VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Ei korppi korpin silmää noki, mutta herra se on herrallekin

Tänään olemme saaneet kuulla useista paikallisista ja valtakunnan uutisista, että valtakunnansyyttäjä Matti Nissistä vastaan nostetaan syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Uutinen on sinänsä surullinen ja nolo tapahtuma siitä, kun korkeassa asemassa oleva virkamies ja syyttäjälaitoksen ylin ”peräsimen pitäjä” on tehnyt jotain sellaista, mikä uhkaa jopa tuhota ansioituneen virkamiehen koko pitkän ja maineikkaan virkauran.

Kuitenkin tämä tapaus on nyt oiva osoitus myös meille suomalaisille siitä, että Suomessa ei voi viime kädessä kukaan elää lain yläpuolella ja vastuu omista tekemisistä on jokaisella olemassa. Tämä vahvistaa omalta osaltaan luottamusta suomalaiseen oikeusjärjestelmään, joka toimii ja se on tässä asiassa se hyvä uutinen.

Moni aina sanoo ivallisesti, ettei korppi korpin silmää noki, mutta nyt on oikeuden nimissä todettava, että herra se on herrallekin, joka kannattaa pitää mielessä.

Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan sitä, meneekö apulaisoikeuskansleri Kimmo Hakosen ajama syyte valtakunnansyyttäjä vastaan korkeimmassa oikeudessa läpi ja jos menee, niin mistä lopulta tuomitaan ja mikä on mahdollinen rangaistus.

Älkäämme kuitenkaan tuomitko valtakunnansyyttäjää etukäteen, vaan pidetään häntä syyttömänä niin kauan, kunnes toisin todistetaan. Toivotaan hyvää ja oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä ja annetaan kaikkien asianosaisten ja tuomareina toimivien tuomareiden tehdä työnsä kaikessa rauhassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Ei taida nokkia. Eikös tämän viran täyttäminen mennyt niin, että oli sopivampi ja pätevämpi, ja se sopivampi siten valittiin. Kukahan tuon nyt viime kädessä asiakseen ottaisi, vaikka olisi aihettakin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Erkki, maltti on valttia monessakin asiassa ja perusoikeudet kuuluu kaikille. Siispä odotamme ja katsomme rauhassa, ylittyykö tuomitsemiskynnys vai ei.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Minä olen vuosia odottanut että julkisuudesssa esiteltyjä ilmiselviä korruptiotapauksia olisi oikeudessa käsitelty, mutta ei, toivotaan kait ihmisten unohtavan.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Ja ihmisethän unohtavat viimeistään kun media siirtyy seuraaviin, tuoreempiin aiheisiin joista saa myyvämmät otsikot.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Parempaan päin ollaan menossa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Minusta oikeuskanslerinvirasto osoittaa ylimpänä laillisuusvalvojana nyt sitä ryhdikkyyttä mitä kuuluukin. Järjestelmä toimii ja asiat punnitaan viime kädessä oikeudessa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Nissinen ei ottanut osaa puolue peliin. ”Kai sulla on jäsenkirja?” – Näkökulmia korruptioon Suomessa

Julkaistu 5.10.2015
- Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen on varatuomari ja oikeustieteen lisensiaatti. Hän on työskennellyt koko työuransa vuodesta 1982 syyttäjän tehtävissä, ensin apulaisnimismiehenä ja lääninsyyttäjänä ja sittemmin vuodesta 1996 nykymuotoisessa syyttäjälaitoksessa muun muassa valtionsyyttäjänä ja Itä-Suomen syyttäjänviraston johtavana kihlakunnansyyttäjänä. Valtakunnansyyttäjäksi hänet nimitettiin vuonna 2010. Hänen rakkain harrastuksensa on kalastus.
Joku ehkä muistaa, että tulin alkukesästä hakeneeksi erästä korkeata poliisivirkaa. Lehdetkin siitä kirjoittivat.

Valintaprosessin ollessa kesken kävin kehä kolmosen ulkopuolella eräässä ammatillisessa kokouksessa. Tauolla minulle tuli esittäytymään toisessa kokouksessa ollut henkilö. Ulkonäöltä tiesin hänet pitkäaikaiseksi ex-kansanedustajaksi yhdestä nykyisestä hallituspuolueesta. Esittäydyttyään hän saman tien kertoi tietävänsä minun olevan mukana kyseisessä viran haussa ja kysyi: "Kai sulla on jäsenkirja? Mä tunnen ihmisiä."

http://www.vksv.fi/fi/index/blogi/6IT6WEKMx/2015/j...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset