VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Kantaako edes kokoomuslainen sisäministeri Paula Risikko vastuuta tapahtumista?

Sisäministeri Paula Risikko kertoi muun muassa Ilta-sanomien uutisten mukaan 3.6.2017, että poliisin Facebook ryhmää koskeva kirjoittelu perataan. Asiasta oli sovittu yhdessä poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen kanssa. http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005239049.html Poliisiylijohtaja teki asiasta myös tutkintapyynnön  valtakunnansyyttäjänvirastolle Long Playn jutusta keräämien tietojen perusteella.

Nyt, kun poliisin Facebook ryhmää koskevasta kirjoittelusta on annettu 4.7.2017 tutkinnanjohtajana toimineen kis Laura Sairasen päätös ja koko juttu kuivui kokoon, niin sisäministeri Risikko on ollut asiasta hiljaa. En ole ainakaan havainnut, että hän olisi viitsinyt edes pahoitella ryhmässä kirjoitelleisiin henkilöihin kohdistuneita turhiksikin osoittautuneita epäilyjä ja lainvastaiseksi epäiltyä virkamiehen kohtelua, kun nettipoliisi Marko Forss siirrettiin työpaikallaan toiseen tehtävään edes ilman asianmukaista yt-menettelyä.

Poliisissa on ollut lisäksi jo ennen tätä kohua ehkä Suomen työelämän pahin tietosuojaskandaali, johon sisältyy paljon muutakin lainvastaiseksi epäiltyä toimintaa ja sen tutkinta edelleen jatkuu. http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240604-onko-tassa-suomen-tyoelaman-pahin-tietoturvagate Tähänkään en ole nähnyt vielä minkäänlaista reagointia. Jos olisimme Ruotsissa, niin lehdetkin kirjoittaisivat jo ns. kynä sauhuten ja vastuukysymyksistä käytäisiin kiivasta keskustelua. Mihin katosivat myös Long Playssa vöyhkännyt toimittaja(t)?

Oikeusministeriön alaisessa valtakunnansyyttäjänvirastossa ja sen alapuolella toimivia joitakin syyttäjiä on myös syytä epäillä virheellisestä ja ylimielisestä menettelystä. Asiaan on myös havahtunut valtakunnansyyttäjänviraston johtaja, valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen ja myöntänyt helmikuussa 2017 advokaattilehdelle (I-2017) antamassaan haastattelussa, ettei poliisirikosten tutkinta herätä ulkopuolisissa kovin vahva luottamusta ja maahan pitäisi perustaa erillinen poliisirikosasioita tutkiva yksikkö. http://portfolio-web.ess.fi/www/Suomen_Asianajajaliitto/2017Advokaatti_1/#/18/

Kovin on hiljaa ollut myös uusi kokoomuslainen oikeusministerimme Antti Häkkänenkin enkä ole nähnyt hänenkään ottavan näin vakavaan asiaan mitään kantaa, vaikka hän johtaa nyt ministeriötä, jonka alaisessa yksikössä näyttää olevan myös vakavia laillisuusongelmia.

Meillä on siis itseasiassa kaksi kokoomuslaista ministeriä maan hallituksessa eivätkä he ole poliisia ja syyttäjälaitostakin koskevan skandaalin eteen näyttäneet tehneen vielä mitään. Onko tämä kokoomuslainen maan tapa? Toivottavasti ei ja molemmat ministerit kykenevät vielä katsomaan tapahtuneita tosiasioita silmiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset