VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

On itsekritiikin aika pääministeripuolue Suomen Keskusta

Vasemmistonuorten mukaan ”hallitus on nyt kaksi vuotta ahkerasti kasvattanut eriarvoisuutta ja toiminut rikkaiden edunvalvojana”.

– Juha Sipilä kutsui kaikki yhteisiin talkoisiin, mutta rikkaat ovat jääneet pois talkoista vaatien samalla muilta palkkamalttia. Työntekijät ovat leikkauksissa kantaneet vastuun rikkaiden seuratessa sivusta.

– Valtio-omistajan hiljainen hyväksyntä valtionyhtiö Finnairin johtajan Pekka Vauramon 130 000 euron lisäeläkkeelle kertoo paljon hallituksen johdon asenteista, Vasemmistonuoret jatkaa.

Tämä on valitettava tosiasia ja yhdyn Vasemmistonuorten näkemykseen. Näin röyhkeä hyvätuloisten ja varakkaiden ihmisten suosiminen hallituksesta käsin ei voi enää jatkua eikä tällainen meininki ole todellista keskustalaista lämminsydämistä yhteiskuntapolitiikkaa. On itsekritiikin aika pääministeripuolue Suomen Keskusta.

Olen todennut jo aikaisemmin, että puolueeni on mennyt liikaa oikealle ja on aika palata juurilleen, missä kaikista pidetään hyvää huolta eikä vain niistä, joilla menee muutenkin hyvin. Jos kohta mikään muu ei auta, niin puolueen puheenjohtaja on vaihdettava sellaiseen henkilöön, jolla on suurta sydäntä nähdä pintaa syvemmälle. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Vesa Levonen. Ilmeisesti meitä ei pelasta kuin vasemmisto, keskusta tähän ei pysty. Keskusta ei tule olemaan nykyisellä politiikallaan seuraavassa hallituksessa, edes keskustalaiset eivät luota Juha Sipilän hallitukseen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Joku roti se olla pitää. Kaikella on rajansa, ahneudellakin.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Uskoin parempaan, kun nykyinen hallitus kursittiin kasaan. En niinkään puolueiden politiikkaan, vaan henkilöihin, jotka saivat vallan ja vastuun. Syntyi kompromissien äiti.

Kiky. Mitä se Suomelle, minulle, tai sinulle on antanut, tai tulee antamaan. Kikyn sijaan odotin todellista yrittämisen reformia. Ei syntynyt. Odotin ja toivoin hallituksen sisäistävän yhteisöllisen yrittämisen mahdollisuuden. Joko ei ymmärretty, tai ei uskallettu. Duunariosaakkuusmenettelyllä olisi ollut mahdollisuus. Ei tämän hallituksen aikana.
Ari tuossa aiemmin huuteli vassariapua. On sielläkin suunnassa jotain havaittavissa. Suurin osa aktiiveista on niin tiuikassa liimaantuneena vanhoihin kärpäspapereihin, ettei millään pääse irtautumaan.
Olen näihin päiviin asti ollut erittäin vihervastainen. Uusi puheenjohtajansa on saanut pääni ja takkini asennoitumaan verkalleen uuteen uskoon.

Sote. Kun sotea kursitaan kasaan, itken ja nauran pätkittäin. Demokratiapolitiikka lyö päätänsä seinään taukoamatta. On varmaa, että monien hallitusten työn tuloksena on saatu jotain pohjaa jollekin, mutta sekin pilattiin valinnanvapaudella ja maakuntalauluilla. Lähtökohta oli liian vahvasti poliittinen kähmintä. Potilas ja säästöt, eli lähtöarvot unohtuivat.

Kaikki muu, mitä on saatu aikaiseksi, on myöhemmin havaittu toimimattomaksi. On oltu, kuin kiikkkulaudalla hyppimässä matalassa huoneessa. On yritetty ponnistaa korkealle ja mitä lujemmin on ponkautettu, niin sitä enempi on päähän sattunut. Omaan päähän ja kaverin päähän.

Nyt odottelen, että uusi upea viinalaki menee läpi. Näin saadaan mukavat karnevaalit syksyn palkkaneuvotteluihin. MIkäli Sininen Tulevaisuus (Sintu) kaataa viinalain voimaantulon, kelpuutan teidät kisaan vihreiden kera.

Nyt meikämanne siirtyy TV:lle MM-kisoihin. Ei muuten, mutta ne urheilijatytöt on kivasti pukeutuneita.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Hannu puhut asiaa. Tähän, kun vielä lisätään mm. nämä perustuslain vastaiset yritykset saattaa sote voimaan ja perussuomalaisen puolueen jakautuminen kahtia, joka sai aikaan poliittisen hajaannuksen, niin eihän tämä ole enää kenenkään kiva katsella. Demokratian halventamista, vaikka talous kuinka elpyy eikä sekään tule näkymään kaikkien lompsassa. Monilla lapsiperheilläkin on puutetta ihan perustarpeista; ruoka, vaatteet jne. Kyllä kritiikki on paikallaan ja Keskustankin pitäisi nyt käydä arvokeskustelua eikä ottaa liian kevyesti. Se kostautuu muuten vielä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Joku roti se olla pitää

Sipilä:"Tulos tai ulos". Olisiko aika toteuttaa edes tuo lupaus Sipilän ?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ei tuo itsekritiikki ainakaan täällä Puheenvuorossa näytä lähtevän liikkeelle.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Börje, en millään saa otetta, mitä tarkoitat lausunnollasi. Pyydän tarkennusta, voidakseni osallistua sanomaasi.

Tässä mediassa tuntuu kiinnostus olevan suurin, kun ne meidän kansanedustajapolitiikkommen pukkaavat blogin, jolla on tarkoitus pyydystää ideoita, joita voivat tuoda retostellen esiin omasta puimakoneestaan tulleena.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset