VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Hellanlettas sentään Halla-aho kuinka "herttaisia" maahanmuuttoajatuksia

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ehdottaa, että kielteisen oleskeluluvan saaneet pienet lapset ja vauvat saisivat jäädä vanhempineen maahan, mutta muut lähetetään takaisin, ei kait kukaan ala mukista.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/halla-aho-kielteisen-oleskeluluvan-saaneet-lapsiperheet-voisivat-jaada-suomeen-muut-palautettava-simon-elo-ristiriitainen-ehdotus/6565128#gs.Daz5a30

Kyllä nyt on pakko mukista. Enpä ihan äsken ole kenenkään kuullut ehdottavan vakavissaan näin lapsellisen älytöntä ehdotusta kaikessa "herttaisuudessaan" ja varsinkaan perussuomalaisten uudelta puheenjohtajalta, joka tunnetusti on ollut kaikkein maahanmuuttokriittisimpiä poliitikkoja mitä minä tunnen. Tämä lienee todellisuudessa vain sellainen ”heitto”, jolla Halla-aho haluaa testata miten muut tähän reagoivat.

Jos tämä ei ole mikään testi, niin minkähän väristen silmälasien läpi Halla-aho nyt katselee maailmaa vai yrittääkö hän vain muuttaa linjaansa pehmeämmäksi, että saisi lisää kannattajia puolueelleen myös punavihreistä äänestäjistä? Onko perussuomalaiset muuttumassakin oikeistopopulistisesta puolueesta kohti vihervasemmistolaista populistipuoluetta eikä haluakaan olla enää niin maahanmuuttovastainen tai maahanmuuttokriittinen puolue kuin on tähän saakka ollut?

Ihan aikuisen oikeasti sanon tämän nyt teille kaikille, että asia tulee varmasti selväksi jokaiselle, olipa aatesuunta sitten ihan mikä tahansa.

Viranomaisten tekemien tutkimusten ja päätösten mukaan pitää jokaisen pystyä elämään ja kunnioittaa täytäntöönpanokelpoisia ja lainvoimaisia päätöksiä olipa kielteisten päätösten kohderyhmä kuka tahansa. Lastenkaan varjolla ei pidä hakea kiertoteitä ja ryhtyä käyttämään järjestelmäämme hyväksi, kun sitä jo nytkin valitettavasti tehdään.

Suomi on oikeusvaltio eikä se ehdoin tahdoin lähetä ketään oikeasti vainottua kuolemaan, koska jokaisen perus- ja ihmisoikeuksia kunnioitetaan ja asiat tutkitaan huolellisesti. Päätöksistä on aina myös valitusoikeus, oikeus hakea maasta poistamiselle täytäntöönpanokieltoa ja tarvittaessa tehdä uusi hakemus ja mahdollisuus saada asia uudelleen ratkaistavaksi.

Jos ja kun ei kaiken tämän jälkeenkään ”tärppää”, niin ensisijaisesti maasta poistettavan turvapaikanhakijankin on ymmärrettävä poistua maasta vapaaehtoisesti omaan kotimaahansa tai maahan mihin on mahdollisuus ja oikeus palata. Vasta sitten käytetään tarvittaessa ns. pakkoa maasta poistamiselle viimeisenä keinona eikä kenenkään pidä olla silloinkaan yllyttämässä ja edistämässä laitonta maassa oleskelua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Vai noin uutisoi MTV:n mediayhtiö. Aivan kuin ko. meditalo olisi valhemedioihin lukeutuva, sillä Halla-ahon kommentissa on toisen uutislähteen mukaan SANA TOISTAISEKSI. Tuo sana pitää sisällään mielestäni sen, että palautusta ei ole lopullisesti peruttu vaan voidaan myöhemmin toteuttaa. Lisäksi Halla-ahon kommenttiin liittyi toisen uutisoinnin mukaan vastaehdotus tai vaatimus, jotta kaikenlainen poliisien häirintä pakkopalautuksiin kohdistuen lopetetaan.

Uutisoinneissa näyttää olevan huomattavia eroja. Tarkoituksellistako?

Edit; Lisään IL:n kirjoituksen asian uutisoinnista.

"Kun kielteisen oleskelulupapäätöksen saaneiden palautuksista puhutaan, medialla ja alan järjestöillä on tapana itkettää yleisöä pienillä lapsilla ja vauvoilla. Kuitenkin pieniä lapsia ja vauvoja on tulijoiden, hakijoiden ja palautettavien joukossa hyvin vähän, Halla-aho kirjoitti alkuillasta Facebookissa.

- Voitaisiinko siis ajatella kompromissia: Vauvat ja pienet lapset vanhempineen voivat toistaiseksi jäädä, MUTTA muut lähetetään takaisin? Eikä kukaan ala mukista?

Halla-aho lisäsi kirjoituksensa loppuun arvelevansa, että niin ei kuitenkaan tapahdu."
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201709052200374...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ulkomaalaislaista puhuttaessa "toistaiseksi" on tarkoittanut pysyvää olotilaa ja sitä on vaikea enää muuksi muuttaa, kun kerran lupa annetaan. Toistaiseksi voimassa oleva oleskelulupa tarkoittaa käytännössä määräämätöntä aikaa ja ihminen voidaan poistaa maasta vain, jollei tee esimerkiksi jotain niin vakavia rikoksia, että lupaa ryhdyttäisiin perumaan ja valmistelemaan maasta karkottamista. Siinäkin yhteydessä punnitaan onko maahan jäämiselle olemassa painavammat perusteet kuin luvan peruuttamiselle ja maasta poistamiselle. Sitten on valitusoikeudet, vaikka lupa peruttaisiin ja päätös maasta karkottamisesta tehtäisiin. Prosessi kestää joka tapauksessa useamman vuoden tämänkin jälkeen. Ongelma on se, kun Halla-aho ei tunne lakia ja kansainvälisiä sopimuksia niin hyvin kuin kaikesta huolimatta pitäisi ja kaikella kunnioituksella hänen asiantuntevuudestaan huolimatta ja siksi pääsee tällaisia ulos suusta, mutta todennäköisesti taustalla on kuitenkin myös kannatuksen nostamisen kalastelu ja oman imagon nostaminen. Tämä on tosiasia eikä se muuksi muutu, vaikka voissa paistettaisiin, kiitos.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tuskinpa Halla-aho tarkoittaa pysyvää oleskelulupaa. Sitä paitsi hänen sanomaansa sisältyy ehto, jonka perusteella hän ei edes usko ehdotuksensa toteutuvan.

Tilapäinen oleskelulupa voidaan myöntää ja hallituksen päivitetyn ohjelman mukaan tulisikin myöntää määräaikaisena (oliko nax. 2 v) jota tarkastellaan puolivuosittain.

Lisäänpä vielä tuosta maasta poistamiseen ja kommentissa mainitsemaasi valituskierteeseen. Mitä ihmettä puhut, sillä ei kai heitä oltu palauttamassa Afganistaniin jollei ole lainvoimaista oikeuden päätöstä?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Jos oleskelulupahakemukseen on tullut kielteinen päätös ja valitustiet on käyty loppuun, laista löytyy jo nyt mahdollisuus olla toteuttamatta palautuspäätöstä.

"Toimenpiteestä luopuminen (poliisilaki 1:9) on poliisitoiminnallinen toimenpide, jonka perusteella poliisilla on oikeus luopua toimenpiteestä, jos voidaan arvioida sen loppuun suorittamisen johtavan kohtuuttomaan lopputulokseen sillä tavoiteltavaan päämäärään nähden. Lain esitöissä (HE 57/1994 vp) on annettu kaksi esimerkkitilannetta, jossa säännöstä olisi mahdollista soveltaa:

-jos poliisin toiminta ristiriitatilanteissa saattaisi provosoida laajoja tai vakavia väkivaltaisuuksia.

-provokaatiotilanne, jossa yleisön luottamus poliisin toimintaan taikka poliisin yleiset toimintamahdollisuudet saattaisivat kärsiä toisarvoisten etujen vuoksi. Poliisin toimintapakko tällaisessa tilanteessa ei näin ollen olisi myöskään yhteiskunnan etu. Säännös mahdollistaa siis provokaatiotilanteessa poliisin toimenpiteiden oikean kohdentamisen ja ajoittamisen.

Toimenpiteestä luopuminen edellyttää lisäksi vaihtoehtoisten keinojen puuttumista.

Lisäksi on hyvä muistaa, että kyse ei ole tehtävästä luopumisesta, vaan nimenomaisesti toimenpiteestä luopumisesta."

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Poliisin häirintä lienee jo laissakin kiellettyä, joten mitä ihmettä Halla-aho vaatii?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kerro ihmeessä miten on vaikuttanut? Onko tullut syytteitä poliisin häirinnöistä ja vastumstamisesta virkatehtävien suorittamisessa? Itse kun en ole havainnut syytteitä, enkä kyllä tutkinnan aloittamistakaan havainnut. En tokikaan lue kaikkia uutisia.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ehkä Halla-aho ajattelee, etteivät pienten lasten vanhemmat olisi ainakaan teoriassa turvallisuusuhka. Ehkä hän myös tarkoittaa ehdotuksellaan, että pienten lasten vanhemmilla olisi parempi motivaatio kotiutua ja hankkia työllään elanto perheelleen kuin yksittäisellä nuorella miehellä. Ehkä noin, mutta en tiedä miten hän perustelee ehdotustaan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ääntenkalastelua, mitään muuta tuo ei ole.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Räikeää hyväksynnän kaipuuta syrjäytetyn puolueen johtajalta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ketä tarkoitat syrjäytetyllä puolueen johtajalla? Soiniako?

No, se on miten kukin MTV:n kirjoituksen näkee ja kokee. Itse kylläkin koen Simon Elon käyttäneen vastakommenttinaan härskiä kantaa H-ahon fb-kirjoituksesta, sillä taitaa Elo olla samaisen naamakirjan asiakas, jolloin hänen täytyy olla tietoinen miten H-a on asiaa kommentoinut.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Lueppas vielä kerran. Ei suinkaan johtajaa ole syrjäytetty.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #28

Luehan itse, niin saatat tulla samaan lopputulemaan kuin minä. "kaipuuta syrjäytetyn puolueen johtajalta". Eihän Halla-ahoa ole syrjäytetty? Vai onko minulta mennyt jotain ohi?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #30

Mutta puolue on ja niinhän tuossa lukee. Ehkä sinulta on jotakin lipsahtanut ohi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #44

Miten olisi, jos korjaisit hieman sijapäätteitä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #49

Mikä sijapääte on kysymyksessä? Taisit vaan heittää jotain epämääräistä kun alunperin olit väärässä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #50

Ehkä Sirpa ajetteli että olisi oikeassa, jos Erkki muokkaa tekstiä vaikka näin:

'Räikeää hyväksynnän kaipuuta syrjäytetyltä puolueen johtajalta.'

Ehkä Sirpa huomaa erheensä jos Erkki vaihtaa sanajärjestystä. Toki tämä olisi hieman kömpelöltä tuntuva ilmaisu:

'Räikeää hyväksynnän kaipuuta johtajalta syrjäytetyn puolueen.'

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #51

Näinhän se varmaan olisi hyvä mutta kun minä tarkoitin sitä mitä kirjoitin niin se ei ollut tarkoitettukaan tarkoittamaan sitä mitä Sirpa olisi sen halunnut tarkoittavan.
Taitaa mennä saivarteluksi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #52
Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #53

Voihan väittämän virheelliseksi osoittaminen olla saivartelua, mutta tuo kun ei näyttänyt osallisten kesken selviävän, niin ajattelin auttaa. Sen toki myönnän, että kommenttini oli ivallinen - aiheesta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #51

Max, ei kyllä tule pieneen mieleenikään, että Halla-aholla olisi kaipuuta Soinin suuntaan. Toisin päin ehkä kaipuuta voikin olla. :D

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #54

Jos väittäisin ymmärtäväni edes pinnallisesti kyseisten herrojen ajattelua, valehtelisin. Siihen en siis osaa ottaa kantaa. Kommenttini koski puhtaasti luetun ymmärtämistä. Oli Erkin virkkeessä tolkkua tai ei, olit väärässä sen tulkinnan suhteen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #56

Tekevälle virheitä sattuu. awink awink

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Aina kannattaa mennä sinne uutisen alkulähteelle, kuten tässä tapauksessa fb:hen. MTV mainitsee uutiskirjoituksen alussa Halla-ahon kommentin fb:ssä, mutta jättää siteeraamatta kokonaan tuon kirjoituksen. Tämä tällainen uutisointi on juuri samanlaista, jollei pahempaa kuin valhemediaksi nimittämänsä uutisointi.

Itse en ole fb:n asiakas, joten luotan IL:n (kommenttini 1) kirjoittamaan H-ahon fb kommenttiin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Anteeksi Sirpa, mutta viitaten edelliseen vastaukseeni, iltalehden uutinen ei muuta asiaa miksikään, vaan päinvastoin tekee sen entistäkin selvemmäksi sen suhteen mitä kirjoitin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Olen kanssasi tästä asiasta eri mieltä. Kirjoituksessasi tuot esille vain sen mitä MTV on kirjoittanut jättäen mainitsematta mitä Halla-aho on tosiasiassa asiasta lausunut. Itse näen noilla kahdella uutiskirjoituksilla eron kuin yöllä ja päivällä.

Minkä kirjoituksen mahtaisi poliisiviranomainen mahdollisessa rikostutkinnassa (pelkkä olettamus, että kyse olisi rikoksesta) ottaa pohjaksi? Halla-ahon oman fb-kirjoituksen vai mahdollisesti muunnellun totuuden eli MTV:n?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #15

Saat puolustaa Halla-ahoa totta kai, mutta nyt mennään kyllä jo asian ulkopuolelle enkä lähde tällaista spekulatiivista pohdintaa tekemään. Kiitos ja anteeksi Sirpa, sinulla on paljon hyviä ajatuksia ja ollaan monesti oltu samaa mieltä, mutta näköjään välillä turhia olettamuksia spekulointien pohjalla. Toivottavasti et loukkaantunut.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #18

Vesa, en toki loukkaannu, sillä en puolustele Halla-ahoa sen kummemmin kuin kerron miten itse tulkitsen hänen kirjoituksensa tarkoitusperät ja ne eivät kyllä ole sopusoinnussa millään tavoin MTV:n kirjoituksen kanssa.

Jatketaan kirjoittelua ja mielipiteidemme esittämistä, vaikka joskus eivät olekaan "samasta puusta veistettyjä".

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Halla-aho on oikeassa.

Turhan kova linja suhteessa turvapaikanhakijoihin ei tee hyvä kenenkään sielulle.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Eihän se koskaan ole mukavaa, kun saa kielteisen päätöksen ja joutuu lähtemään ns. lihapatojen ääreltä pois. Se on inhimillistä, mutta näissä asioissa ei voi kuitenkaan liikaa pelata tunteilla. Olen ammatikseni poistanut maasta useita tuhansia ihmisiä ja ollut palautusmatkoilla satoja kertoja. Tiedän tunteen, mutta usein kotimaahan päästyä perille, tilanne onkin aivan toinen kuin on esitetty ja siellä on sukulaiset ja ystävät vastassa. Onpa kutsuttu kotiin käymään kylässäkin, kun olen joutunut viettämään päivän tai pari kohdemaassa ennen paluulentoa takaisin omaan kotimaahan. Voisin kertoa useita tapauksia. Kirja on jo olemassa, mutta en ole sitä vielä julkaissut. Lentäisitte pyllyllenne, kun se julkaistaisiin. Totuus on taruakin ihmeellisempää.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Miksi poliisi kiirehti tämän vauvan karkottamista, Suomihan on täynnä nuoria laittomasti maassaolevia terveitä, työkykyisiä nuoria miehiä?

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Joita ei edes aktiivisesti haeta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Siellä mennnään sen mukaan miten päätöksiä ropisee alas ja ne ovat täytäntöönpanokelpoisia. Lisäksi tähän liittyy paljon muutakin. Esimerkiksi on vireillä matkustusasiakirjojen hankinta ja kun sellainen saadaan/onnistuu ja muutenkin kaikki asiat ovat reilassa, niin sitten mennään. Nämä asiat eivät välttämättä oikein maallikolle avaudu, mutta niissä ei ole mitään kummallista, vaikka se välillä voi siltä tuntuakin. Asioista pitäisi puhua julkisesti asioiden oikeilla nimillä, jotka näistä parhaiten tietävät, niin loppuisi turhat poliittiset populismit ja kiihotuspuheet. Ihmisille pitää kertoa asioista niin kuin ne oikeasti ovat ja niistä voi kertoa ilman, että paljastetaan mitään virkasalaisuuksia. Migri on näistä hyvin tiedottanutkin julkisuuteen, toisinaan myös poliisin edustajat, mutta ihmiset eivät aina osaa lukea ja ymmärtää näitä asioita tai sitten eivät enää muista mitä on sanottu. Se on inhimillistä, kun me kaikki välillä unohdamme asioita ja teemme myös virheitä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jussi Halla-aho
2 t ·
MTV.fi
·
Tulkinnat ovat siinä määrin omituisia, että tarvitaan taas rautalankaa:
Kielteisen turvapaikkapäätöksen peruste on se, että henkilö ei ole kansainvälisen suojelun tarpeessa. Jos henkilö ei ole kansainvälisen suojelun tarpeessa, hänet voidaan ja pitää palauttaa kotimaahansa, oli hän lapsi tai aikuinen. Lapsen synnyttämisestä Suomessa ei voida tehdä automaattia, jolla perhe saa oleskeluluvan, vaikka edellytykset eivät täyttyisi.
Alkuperäinen kommenttini liittyi siihen, että pakkopalautuksia vastustavat tahot itkettävät yleisöä kauhutarinoilla karkotettavista vauvoista, vaikka todellisuudessa kyse on lähes yksinomaan nuorista miehistä. Siksi esitin näille tahoille, että annetaan pienten lasten perheineen toistaiseksi jäädä, JOS kaikki muut kielteisen päätöksen saaneet voidaan poistaa maasta ilman mukinoita.
Tämä ei tietenkään käy, koska kaikki tietävät, että todellisuudessa kyse on lähes yksinomaan nuorista miehistä, ei pikkulapsista.
Aiempi ehdotukseni on siis edelleen voimassa: Valitussirkusta tulee hillitä, ja kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat on otettava säilöön kunnes he poistuvat maasta vapaaehtoisesti tai heidät voidaan poistaa väkisin. Tämä vähentää turvallisuuteen kohdistuvia uhkia, ja ennen kaikkea se hillitsee uusien turvapaikkaturistien tulohaluja.

Tätä paljon mielenkiintoisempi on Merkelin Orpanan lausunto:

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201709062200375...

Petteri Orpo: Afrikan hyvinvointi on Suomen kohtalonkysymys

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mikko, tuossa linkin kirjoituksessa näyttää Orpo sanoneen "Se edellyttää vakauden ja työpaikkojen luomista naapurustossamme, yhteistä turvapaikkapolitiikkaa, tehokasta kotouttamista, toimivaa palautusjärjestelmää sekä maahanmuuttoviranomaisten, rajavalvonnan, poliisin ja oikeuslaitoksen oikein mitoitettua resursointia."

Taas kerran ihmeellistä sanahelinää, josta ei oikein saa minkäänlaista otetta. Onko Orpo jatkossakin pitämään maamme sisärajat auki? Vai onko tarkoitus lisätä rajavalvontaa myös kaikissa jäsenmaissa? Luulisi, että ministerismies osaa sanoa auki sen mitä tarkoittaa, eikä esitä poliittista jargonia, jonka voi tulkita kukin haluamallaan tavalla.

Etupäässä Orpo on puhunut EU:n turvallisuuspolitiikasta tuon IL:n kirjoituksen mukaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hetki sitten Halla-Ahon mukaan ns. palautusleireille voitaisiin siirtää koko perheet lapsineen, kaikki ovat samalla viivalla kun palautuksia tehdään.

Nyt sitten sylivauvat ovat kaiketi pehmittäneen itse mestarin :)

Uskokoo ken tahtoo, eiköhän jokainen normijärjellä varustettu ihminen tiedä, mitä mieltä mestari oikeasti on turvapaikanhakijoista, ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Halla-aho tarkoitti tietysti viestinsä provokaatioksi. Ikään kuin olisi olemassa jokin henkilö, järjestö tai toimielin, jonka kanssa hän voisi sopia missä järjestyksessä karkotuksia toimeenpannaan ja millä edellytyksin tuollainen priorisointi tehdään. Surkea esitys.

Käteen jää vain maailman kaikille köyhille perheille välittynyt lupaus Suomen maahanmuuttokriitikoilta, että saavat olla Suomessa kunnes kaikki muut kielteisen päätöksen turvapaikkahakemukseen saaneet on karkoitettu. Tämän vaikutus houkutustekijänä lienee hurjan paljon suurempi, kuin Sipilän lupaus majoituskapasiteetin lisäämisestä yhden omakotitalon verran.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Eihän esitys surkea ollut. Se meni täydestä kuin väärä raha eikä kukaan lukenut sitä sopimuksen pienellä präntillä ollutta lisäehtoa. Tai luithan sinä.

Ihmeen moni Halla-ahon kannattajakin meni halpaan. Eihän Halla-aho mitään sellaista luvannut, mitä olisi pieninkään mahdollisuus joutua pitämään. Tuon sopimuksen erilaiset vapaaehtoiset sopimusosapuolet ovat sellaisia, joiden kanssa ei voi neuvotella, koska eivät he koskaan neuvottelupöytään tule. Tuskin edes tietävät, että heille on jonkinlainen kutsu ikään kuin esitetty. Ja aina löytyy se ryhmä, joka järjestää mielenosoituksen ja vastustaa viranomaisten toimia.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kun laatujournalismista on täälläkin ollut puhetta...toimittaja menee jonkun fb seinälle, kopio osan tekstistä ja loput päättelee/keksii itse. En tiiä kertooko tuo toimittajan tyhmyydestä vai mistä. Saadaanhan noin ainakin meheviä juttuja, jotka sitten mukamas ovat sitä parempaa journalismia.

Kaksoisstandardit paljastuvat. Kun on kyseessä mummo tai vauva, niin kyllä silloin pitää olemassa oleva lainsäädäntö vähintäänkin (joidenkin
mukaan) muuttaa. Tehdään yksi poikkeus ja tadaa kohta on jonossa aika monta mummoa ja vauvaa, koska yhden kohdalla on tehty poikkeus.

Turvapaikanhakuprosessi ei ole edelleenkään työpaikkahaastattelu tai perhesuunnitteluprosessi.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Maahanmuuttokeskustelun/argumentoinnin ja perustelut Halla-aho hallitsee paremmin kuin kukaan,mikä on pelkkää vanhojen puolueiden laiskuutta !
Mitä sanoisi Tanner nykymenosta,siinä demareille ohjenuoraa !

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Jos oikein ymmärsin, niin tuo oli mediakritiikkiä. Halla-aho esitti sen Facebook-päivityksessä, jossa hän samalla ihmetteli, miksi media mainitsee kielteisistä turvapaikkapäätöksistä uutisoidessaan vain perheellisiä pienten lasten vanhempia. Joskus itsekin muistan ihmetelleeni, että karkoittaako Suomi vain pikkulapsia ja heidän vanhempiaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Joku muu olisi saattanut päätellä, ettei 30-vuotiaan mieshenkilön karkotuksen uutisarvo riitä. Miksi kuvittelet yhteiskunnan tapahtumista viestittävän tasapuolisesti aiheesta riippumatta?

Niko Sillanpää

Ei jonkin perheenkään käännytyksellä mitään oikeaa uutisarvoa ole, vain nyyhkyjuttuarvoa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #39

Olen toki semantiikasta samaa mieltä, mutta uskon sinun ymmärtäneen ajatukseni.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #40

Ilman muuta. Pari vuotta sitten Aylan Kurdin kuvalla käytännössä *usaistiin harvinaisen tehokkaasti länsieurooppalaisten ei pelkästään silmään vaan myös aivoihin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #42

Ilmeisen tehokastahan se onkin. Täälläkin törmää yhä edelleen ihmisiin, jotka ihan tosissaan esittävät että turvapaikkoja pitäisi myöntää hätää kärsiville naisille ja lapsille. Aikuiset, lukutaitoiset ihmiset argumentoivat ikään kuin sukupuoli ja ikä tai hädänalaisuus olisivat kansainvälisen suojelun perusteita.

Marko Parkkola

Älkää lukeko noita #fakenews

Elämä muuttuu helpommaksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Oi tätä ironiaa. Kehotus siis kaverilta, joka tarjoaa omassa blogitekstissään samana päivänä linkkiä Sanoma Oyj:n hömppäosastolle. (sic!)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Ilman mukinoita" tarkoittaa, että Halla-aho haluaisi kieltää niin mielenosoitukset kuin mielipiteen osoittamisen tai kostoksi lähetetään vauvat helvettiin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Halla-Ahoko nää lait on laatinu? Ja kyseessä oli enemminkin mellakka, kuin mikään mielenosoitus.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Salonen, eiköhän koko luomakunta elä maanpäällä olevassa helvetissä.

Niko Sillanpää

Tervemenoa oikeuden päätöksellä Afganistaniin (Irakiin, Somaliaan jne.). Se on heidän osansa ja paikkansa tässä maailmassa ja sillä siisti.

Petteri Hiienkoski

Valtamedian uutiset kannatta aina tarkistaa. Mitään uutisia jotka koskevat esim. Trumpia ei kannata suoralta kädeltä uskoa vaan tsekata esim. Foxilta mistä oikeasti kysymys. Ilmeisesti Halla-ahon kohdalla sama juttu. Mutta mistäs ne tarkistat? Iltapäivälehdistäkö?

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Ehdotuksen taustalla on tietysti se, että Halla-ahoa (kuten monia muitakin) ärsyttää keskustelun älyllinen epärehellisyys. Ihmisten tunteisiin yritetään vedota tekemällä juttuja käännytettävistä lapsiperheistä, vaikka suuri enemmistö turvapaikanhakijoista on helppoa toimeentuloa ja vastikkeetonta diskorahaa hakemaan tulleita nuoria miehiä.

Sinulla tuntuu olevan kovin yleviä periaatteita. Mitäs sitten tehdään jos maahan alkaa tulla tuhansia turvapaikanhakijoita joka viikko. Otetaan kaikki vastaan ja taataan jokaiselle valitusoikeus korkeimpaan oikeuteen saakka? Vaikka talous pyörii jo nyt pitkälti ulkomaisen velanoton varassa?

Elämä ei aina ole reilua. Pelastusvenekin uppoaa, jos siihen otetaan liikaa lastia. Ja silloin ihan kaikille käy huonosti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Elämä ei aina ole reilua. Pelastusvenekin uppoaa, jos siihen otetaan liikaa lastia. Ja silloin ihan kaikille käy huonosti."

Ei tämä Suomi nyt ihan uppoavalta laivalta näytä. Talous kasvaa kolmen prosentin vauhtia ja ennusteet kasvun lysähtämisestä seuraavina vuosina saattavat olla vain pelottelupolitiikkaa tulevien palkankorotusneuvottelujen varalta.

Lisäksi sanotaan että rotat lähtee uppoavasta laivasta, eivät ne sinne tuppaa.

Nalle Wahlroos tosin jätti Suomi-laivan jo aikaa sitten ja muutti Ruotsiin, vaikka taitaakin asua käytännössä jossain etelän maissa.

Toisaalta Nalle on näköjään tuomassa omaa firmaansa, Nordeaa, Suomeen. Toisiko Nalle Nordeaansa Suomeen jos pelkäisi Suomen olevan uppoamisvaarassa?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Huomenta Arto. Ei toisi, kyllähän tämä ihan hyvä merkki on ja siitä kannattaa olla tyytyväinen, että Nordea tulee Suomeen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #46

Niin, jos nyt tällainen rönsy sallitaan tästä "uppoava laiva# teemasta, niin näyttää sitä että perusteet Nordean siirrolle Suomeen eivät ole Suomi, vaan se että Suomi kuuluu Euroopan pankkiunioniin, mutta Ruotsi ei.

Pankkiunioni kuulemma takaa Nordean säästäjien rahat, eikä Nordean tarvitse maksaa Ruotsissa määrätyistä varmusrahastoista, niin että tallettajien rahat on turvattu sataan tonniin asti siinäkin tapauksessa että pankki joutuisi vaikeuksiin.

Onko siis Ruotsi se uppoava paatti josta rotat(Nordea) karkaa, vaikka turvapaikanhakijat toisaalta karkaavatkin Suomesta Ruotsiin, johtuen suomalaisten ynseäsä kohtelusta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #47

Hyviä ajatuksia, näin voi olla.

Käyttäjän VinHirvel kuva
Väinö Hirvelä

Kiinnostaisi tietää paljonko näitä perheitä on. Jos puhutaan vaikka parista kymmenestä niin aika sama(?) mutta kukaan ei ole tainnut tätäkään selvittää?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kyllä ne poliisilla on tiedossa, joka vastaa täytäntöönpanosta, mutta onko se tieto niin tärkeää, että sitä pitäisi julkisuudessa esitellä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset