja varmuudella suosiota keräävää suorastaan tyrmätä kaikki, mitä Sipilä eteen tuo. Ehkä Levonen on väyryslaisia tai sitten myynyt sydämensä keskustan ulkopuoliselle taholle. Sehän ei ole rikoskaan, mutta fiksua toki olisi erota puolueesta, kun niin perinjuurin eri linjoilla on puolueensa kanssa. Puheenjohtajaksi ainakaan ei mikään puolue valitsisi sellaista, joka pissaa omaan pesään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Nythän on muodissa ja varmuudella suosiota keräävää suorastaan tyrmätä kaikki, mitä Sipilä eteen tuo."

Tarkoitatko että kansa suorastaan vaati suurempaa kansainvaellusta aiemmin? Vaadittiinko tuulimyllyjä tai miljadeja verovaroja Talvivaaran kaivokseen tai miljardeja voittoa tekeville yhtiölle?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Meinaatko, että kehua vain pitäisi, vaikka mennään ns. perse edellä puuhun?

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Itse tulkitsen Sipilän pakolaispuheet paniikkireaktiona. Sipilän asema pääministerinä ja keskustan puheenjohtajana ovat kärsineet kovan kolauksen. Nyt mies yrittää houkutella keskustaan liberaaleja jotka eivät kuitenkaan kepua siedä muutenkaan.

Sipilä on yksinkertaisesti paniikissa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ei epäilystä etteikö Sipilä ollut paniikissa kesäkuussa, jolloin tuon kiintiön nostamisen on ylelle haastattelussa kertonut, sillä olihan keksittävä vedenpitävä kuvio kansalaisten harhauttamiseksi hallituksen kasassa pysymiseksi. Ei vain oikein tainnut onnistua median peittelystä huolimatta ja jatkoa seuraa kaiken aikaa. ;)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Puhut Keijo vähän, mutta asiaa.

Käyttäjän KariOittinen kuva
Kari Oittinen

Kannatan kahta asiaa: 1. Sipilän ehdottamaa kiintiöpakolaismäärän nostamista ja 2. Turvapaikkaturistien pikaista poistamista maasta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kannatan jälkimmäistä ehdotustasi ja ensimmäiseen vaihtoehtoon muutosesitykseni on se, että lopetetaan ihmisten kuskailu suomalaisten veronmaksajien varoilla ja laitetaan nämä rahat pakolaisapuun pakolaisleireille, mistä nämä kiintiöpakolaisetkin usein haetaan, infran, ruoan, koulutuksen yms. perusasioiden parantamiseen, että useammat ihmiset saavat apua ja ovat iloisia eikä tarvitse olla kenenkään synkkä ja kateellinen, kun vain joku pääsee. Tämä ennaltaehkäisee myös jihadismia ym. ääriajattelua.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Pakolaisleirit tuskin vähentävät ääriajattelua. Päinvastoin. Kun ihminen ei kuulu mihinkään ja tulevaisuus on epämääräistä tämmöinen ihminen on helppo aivopestä vaikka ISIS:n. He tarjoavat heille idean suuresta tulevaisuudesta ja kuulumisen edes johonkin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #70

Maailmassa on useita pakolaisleirejä eri maissa ja rajojen läheisyydessä. Apua ja valvontaa siellä tarvitaan. Rekrytointeja tapahtuu leireissä, joten avun toimittaminen perille on hyvää ennalta ehkäisyä monessakin mielessä.

Antti Kantola

Aivan. Hallittu kiintiöpöakolaisten ottaminen sen sijaan että otettaisiin "turvapaikkaviisumilla" ratsastavia. Tämä voisi helpottaa varsinaissuomalaista huutavaa työvoimapulaakin ennen pitkää. Nimuttäin talouden nousu aiheutti ongelman.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Näiden alustusten ja kommenttien perusteella suosittelen Reijo Paunosen ehdotusta Vesalle siirtyä perussuomalaisiin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Keskusta on vastuunkanto- ja yleispuolue ja minun on oikein hyvä pysyä siellä. Saadaan Sipilänkin kannattajat paremmin liikkeelle, kun minä esitän kritiikkiä, missä homma on mennyt pieleen. Kunhan Sipilän kannattajat osaisivat vielä perustella paremmin asiansa ja oppisivat kunnioittamaan demokratiaa. Demokratiassa on useita mielipiteitä eikä vain yksi oikea. Päätökset tehdään pääasiassa enemmistöpäätöksin, tarvittaessa äänestämällä. Katsotaan miten homma toimii tulevassa puoluekokouksessa Sotkamossa, sillä aion olla siellä taistelemassa keskustan puheenjohtajuudesta, vaikka kuinka jotakin tämä ottaisi päähän, jos olen hengissä ja terveenä eikä kukaan torppaa ehdokkuuttani. Esitän omat ajatukseni ja visioni ja kokous saa päättää. Tavoitteita pitää meillä jokaisella olla, vaikkei sitten menestymistä tulisikaan. Hyvää päivänjatkoa sinulle Heikki!

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tuohon voi kai vain todeta, että vuoden kuluttua Sotkamossa katsotaan (jälleen kerran), mikä on keskustan suunta. Enkä näe mitään syytä, minkä takia Sipilän kannattajat eivät kunnioittaisi demokratiaa. Tosin en pidä esimerkiksi itseäni suinkaan Sipilän kannattajana vaan minulla on käsitys siitä, mitä on keskustalaisuus ja minusta Sipilä on oivaltanut asian pitkälti sillä tavalla, mitä minäkin asian näen.

Siitä syystä pidän vaikkapa puheenjohtajakauden venymistä yli 10 vuoden pahana. Yksi henkilö ei voi olla niin arvokas. Poliittisen puolueen pitää pystyä tuottamaan jatkuvasti uusia henkilöitä, jotka kykenevät ottamaan vastuuta. Sipilän seuraajan on tultava häntä nuorempien, mieluummin alle 50-vuotiaiden joukosta.

Onnea yrityksellesi. Puheenjohtajaksi valitaan eniten ääniä saanut. Puolueen yhtenäisyys taas riippuu siitä, miten kovin panoksin kilpailu on käyty.

Yksi demokratian kunnitoittamisen vaihtoehdoista on sekin, että vaihtaa puoluetta sellaiseen, joka paremmin vastaa omia näkemyksiä... Mikään puolue ei ole itseisarvo.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #81

Kiitos Juho, yrittänyttä ei laiteta kuuluu vanha suomalainen sanonta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset