VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Keskustan kärkiministereiden olisi syytä painaa välillä jarrua

En halua olla mikään ns. vastarannan kiiski, mutta olen viime aikoina joutunut miettimään paljon sitä, miksi Suomen Keskusta pääministeripuolueena tekee jatkuvasti puolueen puheenjohtaja ja pääministeri Juha Sipilän johdolla hallituksessa sellaisia ratkaisuja, jotka ovat hyvin kokoomuslaista oikeistopolitiikkaa. Lisäksi siellä näyttää väistämättä olevan taustalla myös sellaista oman edun tavoittelua, jota en pidä moraalisesti oikeana ja sitä jopa härskillä tavalla kehdataan markkinoida Suomen etuna. Siinähän nämä Sipilät ja Bernerit ovat hyviä ottaen huomioon heidän taustansa.

Annan heille arvostukseni siitä, että heillä on aito pyrkimys tehdä sellaisia muutoksia, joilla Suomen taloutta ja työllisyyttä saataisiin nostettua paremmaksi, mutta esimerkiksi nämä jatkuvat halut yhtiöittää kaikkea kansallisesti strategista varallisuutta yksityisten pääomien käyttöön herättää epäilyjä siitä onko kaikki sittenkään niin vilpitöntä kuin annetaan ymmärtää.

Sotelainsäädännön kaatuminen perustuslaillisiin ongelmiin on myös varsin tuoreessa muistissa, joten välillä olisi syytä muistaa, että tässä maassa on myös lainsäädäntöä, jota pitää noudattaa. Sipilän nokkapokka hallitustaipaleen alussa työmarkkinajärjestöjen kanssa ns. pakkolakien säätämiseksi vastoin perustuslainmukaisuutta yhteiskuntasopimuksen aikaan saamiseksi uhkaa nyt myös nousta uudelleen esiin, kun VR:n toiminnat halutaan yhtiöittää ministeri Anne Bernerin julkisuuteen markkinoiman mallin mukaisesti. Tässä myös elinkeinoministeri Mika Lintilä näyttää hääräävän kovasti mukana.

Kuinka kauan esimerkiksi Keskustan eduskuntaryhmä katselee tätä touhua sivusta ja antaa näin vapaat kädet näille ns. kärkiministereille, jotka vievät näitä asioita eurojen kiilto silmissä eteenpäin niin kovaa vauhtia, ettei juna ehdi edes asemalle pysähtyä, kun perävalot jo vilkkuvat takanapäin. Onko eduskuntaryhmä kaikesta kärryillä niin hyvin kuin pitäisi? Välillä pitäisi muistaa painaa myös aseman kohdalla jarruja ja olla unohtamatta, ettei tässä maassa kaikilla mene yhtä hyvin ja monen köyhänkin kustannuksella tehdään nyt niin liberaalia talouspolitiikkaa, että ihan hirvittää. Ei se Paavo (Väyrynen) tainnut kaikissa asioissa ihan väärässäkään olla, kun hän on muistuttanut Sipilää siitä, kuka Suomen Keskustan on aikoinaan perustanut ja keitä varten.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset