Osaako pääministeri Sipilä ryhtyä oikomaan tekemänsä virheet ja pyytää anteeksi?

Meillä Suomessa on valitettavasti totuttu siihen, etteivät poliitikot kanna vastuuta tekemisistään muuta kuin sitten viimeistään vaalien kautta äänestäjät voivat näyttää valitsemalleen ja epäonnistuneelle kansanedustajalleen ns. kaapin paikan, jolloin henkilö ei tule enää mahdollisesti uudestaan valituksi eduskuntaan. Nyt olisi korkein mahdollinen aika muuttaa tämä vääränlainen ja kieroutunut tapakulttuuri.

Pääministeri Juha Sipilä kertoi 5.9.2015 ylen televisiohaastattelussa https://yle.fi/uutiset/3-8282743 koko kansalle ylen uutisista lainattuna muun muassa seuraavaa:

”Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) antaa oman kotinsa vuoden vaihteesta turvapaikanhakijoille. Hän haluaa rohkaista jokaista suomalaista avaamaan kotinsa turvapaikanhakijoille.

Pääministeri vetoaa myös seurakuntiin ja vapaaehtoisjärjestöihin, jotta turvapaikanhakijoille löytyy uusia sijoituspaikkoja.

Hän on huolestuneena seurannut keskustelua Euroopan unionissa turvapaikanhakijoiden taakanjaosta. Kyse on hänen mukaansa solidaarisuuden puutteesta, joka on tässä tilanteessa hänelle vierasta.

– Toivottavasti tästä tulee jonkinlainen kansanliike, joka vapaaehtoisesti kantaa taakan turvapaikanhakijoiden sijoituksissa, pääministeri Sipilä jatkaa Ylen Ykkösaamun haastattelussa.

Hän haluaa omalla toimellaan osoittaa vastuunkantoa ja sitä, että Suomi on monikulttuurinen maa.

Pääministeri Sipilä ei halua nähdä vastaanottokeskusten lippusalkoihin vedettyjä hakaristilippuja.” Lainaus päättyy.

En minäkään halua nähdä hakaristilippuja liehumassa. Vastustan väkivaltaa, vihaa, rasismia ja kaikenlaista pahuutta. Kaikkea tätä vastaan olen taistellut myös ammattini puolesta jo 30 vuotta ja pyrkinyt olemaan niin oikeamielinen ja oikeudenmukainen kunnioittaen kaikkien perusoikeuksia niin hyvin kuin se on mahdollista.

Nyt olen kuitenkin nähnyt Suomessa Turun puukotustapauksen jälkeen siniristilippuja puolitangossa ja tällaista tekoa mitä nyt on päässyt tapahtumaan emme voi missään olosuhteissa täällä Suomessa hyväksyä. Surunvalittelut muilta valtion päämiehiltä ja omien päämiehiemme kuittaukset ja selittelyt surunvalitteluineen omaisille ja kansalaisille ovat monelta osin olleet silkkaa ironiaa, joka kuvottaa.

Minä en halua, että Suomeen leviää samanlainen terrorismi ja sen pelko mitä muualla Euroopassa ihmiset ovat saaneet jo kokea. Pelkät puheet ja surunvalittelut eivät riitä, vaan nyt on laitettava kova kovaa vastaan ja otettava käyttöön kaikki ne lailliset keinot millä estetään vastaavien tapahtumien toistuminen Suomessa. On myös ryhdyttävä muuttamaan sitä järjetöntä maahanmuuttopolitiikkaa, minkä myös tämä edellä mainitsemani pääministeri Sipilän antama haastattelu syyskuussa 2015 hyvin todistaa. Ulkomaalaislainsäädäntö on perattava läpikotaisin ja säännöksiä on tiukennettava. Pelkkä tiedustelulain säätäminen ei nyt riitä.

Sipilän antama haastattelu oli myös yllyke ja laukaisi todennäköisesti tuhansien turvapaikanhakijoiden maahanmuuttajien vyöryn Ruotsista Haaparannan kautta Suomeen. Sitä hintaa maksamme me suomalaiset veronmaksajat kaikki yhdessä ja pitkään. Rahat eivät mene Juha Sipilän omasta lompakosta eikä hänestä ollut koskaan luovuttamaan kotiaan turvapaikanhakijoiden käyttöön, kun hän myöhemmin ymmärsi tai hänet saatiin ymmärtämään, että nyt tuli tehtyä erittäin paha moka. Tämä oli myös suurinta ja pahinta poliittista populismia mitä olen koskaan kuullut keskustalaisen kansanedustajan ja puolueen puheenjohtajan sekä koko Suomea johtavan pääministerin suusta. En tule sitä ikinä unohtamaan, mutta anteeksi voin antaa, jos sitä osataan pyytää.

Ymmärrän kaikkien suomalaisten tämänhetkisen ärtymyksen oikein hyvin ja suomalaisten mitta on nyt tullut täyteen. Ihmiset ovat ottamassa ns. terveen maalaisjärjen käyttöön (engl. common sense) ja maatamme johtavalle hallitukselle tehdään rauhanomaisin ja laillisin keinoin selväksi mitä enemmistö meistä suomalaisista ajattelee. Nyt ei vaa´assa paina enää hallituksen mahdolliset talouskasvun ja paremman työllisyyden eteen tehdyt ponnistelut, vaan kyseessä on kirjaimellisesti elämää suuremmat asiat.

Syksyksi puuhataan suomalaisten perusoikeuksiin kuuluvaa hallituksen vastaista mielenosoitusta ja yrittäjät ovat nousemassa myös barrikadeille. Odotettavissa on työnseisauksia työpaikoilla hallituksen harjoittaman löysän ja lepsun maahanmuuttopolitiikan vuoksi. Nyt ollaan tosissaan.  Eikä tämä voi näin jatkua, että suomalaisten veronmaksajien rahoilla tuetaan epäsuorasti henkilöitä, jotka tulevat hakemaan Suomesta turvapaikkaa ja ovat valmiita tekemään täällä terroristisessa tarkoituksessa epäiltyjä tekoja (Suomen epäilty vielä ilmeisesti perusteeton turvapaikanhakija Marokosta). Mitä sellainen täällä tekee, monet ovat kysyneet. Ei mitään, vaan tämä on se ikävä todiste siitä, että kuka vain voi tulla Suomeen ja hakea turvapaikkaa eivätkä viranomaiset voi tällaisen järjettömän ulkomaalaislain edessä mitään, vaan hakemus otetaan vastaan ja piikki on auki, vaikka kansallinen etu ja turvallisuus pitäisi olla etusijalla.

Jos pääministeri Juha Sipilä osaatte poliittisten selittelyiden ja lässytystenne sijaan myöntää myös omat virheenne ja kantaa tekemistä virheistänne vastuun kuten olette ainakin antaneet ymmärtää (tulos tai ulos politiikallanne), niin vähintä mitä voitte nyt tehdä, on pyytää anteeksi koko Suomen kansalta. Olette sen nyt meille kaikille velkaa. Myöntämisenne, vastuunkantonne ja anteeksiantonne tullaan varamsti positiivisesti huomioimaan ja se on myös todennäköisesti ilmaa puhdistava ja kansakuntaa eheyttävä teko. Sitä se ymmärtääkseni tasavallan presidentti Sauli Niinistökin kovasti toivoo, että asiat käytäisiin nyt sovittelevasti Suomen kansan kesken läpi.

Jos ette tähän kykene ja jatkatte entiseen malliin yhdessä koko hallituksen kanssa ettekä ryhdy korjaamaan Suomen ulkomaalaislainsäädäntöä tiukemmaksi, meitä syntyperäisiä suomalaisia kohtaan oikeudenmukaisemmaksi ja verovarojamme vähemmän tuhlailevammaksi sekä saamme tällaisen järjettömän maahanmuuttopolitiikan vuoksi mahdollisesti osaksemme vielä lisää samantyyppisiä kärsimyksiä mitä Turussa tapahtui, suomalaiset tulevat pitämään todennäköisesti teitä raukkamaisena ja tekopyhänä ihmisenä, joka ei enää ansaitse minkäänlaista oman kansakuntansa arvostusta. Tuskin te haluatte jättää itsestänne tällaista muistoa historiankirjoihin, joten virheet kannattaa korjata ennen kuin on myöhäistä.

 

 

VesaLevonen
Kansalaispuolue Kotka

Kotkan kaupunginvaltuutettu: 2013–2016 ja 2017–2021, sitoutumaton
Sotilaskoulutus: Kainuun rajavartioston sissikomppania Kajaani 1986 (Auk Immola, Imatra), kansainvälinen sotilaspoliisikurssi Aalborg Tanska 2001
Sotilasarvo: Kersantti
Ammatti: Poliisi, vanhempi rikoskonstaapeli
Kansainväliset tehtävät: Sotilaspoliisi 2002–2003 KFOR-joukot Kosovo, maasta poistamisen koordinointi- ja saattotehtäviä ulkomaille 1992–2002 (Helsinki), 2005–2015 (Kotka), ulkomaanmatkoja muutama sata noin 80 maailman eri valtioon ja maanosat Eurooppa, Afrikka, Euraasia, Pohjois- ja Etelä-Amerikka)
Nykyiset tehtävät: Rikospoliisi, Kotka
Ikä: 52-v.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu