VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Onko Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöf enää ns. selvillä vesillä?

En ole mikään ns. pahan ilman lintu, mutta valvon nyt tarkasti koko kaupungin ja kuntalaisten etua Kotkan Kantasatamahankkeen ympärillä vellovan tilanteen takia. Nyt on syytä ihan vakavasti kysyä tässä eipäs juupas tilanteessa, onko Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöfillä jotain salattavaa kaupunginvaltuutetuilta ja onko hän sekaantunut johonkin sellaiseen mikä ei kestä enää päivänvaloa?

Kaupunginjohtajan toiminta vaikuttaa perin oudolta, kun ajattelee, miten ristiriitaisesti hän on meille valtuutetuille puhunut ja miten pakonomaisesti hän nyt yrittää saada Cameron Sawyeria allekirjoittamaan ns. maankäyttösopimuksen. Cameron Sawyerhan ei ole pystynyt vieläkään osoittamaan Kotkalle konkreettisesti niitä todellisia rahamiehiä, jotka voisivat sijoittaa useita kymmeniä miljoonia euroja, sadoista miljoonista puhumatta tähän hänen markkinoimaan hankkeeseen kiinni. Lupaukset on petetty jo moneen kertaan.

Kaupunginhallituksen iltakoulussa 31.7.2017 kaupunginjohtaja Henry Lindelöf sai myös kesken kokouksemme puhelun Sawyerilta ja hän sanoi sen päätyttyä meille, että myös hotelli tulee. Hotelli olisi tällä kertaa Radisson Sas. Näitä puheitahan mahdollisista hotelleista on ollut, milloin mitäkin. Tästä huolimatta Lindelöf alkoi puhua kokouksessa, ettei Kotkaan tule ketään yksityisiä sijoittajia ja tämä kaupunki on periferia, kun pohdittiin, voitaisiinko ns. kaupungin sähkörahoja sijoittaa Areenan rakentamiseksi sinne Xamkin kampuksen rinnalle.

Tulipa Cameron Sawyer allekirjoittamaan ensi maanantaiksi aiottua sopimusta tälläkään kertaa Kotkaan tai ei, joka tapauksessa ollaan vielä kaukana konkretiasta, että Kantasatamassa alkaisi rakennustyöt outletin ja hotellin rakentamiseksi.

Kaupunginhallituksen pitää nyt ehdottomasti tehdä ensin uusia selvityksiä tämän hankkeen taustoista ennen kuin mitään maankäyttöön liittyviä sopimusasiakirjoja allekirjoitetaan Cameron Sawyerin edustaman yhtiön kanssa, jos hänellä ei ole maanantaina esittää kauan kaivattua konkretiaa, joka takaa Outletin ja hotellin rakentamistöiden aloittamisen lähes välittömästi. Lisää uusia ”vedätyksiä” ei kaivata tähän kaupunkiin enää yhtään enempää. Olettaen, että hän nyt maanantaina edes tulee Kotkaan.

Olen jo aikaisemmin selvittänyt, kuinka ilman suurempia kustannuksia näitä taustoja voidaan selvittää kaupunginhallituksen päätöksellä eikä siihen tarvita minkäänlaisia poliisitutkimuksia. Voin kaupunginhallituksen pyynnöstä esitellä tarvittaessa asiat heille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset