Turun epäilty terroristinen teko ei hetkauttanut tarpeeksi Risikkoa ja Sipilää?

Pääministeri Sipilän ja sisäministeri Risikon tiedotustilaisuus Turun puukotustapauksiin liittyen tänään 19.8.2017 klo 16 alkaen oli mielestäni floppi ja suoranaista omien kansalaisten aliarvioimista.

Kumpikaan ministereistä ei näyttänyt ottavan vastuuta lepsusta maahanmuuttopolitiikasta, vaan molemmat kiersivät asiaa kuin ”kissaa kuumaa puuroa” lähinnä sillä, että maahan saataisiin uusi tiedustelulainsäädäntö ennalta ehkäisemään Turun kaltaista terrorismi-iskuksi epäiltyä tekoa. Ollaan harjoiteltu ja varauduttu näitä tilanteita varten ja sun muuta.

Tämäkö on se hinta, mikä meidän pitäisi edelleen maksaa siitä, että lepsu maahanmuuttopolitiikka voisi jatkua Sipilän ja Risikon ajattelemalla ja ehdottamalla tavalla viitaten myös heidän ehdotuksiinsa lisätä humanitääristä maahanmuuttoa suomalaisten veronmaksajien kustannuksella?

Pääministeri Juha Sipilä ja sisäministeri Paula Risikko kuinka ja miksi te kehtaatte? Mutta kyllähän te kehtaatte.

Te herra pääministeri, joka populistisesti yllytitte vuonna 2015 tulemaan ihmisiä rajojen yli laittomasti Suomeen aivan kuten liittokansleri Merkel teki Saksassa ja olitte vielä harkitsemattomasti valmis tarjoamaan omaa asuntoannekin joillekin omaan käyttöön tuolloin, jonka onneksi ymmärsitte myöhemmin perua, vaikka vahinko oli jo päässyt tapahtumaan. Ettekö te ole oppineet edes tästä asiasta jo tarpeeksi?

Näyttää ikävä kyllä siltä, ettei ulkomaalaislakia olla muuttamassa yhtään tiukemmaksi nykyisen hallituksen aikana ja jatkettaisiin samaan malliin kuin ennenkin, että Suomeen saa edellen hakeutua turvapaikanhakijaksi kuka tahansa, jolloin jihadistien ja islamilaisen terrorismin soluttautuminen onnistuu helposti täällä rakkaassa kotimaassammekin.

Toisin sanoen tappaminen, raiskaaminen, seksuaalinen häirintä, pahoinpitelyt yms. onnistuisivat myös näiltä maahanmuuttojärjestelmäämme väärinkäyttäviltä radikaaleilta jihadisteilta jatkossakin vai kuinka ja uusi tiedustelulainsäädäntö olisi kaiken a ja o ongelman ratkaisemiseksi?

Olen ehdottomasti tällaista politiikkaa vastaan. Näinkö vähän meidän kansallinen turvallisuutemme sekä yleinen järjestys ja turvallisuus näitä kahta hallituksen ministeriä todellisuudessa kiinnostaa? Onko hallituksen muut ministerit samaa mieltä?

Syntyperäisiä suomalaisia jaksetaan kytätä mielipiteiden ja puheiden perusteella, mutta tänne tulevia edellä mainittuja ja tietyntyyppisiä radikalisoituneita ja jihadistisia ulkomaalaisia, jotka tekevät monin kerroin järjettömämpiä tekoja kuin oman maan asukkaat, ei haluta tosissaan laittaa kuriin. Vai eikö yksinkertaisesti kyetä siihen, kun kokoomukselta ja keskustalta ei löydy poliittista tahtoa muuttaa Suomen ulkomaalaislakia tiukemmaksi ja laittaa samalla piikki kiinni, ettei maahanmuuttajiin kulu suomalaisten veronmaksajien rahaa? Keitä tässä oikein suojellaan ja onko kaikki oikeuden- ja suhteellisuudentaju nyt ministereillä tässä ja kaikki tuli tarkasti harkittua?

Ovatko myös kaikki kansanedustajat kokoomuksen ja keskustan eduskuntaryhmissä ministerien Risikko ja Sipilä kanssa yhä samaa mieltä heidän kanssaan, miten nyt pitää menetellä näiden asioiden suhteen, mitä Turussakin pääsi tapahtumaan, ja ettei samanlaisia tekoja tapahtuisi Suomessa uudelleen? Jos kunnon vastauksia ei ala pian kuulumaan, niin edessä on todennäköisesti monella kansanedustajalla seuraavien vaalien jälkeen uuden leipäpuun etsiminen, se alkaa olla jo enemmän kuin todennäköistä.

VesaLevonen
Kansalaispuolue Kotka

Kotkan kaupunginvaltuutettu: 2013–2016 ja 2017–2021, sitoutumaton
Sotilaskoulutus: Kainuun rajavartioston sissikomppania Kajaani 1986 (Auk Immola, Imatra), kansainvälinen sotilaspoliisikurssi Aalborg Tanska 2001
Sotilasarvo: Kersantti
Ammatti: Poliisi, vanhempi rikoskonstaapeli
Kansainväliset tehtävät: Sotilaspoliisi 2002–2003 KFOR-joukot Kosovo, maasta poistamisen koordinointi- ja saattotehtäviä ulkomaille 1992–2002 (Helsinki), 2005–2015 (Kotka), ulkomaanmatkoja muutama sata noin 80 maailman eri valtioon ja maanosat Eurooppa, Afrikka, Euraasia, Pohjois- ja Etelä-Amerikka)
Nykyiset tehtävät: Rikospoliisi, Kotka
Ikä: 52-v.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu