VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Turun epäilty terroristinen teko ei hetkauttanut tarpeeksi Risikkoa ja Sipilää?

Pääministeri Sipilän ja sisäministeri Risikon tiedotustilaisuus Turun puukotustapauksiin liittyen tänään 19.8.2017 klo 16 alkaen oli mielestäni floppi ja suoranaista omien kansalaisten aliarvioimista.

Kumpikaan ministereistä ei näyttänyt ottavan vastuuta lepsusta maahanmuuttopolitiikasta, vaan molemmat kiersivät asiaa kuin ”kissaa kuumaa puuroa” lähinnä sillä, että maahan saataisiin uusi tiedustelulainsäädäntö ennalta ehkäisemään Turun kaltaista terrorismi-iskuksi epäiltyä tekoa. Ollaan harjoiteltu ja varauduttu näitä tilanteita varten ja sun muuta.

Tämäkö on se hinta, mikä meidän pitäisi edelleen maksaa siitä, että lepsu maahanmuuttopolitiikka voisi jatkua Sipilän ja Risikon ajattelemalla ja ehdottamalla tavalla viitaten myös heidän ehdotuksiinsa lisätä humanitääristä maahanmuuttoa suomalaisten veronmaksajien kustannuksella?

Pääministeri Juha Sipilä ja sisäministeri Paula Risikko kuinka ja miksi te kehtaatte? Mutta kyllähän te kehtaatte.

Te herra pääministeri, joka populistisesti yllytitte vuonna 2015 tulemaan ihmisiä rajojen yli laittomasti Suomeen aivan kuten liittokansleri Merkel teki Saksassa ja olitte vielä harkitsemattomasti valmis tarjoamaan omaa asuntoannekin joillekin omaan käyttöön tuolloin, jonka onneksi ymmärsitte myöhemmin perua, vaikka vahinko oli jo päässyt tapahtumaan. Ettekö te ole oppineet edes tästä asiasta jo tarpeeksi?

Näyttää ikävä kyllä siltä, ettei ulkomaalaislakia olla muuttamassa yhtään tiukemmaksi nykyisen hallituksen aikana ja jatkettaisiin samaan malliin kuin ennenkin, että Suomeen saa edellen hakeutua turvapaikanhakijaksi kuka tahansa, jolloin jihadistien ja islamilaisen terrorismin soluttautuminen onnistuu helposti täällä rakkaassa kotimaassammekin.

Toisin sanoen tappaminen, raiskaaminen, seksuaalinen häirintä, pahoinpitelyt yms. onnistuisivat myös näiltä maahanmuuttojärjestelmäämme väärinkäyttäviltä radikaaleilta jihadisteilta jatkossakin vai kuinka ja uusi tiedustelulainsäädäntö olisi kaiken a ja o ongelman ratkaisemiseksi?

Olen ehdottomasti tällaista politiikkaa vastaan. Näinkö vähän meidän kansallinen turvallisuutemme sekä yleinen järjestys ja turvallisuus näitä kahta hallituksen ministeriä todellisuudessa kiinnostaa? Onko hallituksen muut ministerit samaa mieltä?

Syntyperäisiä suomalaisia jaksetaan kytätä mielipiteiden ja puheiden perusteella, mutta tänne tulevia edellä mainittuja ja tietyntyyppisiä radikalisoituneita ja jihadistisia ulkomaalaisia, jotka tekevät monin kerroin järjettömämpiä tekoja kuin oman maan asukkaat, ei haluta tosissaan laittaa kuriin. Vai eikö yksinkertaisesti kyetä siihen, kun kokoomukselta ja keskustalta ei löydy poliittista tahtoa muuttaa Suomen ulkomaalaislakia tiukemmaksi ja laittaa samalla piikki kiinni, ettei maahanmuuttajiin kulu suomalaisten veronmaksajien rahaa? Keitä tässä oikein suojellaan ja onko kaikki oikeuden- ja suhteellisuudentaju nyt ministereillä tässä ja kaikki tuli tarkasti harkittua?

Ovatko myös kaikki kansanedustajat kokoomuksen ja keskustan eduskuntaryhmissä ministerien Risikko ja Sipilä kanssa yhä samaa mieltä heidän kanssaan, miten nyt pitää menetellä näiden asioiden suhteen, mitä Turussakin pääsi tapahtumaan, ja ettei samanlaisia tekoja tapahtuisi Suomessa uudelleen? Jos kunnon vastauksia ei ala pian kuulumaan, niin edessä on todennäköisesti monella kansanedustajalla seuraavien vaalien jälkeen uuden leipäpuun etsiminen, se alkaa olla jo enemmän kuin todennäköistä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Sipilä kuuluu olevan shokissa. Välillä hän on ollut järkyttynyt ja surullinen. Kun katsoo hänen esiintymistään, sanoisin että Sipilä on ollut jo tovin koomassa.
Mielestäni johtaja ei voi olla shokissa. Tai ainakaan sitä ei tule kertoa kansalle. Mitä jos Kyösti Kallio ja Risto Ryti olisivat aikanaan valittaneet kriisin iskiessä olevansa shokissa!
Myötäeläminen kriisin aikana on muuta kuin tyhjän dibadaaban latelemistä julkisuudessa. Sipilä välittää olemuksellaan myötäelämistä saman verran kuin kahden metrin koivuhalko.
Toinen muumio on meidän arkkipiispamme Kari Mäkinen. Kun katsoin tänään hänen "myötäelämistään" ja muistin piispa Eero Huovisen esiintymistä Kaakkois-Aasian tsunamin aikoihin, Huovisesta välittyi aito ja lämmin myötäeläminen, Mäkisestä haastattelussa tyyppi, joka just muisti että konjamiinipullo on jäänyt toiseen laukkuun.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jos on oikeasti shokissa, niin sitten on parempi ettei puhu näistä asioista televisiokameroiden edessä eikä anna enää mitään lausuntoja.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Ja jos johtaja on shokissa ja kykenemätön sikai kohtaamaan kansalaisia, hänestä ei ole johtajaksi. Aina kriisit ovat näyttäneet sen, kenestä on johtamaan.

Marko Parkkola

Ei hän tällä kertaa ollut shokissa. Järkyttynyt vaan. Turkulaisten vuoksi pääministeri ei shokkiudu.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sipilän ratkaisu maahanmuutto-ongelmiin on insinöörimäisesti uusi tiedustelulainsäädäntö ja sen myötä mahdollisuus tarkkailla ja seurata turvapaikanhakijoita.

Ikävä kyllä mikään laki ei auta pääsemään sisään jihadistin pääkoppaan ja hänen tulevaisuuden suunnitelmiinsa.

P.S. Usko Suomen johtavissa asemissa oleviin ihmisiin ainakin niiden henkilöiden osalta, jotka nyt vuorokauden sisällä ovat tv:ssä lausuntojaan antaneet, on tyystin mennyt. Pelottava kokemus.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tuon paremmin ja nasevammin ei voisi enää asiaa sanoa. Kiitos Pekka.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Asiaa kirjoitat. Olen kuunnellut ministeriemme kannanottoja tapahtuneisiin rikoksiin ja ei voi kuin ihmetellä kuinka päätöskyvyttömiä ovat. Eivät osaa tai uskalla suoraan sanoa ulkomaalaislain tiukennuksista, vaikka syyt/perusteet siihen ovat vertaansa vailla olemassa ja tarpeen.

Mitä tulee sitten Sipilän ja Risikon paljon mainostamaan uuteen tiedustelulainsäädännön tarpeeseen ja sen valmisteilla olemiseen, niin eihän tuo lainsäädäntö mitenkään estä terroristien saapumista Suomeen. Vasta sitten kun jotain tapahtuu, niin laista saattaa olla hyötyä. Muutoihan tänne on vapaa pääsy, kun vain pääsee EU:n alueelle. Vapaasti voi seilata jäsenmaiden välillä, eikä koira perään hauku, jollei jää kiinni rikoksesta.

Miksi on ministereillemme niin vaikea ryhtyä valvomaan Länsi rajaa myös Pohjoisessa? Pitäisi päästää maahan vain matkustukseen oikeudet omaavat, ei muita, sillä Ruotsi on turvallinen maa. Myös ulkomaalaislaki oikeuttaa käännyttämisen laittomasti pyrkiviltä.

Aivan käsittämätöntä tuubaa pukkasivat ministerit jokaisessa infotilaisuudessa/uutisissa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Aika tekopyhää on myös persuilta nyt mollata muita.
Kun helmikuussa-17 kokonaista 9 persua vaai tiukennuksia maahanmuuttoon
30 persua oli muuta mieltä. Samoi 191 muuta eduskunnassa.
lähde:
STT/Karjalainen

Käyttäjän JussiLaine kuva
Jussi Laine

Totta mutta montako ei tiukennusta vaatineista Persuista oli niitä jotka loikkasivat Siniseen vaihtoehtoon. Eli tilanne on nyt täysin muuttunut ja ei vertailukelpoinen.

Timo Ala-Harja

Kalkela on erityisen tarkasti keskittynyt persujen kyttäämiseen.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Rikoksella ja rikoksella on ilmeisesti eroja. Hiljattain yksi taparikollinen potkaisi toista taparikollista Helsingin Rautatientorilla siten, että se toinen kuoli muutaman päivän päästä.
Syntyi pieni kansanliike "äärioikeistoa" vastaan asianmukaisten mielenosoitusten kera, joihin myös kansanedustajia ja ministereitä osallistui. Kukaan viranomaisista tai poliitkoista ei ohjeistanut saati kieltänyt kiihoittumasta tai järjestämästä mielenosoituksia.
Nyt, runsaan 24 tunnin aikana viharikoksesta, jossa toistaiseksi on kuollut 2 ihmistä ja useita loukkaantuneita, viranomaiset ja poliitikot ovat taajaan varoittaneet kansalaisia vihastumasta tai ainakaan järjestämästä mielenosoituksia tämmöisen tapahtuman vuoksi.
Tekisi mieleni siteerata mielensäpahoittajaa, mutta en nyt kuitenkaan.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Ulkomaalaisten omistamien yritysten sabotointi ei vain johda mihinkään. Eikä myöskään "ulkomaalaisen näköisten" tappaminen tai ahdistelu.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Viittaat ilmeisesti Muhammed-pilapiirroksiin ja muslimien mellakointeihin ympäri maailmaa, tappoihin ja heidän aiheuttamiinsa miljardien eurojen aineellisiin vahinkoihin, he kun eivät oikein pitäneet kyseisistä kuvista (ja niiden väärennöksistä) ja reagoivat sitten heille ominaiseen tapaan?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Ulkomaalaisten omistamien yritysten sabotointi ei vain johda mihinkään. Eikä myöskään "ulkomaalaisen näköisten" tappaminen tai ahdistelu.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Syntyperäisiä suomalaisia jaksetaan kytätä mielipiteiden ja puheiden perusteella, mutta tänne tulevia edellä mainittuja ja tietyntyyppisiä radikalisoituneita ja jihadistisia ulkomaalaisia, jotka tekevät monin kerroin järjettömämpiä tekoja kuin oman maan asukkaat, ei haluta tosissaan laittaa kuriin"
....................

Meinaatko ettei puukottajaa laiteta vankilaan?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ymmärsitkö väärin? Tarkoittaa sitä, että estetään potentiaaliset tulevat vastaavat teot ja minkälaisia on ollut muualla ja nyt epäillään meilläkin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Tiedätkö kenties murhaajat etukäteen?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #14

En ole selvännäkijä, mutta radikalisoituneita ääri-islamisteja tekijät ovat ja tulevat näillä näkymin jatkossakin mitä todennäköisimmin olemaan. Henkilöiden nimistä ja kansallisuuksista ei voi koskaan olla etukäteen varma, mutta marokkolaisia näyttää olevan liikkeellä. Isis vaikuttaa taustalla enemmän ja vähemmän. Toivottavasti jotain selvensi.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #15

Ei minulle selvinnyt kuinka erotat murhaajat turvapaikan hakijoiden joukosta.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström Vastaus kommenttiin #16

Vaikka sillä, että todellisella turvapaikkaa hakevalla on vaadittavat henkilöpaperit mukanaan älypuhelimen sijaan!

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Vesa näyttäisi harkitsevan puolueen vaihtoa:-)

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Minuakin vähän ihmetyttää että tämän tapahtuman merkityksellisyyttä ei tunnuta ymmärtävän. Maan tulevaisuus ei kiinnosta, selvä, mutta että ei seuraavat vaalitkaan...huonoa politiikkaa, kertakaikkiaan aika uskomatonta.

Petteri Hiienkoski

Tiedustelulainsäädännön puutteisiin vetoaminen on harhaanjohtamista ja kansalaisten ali-arvioimista. Sitku ja mutku. Ja valtamedia kehrää kuin sylikissa mädännäiseliitin kylkeä vasten. Yök! http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän vesaluoma70 kuva
Vesa Luoma

Kokoomus haluaa vain halpatyövoimaa, maahan tunkeutujista.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Mistähän tiedät, että ei hetkauttanut? Kumpikin ainakin näytti siltä, että hetkautti niin paljon, että tiesivät, että mikään hieno lause ei poista sitä surua, mikä on kohdannut uhreja ja heidän läheisiään.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Tutkijat varoittavat ”lepsuilusta islamistien kanssa”: ”Kyse ei ole vain nuoren miehen kasvukipuiluun liittyvästä väkivallasta”:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/227938-tutkijat-v...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Juha Sipilä : "...viattomien ihmisten tappaminen on täysin tuomittavaa ja se on vastoin ihmisyyttä ja se on myös vastoin k a i k k i e n uskontojen periaatteita" - Sipilä valehtelee täysin sumeilematta, ei muka tiedä islamin paholaisen uskonnon, Koraanin perusperiaatteita:

"He sotivat vääräuskoisia vastaan, ja heidän iskulauseensa on "tappakaa vääräuskoiset missä tahansa!". Paras paikka heidän [vääräuskoisten] löytämiseen ovat Euroopan suuret kaupungit, kertoo Shuprigin."

https://yle.fi/uutiset/3-9555047

"Ja jotta asia ei jäisi epäselväksi, jihadismin päämäärän löydät Koraanin luvusta 9, säkeestä 5. "Tappakaa vääräuskoiset missä heidät ikinä tapaattekin."

https://maanpuolustus.net/threads/islamistien-sota...

Pääministeri Juha Sipilä ei moisilla vääryyksillään - eikö ole tajunnut sitä vieläkään? - suinkaan vähennä jihadismia, terrorismia eikä muslimien vihaa "vääräuskoisia" vastaan - tasan päinvastoin!

Diina Yönsini

Näin hieno kirjoitus KESKUSTALAISELTA??? Mutta täyttä asiaahan tuo on.

Asko Kurronen

Pitkästä aikaa tosi asiallinen ja asiantunteva kirjoitus yhdyn tähän 100%.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset