VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Sauli Niinistön valinta on niin varma, että koko presidentinvaalit voisi perua

Uudet Presidentinvaalit voisi jättää hyvin väliin. Sauli Niinistöllä on niin luja kannatus ja luottamus kansan keskuudessa, ettei hänen valintaansa seuraavaksi presidentiksi uhkaa mikään muu kuin se, että oma terveys pettäisi yllättäen tai tulisi maailmanloppu. Sitäpaitsi Sauli on osoittanut viimeaikoina kuuluvansa entistä kovempaan "raskaan sarjan" valtionpäämiesainekseen, ettei kenestäkään nykyisestä ehdokkaasta ole samaan.

Vaikka muilla henkilöillä ja puolueilla on kova tarve käydä vaalit saadakseen paremmin omaa näkemystään ja puolueen näkyvyyttä esille, on vaalit kaikesta huolimatta turhat sekä silkkaa rahan ja ajan tuhlausta. Onneksi aikaa ja rahaa säästyy edes vähän, kun Saulin valinta on jo ensimmäisellä kierroksella niin varma, ettei toista äänestyskierrosta tarvitse edes käydä.

Ymmärrän hyvin, että suomalaiseen demokratiaan kuuluu pitää nyt myös uudet presidentinvaalit. Olisin kuitenkin itse valmis tekemään poikkeuksen ja pidettäisiin seuraavat vaalit vasta reilun kuuden vuoden päästä, kun Sauli ei voi olla enää silloin ehdolla. Silloin muillakin on mahdollisuus tulla valituksi, koska nykyinen järjestelmä mahdollistaa presidentille vain kaksi perättäistä toimikautta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (75 kommenttia)

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Samaa mieltä, vaikka valtio-oikeusniilot ja demokratiakiljukaulat ja muut tosikot suorastaan suuttuvat moiselle typerälle ajattelulle, aivottomuudelle. Huhtasaari on ainoa vastaehdokas, joka saa nostetta uralleen vaaleista, muut menevät nolaamaan itsensä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Olen samaa mieltä, että ainoastaan Huhtasaari saa jonkin verran lisää nostetta. Huhtasaaren ongelmana vain on ollut se, että hän on ollut ns. äärimielinen monessakin suhteessa ja se ei ole presidentille sopivaa, koska puolustusvoimien ylipäällikkyyskin edellyttää tiettyjä asioita ja niitä ei Huhtasaarelta löydy. Myönnän kyllä, että Huhtasaari on kiinnittänyt viimeaikoina huomiota omiin kannanottoihinsa suhteessa äärinationalismiin ja tässäkin mielessä hän tekee nyt sellaista työtä, mikä voi tuoda hänelle jonkin verran lisää uutta nostetta.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Joo, en usko hänestä koskaan presidenttiä tulevan, mutta persuille pelaa äänestäjiä persoonallaan. Eloveenatytön ulkonäkö yhdistettynä sanavalmiuteen on raikas uusi tyyppi nykypolitiikassa. Eikä hänen uskonsa näytä hänen suosiotaan haittaavan, vaikka kansa muuten maallistuu trendinomaisesti.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jo säästösyistä Niinistö on valittava jatkoon, meillä on eläkeläispresidettäjä jo tarpeeksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jo säästösyistä Niinistö on valittava jatkoon, meillä on eläkeläispresidettäjä jo tarpeeksi.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Kun Kekkonen poikeuslailla valittiin presidentiksi, niin syntyi Perustuslaillinen kansanpuolue. Mitä mieltä olette Kekkosen toimmista ?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kekkosen kohdalla kävi sikäli ikävästi, että hänen terveytensä petti. Siksi terveys on kultaakin kalliimpi ja sitä ei voi korvata mikään.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Pauli, kirjoita oma blogi Kekkosesta. Nyt puhutaan Niinistöstä.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Ylimielisyys käy lankeemuksen edellä, sanotaan. Demokratian kunnioitus on hyve, jossa kukaan ei pääse kasvamaan korvaamattomaksi. Presidenttien valinta kahdeksi vuodeksi tukee tätä tarkoitusta.

Tässä voisi kysyä, onko Sauli Niinistön aikana Itämeren tilanne pysynyt turvallisena ja vakaana ?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Presidenttien valinta kahdeksi vuodeksi ?

Onpa erikoinen ehdotus Pauli Pitkäseltä : vähintään kaksi presidenttiä kerralla ja toimikausi vain kaksi vuotta :)

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Tuollaisia johtopäätöksiä voi toki tehdä, ja moni tekee. Aivan kuten itsekin tein aamukuuden blogikirjoituksessani. Mutta Faktaa ne eivät vielä ole.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Fakta on toistaiseksi se, että Sauli on vieläkin meidän presidentti ja uudet presidentinvaalit on tulossa, jos ei eduskunta päätä säätää ns. poikkeuslakia Saulin toimikauden jatkamiseksi ja vaalien perumiseksi, mutta tuskinpa. Toivossa on kuitenkin hyvä elää. wink wink

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Mikä hätätila nyt on, että pitäisi poikkeuslakiin turvautua? Vaikka presidenttinämme nyt onkin Donald Trumpin kättelemä henkilö se ei ole vielä sellainen merkki hätätilasta että poikkeuslaki pitäisi laatia.

Poikkeuslait ovat poikkeuksellisia oloja varten.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Valtio-oikeusniilo.. (kevennys)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kekkosta kättelivät Neuvostoliiton päämiehet ja tehtiin poikkeuslaki :)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tuure. Ei tässä mikään hätätila ole, paitsi Pohjois-Korea tekee vissiin parhaillaan kokeita uudella ydinpommilla ja se uhkaa koko maailmanrauhaa. Meillä Suomessa saataisiin sitä varmuutta, turvallisuutta ja jatkuvuutta koko suomalaiselle yhteiskunnalle, kun annetaan Saulin jatkaa "häiriöttä" erinomaista työtään koko Suomen hyväksi ja hyvien kansainvälisten suhteiden luomiseksi. Vaalit vain sotkee tätä hänen työtään, vaikka ne kuuluvatkin asiaan demokratian nimissä. Suomen arvostus maailmalla näyttää vain kasvavan, kun Sauli hoitaa asioitamme valtion päämiehenä. Säästyisi tätä turhaa aikaa, vaivaa ja haittaakin, kun peruisimme koko vaalit. Saa olla eri mieltä ja arvostan sitä, kun asiallisesti keskustellaan ja ollaan tarvittaessa eri mieltä asioista.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Pohjois-Korean ydinpommin ja maamme presidentinviran hoitajan yhteys on kyllä kaukaa haettua.

Jos vaalit aletaan katsoa "häiriöksi" ollaan matkalla diktatuuriin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Niinistö jatkaa.
Huhtasaari ensimmäisenkauden politikko eduskunnassa.
Ei tietoa eduskunnan,presidentin toimista.Ei ulkopolitiikan hoidosta.
Ei edes ministerinä mitään tehtäviä hoitanut . Ei tietoa puolustusvoimista .
(kuten ei esim.arvomerkeistä ollut puolustusminist.A Tainalla).
Ei kovin uskottava varmaan pääesikunnan upseerienkaan mielestä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Vaikka näin onkin, niin Laura Huhtasaari on fiksu nainen, kunhan ottaa lisää pesäeroa näihin äärinationalistisiin ajatuksiin ja liikkeisiin. Vanha suomalainen sanonta pätee, ettei koiraa ole karvoihin katsominen, joka meidän jokaisen kannattaa muistaa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Voi olla.Mutta väärää kuvaa presidentin vallasta jolla hän aikoo maata muuttaa on valheellista tietoa.
Kekkosen valta päättyi Presidenteiltä kepu,kok,rkp ,vihr.Lissabonin sopimuksella-08

Turhia lupauksia on vaalipropakandana persujen tyyliä hämätä äänestäjiä.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Eikö kannata aloittaa siitä, että saadaan ne kannattajakortit ensiksi kerättyä...paljonko puuttuu vielä ?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Epäiletkö sitä Kari? Eivät ole vielä vissiin paljastaneet, mutta veikkaan, että tulee melkoinen tyrmäys kaikille, kunhan julkistavat. Voi olla, että sen jälkeen monella kilpailijalla on takki entistä tyhjempi ja "panokset" vähissä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Niinistön kannattajilla taitaa olla jonkinlaista epävarmuutta tulevasta, kun poikkeuslakikin vedetään jo keskusteluun.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Keskustalaiseltahan ehdotus tuli, lieneekö huolena Vanhasen kannatus.

https://yle.fi/uutiset/3-9797407

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #22

Keskusta on heittänyt Vanhasen menestyksen suhteen pyyhkeen kehään ja maakuntien miehet esittävät poikkeuslakia Niinistölle jotta romahdus ei tulisi julki.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #23

Näin olisi parempi. Kuten sanoin pelkään, että Vanhasen ehdokkuuden myötä keskustan PR vain heikkenee ja jopa kannatuskin, joka on jo Sipilän takia laskenut viime vaaleista kovasti. Milloinkahan puolueen eliitti tämän tajuaa? Näyttävät tällä hetkellä liitelevän pilvissä eivätkä kuuntele meitä täällä kentällä tarpeeksi, valitettavasti.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #22

Seija, moni keskustalainen on samaa mieltä kanssani. Vanhasella on ollut menneisyydessä niin paljon virheitä eikä hän osaa esiintyä koko kansanjohtajana. Vanhasen kommentit ja arvostelut ovat menneen kaiken lisäksi viimeaikoina Sauli Niinistöstä ihan poskelleen. Tarvitsisi jonkun todella pätevän henkilön briiffausta, joka tuntee miten kansaan vedotaan ja osataan käyttäytyä kansan edessä. Veikkaan, että Matin ehdokkuus on vain huonoa PR:ää puolueellemme, valitettavasti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #24

Niin no, Vanhanenhan kiirehti vaaliväittelyjä ennen kuin ehdokkaat olivat koossakaan, ja jos Väyrynen saa kerättyä kannattajakortit niin Vanhasen näkymät eivät siitäkään parane.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #25

Nyt puhut Seija vähän, mutta asiaa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Ymmärrän hyvin, että suomalaiseen demokratiaan kuuluu pitää nyt myös uudet presidentinvaalit".

Pelkään pahoin, että et sittenkään ymmärrä. Vaalit ovat demokratian keskeinen instituutio. Niissä kansalaiset tekevät henkilövalintoja. Eivät siis mitkään tutkimuslaitokset, arvauskeskukset, poliitikkojen kabinettiseurueet tai muut vastaavat. Poikkeuksellisenakin aikoina vaalit pyritään järjestämään. Niiden ohittaminen on merkki olojen vakavasta poikkeuksellisuudesta tai demokraattisten instituutioiden heikkoudesta.

Vaikka Sauli Niinistö onkin ehdokkaista ylivertainen, annetaan nyt kuitnkin kansalaisten sanoa se.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kiitos Jaakko mielipiteestä. Tuskin mielipidekirjoitukseni kuitenkaan johtaa vaalien perumiseen ja kansa saa todellakin seurata tätä "sirkusta" ja käydä vaaliuurnilla antamassa äänensä. Sanoin kuitenkin sen ääneen, mitä moni muukin ajattelee, vaikka samaan aikaan moni muu ei näin ajattelekaan.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Tähän kohtaa sopii kuin nenä päähän pätkä blogistani:
"Media siis valitsee (on jo valinnut) Niinistön seuraavaksi presidentiksi."
http://juhanivehmaskangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Suomen presidentin valtaoikeuksia on sen veran leikattu niin että tehtävä on nykyään enemmän tai vähemmän seremoniaalinen, siltojen vihkimistä ja nauhojen leikkaamista.
Kuka tietää minkä niminen on Saksan, Italian taika Irlannin presidentti?
Suomen presidentti on nykyään samassa sarjassa, kotimaassa hänen sanomisia noteerataan mediassa, ulkomailla ei juuri.
Yhdysvaltojen vierailu noteerattiin täällä ja viikon veran setvitiin hävittäjäkaupat, Yhdysvalloissa media sen sijaan raportoi Meksikon muurista ja Teksasin tulvista.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Niinistö on kieltämättä ottanut auktoriteettinsä turvin varsin vahvastikin kantaa Suomen sisäisiin asioihin, sellaisiinkin jotka eivät varsinaisesti presidentille kuulu, ja arvostan sitä. Siinä mielessä Niinistö on paljon parempi presidentti kuin mitä pari edellistä olivat.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sanotaanko näin Juhani, että on Salella ns. munaa ottaa kantaa asioihin. Tällä en sitten tarkoita mitään negatiivista mihinkään suuntaan, jottei tule liikaa sanomista joiltain tahoilta. Tämäkin on sitä vanhaa suomalaista sanontaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Siinä olen kanssasi Freddy samaa mieltä, että presidentin valtaoikeuksia on leikattu ja me kaupunginvaltuutetutkin teemme enemmän päätöksiä, mutta on presidentillä puolustusvoimien ylipäällikkyys ja presidentti on ennen kaikkea arvojohtaja, jolla on arvovaltaa. Ja Niinistöllä sitä piisaa, on sen verran hyvin hoitanut oman tonttinsa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ylipäälikkyys? Onko? Presidentti päättää Vain valtioneuvoston ja eduskunnan luvalla
esim.sodan aikana.
Puolustusministeriö/puolustusministeri,hallitus +pääesikunta. Pressaa kyllä kuunnellaan mutta päätökset tekee "Kansa" eli eduskunta jolle on valta annettu vaaleissa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #37

Eiköhön tasavallan presidentti ole puolustusvoimien ylipäällikkö ja nimittää upseerit, joskin päättää valtioneuvoston esityksestä liikekannallepanosta.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #38

Nimittää muutkin mitä hallitus esittää .Suurlähettiläät ym.

Pressa allekirjoittaa lait mitkä eduskunta on tehnyt. Vain muodollinen jäänne entisistä ajoista ennen EU.
Jos Pressa ei allekirjoita palaa se eduskuntaan ja eduskunta tekee siitä lain .

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #40
Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #42

Kiitos vaan.Näitä kaikkia voi jokainen etsi lukea eduskunnan sivuilta kun netti on nenän edessä.

Tasavallan presidentti päättää sotilaskäskyasioista
-puolustusvoimain komentajan esittelystä
-pääministerin ja
-puolustusministerin myötävaikutuksella ns. kabinettiesittelyssä pääsääntöisesti valtioneuvoston ulkopuolella.
-Puolustusministerillä on läsnäolovelvollisuus ja
pääministerillä läsnäolo- ja puheoikeus kabinettiesittelyssä.

Eli presitentti ei päätä ilman hallituksen lupaa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #37

JK. "Lautanenhan" vietiin presidentiltä EU-pöydistä ja perustuslain muutoksella myös maan asioissa.
Perusteluna näin"kansan" ääni tulee paremmin päätöksiin. Kun vaaleilla valittu eduskunta päättää.

Toinen lie yksi syy oli se että jos kansa sittenkin äänestää taas "väärin" SDP presitentiksi-12
Olisi se iso haitta kepu,kok,rkp Nato hankkeille. Demari pressat kun ajaa Paasikivi-Kekkosen linjaa. Puoluettomuutta.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Jep, niin tuossa mainitsin, maan sisällä hänen sanomisia noteerataan, sama tehtävä ja vaikutus on nykyään Euroopan kuninkaallisille.
Englannin pääministeri Margaret Thatcher päätti, että nyt lähdetään vapauttamaan Falkland, Elisabeth olisi tuskin saanut ketään liikkeellä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ei presidentinvaaleja perua tarvitse. Ehdokkaat voisivat vain rahoittaa omat vaalinsa itse. Näin jäljelle jäisivät todelliset pyrkyrit jotka luottavat omiin kykyihinsä silloinkin kun niitä ei ole havaittavissa edes ulkopuolisen silmin nähtynä.

Mitä tulee Huhtasaareen, hän kyllä ehtii munata itsensä perusteellisesti viimeistään siinä vaiheessa kun vaalitentit pääsevät vauhtiin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Näinkin voi käydä, mutta koiraa ei ole koskaan karvoihin katsominen. Minä olen kritisoinut Huhtasaarta hänen sopimattomuudestaan presidentiksi ja puolustusvoimien ylipäälliköksi johtuen hänen äärikansallismielisistä ajatuksista ja myötäsukaisuudesta.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Samoin. Esim.Eduskunta ja EU päättää suurimman osan asioista.Niihin ei ole pressalla valtaa. Ei myöskään mitä EU sovitaan yhteisestä puolustuksesta.

Lissabonin -sopimus-08
EU lait ohittaa kansalliset lait. Niihinkään ei pressalla ole mitään valtaa.
edm.Laista,direktiiveistä,suosituksista löytyy tarkat ohjeet EU-sivuilta.
Löytyy muutakin hyödyllistä tietoa päätöksistä.Jos faktat kiinnostaa .
Niistähän EU vastaiset ei puhu mitään.
-Ja ne on tehnyt EU-maa valtio Suomi muiden EU-maiden kanssa yhdessä.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Euro-muilutus oli VVM:nä S. Niinistöltä aika paha moka, vaikka pohtikin EU-jäsenyyteen liittymisen perustuslaillisia ongelmia eduskunnassa ennen liittymistä, ei jatkoon.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Minäkään en olisi vienyt Suomea euroon. Talous kasvoi, kun markka kellui ja Nokian "ihme" veti jo tuolloin Suomea ulos 90-luvun lamasta. Se oli iso poliittinen virhe, jota ei olisi pitänyt tehdä ja katsoa tuolloin tässä asiassa naapurimaa Ruotsista ja saarivaltio Iso-Britanniasta mallia. Siellä oltiin silloin viisaampia tässä raha- ja talousliittoa (EMU) koskevassa asiassa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Tarkoitatko PM Esko Ahoa ja VM Iiro Viinasta?

Mitä tarkalleen ottaen Esko Aho sopi -92 ? Sopi toiseenkertaan Korfulla juhannuksena-94?

Sanoiko kansa Kyllä lokakuussa-94?
"Liitytäänkö Sopimuksen mukaan EU "?
Jäikö jotain kertomatta kansalle?

Talous- ja rahaliitto EMU

EMU-suunnitelma hyväksyttiin osana Maastrichtin sopimusta, joka
-allekirjoitettiin helmikuussa 1992 ja
-tuli voimaan 1.11.1993.
-Sopimuksen mukaan
-talous- ja rahaliittoon edetään kolmen vaiheen kautta.
Lähde:
Suomen EMU-historia/EU sivu
SuomenPankin asiakirja-92

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tarkoitan, mutta tässä kohtaa ei Niinistönkään jauhot ole ihan puhtaita pussissa. Asiasta on olemassa myös Seppo Hauta-ahon "tutkimustietoa". Voitko kumota tiedot? Kts. Sepon blogi: http://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1478...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #50

Kun EU sovitaan Kolmenvaiheen kautta ei siinä ole mitään tulkinnan varaa.
Euro otetaan automaattisesti 1.1-99 .Tai heti sen jälkeen kun maa täyttää EMU kriteerit.
EU-EMU-historia/S.Pankin asiakirja.

Löytyy myös VM virkamiehen lausunto:EMUSTA ei voi päättää kansallisesti.

Kepun vastuunpakoilua tekemistään sopimuksistaa .Jos häviää eduskuntavaalit ja pressavaalit vielä niin onhan tuokin keino .
Nahkurinorret kertoo juuri tuon.Itse sovitte jo EMUN.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #53

Ne sopivat tuolloin ketkä sopivat. Itse olin tuohon aikaan kaukana politiikasta, mutta tietysti seurasin lehtiuutisia ja niiden varassa meni myös suurin osa kansasta.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #54

lainaus:
Ne sopivat tuolloin ketkä sopivat
Oikein.
Isopääoma,pankit,vientiyritykset ja hallitus kumileimasimena. Kepulle maataloustuet.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #53

Ruotsihan teki ihan saman sopimuksen. Monenväriset hallitukset ovat vain antaneet hurskaasti kansan äänestää siitä, että maa ei vielä ole eurokunnossa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #58

Niin teki mutta

Ruotsi oli rehellisesti EY:n komissiolle ilmoittanut, ettei Ruotsi luovu kruunusta, koska Ruotsin keskuspankkilaki ja perustuslaki eivät ole sopusoinnussa Maastrichtin sopimuksen 108 ja 109 artiklan eivätkä EKPJ:n ja EKP:n perussäännön kanssa.

Meillä ei nähty mitään ongelmaaMarkasta luopumisesta. Vaikka siitäkin oli olemassa laki.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #59

Perustuslaillisesti asia sujui kyllä täysin oikein. Uusi perustuslaki, josta valuutan nimi oli poistettu, hyväksyttiin kahdessa peräkkäisessä eduskunnassa 1998 ja 1999.

Moraalisesti ongelmia oli, koska Aho, Viinanen, Lipponen, Niinistö tai kukaan muukaan ei missään vaiheessa kertonut, että EMU on osa Maastrichtin sopimusta.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Mitä veikkaatte? Mistä Kekkonen sopi ETY-kokouksessa?
Oikein . Maastrichtin sopimusta yhteinen valuuttaRahaliitto EMU.

Kun EU perustettiin II-maailmansodan jälkeen oli päämääränä yhteinen valuutta USAN dollarin tapaan.

Itä-Varsovan-liitto-Länsi Nato .Tasapainoksi Neuvostoliiton mahdille.
Kekkosella oli tuo myös mielessä. Siksi Persujen höpö,höpöt EU eroon on kansan vedättämistä. Sitä junaa ei enää pysäytetä ellei kaikki 28 EU maata sitä yhdessä tee.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #51

Olen samaa mieltä, ero EUsta ei onnistu yksin Suomelta eikä sitä edes pidä nykyisessä maailmanpoliittisessa tilanteessa tehdä. Se olisi iso virhe Suomelta ja syöksyisi Suomen nopeasti taloudelliseen syöksykierteeseen. Suomen kansan enemmistö on myös tätä vastaan ja ns. eliittipäättäjät. Kerrankin ollaan kansakuntana hyvin vahvasti samaa mieltä, mikä on hyvä asia.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #52

Ensinnäkin Vanhasen ERVV-sopimus:Jos siitä erotaan on kaikki lainat,takaukset maksettava ensin pois.Ja sittenkin ero vasta jos muut EU maat hyväksyät eron.

Toiseksi Brysselissä tuskin lähdetään laskemaan uudelleen eri maiden osuuksia jos Suomi eroaisi.
Toiseksi Britit EI kuulu raha-liitto EMUUN. Niillä on punta. Joka on valttina niillä.
Punta,Jeni,Dollari on ihan muuta kuin Suomen euro.

Lissabonin -sopimus:Rahaliitto-EMU ei voi erota.
EU-tiedote-10

Vienti,elintarvikejalostamot,maatilayritykset pärjäisi vain kansallisilla tuilla markkoina ja penneinä ,nykyään ?
Siitä persut ei kerro mitään eikä Väyrynen miten he tuon ratkaisisi.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Periaatteesa kannattaisin Torvaldsia, mutta Putinin ääni tässä tilanteessa ratkaisee. Siksi Sauli. Varmuus on paras, totesi Horemhebkin Sinuhessa palvoessaan aina myös paikallisia jumalia.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Juuri noin.Vaikka en ole kokkari fani ollut ikinä on Salella ylivoimaisesti kokemusta eri näkökulmista. Eu-komissaarina,Venäjä,Ministerinä,eduskunnan Pj,kansanedustajana.
Pystyy keskustelemaanei maidenjohtajen kanssa oli aihe mikä tahansa.Talous,pörssi,vienti,puolustus ym.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Näin se on, Sale on loistava yleispolitiikko, vaikka kukaan ei ole täydellinen ja kaikki tekee joskus virheitä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei presidenttiä gallupeilla valita. Se on periaate.

Taitaa tämä blogisti haikailla Kekkosen aikoihin vanhasta kepulaisesta perinteestä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Juha, en haikaile, mutta Salen voitto on niin varma, että halusin herättää myös keskustelua aiheesta. Onhan se hyvä, että käydään kunnon kisat, vaikka ne tulee kalliiksi monelle, mutta saapahan kansa "huvia" ja varmasti tulee myös vauhtia ja vaarallisia tilanteita matkan varrella. awink awink

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Halosta ei valittu 2006 ensimmäisellä kierroksella vaikka kannattajansa ilmoittivat niinkin että säästetään rahaa, mikä todennäköisesti vain vähensi ääniä. Joten annettaisiko äänestäjien ilmaista mielipiteensä ja katsotaan kuinka käy.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000170807.html

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #66

Ainahan asioista voi keskustella. Vaalithan ne lopulta ratkaisee, kun tuskin muut ehdokkaat ovat kokonaan heittämässä ns. takkia naulaan ja tuskin tässä mihinkään poikkeusmenettelyyn mentäisiin. Salea parempaa vaihtoehtoa ei kuitenkaan vain ole näkyvillä, se on todellinen valtionpäämies Suomessa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #66

Se vain on nykyään niin että kansalle pressa on vain mielipidejohtaja .
Siitäkin jotkut löytää sanomista. Toinen tehtävä on myydä lehtiä. Miten "presidentti" Haukiolla oli nätti kampaus,mekko,kengät .
Pääministerin valinta ja hallituskumppanit ne kansan asioista päättää.

Niihin pitäisi keskittyä enemmän .Ottamalla selvää eri puolueiden
eduskuntahistoriasta. Ketkä jakoi keppiä ja ketkä edes yritti tehdä jotain kansan hyväksi.

Yhä vieläkin kuulee kuinka yksi ministeri ja yksi puolue päättää edusunnassa .Jossa on 200 edustajaa ja 9 puoluetta.
Perustuslain mukaan päätöksin on oltava enemmistön lupa. Kaikkien hallituspuolueiden eduskuntaryhmien. Se on aina enemmistö. Ei yhden ministerin päätös. Ei edes Lipposen aikoinaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #68

Kiitos Marja-Liisa. Näinhän se on.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #68

Kiitos Marja-Liisa. Näinhän se on.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Kyllä vaalisirkus on nähtävä.
Niinistö saanee rutkasti ääniä - myös demareilta.
Se tässä jänskättää että pystyykö Haatainen alittamaan Lipposen äänisaaliin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Demarit on pahassa kriisissä tällä hetkellä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Keskusta voisi ehkä miettiä enemmän Väyrysen ja Huhtasaaren Vanhaselta viemiä äänimääriä kuin toisten kriisejä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #73

Ei taida Vanhaselle paljon ääniä riittää, kun jokainen saa äänestää vain kerran. Kakkosääniä hänelle kyllä tulisi kosolti, jos äänestäjillä olisi toinenkin ääni käytettävissään.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset