VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Tuliko tehtyä ns. emämunaus vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto?

Kuullessani vihreiden puheenjohtaja Touko Aallon hairahduksesta minulle tuli heti ensimmäiseksi mielenyhtymä Riku Niemisen esittämästä sketsihahmosta Munamies. Sitten seuraavaksi ajattelin edesmenneen Juice Leskisen laulua Kaksoiselämää. Jälkimmäinen mielenyhtymä lienee osuvampi tähän tapaukseen.

Kun Touko Aalto tuli valituksi viime puoluekokouksessa vihreiden puheenjohtajaksi, moni varmasti ajatteli, että nyt saatiin ruoriin särmikäs kaveri, jolla on puhdas tausta ja joka pystyy luotsaamaan vihreiden kannatuksen entistä korkeammalle. Puolue on noussut entisen puheenjohtaja Ville Niinistön johdossa jo neljänneksi suuremmaksi puolueeksi ja sillä on kova tavoite päästä seuraavissa eduskuntavaaleissa ns. pääministeripuolueeksi. Nyt sopii väistämättä epäillä ja kysyä tuliko Touko Aallon tehtyä emämunaus? Kukaan ei ole täydellinen. Kaikki tekevät joskus virheitä. Erityisesti puolueen puheenjohtajan asemassa pitäisi kuitenkin pystyä ajattelemaan enemmän ns. ylä -kuin alakerran päällä, vaikka kyse olisi  kuinka aidosta rakkaudesta tahansa.

Touko Aaltosta koskeva uutinen pysäytti varmasti monen suomalaisen samalla ajattelemaan, ettei sellaista poliitikkoa olekaan, jolla ei olisi jokin luuranko kaapissa. Tunnetuin tapaus lienee kokoomuslainen Ilkka Kanerva, joka on ollut varsinainen rakkauden ammattilainen kaikkine ”syrjähyppyineen”. Nyt sitten vihreiden puheenjohtaja ja naimisissa oleva mies touhuaa vaimonsa selän takana vihreiden puoluetoimistossa työskentelevän naisen kanssa. Ei hyvä.

Yllätettiinkö puheenjohtaja Touko Aalto oikein "rysän päältä" vai miten asia tuli omalle vaimolle ilmi? Ei sen niin väliä, mutta kyllä tässä on nyt Suomen tämän hetkinen todellinen "Munamies" monessakin mielessä. Asialla on varmasti negatiivista vaikutusta puolueen julkisuuskuvaan ja kannatukseen, mutta kuinka paljon, niin sen aika näyttää. Vaimolla on varmasti ottanut koville eikä ihme, että avioerohakemus on laitettu vireille. Pahin rötöshän tässä on tehty hänelle, sillä nyt on rikottu myös raamatun kuudetta käskyä, älä tee huorin. Jumala kyllä armahtanee, mutta vaimo ei. Miten Suomen kansa? Tilanne on herkkä, herkkä on myös nykyinen poliittinen tilanne ja kaikkea tekemistä seurataan.

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto on Facebook päivityksessään ilmoittanut, ettei hän kommentoi asiaa enempää. Epäilen, ettei tällainen ole hänen asemassaan enää mitenkään mahdollista ja asiasta puhutaan pitkään ja häneltä kysytään tästä vielä monta kertaa. Sen verran kova moka tuli nyt tehtyä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (78 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mitenkäs keskustan Virolaisen kohdalla aikoinaan? Hän jätti entisen eukkonsa ja meni uusiin naimisiin pressan vaalien kynnyksellä.

Yleisesti ottaen olen sitä mieltä, että parisuhteesta ja siihen liittyvistä asioista ei ulkopuolisten juuri kannata ottaa kantaa. Ulkopuolisista vain uskottu parisuhdeterapeutti voi omata jotain asiantuntemusta ja harvoin hänkään osaa aivan oikeita johtopäätöksiä tehdä tilanteesta.

Saman sanoin myös Halla-ahon kohdalta kun asiasta kohistiin.

Lisäys: Olihan keskustalla myös se pääministeri Vanhanen ...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Johannes Virolainen putosi eduskunnasta vuonna 1983 solmittuaan juuri uuden avioliiton Kyllikki Stenroosin kanssa.

Ajat ovat toki muuttuneet ja itse asiassa tämä Aalto-episodi saattaa olla bonusta vihreässä liberaalimaailmassa.

Aika näyttää miten äänestäjät reagoivat.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sitä ennen hänet oli kuitenkin valittu vuotta aiemmin Keskustan presidenttiehdokkaaksi. Viimeisessä äänestyksessä puoluekokouksessa vastakkain olivat Karjalainen ja Virolainen.

Normaalitapauksessa olisi Virolaisen kansanmiehenä ja muutoinkin raittiiksi sekä rehdiksi ajateltuna henkilönä pitänyt päihittää mennen tullen alkoholisoitunut Karjalainen, mutta äänestystulos oli yllättävän tasainen, minkä katsottiin johtuneen Pohjois-Suomen lestadiolaissiiven paheksunnasta avioeron vuoksi. Se painoi siis heikäläisissä vielä enemmän vaakakupissa kuin toisen ryyppääminen. Myös Paavo Väyrynen oli Karjalaisen tukijoukkoja, kuten Vladimirov-keissistä muistamme.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #59

Virolainen toimi kansanedustajana 1945-1983 ja 1987-1991.

Äänestäjät rankaisivat vuonna 1983. Avioero ja uusi avioliitto olivat liikaa Keskustan äänestäjille.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Eiköhän anneta perheasioiden olla vaan. Halla-ahonkin taannoinen tilanne hoidettiin aika vähällä mekkaloinnilla. Silloin ajattelin, että onkohan tässä ehkä jotain toivoa julkisen keskustelun rajojen ja ehkä jopa tason suhteen.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Esa M., kun perheasiat tuodaan julkisuuteen, on hyvä, että niistä keskustellaan.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ainakaan mitään typeryyksiä Mooseksen laista ei tarvita. Elämme läntisessä sivistysvaltiossa vuonna 2017.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#2
> ,,,,,Eiköhän anneta perheasioiden olla vaan......

ooo

No se on yksi vaihtoehto, toinen on että aletaan kyselemään kykenevätkö nämä ihmiset hoitamaan viisimiljoonaisen kansan asioita, elleivät pysty hoitamaan omiaan..... ja kaikkiahan me tiedämme; kun aikuiset riitelevät, niin lapset kärsivät.

-----

niin..... ja miten haluaisimme lapsiemme käyttäytyvän aikuistuttuaan

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Avioero voi usein olla merkki siitä, että on kykenevä hoitamaan omia asioitaan.

Viisimiljoonaisessa kansassa on kaikenlaisia yksilöitä puoleen ja toiseen ja kansakunnan hyvinvoinnin kannalta on tärkeätä ymmärtää yhteiskunnalliset yleiset lainalaisuudet.

Parisuhde on riippuvainen toimeentulosta yhden satunnaisen yksilön kanssa, joka pitemmän päälle on saattanut osoittautua millaiseksi tahansa.

Me emme tiedä juuri mitään Toukon elämästä ja parisuhteesta. Jollain tavoin tuntuu siltä, että tässäkin asiassa korostuu tietty seksistisyys. Jos joku nuorehko naispoliitikko ilmoittaisi eroavansa vaikkapa väkivaltaisesta parisuhteesta, niin hänelle oltaisiin nostamassa hattua ja häntä kehuttaisiin järkevästä ratkaisusta.

Joten antakaamme jokaisen elää omaa privaattielämäänsä ilman sotkeutumista tai kommentoimista siihen ja arvioikaamme poliitikkojen kohdalla vain ja ainoastaan heidän kykyään huolehtia koko yhteiskunnan edusta.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #35

#35

>Joten antakaamme jokaisen elää omaa privaattielämäänsä......

ooo

Annetaan toki.

Liittojen päähenkilöitä ovat lapset. Ajatellaanko heitä tarpeeksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #56

Toivon mukaan pääsääntöisesti heitä ajatellaan. Mutta sekin voi tarkoittaa sitä, että avioero on joskus parempi vaihtoehto kuin ahdistavassa ilmapiirissä eläminen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ainakin näillä tiedoilla ainakin Vihreidenpuheenjohtaja on hetero.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Onko se merkittävä asia? Etu?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #75

Tietääkseni heteroita on enemmistö.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #77

Onko puoluejohtajan oltava jokaisen enemmistön edustaja?

Silloinhan jokaisessa puolueessa puoluejohtajan olisi aina oltava heteronainen. Eikö tuollainen vaatimus ole mielestäsi syrjivä?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Aikahan tuon näyttää miten kansalaiset asiaan suhtautuvat. Toisaalta parempi erota ajoissa, eikä pitkittää. Olisi pitänyt itsekin ymmärtää. Olen ilmeisesti vähän hidas oppimaan. Naimisiin tosin erehtynyt vain kerran, mutta vasta neljännen pitkän parisuhteen kanssa on nyt sellainen fiilis, että tämä voisi viedä päätyyn saakka. Toivotaan, että Touko löytää tai on jo löytänyt sen suhteen mikä kantaa eteenpäin.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Kansalaisten suhtautuminenhan riippuu täysin siitä miten media pitää asiaa esillä. Puoluekannan tietäen luulen että käsittely on vähäistä ja lyhytkestoista.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Ulkopuolisset suhteet ovat aina raskaita sille osapuolelle, joka ei tiennyt, tai ei halunnut nähdä.

Toisaalta, yhdessä pitkää eläneet tunnistavat nopeasti, mikäli puolison käytös muuttuu.

Pettäminen ja petetyksi tuleminen, on aina järisyttävä kokemus.

Jos kummalla tahansa osapuolella on pettymyksiä lapsuuden hylätyksi tulemisissa, on selvää, että hylkäämiskokemus nousee pintaan ja käyttäytyminen saattaa olla joko itseään tai hylkääjää kohtaan aggressiivista.

Useimmiten tilanne on niin, että ulkopuolinen suhde halutaan pitää mahdollisimman pitkään salassa.

Lopulta, suhteen paljastuttua, alkaa selvittely. Joskus päädytään jatkamaan yhteistä elämää. Joillekin pettäminen on 'halki poikki pinoon' - toimintaa.

Usein myös päädytään eroamaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mielestäni kommenttisi lähtee sellaisesta peruspremissistä, että toinen pettää ja toinen on viaton uhri. Kuten ensimmäisessä kommentissani viittasin, jokainen parisuhde on uniikki eikä tuollaista perusajatusta syyllisyydestä voi esittää.

"Pettäjä" saattaa olla vuosikausia ollut se kärsinyt osapuoli suhteessa monin eri tavoin, myös tosi rankasti. Samoin useasti julkisuuteen saatettu "pettäminen" voi olla toisen osapuolen kiusantekoa tilanteessa, jossa hän itse on moista harrastanut pitkin ja poikin koko suhteen ajan. Se toinen kiltimpi osapuoli ei vain viitsi tätä tuoda julkisuuteen.

Tai tilanteeseen voi liittyä aivan mitä tahansa, mikä tekee sen paljon ymmärrettävämmäksi molempien osapuolten kannalta.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Eiköhän nämä ole niitä yksityisasioita, jotka soisi jätettävän julkisen keskustelun ulkopuolelle. Näistä asiosta ei kukaan ulkopuolinen tiedä ja kenelläkään ulkopuolisella ei näihin asioihin ole mitään oikeutta puuttuakaan. Aallolla on varmasti riittävästi asian suhteen läpi käymistä itsensä ja niiden ihmisten kanssa, joita asia koskettaa.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Kepulaisilla on kiviä taskuissa muunkin kuin tuulen varalle.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Vaikken nykyisistä vihreistä hirveästi pidä, niin poliitikon parisuhdeasioiden sun muiden yksityisten asioiden vatulointi julkisessa keskustelussa saa minultakin tyrmäyksen, jos tietenkin asianomainen ei ole julkisuudessa hurskastellut asialla ja lytännyt muita asialla, jonka itse sitten lopulta teki.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Pettämisen asteita lienee monia. Jotkut saattavat vain olettaa, että tapailut toisen kanssa eivät täytä pettämisen syitä.

Joka tapauksessa, lähes jokaisen pettämisen taustalla on seksuaalinen kanssakäyminen.

Vasta silloin, kun suhde muuttuu pitkäkestoiseksi, vakavaksi seurustelusuhteeksi, on syytä erota.

Usein on niin, että pettämään lähtenyt ei useinkaan itse ole valmis muuttamaan olosuhteitaan. Hänen olettamuksensa on, että salasuhde on hyvä, eikä perhettä tarvitse rikkoa.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Tämän tyyppiset tapahtumat yksityiselämässä ovat kiusallisempia konservatiiviselle "koti-uskonto-isänmaa" väelle, kuin vihervasemmistolle, joka suhtautuu muutenkin asioihin vapaamielisemmin. Persujen. Kepulaisten ja Kokkareidenkin, puhumattakaan Krisuista on vaikeampi selittää tällaisia tapahtumia kannattajilleen ja muistahan ei ole väliäkään.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tai sitten toisinpäin riviviheriät ovat pettyneitä näin vanhakantaiseen puheejohtajaan parisuhteineen jossa tylsän monogamia rikkomisesta seuraa vieläkin tylsempi avioero.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kukaan sivullinen ei voi tietää mistä kahden ihmsen välisistä suhteissa on kysymyt,eikä niihin sivullisten pidä puuttua, mutta on myös periaatteita joita pitäisi kuinnioittaa ja yksi on "ettei kuormasta syödä" ja tiedän, että moni yritys pitää tästä periaatteesta varsin lujasti kiinni. Eri asia on jos molemmat samassa työpaikassa työskentelevät ovat "sinkkuja"

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Ei kai se nyt "kuormaa" katso jos kaksi ihmistä haluaa yhdessä "syödä" mitä haluaa. Työnantajalla on ehkä vähinten siihen asiaan mitään sanomista.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Väännän nyt rautalankasta Martikaiselle mitä tarkoitan, vaikka turhaa se taitaa olla. Perheellinen "Martikainen" toimii esimiehenä naivaltaisessa yrityksessä ja aloittaa suhteen alaisensa kanssa, joka voidaan tulkita esimiehen aseman hyväksikäytöksi ja monen yrityksen johto tulkitsee asian juuri noin ja juuri siksi, että työilmapiiri pysyisi "seesteisenä" tälläiseen toimintaan suhtaudutaan usein jyrkän kielteisesti. Aalto, Vihreiden entisenä vpj;a ja nyt puh. joht on esimiesasemassa puoluetoimiston henkilökuntaan ja se tässä asiassa hieman hiertää, ainakin itseäni.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #20

Paheksuttavaa tuossa esimerkissäsi on ainoastaan se että ilmeisesti aviossa oleva Martikainen aloittaa suhteen, se onko suhteen kohde lähiympäristöstä vain kauempaa on ihan merkityksetön asia työnantajalle ja kaikille muillekin. Luonnollistahan se on että ne jotka tapaavat päivittäin helpommin myös antautuvat tällaiseen ilkeään ,toisia satuttavaan toimintaan.
Pidätkö todella suurimpana hiertämisen aiheena Aallonkin tapauksessa sitä että uusi naisystävä (vai oliko nainen)oli puoluetoimiston henkilökuntaa ?
Esimiehenä "pakottaminen" seksisuhteeseen ja esimiesaseman hyväksikäyttäminen seksipartnerin etsimisessä on jo sitten ihan toisen luokan juttu, silloinhan taidetaan jo olla ihan rikollisessa toiminnassa eikä jälkiseuraamukset ole pelkkiä hiertymiä.

Marko Parkkola

"Kukaan sivullinen ei voi tietää mistä kahden ihmsen välisistä suhteissa on kysymyt,eikä niihin sivullisten pidä puuttua"

Arto Granlund, kun kyse on vihreiden puheenjohtajasta.

"No, Jussi elää kuin olisi kunnon muslimi, kaksi vaimoa, kaksi perhettä"

Arto Granlund, kun kyse on perussuomalaisten puheenjohtajasta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei tuossa ole ristiriitaa. Artohan vain totesi sen "Jussin" faktuaalisen tilanteen ilman kritisointia. Sen toteamuksen hän katsoi tarkoituksenmukaiseksi esittää, koska se samainen "Jussi" on itse kritisoinut vieraiden kulttuuri-ilmiöiden tuomista Suomeen.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Jussi ja Touko, hehän ovat kuin kaksi marjaa! Olen samaa mieltä monen kommentoijan kanssa siitä, että mitä se kenellekään kuuluu, miten he seksisuhteensa järjestävät. Toisaalta molemmat uudet puoluejohtajat antoivat lausuntoja, joissa sanoivat toimineensa "arvomaailmaansa vastaan"?

Siis vain tässä asiassa, vai miten nuo lausunnot on ymmärrettävä?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikö Jussin ja Toukon arvomaailmat ole täysin vastakkaiset? Hämmentävää.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ilmeisesti "kulissinomainen yksiavioisuus" yhdistää?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jotenkin sitä toivoisi, ettei tällaiset seiska-lehden tapaiset jutut leviäisi tänne puheenvuoroon, mutta ei se toisaalta yllätä.

Ainahan sitä kaivettava sontaa, kun se on niin valtavan kiinnostavaa, naapurin ja vieraan asiat ovat Suomalaiselle aina tärkeämpiä kuin omat asiat.

Halla-Ahon tapaus ja tämä tapaus ei millään lailla liity politiikaan, joten jos tällaisesta kiihottuu, niin ehkäpä on parempi tilata se Seiska. :)

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Olematta (liian) sovinistinen, niin valta-asemissa oleville miehille tuntuu tarjontaa riittävän.

Näin on aina ollut ja näin on aina oleva.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sopisiko tilanteeseen kuulla Lauri Tähkän esittämä biisi kipua. https://www.youtube.com/watch?v=6OvAjStpqyI

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Tuliko tehtyä ns. emämunaus?"

- Ei ainakaan poliittisesti, koska Aallon taustaryhmä on vihreät, puolueena yksi liberaaleimmista. Mahtaako puolueen ex-voimahahmoistakaan olla alkuperäisen ydinperheensä jäseniä muut kuin Osmo Soininvaara?

Jos Sari Essayah tekisi vastaavan tempun, voisi puheenjohtajan jakkara horjua niin että tuntuu.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Hyvinhän Jussi Halla-ahollekin taannoin kävi omiensa parissa - ja myös julkisuuden osalta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Esa, ootko muuten huomannut että Jussi Halla-Aho on varsin liberaali ja kaikkein tiukimmat "ihmisvastaiset" lähtivät arvopohjan mukana uuteen vaihtoehtoon?

Timpsukkahan kirjoitti että perussuomalaisten ihmisviha saa pian epämiellyttäviä muotoja kuten kannatusta eutanasialle...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #27

Puolueen äänestäjäkunta lie kuitenkin sitä kaikkein konservatiivisinta sakkia, jopa kristillisiä änkyrämpää. (Kd:llä on sentään mm. käsitteet armo ja lähimmäisenrakkaus...)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #40

Esa Mäkinen, nyt keskustellaan Touko Aallon kuormasta syönnistä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #40

Esa Mäkinen, nyt keskustellaan Touko Aallon kuormasta syönnistä.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #27

"Jussi Halla-Aho on varsin liberaali"

Aivan varmaan kuinhan henkilö on oikeanvärinen ja -uskoinen...

Muutenhan Jussi on aika selkeäsi rasistinen. Eli hän puhuu ainoastaan tietyn väristen ja uskontoon liittyvien maahanmuuttajien rikollisuudesta.

Mikko, voit tietenkin osoittaa minun olettamani vääräksi: Jussi on myös puhunut vaikkapa venäläisten ja virolaisten rikollisuudesta.

Enpä kyllä usko sinun löytävän esimerkkejä siitä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tällaisesta porukastako pääministeripuolue?http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708092200316245_u0.shtml

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Oot Vesa vaan niin tottunut niihin Keskustan kansallispukuisiin maatalon emäntiin. Parikymppiset misut nyt vaan on hotteja ja Toukolla on ollut viikolla tylsää Stadissa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kun vihreä ei tiedä että ulkomaille rekisteröidyllä autolla ei saa ajaa Suomessa, tai että remontteja ei saa teettää pimeänä niin ei mikään ihme jos ei tiedä sitäkään että vieraissakaan ei pitäis käydä jos on jo naimisissa. Kaikkia noita yhdistää se että ilman käryä sama meno olisi jatkunut hamaan tappiin saakka, ihme arvopohja ;) .
Jos vihreiden uusi puheenjohtaja pystyy pokkana pettämään sen kaikkein lähimpänsä niin hyvää jatkoa vaan ja luottamusta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Puhut Matti vähän, mutta asiaa.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Liekköhän kumpikaan tämän lauseen väittämistä totta.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #30

Kaksi ensimmäistä oli ministereitä ja aiempia vihreitten puheenjohtajia jotka ei vaan tienny, toivottavasti kolmannesta ei tule ikinä ministeriä. Vaikka tietämättömyyden on jo perinnyt edeltäjiltään.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #32

Ja miten tämä liitty nykyiseen vihreiden puheenjohtajaan?

Matti, minkä ihmeen takia haluat kuulua niihin, jotka tuomitsevat henkilön häntä edeltäneiden perusteella?

Eikö jokainen henkilö ole oma itsensä? Eikö häntä pidä arvioida hänen omien tekojensa perusteella?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #46

Samanhenkiset ja samanlaisen moraalin omaavat hakeutuvat kaltaistensa joukkoon,olisikohan siitä kysymys ?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #46

Tuomitsinko? Annoin vain pari esimerkkiä vihreitten "perinteistä", miten puheenjohtajat toimii kunnes käry käy. Joillekkin vieraissa käyminen on "geeneissä" .

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Huomaan, että olen ainoa naispuolinen kommentoija. Mistähän tämä kertoo?

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Emämunaus tosiaankin.

Nyt vihreät menettää konservatiiviset äänestäjänsä joita on puolueessa paljon enemmän kuin äärifeministejä.

Ja samalla tie kolmen suurimman puolueen joukkoon jää vain unelmaksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Matti Vanhanen on presidenttiehdokas.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Hienoa! Kerrankin sarkasmia, jonka minäkin ymmärrän!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kyllä vegaanillekin voi tulla vastustamaton lihanhimo.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Minä olen sitten tosi heikosti ajan tasalla, koska tuostakaan en tiennyt ennen kuin tässä kerrottiin.

Paljoltahan tuossa on kyse siitä, miten asian on hoitanut ja hoitaa. Kaikki suhteet eivät vain aina onnistu. Tietenkin ikävää jätetyn kannalta, jos häntä on vedätetty pitkäänkin.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Se on äärimmäisen vastenmielistä hyökätä ketä tahansa vastaan tämän yksityiselämän valintojen perusteella, olipa sitten mistä puolueesta tahansa.

Blogistin kannattaa perustaa ensimmäisten kivien heittäjien puolue. Jäseneksi vain erheettömät. Ellei sitten omaa puoluettaan jo sellaisena pidä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Sanomalehtimiehet ja toimittajat ja muu mediaväki on ensimmäisiä kivienheittäjiä mutta ne tekevät työtään poliittisin perustein.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#42

>Se on äärimmäisen vastenmielistä hyökätä ketä tahansa vastaan tämän yksityiselämän valintojen perusteella....

ooo

Jos avioliitosta puhutaan, se on vain osittain yksityisasia. Elämme järjestäytyneessä yhteiskunnassa monine velvoitteineen ja etuineen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Entäs avoliitto sitten?

Kyllä nuo monet velvoitteet ja edut, mitkä avioliittoon jollain tavoin kuuluvat, ovat myös jokaisen yksityisasioita. Ja siltä osin kuin katsot, etteivät ne olisikaan, niin joka tapauksessa on fakta, että et voi tietää millainen tilanne kunkin avioeron takana todellisuudessa on vallinnut. Viestintäsi tuntuu lähtevän sellaisesta pumpulissa kasvaneen olettamuksesta, että kyllä kaikki voivat keskenään jatkaa, kun vain hyvää tahtoa löytyy. Näin ei vain ole asian laita.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #61

#61

Avioliitosta keskusteltaessa pitäisi suuret voimavarat yhteiskunnassa saada jollakin tavalla suunnattua siihen, että ei syntyisi vääriä liittoja, koska puolet päättyy eroon ja jokainen ero on tragedia yhteiskunnalle, perheelle ja erityisesti lapsille.

On totta, että kirjoitukseni tuntuvat setämäisiltä, mutta parisuhde/avio- ongelmat ovat suuret yhteiskunnassa.

Itse en ole mallikansalainen, mutta tähän ikään mennessä ajatuksia ja kokemuksia on syntynyt väkisinkin, osa vääriä, osa oikeita.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #63

"suuret voimavarat yhteiskunnassa saada jollakin tavalla suunnattua siihen, että ei syntyisi vääriä liittoja,"

Olisihan tuo hienoa, mutta lievästi sanottuna "aika hankala" toteuttaa.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #64

#64

Aika hankalaa, totta, mutta ei se mahdotonta ole, koska kuitenkin jo lähes puolet pareista pysyy saman katonalla .

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #66

Ne puolet pysyvät luontaisesti ilman yhteiskunnan panostusta.

Ajatuksesi pitää oikeastaan sisällään avioliittotestin ennen avioliiton hyväksymistä. Sillä testillä sitten pyrittäisiin tunnistamaan se toinen puolikas eikä avioliittoon vihittäisi.

Kuten sanoin, niin lievästi sanottuna hankalaa, miltei mahdotonta.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Emämunaus?

Ehkäpä tämä kertoo enemmän sinun ajatusmaailmastasi kuin mistään muusta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tulipahan nyt todistetuksi, että ainakin Vihreiden puheenjohtaja on hetero.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#49
>...... ainakin Vihreiden puheenjohtaja on hetero......

ooo

.....mutta hutero....

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Todennäköisyys ensimmäisen liiton päättymisestä eroon ooli viime vuonna (2015) 39 prosenttia. Eroon päätyneistä ensiliitoista puolet on kestänyt alle 10 vuotta.

Eikä siinä mainita puoluetaustasta sanallakaan.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/aviol...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kuinka muuten oli Kekkosen arvostuksen kanssa Suomen kansan keskuudessa?

Hänen monista suhteistaan ei silloisessa ilmapiirissä mässäilty julkisuudessa, mutta ne tiedettiin kuitenkin. Kun suhde suurlähettiläs Hallaman vaimoon oli kiihkeimmillään Kekkosta kritisoitiin jonkin verran yleisönosastossa erään TV:n Linnanjuhlaesityksen jälkeen siitä, että hän ei seurannut Sylviä yhdessä tämän pyörätuolin työntäjien kanssa poistuessaan ovelta saliin kättelyepisodin jälkeen, vaan hän kiiruhti sinne reippain askelin jättäen Sylvin tuoleineen ilman katseenkaan luomista.

Yleisesti ottaen kuitenkin Kekkosen imago jotenkin vain parani kansan keskuudessa, kun oli tosi mies. Hänen gallupkannatuksensa oli suurimman osan aikaa jossain 75%:n tietämissä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tovin seurannut keskustelua aiheesta Vihreiden palstalla. On noita moralisoivia naisia siellä ainakin omiksi tarpeiksi. Vähän jo säälittää Toukon puolesta.

Hannu Töyri

On se surkeaa... Pääsee puouetoimistoon, niin eikun ensimäisenä kiinni vaan ja kaikki läpi.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Taisit nyt tietoisesti loukata puoluetoimiston naispuolisia työntekijöitä. Moukka.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, ja eihän sitä tiedä kumpi osapuoli siellä puoluetoimistossa on varsinaisesti aloitteellinen ollut.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

On kuitenkin Vihreiden kannalta erinomaisen onnekasta, että puolueen presidenttiehdokas elää vakaassa rekisteröidyssä parisuhteessa eikä näin ollen aiheuta pahennusta äänestäjäkunnassa.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Naisen kuvia, twiittejä Tinder-hoidoista ja muusta lukiessa tulee kyllä mieleen, että onkohan Aallolla kaikki kotona. Vaikka epäilemättä pippelin mielestä on ihan sama mitä nainen päästää suustaan, kunhan on auki ja pärisee.

    «vaikka kyse olisi kuinka aidosta rakkaudesta tahansa»

On vaikea ajatella, että ko. suhteesta kehittyisi mitään aitoa rakkautta tai muutakaan sellaista. Vaikka mistäpä sitä koskaan tietää!

    «Sen verran kova moka tuli nyt tehtyä.»

Tällä kertaa kehittyi näin. Halla-Aho, Kankaanniemi, Kanerva ja Elo selvisivät vaimon nuhteluilla, joskin heillä oli useimmilla jälkikasvuakin, toisin kuin Aallolla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset