VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Laura Huhtasaari -populistisesta blondistako PS presidenttiehdokas?

Mitä enemmän katselee ja kuuntelee perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi aikovaa kansanedustaja Laura Huhtasaarta, niin sitä vakuuttuneemmaksi tulee siitä, ettei hänen puheitaan voi ottaa enää kovin tosissaan ja toivottavasti hänestä ei tule koskaan Suomen tasavallan presidenttiä ja sotavoimiemme ylipäällikköä.

Lieneekö kyse myös näistä puolueen hajoamisesta johtuvista ”jälkijäristyksistä”, että näinkin koulutettu ja nätti blondi joutuu kalastelemaan entistä populistisemmin kovassa poliittisessa kamppailussa takaisin niiden suomalaisten kannatusta, jotka katosivat perussuomalaisten kantaessa hallitusvastuuta yhdessä keskustan ja kokoomuksen kanssa. Siinä ei varmasti tule silloin aina ajatelleeksi, kun sanoo mitä sylki suuhun tuo. Tällaista puhetta ei kuitenkaan tulevan presidentin suusta toivoisi koskaan kuulevan. Viitaten esimerkiksi nyt näihin hänen viimeaikaisiin Suomen maanpuolustusta koskeviin jo pölhöpopulistisiksi meneviin lausuntoihin.

Laura Huhtasaaren maahanmuuttokriittisyys ja hänen EU-vastaiset puheet ovat yleisesti tiedossa, mutta en kovin paljon ole kuullut häneltä ehdotuksia esimerkiksi siihen, miten Suomen työpaikat ja vienti saadaan uudestaan sellaiseen nousuun, että leipää ja toimeentuloa riittää paremmin jokaisen suomalaisen kotiin. Hänellä näyttäisi olevan myös jonkin verran "homofobiaa". Populistisilla iskulauseilla ja kiihdytyspuheilla ei tätä maata kuitenkaan rakenneta ja siinä mielessä alan ymmärtää paremmin sitäkin, miksi hänen kaltaisensa poliitikot eivät voi koskaan johtaa Suomea eikä heitä pidä myöskään päästää johtamaan Suomea.

Se arvomaailma, minkä itse kuvittelin kuuluvan perussuomalaisten todellisiksi arvoiksi, on kyllä viimeistään nyt itsellänikin rapissut. Tässä mielessä ei ole ihme nämä entisen peruspomo Timo Soinin puheet vedenpaisumuksesta, vaikka olen samalla huolissani myös hänen terveydestä.

Kautta maailmanhistorian on nähty kuinka tällaiset ääripäihin lukeutuvat kansallismieliset johtajat rikkovat ihmisten perusoikeuksia ja saavat vain enemmän pahaa kuin hyvää aikaan. Tällaisia johtajia ei maamme kaipaa ja historian ei pidä antaa toistaa itseään. Onneksi suomalaisten enemmistö on tämän hyvin tiedostanut.

Varusmiespalveluksen suorittaneena sotilaana, rauhanturvajoukkojen palveluksessa olleena sotilaspoliisina, vakituisessa poliisin ammatissa ja luottamushenkilöksi valittuna kunnanvaltuutettuna en voi muuta todeta kuin sen, että toivottavasti myös nykyisenkaltaisissa perussuomalaisissa voittaa järki ja sen puoluevaltuusto valitsee presidenttiehdokkaaksi mieluummin esimerkiksi Vantaan kaupunginvaltuutettuna toimivan Niilo Kärjen, joka on myös entinen ammattisotilas. Olettaen, että hän kilpailisi ehdokkuudesta Laura Huhtasaaren kanssa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Otsikkoakaan et sitten onnistunut kirjoittamaan halveeramatta, vähättelemättä, blondittelematta joten se siitä sinun arvomaailmastasi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ensinnäkin politiikassa pitää kestää kovaakin kritiikkiä. Toiseksi Laura Huhtasaari on populistipoliitikko ja koko perussuomalaiset puolue on ns. populistipuolue. Minusta hän on myös ilmiselvästi blondi, kun katsoo hänen hiuksiaan vai onko näössäni jotain vikaa? Otsikko ei ollut tarkoitettu loukkaavaksi, koska kaikki otsikossa oleva on faktaa. Osaatko Mikko ajatella asiaa tältä kantilta ja voisitko mieluummin keskittyä argumentoimaan itse substanssia?

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Onko vaaleiden hiusten värissä jokin sellainen virhe, jota voidaan käyttää lyömäaseena.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jos näin ymmärsit, niin siitä pahoitteluni. Ehkä Lauralla on värjätyt hiukset, joten olisi pitänyt jättää tämä mainitsematta. Voisitko kuitenkin sinäkin Liisa mennä itseasiaan?

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Et ehkä itse huomaa, että käytit termiä halventavassa mielessä. Blondi terminä, on negativiisesti arvovarautunut.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #5

Lainaan hiukan erään älykkään henkilön ajatuksia nyt, sitten en enää viitsi kommentoida:

Vetää surulliseksi tämä keskustelun taso.

Kun kompetenssi ei riitä asialliseen keskusteluun itse asiasta, siirrytään sättimään kirjoittajaa:

"Argumentum ad hominem tai lyhyesti ad hominem (lat. homo, henkilö, argumentointi henkilöä vastaan) on argumentaation muoto, jossa argumentoija viittaa joihinkin vastapuolen piirteisiin, joilla ei ole merkitystä keskusteltavan aiheen kannalta."

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri Vastaus kommenttiin #7

Surullista, mutta nyt arvioitiin blogin otsikon ad hominem argumentaatiota.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #11

No vielä kerran kommentoin sinulle, siltä osin käänsin takkiani nyt. Pahoitteluni vielä kerran, jos ajattelemattomuudesta, huolimattomuudesta ja tietämättömyydestä loukkasin otsikollani, vaikka se ei ollut vilpittömästi tarkoitukseni. Nyt sitten Liisa jo asiaankin, muuten menee jankuttamiseksi, kiitos.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #7

"Vetää surulliseksi tämä keskustelun taso".
Ja kukahan tuon tason valitsi ? Löytyykö läheltä yhtään peiliä ?

Jari Ikonen

On se kuitenkin parempi että ehdokas sanoo suoraan ja selkokielisesti mitä mieltä asioista on toisin kuin kirjoittajan viiteryhmän "yli-ihmisehdokas", jonka puheista ei saa pihviä esille suurennuslasillakaan. No jos valinta osuu Vanhaseen niin kirjoittaja varmaankin voisi jo hyvissä ajoin ilmoittautua talkooporukkaan siivoamaan lautakasoja Tamminiemestä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Vaikka Vanhanen on samasta puolueesta, todennäköisesti asettuisin tämän mainitsemasi "yli-ihmisen" taakse kuin Vanhasen. Niilo Kärki, jos kuka olisi sopiva presidentiksi ja sotavoimiemme ylipäälliköksi. Valitettavasti hänenkin mahdollisuudet voittaa istuvaa presidenttiä olisivat todennäköisesti heikot kuten kaikkien muidenkin ehdokkaiden. Sauli Niinistön "kilpeen" on tullut pieni särö, mutta se tuskin estää hänen valintaansa uudelleen. Harkitsen omaa ehdokastani vielä. Jos Niinistöä parempaa ei tule, niin sitten menen taas hänen taakseen kuten viime vaaleissa.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Vanhasen lautakasat ja naissotkut ovat pientä verrattuna siihen, että hän pääministerinä oli lahjoittamassa n. 20 miljardin arvoista Kemiraa norjalaisille. http://sibilyanev.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236031-...

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Suurista linjakysymyksistä jokainen saa tehdä omat johtopäätöksensä ja on hienoa, että Suomen politiikoillakin mielipiteitä on useita, emme elä yhden totuuden maailmassa. Siksi äänestäjällä on mahdollisuus valita hyvin erilaisten ehdokkaiden väliltä kuten vaikka Vanhasen ja Huhtasaaren, joista ensimmäinen on klassinen, puheissaan erittäin varovainen ja liittovaltiomies (kannattaa suveneriteetin kutistamista, ts. itsenäisyyden murentamista) ja jälkimmäinen isänmaallinen ja suorasanainen.

Toimittajien työ olisi kysellä Huhtasaaren kantoja laajemminkin. Politiikka on täynnä jossei tabu - aiheita niin sellaisia joista on paras aina puhua ympäripyöreitä. Huhtasaaren vahvuus taikka heikkous, kuinka vain, on, että hän sanoo kysyttäessä mielipiteensä vaikkei ehkä kannattaisi. Jos asiallista kritiikkiä haluaa esittää, sitä ei ole näkynyt joten autan nyt teitä, niin se on juuri tämä suorasanaisuus yhdistettynä kokemattomuuteen (1. kauden kansanedustaja).

Taustoiltasi muuten moni on päätynyt ihan erilaisiin johtopäätöksiin, perussuomalaisten jäseneksi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Nyt sitä substanssia alkoi tulla, kiitos Mikko.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Laura Huhtasaari on esittänyt usein julkisuudessa, että Suomen olisi erottava EU:sta ja eurosta. Nykytilanteessa ero EU:sta olisi vaaraksi maan itsenäisyydelle ja ero eurosta vaarantaisi jättimäisistä veloista ja sitoumuksista johtuen maan talouden.

Meillä on itänaapurin kanssa yhteistä rajaa noin 1340 kilometriä ja käsitykseni mukaan se on hyvä pitää myös EU:n rajana. Mitä talouteen tulee, niin valtionvelka on yli 100 miljardia euroa. Vastuut ovat 13,974 miljardia euroa ERVV:ssä ja luxemburgilaisessa EU:sta riippumattomassa rahoitusyhtiö EVM:ssä ne saattavat nousta 12,6 miljardiin euroon saakka. Siirtyminen markkaan johtaisi markan devalvoitumiseen ja samassa suhteessa velat ja vastuut kasvaisivat. Esimerkiksi jos markka devalvoituisi 20 %, europerusteiset velat ja vastuut kasvaisivat 20 %.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jukka. Eurosta en ole ihan samaa mieltä, mutta muuten kyllä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Eurosta en ole ihan samaa mieltä

Haluisitko pitää eurot?
Vai erota EMU?
-Ja esim.maataloustuet ilman EU tukia,vain kansallinen tuki ja päättäjien palkkiot maksettaisiin markkoina ja penneinä ?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #23

Lähtökohtaisesti euron ottaminen käyttöön ei ollut hyvä asia, mutta sen on kerrottu olevan pakon sanelema juttu. Suomella ei olisi ollut pakkoa tehdä ns. sisäistä devalvaatiota, jos olisi ollut oma valuutta näinä vaikeina aikoina. Nyt, kun näyttää siltä, että kriisi helpottaa ja eurosta ei voi erota noin vain eikä sitä Suomen kansankaan enemmistö halua, niin vaihtoehtoa ei eurolle tällä hetkellä ole.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Eusta ei pidä kuitenkaan tehdä liittovaltiota, sitä kehitystä vastustan ehdottomasti.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Nykytilanteessa ero EU:sta olisi vaaraksi maan itsenäisyydelle ja ero eurosta vaarantaisi jättimäisistä veloista ja sitoumuksista johtuen maan talouden".
Suurempi vaara maan itsenäisyydelle on liittovaltio.
EU:ssa pysyminen saattaa tulla rutosti kalliimmaksi, kuin siitä eroaminen. EU maksattaa suomalaisilla etelän törsäyksiä ja tuhoaa metsäteollisuutemme, maataloutemme jne.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Kannatan perinteistä presidentinvaalikampanjaa jossa kehutaan omaa ehdokasta sen sijaan, että keskityttäisiin vain arvostelemaan muita.

Tässä tapauksessa siis kannattaisi tehdä kirjoitus Matti Vanhasen hiusten väristä ja kertoa, kuinka sillä on positiivinen vaikutus ehdokkaan arvoihin, mielipiteisiin ja älykkyyteen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Onhan tuokin mielipide. Onneksi meillä Suomessa on sananvapaus ja oikeus arvosteluun. Olen ollut Vanhasen Matin turvamiehenä Kosovossa, kun hän oli pääministeri ja piipahti siellä mutkan, muttei siitä todennäköisesti ole minulle presidentiksi asti. Katsotaan nyt vielä, kun kunnon kisat alkaa, voisinko kehua puolueemme ehdokasta ja asettua vielä hänen taakseenkin. Tällä hetkellä ei ole (vielä) sellaiset fiilikset avoimen oikeasti.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Vanhasen älystä tuli mieleen, kun Lappeenrannassa löydettiin joskus 1600-luvulla ruttoon kuolleita. Vanhanen oli löydön jälkeen jo täyttä päätä perustamassa totuuskomissiota.

Mika Sarivaara-Satta

Lauraan verrattuna muut ehdokkaat ovat tyhjänpäiväisiä lassyttajia Niinistöä myöten. EU-kiima ja mitähän nuo muut minusta ajattelee-kompleksi on huono yhdistelmä, sillä ei Unioni ole ihmisia varten, vaan ihmiset ovat Unionia varten.

Mika Sarivaara-Satta

Lisaksi populistiksi leimaaminen ei ole argumentti, vaan lähinnä verrattavissa rasisti- ja natsikortin käyttöön, kun oman agendan substanssi ja argumentit loppuvat.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Etkö tunne perussuomalaista puoluetta lainkaan vai onko jokin olennainen tieto mennyt ohitsesi.

Mika Sarivaara-Satta

Tottakai tunnen, ja PS on ainoa puolue, joka tunnistaa haittamaahanmuuton dysfunktionaaliset seuraukset avoimessa yhteiskunnassa, ja mikäli Suomi noudattaa EU:n taakanjako-mekanismia, niin yhteiskunnan perustusten rapautumiselle ei näy loppua, niin kauan kuin kehitysmaalaisia päästetään massoittain Eurooppaan. Valtion primääri tehtävä on suojella omia kansalaisiaan, ja niin ei ole tehty vuosikymmeniin, vaan samanlaisuuden (tasa-arvon) illuusiossa on uhrattu vapaus ja vastuu holhoamisen (turvallisuuden) nimissä, ja valtio, joka arvostaa turvallisuutta vapauden kustannuksella ei ansaitse kumpaakaan. Suomen EU-politiikka tarvitsee muutosta, ja Laura Huhtasaari edustaa tuota muutosta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #31

Tämän mitä sanoit ovat nyt myöntäneet jo muutkin Sipilää myöten, vaikka oli aluksi maahanmuuttoasioiden osalta vuoden 2015 syksyllä valmis majoittamaan maahanmuuttajia omaan asuntoonsakin. Minä olen ollut tätä mieltä jo ennen kuin koko perussuomalaista puoluetta oli edes olemassa. Olin reissannut maailmalla jo useita vuosia maastapoistamisasioissa pitkin maailmaa. Se on sitten eri asia, miten näitä sanomisia asioita ratkaistaan, muutetaan ja otetaan vastuuta. Siihen ei populismilla pitkälle pötkitä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jokainen saa olla mitä mieltä haluaa, mutta tyhjän saa pyytämättäkin. Laura Huhtasaaren populistisilla heitoilla ei maata rakenneta. Perussuomalaisistakin on tullut nyt niin herkkähipiäisiä, että ihan hävettää, kun ottaa huomioon minkälaista arvostelua ovat itse tehneet ja varsinkin entisen peruspomon Timo Soinin johtaessa opositiosta käsin joukkoja. Tämä on ns. once in a lifetime juttu ja perussuomalaisilla oli mahdollisuus vaikuttaa, mutta nyt ei enää ole. Pitää muistaa, että Suomi ei ole mikään yksipuoluejärjestelmä ja hallituksessa on aina muitakin ja päätökset tehdään yhdessä. Kritisoida saa ja yrittää etsiä aina parempia vaihtoehtoja, mutta turha on nillittää enää, koska toista mahdollisuutta ei ihan äkkiä perussuomalaisille tule ja jos joskus tulee, niin ei ne siellä sittenkään ole yksin. Siihen en usko, että Suomessa joku puolue olisi niin vahva kuin demarit vielä joskus kauan aikaa sitten olivat ja saivat enemmistönä mellastaa kuin sudet lammastarhassa. Populistiset heitot eivät tuo kenenkään pöytään leipää eikä sillä työpaikat ja bruttokansantuote nouse kasvuun. Ei populismilla laiteta hallitsematonta maahanmuuttoakaan kuriin, vaan siihen täytyy olla ratkaisuehdotuksia, joita sitten kansainvälisessä ympäristössä muutkin maat hyväksyy jne. Näin se menee, tästä voidaan väitellä loputtomiin eikä se muuksi muutu, jos Suomi pysyy kansainvälisenä, perusoikeuksia kunnioittavana ja demokraattisena maana tai ainakin niin kauan kuin pysyy. Minä ainakin aion olla tämän takuumiehenä niin kauan kuin henki pihisee, se on koko Suomen kansan etu.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Vesa, pidän sinua itsenäisenä ajattelijana, jopa rehellisyyteen taipuvaisena. Jos et levitä tätä laajemmin, niin kerron oman näkemykseni:
Laura Huhtasaari on paras tai lähes paras presidenttiehdokas PS-puolueelle, muttei valtakunnan paras ihminen (vielä) presidentiksi.

Ja sitten selitysosuus:
Eduskuntarymämme jakaantumisessa runsaasti poliittista kokemusta karkasi puolueesta. Otetaan nyt esimerkiksi ulkoministeri Soini. Hänellähän olisi kokemuksensa puolesta hyvät edellytykset myös presidentin viran hoitoon. Eri juttu, etteivät äänestäjät halua, eikä Soinikaan enää.

On demokraattista, että puolueet asettavat omat ehdokkaansa, vaikka Sauli Niinistö on ensiksikin kelvokas ja toisekseen todennäköinen voittaja. Muilla ehdokkailla on myös muita, vähän kuin mainostuksellisia tarkoitusperiä. Laura Huhtasaari erottuu jo otsikossa mainituilla piirteillä muista ehdokkaista. Sanoisin, että hän on trumpmaisin vaihtoehto.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sinäpä sen sanoit; trumpmaisin vaihtoehto. Tähän maahan ei haluta Trumppeja. Trumpin käy vielä huonosti, kun jatkaa sitä jatkuvaa muunnellun totuuden puhumista ja hän jos kuka kohtelee ihmisiä huonosti välittämättä edes oman hallintonsa virkamiesten perusoikeuksista. Minä pyrin olemaan ja olen niin oikeamielinen kuin ihminen vain voi olla ja ne perusoikeudet kuuluu kaikille, rikoksista epäillyille ja tuomituillekin, mutta kaikella on kuitenkin rajansa ja rajat tulevat aina jossain vaiheessa vastaan. Laura Huhtasaaren kansallismielisyys ei ole pahasta, kun se pysyy niissä sallituissa rajoissa, mutta hänellekin on rajat olemassa. Minulle ne tulivat nyt vastaan ja en haluaisi nähdä häntä PS presidenttiehdokkaana, siksi tämä kirjoitukseni. Jos hänet ehdokkaaksi valitaan ja siihen kelpuutetaan, niin hänellä on luonnollisesti ne samat oikeudet kuin muillakin, mutta myös velvollisuus käyttäytyä arvokkaasti.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Minä pyrin olemaan ja olen niin oikeamielinen kuin ihminen vain voi olla ja ne perusoikeudet kuuluu kaikille, rikoksista epäillyille ja tuomituillekin...".
Mutta ei vaaleahiuksisille eikä Persuille yleensäkään.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Huhtasaaren businessvajavaisuus poissulkee trumpmaisuuden.Trumpkiimainen lienee oikeampi kuvaus.En kyllä tunnista trumpimaista narsismiakaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Turha huolestua populististen blondipoliitikkojen edesottamuksista. He eivät enää viime vuosina ole menestyneet demokraattisissa vaaleissa.

Viimeksi Hillary Clinton , blondi populistinen presidenttiehdokas USA:ssa, hävisi vaalitaistonsa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Turha huolestua populististen blondipoliitikkojen edesottamuksista"

Eikö se melko vaalea ole tämä nykyinenkin USA:n pressa ? Se taitaakin tuo väri olla haitaksi vain naisille.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Blondilla tarkoitetaan yleensä vaaleaverikköä eli vaaleahiuksista naista.

Toki kieli "kehittyy" ja neitsytkin saattaa nykykielessä ja -merkityksessään olla myös mies.

P.S. Tunnetuin Blondi lienee Hitlerin narttukoira.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #37

Vähän tuon suuntaisia ajatuksia minunkin päähäni aiheesta tuli. Kun vielä lisätään sanaan ne mahdolliset ja mahdottomat laadulliset merkitykset mitkä sillä on niin siitäpä huomaa että se on loppujen lopuksi ihan sama mitä kirjoittaa. Tulkinta on siellä lukijan päässä ja sieltä se lähtee seuraavassa kommentissa taas elämään omaa elämäänsä. Kaikki voivat puhua ja kirjoittaa suuria totuuksia sanoilla jotka voi käsittää haluamallaan tavalla olematta kuitenkaan väärässä.
Suomen kieli on ihmeellinen ,saatikka kun siihen lisätään lainasanoja.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #39

Blondista puhuttaessa joku saattaisi väittää blogistin vetäneen esiin natsikortin.

Kts. #37 P.S.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Hieman täytyy puuttua Levosen tekstiin. Demareila yhdessä SKDL:n kanssa oli vasemmistoenemmistö vuosina -66-70. Se puolue joka sai mellastaa kuin sudet lammastarhassa oli maalaisliitto/kesk pres. Kekkosen ja Kremlin erityisessä suojeluksessa, Kekkonen piti kok. oppositiossa ja näin kesk. sai poliittista valtaa liikaa suhteettomasti saamansa äänimäärään nähden. Huhtasaaresta olen samaa mieltä blogistin kanssa ja heille jotka eivät ymmärrä Suomen asemaa kylmänsodan aikana ja heidän halua palata takaisin Venäjän vaikutuspiiriin niin suosittelen kirjastossa käyntiä. Isänmaallisuus on kaukana heistä jotka vaativat Suomea eroon EU:a.

Käyttäjän PetriPerta kuva
Petri Perta

Missä on kiukuttelevat feministit?

Käyttäjän RikuPakkanen kuva
Riku Pakkanen

Voi itku, kyllä on taas mieli pahoittunut. Siellä äänestykopissa onneksi voit äänestää ketä tahdot, vaikka lautaMattia jos siltä tuntuu, tai Paavoa. Ei ole kovinkaan hienoa puhua populismista jos omanpuolueen pääministeri, (siis se sama henkiö joka poliittisessa hierarkiassa hiekkalaatikon kovin jätkä) lupaa kotinsa maahanmuuttajille, se jos mikä on poulismia. Oman puoluuen näytöt om muutenkin aika heikolla kantilla näin valtakunnan tasolla, ei ole Suomen johtaminen sama kuin tulojen piilottelu firmasta verottjalta, tai sukulaistensa suosiminen valtion bisenksisssä.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Ei ne ehdokkaat vaan ne äänestäjät, jotka milloin minkäki syyn vuoksi antavat äänensä. Tehokkaasti ollaan menty metsään viimeiset 10 vuotta kun oikeisto imenyt äänet ja tehneet päätökset varakkaiden ja omaksi hyväksi häikäilemättä.

Näyttää ettei politiikkaan saada henkilöitä jotka ei pode altzheimeria kun ei muista puheitaan sekunnin jälkeen puhuttuaan. Oli kyse sitten Suomen tai maailman politiikasta. Toiset taas väittävät vakavalla naamalla että kuu on juustoa vaikka seisoisi kuussa ja näkee ettei se ole sitä, ei faktoilla ole mitään painoa kun halutaan se oma juttu läpi.

Se on jokseenkin sama minkä puolueen ja ajatusmaailman edustajaa äänestää, aina ne lupaa ettei leikata koulutuksesta, tuista, eläkkeistä ja vaalien jälkeen kaikesta leikataankin.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Se on jokseenkin sama minkä puolueen ja ajatusmaailman edustajaa äänestää...".
Niinpä. Ryhmäkurin takia yksittäisen ehdokkaan mielipiteellä ei ole mitään merkitystä. Saa puhua ja puhuukin pelkkää potaskaa. Vain kellokkaiden mielipide ratkaisee. Muut ovat pelkkiä kumileimasimia.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Pitäsikö politiikaan saada 6kk koeaika jolloin valittujen edustajien on osoitettava olevansa vaalipuheidensa takana ja koeajan lopussa järjestää vahvistusvaalit että hallinto uusiksi tai saa jatkaa loppuun asti?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset