VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Uskooko hallitus Halla-ahon laskelmia ja kykeneekö se nyt toimimaan?

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho oli laskeskellut hiljattain, että turvapaikanhakijoiden vastaanottokustannuksiin ja kotouttamiskorvauksiin kuluvat suorat ja välittömät kustannukset vuosilta 2015-2018 ovat 1,8 miljardia euroa. Päälle tulee vielä lasku esimerkiksi oikeuslaitoksen kuormittumisesta. Nämä olisivat isoja rahoja, jos puhuttaisiin mistä tahansa muusta kuin maahanmuutosta. Kun puhutaan maahanmuutosta, silmääkään ei räpsäytetä, näin Halla-aho toteaa omilla Facebook sivuillaan.

Suomalaisten veronmaksajien rahaa on näin ollen vuoden 2015 nk. maahanmuuttoinvaasion jälkeen kulunut todennäköisesti useita satoja miljoonia euroja humanitääriseen maahanmuuttoon enemmän kuin aikaisemmin. Uskooko hallitus Halla-ahon laskelmiin ja kykenee toimimaan vai tuleeko tästäkin vielä jokin selvitys, jolla Halla-ahon laskelmat vain osoitetaan huuhaaksi?

Kun otetaan vielä huomioon, että enemmistö maahan saapuneista turvapaikanhakijoista on ollut ns. perusteettomia hakijoita, joista osa on ollut myös hyvin hankalasti maasta poistettavia eikä kaikkia ole saatu eikä saada koskaan valitettavasti poistettua, niin tilanne on kaikkea muuta kuin hyvä. Osa katoaa ja piiloutuu ns. maan alle, osa saattaa joutua hyväksikäytetyksi, ryhtyä tekemään rikoksia ja/tai radikalisoitua. Joukkoonhan on myös jo soluttautunut terroristiksi epäiltyjä henkilöitä, joiden vuoksi turvattomuus ja epäjärjestys on leviämässä myös maahamme. Tällaiselle kehitykselle pitää saada nyt ehdoton nollatoleranssi eikä humanitaarista maahanmuuttoa ole yhtään varaa lisätä, vaan se on käytävä suurennuslasilla läpi, jolloin myös veronmaksajien piikki laitetaan kiinni.

Suomalaisten kantokyky ja oikeustaju eivät yksinkertaisesti kestä enää tällaista, kun samaan aikaan meillä on leipäjonot ja paljon erilaista köyhyyttä ja syrjäytyneisyyttä. Ehkä se nk. suvaitsevaistokin alkaa pikkuhiljaa tajuta tämän, ainakin kovasti toivon sitä, että järkeä ja ymmärrystä alkaa paremmin löytyä.

Hallituksen ja eduskunnan tehtävä on nyt lisätä viranomaisten resursseja ja yhdessä kiireellisesti säätää uusi tiedustelulaki, vaikka se ei olekaan ”oikotie onneen” ja se heikentää ns. yksityisyyden suojaa. Tämä kuitenkin auttaa viranomaisia taistelussa pahuutta vastaan. Hallituksen on myös käynnistettävä ulkomaalaislain kokonaisuudistus, mutta ennen sitä on esitettävä pikaisesti tiukennuksia ulkomaalaislakiin maahantulon, maassa oleskelun, maasta poistamisen ja säilöön ottamisen osalta. Rajatarkastusten osittaista palauttamista on myös harkittava ja nk. riskikansallisuuksien passintarkastukseen kiinnitettävä enemmin rajoilla huomiota. Nyt pitää mennä kansallinen etu ja turvallisuus edellä ja tehdä järjettömälle ja perusteettomalle maahantulolle loppu. Nk. turvapaikkaturismi ja elintasopakolaisuus on saatava myös loppumaan.

Hädänalaisten ja sotaa pakenevien auttaminen pitää tapahtua mieluummin pakolaisleireillä, jolloin apukin kohdistuu laajempaan joukkoon. Se ennalta ehkäisee myös radikalisoitumista ja ihmisten joukkopakoa nk. kolmansista maista Eurooppaan.

Hallituksen tulee myös lisätä resursseja niiden ihmisten kotouttamiseen ja Suomeen sopeuttamiseen, jotka saavat luvan jäädä maahan, mikä ehkäisee näiden ihmisten syrjäytymistä ja radikalisoitumista Suomessa. Nähtäväksi jää kykeneekö nykyinen hallitus ja Suomen eduskunta löytämään yhdessä kultaista keskitietä kansallisen eheyden ja edun nimissä. Kovin lupaavalta se ei ainakaan ole vielä näyttänyt.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (82 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Suomalaisten kantokyky ja oikeustaju eivät yksinkertaisesti kestä enää tällaista, kun samaan aikaan meillä on leipäjonot ja paljon erilaista köyhyyttä ja syrjäytyneisyyttä."

Leipäjonot ei ole köyhyyden merkki, vaan merkki ylellisyydestä mitä on vain harvassa maassa. Leipää ja muita herkkuja jaetaan ilmaiseksi kaikille jotka haluaa ja viitsii jonottaa.

Leipäjono voi olla vähän pitempi kuin prisman kassajono ja valikoima ei ehkä ole yhtä laaja, mutta toisaalta prisman valikoima onkin aivan tuskastuttavan valtava, siksi käytän mieluimmin LIDL:iä, vaikka se ei enää olekaan niin paljon edullisempi kuin ennen. Leipäjonoon en ole vielä kehdannut mennä, mutta sekin vaihtoehto on kyllä mielessä jo käynyt.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen
Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Leipää ja muita herkkuja jaetaan ilmaiseksi kaikille jotka haluaa ja viitsii jonottaa."
Tuota voisi sanoa helpoksi heitoksi koska tiedät varmaan itsekin että se ei pidä paikkaansa. Olen moneen kertaan kysellyt sitä paikkaa, "leipäjonoa" missä esim. Jyväskylässä voi leipää ja pikkusuolaisia jonottaa menestyksellisesti. Sellaista paikkaa ei ole. Aina vaaditaan jos minkäkinlaista "korttia" tai päätöstä jonka perusteella leipää jakopisteistä saa. Kun olet sivistynyt mies ja tiedät asioita niin kerrot varmaan minulle missä sellainen paikka on.
Minua ei hävetä yhtään seisoa leipäjonossa ja ottaa vastaan "köyhäinapua" jos sellaista on tarjolla vaikka olenkin elättänyt itseni jo melko nuoresta omilla rehellisillä toimillani.
Ulkomuotoni on sellainen että sen puoleen olen hyvinkin avun ja sivistyneitten ruokailukokemusten tarpeessa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Minua ei hävetä yhtään seisoa leipäjonossa ja ottaa vastaan "köyhäinapua" jos sellaista on tarjolla vaikka olenkin elättänyt itseni jo melko nuoresta omilla rehellisillä toimillani."

Uskallan sanoa senkin että minua hävettäisi seisoa leipäjonossa, vaikka häpeän sitäkin että se hävettää. Ei saisi hävettää.

"Ulkomuotoni on sellainen että sen puoleen olen hyvinkin avun ja sivistyneitten ruokailukokemusten tarpeessa."

Ei kai se ulkomuodosta voi kiinni olla kuka saa. Olen kuullut että siellä on jonossa köyhiä opiskelijoita, eikä siinä tietenkään ole mitään väärää.

En itse ole ollut siis leipäjonossa, mutta tiedän sellaisia jotka ovat olleet. Nimiä en tietenkään voi paljastaa. Hyvää tavaraa sieltä kuulemma saa ja sellaistakin mitä minä en malttaisi kaupasta itse ostaa, siis kalliitakin elintarvikkeita.

Ei minulla ole tietoa missä niitä leipäjonoja on. Ei minulla myöskään ole mitään sitä vastaan jos rikkaammiilta evätään oikeus asioida leipäjonoissa. Se tietenkin riippuu siitä miten paljon jaettavaakin on, mutta luulisi että se alkaisi vähitellen haittaamaan kauppojen myyntiä jos leipäjonoissa asiointi yleistyisi.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #19

Näin. Kaikesta pätevästä todistelustasi huolimatta totuus on että niitä leipäjonoja joista ruokaa saa pelkällä sitkeällä jonottamisella ei ole ja sehän oli ainoa asia jota tekstissäsi kommentoin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #28

"Näin. Kaikesta pätevästä todistelustasi huolimatta totuus on että niitä leipäjonoja joista ruokaa saa pelkällä sitkeällä jonottamisella ei ole ja sehän oli ainoa asia jota tekstissäsi kommentoin."

Toistaiseksi uskon saamiini tietoihin, mutta voihan olla että siinä on ollut kyse jostain poikkeustapauksesta, esimerkiksi joulun aikaisesta ruuan jakamisesta, tai jostain muusta.

En tosiaan tarkemmin tiedä, mutta oudolta sekin tuntuisi jos leipäjonossa kysyttäisiin henkilöllisyystodistusta tai jotain fattan papereita.

Olen ymmärtänyt myös uutisten perusteella että keltään jonottajalta ei kysytä taustoja sen kumemmin, mutta kenties muistan väärin, tai olen ymmärtänyt väärin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos asiaa tarkastelee puhtaasti talouspolitiikan kannalta ilman, että huomioi kansainvälisiin sopimuksiin liittyviä tekijöitä, humanitäärisiä tekijöitä tai ylipäätään sosiologisia tekijöitä, niin tuollainen yhteiskunnan sisäiseen kiertoon pukattu miljardisumma parissa vuodessa suorina kustannuksina taantuman aikana vastaa hyvin keynesiläisen talousopin mukaista satsausta laman torjumiseksi. Toinen vaihtoehto on tarkastella asiaa puhtaan monetaristisesti, kuten Halla-aho tekee.

En usko, että sen kummemmin monetaristinen kuin keynesiläinenkään oppi puhtaaksi viljeltynä on kumpikaan autuaaksi tekevä, mutta halusin esittää asialle toisenlaisenkin tarkastelukulman. Turvapaikanhakijat käyttävät saamansa rahat Suomessa ja lisäksi he ovat työllistäneet koko joukon kantasuomalaisia vakavan työttömyysongelman aikana. Osa rahoista siis palautuu miltei saman tien niin ALV:na kuin tuloveroinakin suoraan valtiolle tai on muutoin vaihtoehtokulua sosiaalisille tulonsiirroille, joita kantasuomalaisille on annettu.

Jorma Kinnunen

Turvapaikkashoppailijoihin käytetyt rahat olisi voitu käyttää vaikka tieverkon parantamiseen tai koulutukseen, josta on leikattu.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Rikotun_ikkunan_ongelma

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Turvapaikkashoppailijoihin käytetyt rahat olisi voitu käyttää vaikka tieverkon parantamiseen tai koulutukseen, josta on leikattu."

Toki.
Tai sillä olisi voitu vahvistaa rajavartiointia ja vaikkapa rakentaa muuri valtakunnan rajalle.

Olisi myös voitu palkata vanhuksille lisää hoitajia ja hupulaisia ja robottileluja viihdykkeeksi.

Menojen kasvattamisella ei ole mitään rajaa, ainoastaan tulojen kasvattamisella on.

Jorma Kinnunen Vastaus kommenttiin #22

Ymmärsitkö edes tuota rikotun ikkunan ongelmaa? Vastauksen perusteella ilmeisesti et. Jos rahaa ei sitten taas mielestäsi ole, eli tulot ovat rajalliset niin miksi niitä kannattaisi infrahankkeiden tai omien kansalaisten sijaan käyttää porukkaan, jotka saapuvat tänne 10 turvallisen maan läpi.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Vedät hiukkasen mutkia suoriksi tuon Keynesiläisyyden kanssa. Toki olet siinä oikeassa, että Keynesiläisyyden perusidea on aktiivinen finanssipolitiikka, siis tässä tapauksessa se, että julkisia menoja lisätään matalasuhdanteessa.

Sinulta jää kuitenkin mainitsematta, että K:ssakin pitäisi tarkastella, mikä on se kaikkein paras kohde menonlisäyksille. Tyypillisesti sellaisia löytyy erilaisista tuottavuutta parantavista investoinneista. Noin niinkuin esimerkiksi, kuvittelisin että rahojen käyttö vaikka infrastruktuurin korjausvelkaan olisi kansantalouden kannalta parempi käyttötarkoitus, kuin kutsua uusia asukkaita ja palkata suomalaisia palvelemaan heitä. Toki tämäkin riippuu siitä, kuinka nopeasti ja kunka suurelta osin uudet asukkaat siirtyvät tuottaviksi yhteiskunnan osiksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Sinulta jää kuitenkin mainitsematta, että K:ssakin pitäisi tarkastella, mikä on se kaikkein paras kohde menonlisäyksille."

Pitää paikkansa, että tuo olisi optimaalinen tapa noudattaa keynesiläistä elvytystä. Siksi en tässä asiassa kovin painokkaasti ollut puolesta enkä vastaan.

Keynes itse tosin oli niin ortodoksinen omalle rahan kiertoon perustuvalle teorialleen, että hän jopa täsmensi ajatuksiaan siihen tyyliin, että "valtio voi maksaa vaikka turhasta ojan kaivuusta ja saman ojan täyttämisestä, ja sellainenkin on kannatettavaa laman torjuntaa."

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #13

#13: No, "ortodoksinen" keynesläisyys karahti empiirisesti karille 1970-luvun stagflaatiossa. Eikä itse asiassa ole muutoinkaan kovin hyvää näyttöä siitä, lyhentääkö vai pidentääkö keynesläisyys lamaa. Näyttöä on toki siitä, että se tekee laman alaluokalle ja alemmalle keskiluokalle siedettävämmäksi. Ns. "uuskeynesläisyys" taas perustaa loppupelissä siihen, että valtiot voivat ottaa velkaa ad infinitum ja näitä velkapääomia ei koskaan tarvitse merkittävästi lyhentää paitsi velkojen anteeksiannoissa, joissa luotonantaja ottaa esim. 50% pääomasta turskaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Osa rahoista siis palautuu miltei saman tien niin ALV:na kuin tuloveroinakin suoraan valtiolle tai on muutoin vaihtoehtokulua sosiaalisille tulonsiirroille, joita kantasuomalaisille on annettu."

Kaikki käytetyt rahat elvyttävät suoraan yhteiskunnan toimintaa, paitsi ne jotka menevät valtion kirsuun, se on huomattava osuus, ja ne jotka käytetään ulkomaalaisten tavaroiden hankintaan ja matkusteluun ulkomailla, mikä lienee yhtä suuri potti kuin valtion verokertymäkin.

Onneksi turistit nykyisin tuo Suomeen enemmän rahaa kuin mitä suomalaiset turistina vievät, mutta kulutustavaroiden vientiä Suomesta ei juuri ole, niin että kulutustavaroihin käytetyt rahat menetetään.

Verorahat onneksi kuitenkin palautuvat yhteiskuntaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo ei ollut aivan selkeästi muotoiltu kommentti. Jos voisit stilisoida sen uudelleen siten, ettei yhdessä virkkeessä yritettäisi sanoa niin paljon, niin se saattaisi tulla ymmärrettävämmäksi. Nyt se vaikuttaa ristiriitaiselta ja sellaiselta, että oma ajatuksesi on juossut nopeammin kuin kynän lento.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tuo ei ollut aivan selkeästi muotoiltu kommentti."

Asia on kyllä aika monimutkainen, mutta minulle hyvin selkeä.

Toki siinä voi ajatusvirheitäkin olla,
mutta tarkoitus ei ollut tehdä kaikenkattavaa selitystä taloudesta.
Sitä varten pitäisi kirjoittaa kirja, tai kirjasarja.

Tuossa mitä sanoin se talous kuitenkin minusta on kiteytettynä,
jos lillukanvarsiin ei takerruta. :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #6

En tarkoittanut lillukanvarsia, mutta tuota en ymmärtänyt:

"Kaikki käytetyt rahat elvyttävät suoraan yhteiskunnan toimintaa, paitsi ne jotka menevät valtion kirsuun, se on huomattava osuus, ja ne jotka käytetään ulkomaalaisten tavaroiden hankintaan ja matkusteluun ulkomailla, mikä lienee yhtä suuri potti kuin valtion verokertymäkin."

Siis esimerkiksi: mikä on se huomattava osuus? Valtion "kirsuun" menevä vai vai ne käytetyt rahat, vai ulkomaille törsätyt?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #8

"Siis esimerkiksi: mikä on se huomattava osuus? Valtion "kirstuun" menevä vai vai ne käytetyt rahat, vai ulkomaille törsätyt?"

Kiitos kun täsmensit mitä tarkoitit. Selvitän mielelläni mitä itse tarkoitin.

Kyse on siis niistä rahoista jotka käytetään turvapaikanhakijoihin.

Koko se potti jää tietenkin Suomeen, toisin kuin mitä tilanne olisi jos rahat käytettäisiin esimerkiksi pakolaisleireillä ulkomailla.

Kun se rahapotti käytetään Suomessa, se tietenkin palautuu kiertoon Suomessa normaalilla tavalla, kuten Suomessa maksetut palkat, vuokrat jne.

Suurimmalla osalla rahoista maksetaan turvapaikanhakijoille jotain elantorahaa, ostetaan heille ruokaa, siivotaan heidän kämppiään ja lämmitetään niitä, maksetaan työntekijöiden palkat jne.

Nämä rahat käytetään loppujenlopuksi kulutukseen, ostetaan kulutushyödykkeitä ja maksetaan välillisiä ja välittömiä veroja.

Minulla ei ole mitään referenssiä, enkä aio etsiä niitä, mutta esitän arvion että hyvin huomattava osa siitä koko summasta palautuu valtiolle 25 - 40%.

Suurinpiirtein samalla määrällä ostetaan ulkomaisia kulutustarvikkeita, jotka voivat olla ruokaa, vaatteita, elektroniikkaa ja kaikkea sellaista mitä ihmiset kuluttavat.

Se loppu voi sitten olla kotimaisen tavaran kulutusta, ehkä noin kolmannes koko potista. Se palautuu Suomessa kiertoon, kuten verorahatkin.

------------
P.S.
Se matkustelu nyt unohtui tuossa , mutta sehän on suurinpiirten balanssissa tällä hetkellä, mutta sekin on aika iso potti, ehkä 5-10%.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #11

Kiitos kun vaivauduit täsmentämään. Sen verran huomauttaisin, että ulkomaistenkin tuotteiden myyminen Suomessa työllistää kauppaa, jakelukanavia, maahantuojia, viranomaisia j.n.e. sekä generoi ALV:ta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #12

Tiedän toki tuon ja se pitää paikkansa, mutta minusta se kuuluu niihin "lillukanvarsiasioihin".

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #11

Enää ei puutu kuin Kataisen riemastunut kiljahdus: "Me tienataan tällä!"

Ikiliikkuja on ilmeisesti keksitty: nyt eikun ottamaan siitä täysi hyöty. Turvapaikanhakijoille ja ainoastaan heille vain veronmaksajien kustannuksella kaikki mahdolliset palvelut ja hyödykkeet Vuittonin merkkituotteista manikyyriin ja uusimmista älypuhelimista kosmeettiseen kirurgiaan, niin siitähän se Suomi nousuun lähtee! Kas, tuo rahahan siis kiertää Suomessa....

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #14

Ei kannata kärjistää, kun kukaan muukaan ei ole tässä kommenttiketjussa toistaiseksi kärjistämässä. Tässä on vain esitetty erilaista näkökulmaa, joka sekin on tosi. On vaikea tietää kuinka suuri osuus noista miljardeista on mennyt niiden Vuitton -laukkujen kustantamiseen ja kuinka suuri osuus maahantulokeskusten rakentamiseen ja pyörittämiseen, avustustyöntekijöiden ja tulkkien palkkoihin y.m.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #15

Kärjistäminen useinkin selkiyttää ajatusta.

Siis jos Suomessa henkilö A rapsuttaa henkilön B selkää sekä samanaikaisesti päinvastoin, ja kumpikin maksavat siitä toisilleen palkkaa, sekö kerryttää maamme varallisuutta?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #18

Ainakin se antaa työtä kahdelle ihmiselle ja selätkin tulevat rapsutelluiksi.

Kukahan rapsuttaisi minun selkää, se kun tuppaa kutiamaan?
Kukaan ei viitsi, eikä kaupallista selänrapsutustoimintaa ole olemassa.

Lehmillä on sellaisia selänrapsutuskoneita, olen nähnyt TV:ssä.
Voi kun saisi sellaisen.

On minulla toki sellainen Viipurin torilta ostettu pikku rapsutin, jolla itse yltää rapsuttamaan omatoimisesti selkää, se on fantastinen keksintö sekin. Sen myi minulle Viipurin torilla suloinen pikkutyttö, joka oli jo rapsutinkaupan ammattilainen ja puhui vähän suomeakin.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #29

Totta tähän saakka. Vaan entäpä, kun tyytyväisille rapsutetuille tulee ennen pitkää nälkä, ja pitäisi käydä ruokakaupassa? Kassalla ei maksuksi enää kelpaakaan rapsutus, vaan pelkästään ne eurot.

Suljetun talouden varallisuutta kerryttävä vaikutus ei taida tehostua silläkään, jos A ja B suoraan toisilleen maksamisen sijasta kierrättävät rahoillaan pitemmän lenkin, kumpikin ohjaten osan saamastaan palkkiosta verottajalle, sosiaalivakuutukseen jne., jolloin niiden rahavirtojen käsittelijät vaativat kierrossa olevasta rahasta kukin omat siivunsa?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #33

"Totta tähän saakka. Vaan entäpä, kun tyytyväisille rapsutetuille tulee ennen pitkää nälkä, ja pitäisi käydä ruokakaupassa? Kassalla ei maksuksi enää kelpaakaan rapsutus, vaan pelkästään ne eurot."

Sitten on mukavampaa kirjoittaa työhakemuksia ja käydä haastatteluissa kun on rapsutettu selkä. Jos selkä kutiaa on vaikea keskittyä hakemaan töitä.

Tietenkin yhteiskunnan tehtävä olisi ohjata asioita siihen suuntaan että olisi enemmän töitä tarjolla vientisektorilla kuin rapsutushommissa.

Voisi olla parempi etteivät julkisen sektorin hommat olisi rahallisesti houkuttelevampia kuin vientisektorin työt. Sillä tavalla saataisiin vientisektorille paremmin väkeä ja parempaa väkeä.

Vaikka sanon näin, en lainkaan halveksi julkista sektoria, enkä sen hommia enkä työntekijöitäkään, enkä edes selänrapsutushommia. Kansantalousen tasapainosta huolehtiminen vain on tärkeätä sekin ja siihen tarvitaan sitä vientisektoria.

Olen siis melkein samaa mieltä kanssasi, muuten paitsi sen selänrapsutuksen tärkeyden suhteen, koska pidän selänrapsutustakin suhteellisen tärkeänä asiana ihmisen yleisen hyvinvoinnin kannalta katsottuna. :)

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #39

Olemme edellä tarkastelleet kysymystä siitä, lisääkö kansallisvarallisuutta palvelusten ja niistä vastineeksi maksettavan rahan kierrättäminen suljetussa kierrossa. Ja aivan oikein: kyllä joko A:n tai B:n on pakko lopulta hakea sitä rahaa työllistymällä tämän keskinäisen selänrapsutuspiirin ulkopuolelle – vain sieltä poikii sellaisia euroja, joilla voi maksaa kassalla ne näkkileivät ja sen mitä niiden päälle laitetaan. Ja juuri kuten sanot: vientisektorilta kansantalouteemme sen ulkopuolelta tuleva raha on aidointa sellaista maksuvälinettä, jolla voidaan kestävästi kattaa A:n ja B:n eläminen sekä paljon enemmänkin.

Tästä päästäänkin takaisin Vesa Levosen blogin sitaattiin Halla-ahon ajatuksista: "Halla-aho oli laskeskellut hiljattain, että turvapaikanhakijoiden vastaanottokustannuksiin ja kotouttamiskorvauksiin kuluvat suorat ja välittömät kustannukset vuosilta 2015-2018 ovat 1,8 miljardia euroa. Päälle tulee vielä lasku esimerkiksi oikeuslaitoksen kuormittumisesta. Nämä olisivat isoja rahoja, jos puhuttaisiin mistä tahansa muusta kuin maahanmuutosta."

Vastaanottokeskusten työntekijät, kotouttajat, valituskierrosten byrokraattiseen paperimyllyyn asiakirjoja suoltavat juristit, läkähtymiseen saakka maahanmuutosta työllistyvä oikeuslaitos, poliisi ja muut viranomaiset: he ovat taloudelliselta kannalta edellä kuvatun keskinäisen selänrapsutuspiirin jäsenten A, B, C, D, E, F, G, H jne vain lukumääräisesti laajempi suljettu kierto, jossa toiseen suuntaan liikkuvat palvelukset ja vastakkaiseen suuntaan niistä maksetut palkkiot, mutta systeemiin ei tule aitoa rahaa eikä varallisuutta mistään sen ulkopuolelta, joten suljettu kierto jää pakosta kestämättömäksi.

Suomen kansantalouteen on pakko tulla vientitavaroiden tai palveluviennin tuomaa tuloa, muuten kansantalous näivettyy – eikä sitä "elvytä" millään tavoin rahan kierrättäminen itse maksamissamme laitoksissa kuten vastaanottokeskuksissa, vaan meidän on saatava myydyksi työpanostamme ulkomaisille maksaville asiakkaille eikä pelkästään toisillemme tai turvapaikanhakijoille, jotka ovat järjestelmässä pelkän kuluttajan roolissa tuottamatta mitään rahanarvoista.

Tämä on vasta-argumenttini Juha Kuikan viesteille # 2. ja # 13., viittauksineen toisaalta monetarismiin ja toisaalta Keynesin talousoppiin, jos olemme ne oikein ymmärtäneet.

Mitä suurempi on työvoimamme ulkomaalaisille, oman kansantaloutemme ulkopuolisille maksaville asiakkaille tekemän vientityön arvo, sen terveemmällä pohjalla on kansantaloutemme – ja mitä vähemmän kansantaloudestamme kierrättää työtä ja rahaa suljetussa kierrossa toinen toisillamme maksattaen, samoin sen parempi; Halla-aho on tältä osin oikeassa turvapaikka/kotoutusbisneksen pohjimmaisesta taloudellisesti epäterveestä luonteesta, vaikka jotkut yksilöt pääsevätkin sillä rahastamaan suurillakin summilla viime kädessä suomalaisia veronmaksajia.

Ikiliikkujaa ei sittenkään ole keksitty, ja turvapaikka/kotoutusbisneksen sekä sen sivurönsyjen monimutkaisessa systeemissä järjestelmän kitka voittaa lopulta aina siinä näennäisesti kehitetyn energian. Kyseessä on massiivinen verovarojen tuho pois paremmasta käytöstä, ja tuottamaton kivireki veronmaksajien kiskottavaksi.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #78

Vielä täydennyksenä tuohon talouden suljettuun kiertoon, jossa suomalaiset palvelevat toinen toisiaan ja maksavat siitä toisilleen: en tarkoita sitä, että toisillemme tekemämme työ olisi mitenkään "arvotonta" – sillehän on toki aitoa kysyntää, johon vastaamatta jättäminen kävisi ennen pitkää kalliimmaksi kuin se, että ne hommat hoidetaan. Esimerkiksi säätilasta johtuvat sähkökatkokset kannattaa tottakai korjata, vaikka se ei tuokaan kansantalouteen lisää tuloa mistään sen ulkopuolelta.

Säästä poiketen, turvapaikka / kotoutusbisneksen lähtötilanne on kuitenkin poliittisessa päätösvallassa. Ei ole pakko ottaa maahan turvapaikanhakijoita, joiden tutkinta kuuluisi toiseen EU-maahan Dublinin sopimuksen mukaan. Ei ole pakko päästää maahan rikollisia, jos Schengen-sopimus antaa mahdollisuuden tiukentaa rajojen pitävyyttä harkinnan mukaan. On lupa käyttää tervettä järkeä ilmeisen perusteettomien maahantulon syiden hylkäämiseksi. Vaikka turvapaikkasirkus nimellisesti kasvattaakin bruttokansantuotetta, sen pitäminen minimissään olisi kansalaistemme etu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #81

"On lupa käyttää tervettä järkeä ilmeisen perusteettomien maahantulon syiden hylkäämiseksi. Vaikka turvapaikkasirkus nimellisesti kasvattaakin bruttokansantuotetta, sen pitäminen minimissään olisi kansalaistemme etu."

Olen samaa mieltä tästä ja myös tämän kommentin alku-osasta.

Ilmeisesti yhteydenpito EU- maiden viranomaisten välillä ei ole niin tiivistä kuin mitä on annettu ymmärtää. Sitä olisi siis tehostettava, jotta saataisiin nämä radikalisoituneet ja muuten rikolliset ainekset, sekä kantaväestöstä, että turvapaikanhakijoista, tarkemmin seulottua ja parempaan valvontaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #15

Eihän tätä "junaa" voi yhtäkkiä pysäyttää, niin monen leipä on kiinni humanitäärisestä maahanmuutosta, mutta voi sitä kuitenkin hallita paremmin ja puuttua räikeisiin virheisiin ja ylilyönteihin. Kun Suomi liittyi aikoinaan muistaakseni 89-90 Euroopan Neuvoston jäseneksi, niin siitähän se kaikki oikeastaan alkoi ja vuoden 1991 ulkomaalaislain tullessa voimaan olivat ensimmäiset somalipakolaiset jo päästetty maahan. Sen jälkeen kaikki kehittyi nopeasti ja kärjistyi lopulta vuoden 2015 joukkoinvaasioon, jonka "seurauksia" nyt saamme katsella ja saimme katsella vierestä ihan aitiopaikalta, kun Turun inhottava ja pelottava tapaus sattui. Toivottavasti saadaan asiat hallintaan, mutta se edellyttää nyt hallitukselta ja koko eduskunnalta määrätietoisia toimia eikä vain poliittista lässytystä, jonka myötä kohta kaikki hautautu nopeasti, jollei sitten kohta satu jotain pian uudelleen ja sekin on valitettavasti hyvin mahdollista. Suomi ei ole enää niin turvallinen maa kuin se on ollut, mutta koetetaan palauttaa se takaisin turvalliseksi niin pian kuin mahdollista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #20

"Suomi ei ole enää niin turvallinen maa kuin se on ollut, mutta koetetaan palauttaa se takaisin turvalliseksi niin pian kuin mahdollista."

Tänäkin vuonna kuolee taas liikenteessä noin 300 ihmistä ja loukkaantuu puolta enemmän ja ensi vuonna kans.

Koulu- ja katuammuskeluissa tulee jatkossakin kuolemaan ihmisiä

Sudet nappaa lampaita ja koiria ja karhu hävittää mehiläspesiä, käy aina välillä kaupungissa roskapöntöillä ja käy myös joskus marjastajan tai lenkkeilijän kimppuun lenkkipolulla.

Tämä on meidän turvallisuustilanteemme nyt ja tulevaisuudessa.

Terrorismille pitää tehdä jotain kansainvälisellä tasolla, ettei siitä tule meille uutta turvallisuusuhkaa entisten lisäksi.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #31

"Tänäkin vuonna kuolee taas liikenteessä noin 300 ihmistä ja loukkaantuu puolta enemmän ja ensi vuonna kans."

Onhan autoja liikenteessä n 4 miljoona.

Verrataan luvut, kun pakolaisia on saman verran.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #55

"Onhan autoja liikenteessä n 4 miljoona.

Verrataan luvut, kun pakolaisia on saman verran"

Marokossa on marokkolaisia muistaakseni noin 40 miljoonaa, en jaksa tarkistaa. Kuitekaan siellä ei ole turistina olo järin vaarallista. Olin sillä kevättalvella pari viikkoa, eikä yksikään niistä 40 miljoonasta käynyt päälle, eivätkä käyttäytyneet uhkaavasti.

Mutta pitäähän noita turvapaikanhakijoita toki valvoa.

Valvotaanhan liikennettäkin, peltipoliiseja on jokapaikassa ja poliisi valvoo, on liikennevaloja ja riista-aitoja. Ei sekään ole halpaa lystiä.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #57

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3415477/Sw...

Ilmeisesti ne vaaralliset Marokkolaiset ovat lähteneet Marokosta pakoon, heitä löytyy mm. Tukholmasta ja ovat levittäytyneet myös Turkuun.

Naiset näyttää olevan heidän pääasiallinen kohde, meillä miehillä ei ole siis mitään pelättävä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #62

Raukkamaista ja brutaalia porukkaa, kun käyvät naisten päälle ja näitä joudutaan vielä vankilassa suojelemaan, kun sinne osa nyt väistämättä vielä päätyy. Suomessa lapset ja naiset ovat pyhä asia, mutta eihän näille jihadisteille mene jakeluun mikään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #63

"Raukkamaista ja brutaalia porukkaa, kun käyvät naisten päälle"

Marokossa nykyisin kulemma on naisten aseman parantaminen kovasti tapetilla.

Ehkä nämä midän "turvapaikanhakijat" on sieltä sen takia karkuun lähteneitä. Voi olla että niillä on ollut vaikeuksia naisten kanssa jo kotimaassaan.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #63

Se on vaan Vesa niin, että lapsikäsitys olisi tarkistettava näiden ns. katulasten osalta, Turun pääepäilty oli maahan saapuessaan 16v eli meidän tätimäisten käsityksien mukaan yksin tullut lapsiraukka.
Meille on Kotkassakin tuollaisille yksin tulleille lapsiraukoille tarkoitettu ryhmäkoti.

Oli ne Tukholmassakin alussa vastaanottokeskuksissa, nämä ”lapset” eivät vaan viihtyneet valvotuissa olosuhteessa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #65

Se on valitettavasti just näin. Iänmääritykset tehdään, mutta se ei yksin riitä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #31

Vihavainen, unodit kuitenkin ,kuinkapaljon hirvet tappavat autoilijoita.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #67

Nyt oli ironiaa niin, että rupesi ihan hymyilyttämään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #67

"Vihavainen, unodit kuitenkin ,kuinkapaljon hirvet tappavat autoilijoita."

Niin unohdinkin.
Kiitos että muistutit.

Unohdin vielä kyykäärmeetkkin ja ampiaiset ja punkit.
Myyrätkin tappaa, myyräkuume.

Lisäksi urheilu on vaarallista,
muutkin kuin jääkiekko ja nyrkkeily.
Vammautuneita urheilijoita on paljon.

Sitten on vielä tupakka, alkoholi ja huumeet.
Nekin tappaa enemmän kuin jihadistit.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #72

Huumorinkukka se paras kukka, vaikka vakavista asioista puhutaan.

Jorma Kinnunen Vastaus kommenttiin #14

Vielä ollaan Kataisen tavoitteesta jäljessä, mitä tulee maahanmuuttajien määrään.
http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001571298.html

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #17

Huimiin sirkustemppuihin Kataisella riittää näköjään kokeilunhalua:

"Kukaan ei ole kokeillut tätä aikaisemmin, sanoi valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) esitellessään maanantaina taloustoimittajille talouspoliittista strategiaa.

Kataisen mukaan muutos tapahtuu Suomessa ensimmäisenä läntisen Euroopan maista."

Eipä ihme, että kukaan ei ole kokeillut aiemmin... useimmiten siihen on hyvät syyt.
Toivokaamme, että Katainen kokeilee temppunsa yksityistaloudessaan ennen laajempia ihmiskokeita, ja pysyy mahdollisimman pitkään Brysselissä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #11

Nämä rahat käytetään loppujenlopuksi kulutukseen, ostetaan kulutushyödykkeitä ja maksetaan välillisiä ja välittömiä veroja.

Ei niinkään pieni osa tuosta rahasta lähetetään lähtömaahan. Ja siitä osa menee ISISin koulutusleiriien tukemiseen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #16

Tuosta pitäisi ensin saada faktatietoa ennen kuin siihen osaa ottaa kantaa. On vaikea kuvitella, että kalliissa Suomessa joku sosiaalituen turvin elelevä kovin paljon lähettäisi ulkomaille. Tai että sellaista tapahtuisi laajamittaisesti suuren osan toimesta. Ennemminkin tuollainen ulkomaille lähettäminen liittyy filippiiniläisten sairaanhoitajien tienesteihin. He lähettävät suvulleen joka ropon, jonka pystyvät säästämään.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #21

Kyllä sitä on tutkittu, olen henkilökohtaisestikin tutkinut, kun somalit lähettävät ulkomaille toimeentulotuistaan rahaa laittoman rahankeräyksen kautta. Juttu on julkinen, tuomioista on päätetty, mutta en muista nyt jutun numeroa, jotta voisit vaikka tilata asiakirjoja ja katsella rauhassa mistä on tarkemmin kyse. Kyseessä on valtava bisnes ympäri maailmaa, kun rahaa kerätään ja lähetetään eteenpäin ja mitä kaikkea sen ympärillä tapahtuu. Tietysti yksittäinen toimeentulotuella Suomessa asuva ulkomaalainen ei voi laittaa kerralla kuin pienen summan rahaa, mutta pienistä puroista muodostuu isot joet, kun rahaa kerätään isolta joukolta eri puolelta Suomea, Pohjoismaita, Keski-Eurooppaa, Amerikkaa, Kanadaa, Australiaa jne. myöten.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #24

Kyllä sitä on tutkittu, olen henkilökohtaisestikin tutkinut, kun somalit lähettävät ulkomaille toimeentulotuistaan rahaa laittoman rahankeräyksen kautta.

Maissa, kuten Somaliassa, missä pankkijärjestelmä ei toimi, Western Union tarjoaa tavan lähettää rahaa liikoja kyselemättä.

Juha Kuikka, katsopa missä Western Unionin agentteja Helsingissä on.
Kertovatko seuraavat liikkeiden nimet mitään?

  • AL MALIK PHONE CARDS
  • ARARAT ARI FOOD
  • AFRICAN SHOP BLESSING
  • DARIEL SHOP
  • BENO
Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #50

Niin tarjoaa, mutta somaleilla on tämän rinnalla omat järjestelyt, joiden toimintaperiaatteet eivät ole kaikilta osin lainmukaiset. Kaikki rahanlähettäjät, jotka lähettävät sukulaisilleen Somaliaan rahaa eivät edes tiedä miten homma toimii ja, että heidän lähetyksistään peritään pieni palkkio.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #21

"Ennemminkin tuollainen ulkomaille lähettäminen liittyy filippiiniläisten sairaanhoitajien tienesteihin. He lähettävät suvulleen joka ropon, jonka pystyvät säästämään."

Kyllähän siellä Marokossakin rahaa tarvitaan muuhunkin kuin pommeihin. Kyllä töihin päässeet Marokkolaiset lähettää ahkerasti rahaa kotiin, sinne käyhille sukulaisille.

Eiköhän ne oikeiden terroristien rahat tule jostain muualta kuin Suomesta turvapaikkaa hakevilta. Nämä kotikutoiset terroristit, ne jotka uskottelevat itselleen olevansa muka terroristeja, joutuvat tyytymään kotona kyhättyihin pommeihin, pakettiautoihin ja puukkoihin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #21

"Ennemminkin tuollainen ulkomaille lähettäminen liittyy filippiiniläisten sairaanhoitajien tienesteihin. He lähettävät suvulleen joka ropon, jonka pystyvät säästämään."

Kyllähän siellä Marokossakin rahaa tarvitaan muuhunkin kuin pommeihin. Kyllä töihin päässeet Marokkolaiset lähettää ahkerasti rahaa kotiin, sinne käyhille sukulaisille.

Eiköhän ne oikeiden terroristien rahat tule jostain muualta kuin Suomesta turvapaikkaa hakevilta. Nämä kotikutoiset terroristit, ne jotka uskottelevat itselleen olevansa muka terroristeja, joutuvat tyytymään kotona kyhättyihin pommeihin, pakettiautoihin ja puukkoihin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #27

Eiköhän ne oikeiden terroristien rahat tule jostain muualta kuin Suomesta turvapaikkaa hakevilta.

ISIS ei halveksi pientäkään lahjoitusta, ei köyhän ropoa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #48

"ISIS ei halveksi pientäkään lahjoitusta, ei köyhän ropoa."

Ei varmaankaan ja olisi toki onnetonta jos ne käyhän rovot sinne isisille joutuisivat, mutta sota on kallista ja ne ulkomaalaiset taistelijat tulee kalliiksi, ei sellaisilla rahoilla sotaa käydä.

Eikös ne myy öljyä sieltä, pimeille markkinoille, ja myyvät muinaisesineitä. Pimeillä markkinoilla niillä tienaa rutkasti.

Suurin osa rahoista tulee kuitenkin varmasti jostain öljysheikkien pohjattomista aarrekammioista.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #49

Arto, kysyt kysymyksiä, et tiedä faktoja.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #11

#11 Arto Vihavainen
Samaan aikaan heikennetään vanhusten huoltoa, suljetaan vanhusten hoitopaikkoja ja pannaan heidät kotihoitoon menojen säästämiseksi. Ovathan he todennäköisesti nopeammin poissa kuluttamasta yhteiskunnan varoja joita tarvitaan pakolaisten hyysäämiseen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #30

Olen ymmärtänyt että vanhusten kotihoito tulee kalliimmaksi kuin laitoshoito, mutta vanhukset itse viihtyvät kotona paremmin.

Vanhustenhoidosta tingitään jotta rikkaiden ei tarvitsisi maksaa veroja ja pääsisivät käyttämään rahojaan matkustelemiseen ulkomaille ja rahojen tuhlailuun ulkomaisiin kulutustavaroihin.

Tämä on se karu totuus.

Sekä vanhukset että turvapaikanhakijat jätetään mieluimmin oman onnensa nojaan kuin maksetaan penniäkään verottajalle, mieluimmin rahat piilotetaan vaikka veroparatiiseihin, vaikka niillä ei sitten voikkaan viettää ylellistä elämää, kun ne on vain siellä veroparatiisissa, makaamassa ja korkoa kasvamassa.

En tuomitse rikkaita, se on vain inhimillistä että he toimivat näin, mutta tämä on se oikea totuus siitä miksi vanhukset ei saa hoitoa, eikä turvapaikanhakijat saa turvaa, vaan heidät palautetaan väkivalloin kotimaihinsa, surman suuhun.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #37

Miten on mahdollista väitteesi, vanhusten kotihoito tulee kalliimaksi kuin laitoshoito ja samaan syssyyn esität väitteen "Vanhustenhoidosta tingitään jotta rikkaiden ei tarvitsisi maksaa veroja ja pääsisivät käyttämään rahojaan matkustelemiseen ulkomaille ja rahojen tuhlailuun ulkomaisiin kulutustavaroihin."

Millä ihmeellä tuo kotihoito sitten maksetaan, jos kerran tingitään rikkaiden veronmaksuina? Jokin tuossa heittää häränpyllyä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #41

"Millä ihmeellä tuo kotihoito sitten maksetaan, jos kerran tingitään rikkaiden veronmaksuina? Jokin tuossa heittää häränpyllyä."

Kuten presidenttikin sen totesi, keskustelukulttuuriamme leimaa tahallinen väärin ymmärtäminen, eikä halua ymmärtää ole. Näin se on.

Rikkaiden verotusta pitäisi tietenkin kiristää, jotta vanhuksille saataisiin hoitajia, vaippoja, seuraa, viihdykettä ja robottileluja.

Turvapaikkaongelma on vaikeampi. Se ei ole pelkästään rahakysymys. Jos turvapaikanhakijoista huolehditaan, eikä heitä enää pakkopalauteta surman suuhun, rasistiset puolueet maassamme saavat lisäkannatusta ja ei- niin rasististen puolueiden kannatus hiipuu.

Kun ministerien ja herrojen kansanedustajien palli ja palkka on vaakalaudalla, enää ei niin murehditakkaan turvapaikanhakijoiden oikeuksista.

Rasistiset mielialat leviävät helposti, niin meidänkin maassamme, siksi pelkästään raha ei ratkaise turvapaikanhakijoiden kohtaloa, kun poliittisten päättäjiemme asema on siinä vaakalaudalla.

Jorma Kinnunen

Muistaakseni muualla kuin Somaliassa asuvien somalien Somaliaan lähettämät rahat eivät ole mikään pikku summa vaan jotain 10 % Somalian BKT:sta. Lisäksi monet käyvät lomailemassa tuolla ja lähettävät lapsiaan sinne oppimaan omaa kulttuuriaan. Jos sieltä on paettu vainoa niin miten siellä voi käydä lomalla. Samaan aikaan kun jo turvapaikan saaneet käyvät lomailemassa entisessä kotimaassaan, sieltä tulee lisää turvapaikanhakijoita.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Halla-ahon toimittamiin laskelmiin luottaisin yhtä vähän kuin MV-lehden juttuihin. Kummankaan vääräksi todistamiseen ei kannata käyttää yhtään energiaa. Jutut on aina saman tason huuhaata kuin litteä maapallo ja luomisteoria.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Et siis luota valtion budjettitietoihin, jotka yleisesti saatavilla netistä?

http://budjetti.vm.fi/indox/sisalto.jsp?maindoc=%2...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kuten aikaisemmin ilmaisin, niin Halla-ahon rasistiseen propadandaan on turha kiinnittää mitään huomiota. Vielä vähemmän aikaa ja vaivaa. Jos joku oikea tutkiva journalisti tai tutkija esittäisi laskelman, niin siihen voisin vaikka paneutua. Sinunkaan ei kannattaisi seurata vääriä profeettoja.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #43

Börje, esitin selvän kysymyksen valtion budjettiin arvioiduista maahanmuuton kustannuksista "Etkö usko niitä?", etkä vastannut siihen vaan aloit solvaamaan syyttelemällä minua seuraamasta väärää profettaa. On sinulla kanttia. Ovatko kaikki vihreät samanlaisia kelmejä? Taidanpa laittaa puolueesi puh.joht. Aallolle saman kysymyksen, johon myös laitan viittauksen sinun kommenteistasi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #45

Aalto ei ole tähän budjettiin millään tavoin syypää, mutta kenties hän haluaisi lisätä määrärahoja turvapaikanhakijoiden koulutukseen ja kuntoutukseen.

Tämä budjetti on teidän entisen puheenjohtajanne ja entisten ministerienne syytä ja siitä syystä näitä asioita hoidetaan niin huonosti kun ei ole myönnetty määrärahoja,

Halla-Aho varmaan käyttäisi rahat muurin rakentamiseen kaikille rahoille, ainakin teidän presidenttiehdokkaanne, se fundamentalisti ja Trumpin fantsuttaja näin varmasti tekisi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #46

Miksi sekaannut asiasta keskusteluun Börjen kanssa ja latelemalla kaikenlaisia latteuksia?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #52

Kiistätkö sen että Huhtasaari on Trumpin fantsuttelija ja fundamentalisti. At

Fundamentalistihan on vähän kuin jihadisti, sellainen uskoo kirjaimellisesti omiin pyhiin teksteihinsä, samalla tulkiten sen kirjaimellisuuden omasta näkökulmastaan.

Mutta yhtäkaikki, fundanmentalisti ja jihadisti uskovat sokeasti siihen miten he raamattuaan tai koraaniaan tulitsevat.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #54

Lopeta tuo sivusta puhuminen! En ole kiinnostunut kuulemaan sinun latteuksiasi ja osittain törkeitä mielipiteitä, joihin en itse ole puuttunut kommenteissani sanallakaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #56

"Lopeta tuo sivusta puhuminen."

Sorry, mutta alunperin yritin vain vastata sinun puheenvuoroosi. Jos vastaukseni ei miellytä, niin sille en voi mitään.

Olen kuitenkin pahoillani ja pahoittelen sitä että et siitä pidä mitä sanoin.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #45

Et ehkä tajunnut. En alentuisi keskustelemaan Halla-ahon mistään esityksestä. Pelkkään rasismin levittämiseen keskittyvä poliitikko ei ole minulle poliitikko vaan rasisti. Sellaiset on syytä syrjäyttää kaikesta oikeasta poliittisesta toiminnasta. Jos Halla-ahosta joskus tulisi pääministeri olisin varmasti muuttanut Ruotsiin ennen valan vannomista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #71

"Jos Halla-ahosta joskus tulisi pääministeri olisin varmasti muuttanut Ruotsiin ennen valan vannomista."

Olisi se jännää jos HA:sta tulisi pääministeri.
Kukaan pohjoismainen politikko,
ruotsidemokraatteja lukuunottamatta,
ei varmaan kävisi kylässä,
eikä kutsuisi kylään.

Mutta HA:sta tulisi varmaan Putinin ja Trumpin ylin ystävä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #71

Börje, olen hyvinkin luku- ja ymmärrystaitoinen. H-a nimenomaan kertoo kaivaneensa maahanmuutonkustannukset, jotka ilmaisi, valtion budjeteista vuosilta 2015-2018. Kysyinkin sinulta luottamuksesta valtion budjetin lukuihin, enkä mistään rasisteista puhunut, jolle nimittelylle on käytössä toisinajattelijoilla laaja ilmaisuperspektiivi. Lähes kaikki näyttää olevan rasisteja tai rasitisuutta. Noinhan ei ole kriittinen arvostelu poliittisista päätöksistä ja poliitikoista.

En estä muuttamasta ketään toiseen maahan. Muuttaminen on ihan vapaata. Kuitenkin edellytän asiallista keskustelua puolin ja toisin. En mitään nimittelyjä, enkä solvauksia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #75

"En estä muuttamasta ketään toiseen maahan. Muuttaminen on ihan vapaata. Kuitenkin edellytän asiallista keskustelua puolin ja toisin. En mitään nimittelyjä, enkä solvauksia."

Ei se mihkään Suomesta muuta, kunhan siinä vaan nyt uhoo ja isotteloo.

En minäkään minnekkään muuta, mutta arvostelemisesta en luovu, ellei sitten ole linnatuomioita tiedossa, tai jotain vakavampaa, niinkuin kolmannessa valtakunnassa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #75

Valtion budjetti varmaan pitää kutinsa, muttei siitä voi lukea maahanmuuton tai edes pakolaistulvan kustannusvaikutusta kansantalouteen. Jos Halla-aho näin kuvittelee, niin se kertoo vain ymmärryksen puutteesta. Tosin en ota tämän enempää kantaa asiaan johon ei ole aikomustakaan paneutua.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #77

Börje, ei ole ollutkaan kustannusvaikutuksesta kansantalouteen puhe vaan veronmaksajille aiheutuneista suoranaisista kustannuksista. Valtion budjetin kokonaismenot katetaan suurimmaksi osaksi veronmaksajilta kerätyillä veroilla.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #80

Jos budjettia lukee ilman ymmärrystä, niin voisi kuvitella autoilun ja viinanjuonnin lisäämisen olevan parhaita keinoja päästä ylijäämäiseen budjettiin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Usko politikkojen kykyyn on mennyt .Otetaanpa esim.Kela ja toimeentulotukien viivästyminen tammikuu-huhtikuun ajan.
Olikohan sama virhe tehty tässä? Virkailijoita liian vähän ?
A)- Maahanmuuttovirastolle vuoden 2017 alussa
B) toimeentulotuki:Kunnilta Kelaan tammikuussa-17

14. Jos hakemukseesi tehdään kielteinen päätös, voit valittaa päätöksestä hallinto-oikeuteen.

9000 hakemusta poliisilta
-Poliisilta siirtyi noin 9 000 keskeneräistä hakemusta Maahanmuuttovirastolle vuoden 2017 alussa, kun kaikki ulkomaalaislupa-asiat keskitettiin viraston hoidettaviksi.

Risikko:
Meillä on tieto siitä, että poliisilla on palautusjonossa jopa 1400 henkilöä.
US 22.8-17

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Kaupunginvaltuutettu 2017 - 2021? Paremminkin 2017 - ? Suomi on jonottajien luvattu maa ja jotta jonottajien kokonaismäärä ei laskisi, niin nyt muoviämpäreiden sesonkikauden kohta mentyä ohitse, valtiovalta on ulkoistanut jonotuksen pakolaisille tai siksi tekeytyville.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Halla-ahon laskelmat voivat olla jopa alakanttiin. Jo 2016 valtion puolesta esitettiin lähes miljardin laskelmia pelkästään vuodelle 2017.

Erikoista tässä oli, että ketään ei tuolloin kiinnostanut: maahantuloryntäyshän Suomeen alkoi varsinaisesti syksyllä 2015 sen jälkeen kun pääministeri Sipilä oli heidät tänne kutsunut.

https://yle.fi/uutiset/3-8487839

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/420389-tu...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Niin alkoi ja pian tämän jälkeen työpaikallani alkoi myös minuun kohdistunut poliittinen diskriminaatio poliittisten mielipiteitteni vuoksi, joita vieläkin selvitellään.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Sinänsä lukujen esittäminen on oma taitonsa. !,8 miljardia neljässä vuodessa on 25 senttiä päivä per asukas.

Vastaava esimerkki: Tupakoitsijat tuovat budjettiin vuosina 2015-2018 yli 10 miljardia euroa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Sinänsä lukujen esittäminen on oma taitonsa. !,8 miljardia neljässä vuodessa on 25 senttiä päivä per asukas."

Se 25 senttiä on lisäksi ainakin 60 prosenttisesti talouden elvytystä taantuma-aikana. Toki taloutta olisi voitu elvyttää myös muulla tavalla.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Tuo 1,8 miljardia on poissa suomalaisten veronmaksajien ostovoimasta, ja se kanavoituu verojen kautta tuottamattomaan kivirekeen – ei se siis elvytä.

Ks. # 78.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset