VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Suomeen tarvitaan uudet eduskuntavaalit

Sitä sanotaan, että kaikki lähtee tosiasioiden tunnustamisesta ja asiat ovat usein miltä ne näyttävät. Nyt ne eivät vain näytä, vaan ne ovat niin kuin ne näyttävät. 

Kun perussuomalaisten puolue hajosi ja heti perään hallituksen ajama soteuudistus kaatui perustuslailliseen kysymykseen, hallituksen suosio kansan keskuudessa on kestämätön. Tämä näkyy myös oman puolueeni keskustan kannatusluvuissa todella rajuna laskuna viime vaalien tulokseen nähden. Puolueeni on myös mennyt liikaa oikealle ja on aika palata juurilleen, missä kaikista pidetään hyvää huolta eikä vain niistä, joilla menee muutenkin hyvin.

Hallituksen voimasuhteet ovat liian suuressa epätasapainossa. Sininen vaihtoehto ei ole edes mikään puolue ja sen ministerien määrä  hallituksessa on kohtuuttoman suuri. Kaiken kukkuraksi tällä vaihtoehdolla ei ole edes kansan mandaattia eduskunnassa ja se käy edelleen riitelyä eroon johtaneista syistä ja sen jälkivaikutuksista entisen emäpuolueen, perussuomalaisten kanssa. Tämä ei ole hyväksi parlamentarismille ja suomalaiselle perustuslakiin nojaavalle oikeusvaltiolle. Pidän tällaista hallituksen kokoonpanoa suorastaan demokratian irvikuvana.

Ainoa oikea ratkaisu nykyiseen poliittiseen hajaannukseen ja demokratian kunnioittamiseen on se, että pääministeri hakee hallitukselle eroa ja Suomessa pidetään uudet eduskuntavaalit. Näin valitettavasti nyt siitäkin huolimatta, että Suomen talous on kasvussa. Suomeen on saatavas taas sellainen eduskunta ja hallitus, jolla on kansan tuki ja luottamus takana.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Järkipuhetta keskustalaiselta. Toimeen pitää tarttu, ettei tapahdu mitä tapahtui perussuomalaisissa. Nykyinen hallitus on lähinnä demokratian irvikuva.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Kiitettävää realiteettien ja demokratian olemuksen ymmärtämistä.!
Ja oman puolueen historiallisen roolin ja tehtävän.
Kiitos.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Vesalta järkevintä puhetta, mitä olen keskustalaisen suusta kuullut.

Teidän tulee juurillepaluunne yhteydessä vaihtaa puheenjohtajaa. Sipilän johdolla se ei onnistu.

Joku järki tähän tilanteeseen pitää saada. Soinikin näyttää alkaneen "palata juurilleen". Ja se ei tiedä hyvää Keskustallekaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Oli pakko suositella. Ei blogisti ainakaan taktikoi oman puolueensa eduksi. Herää epäilykset, että voi vaikka kirjoittaa ihan rehellisesti, mitä ajattelee.

Eipä sillä, että Perussuomalaisetkaan olisivat parhaassa iskussa uusien vaalien osalta. Jos hallituksen ohjelmassa olisi ollut loppukaudelle jotain hyvää perussuomalaisten äänestäjäkunnalle, sitä hyvää ei tämä hallitus jaa, yms.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Harvinaisen järkevä ja rehellinen kannanotto. Ja vielä Keskustan suunnalta. Olen odottanut tällaista ulostuloa Kokoomuksen taholta. Mitä se Orpo oikein odottelee? Vai onko Kokoomukselle sittenkin vain eduksi, että meillä on toinenkin ökyporvaripuolue, joka on ajanut jopa Kokoomuksen ohi oikealta, niin kuin tämä Sipilän-Bernerin puolue on tehnyt?

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Timo Uotila. Kokoomuksen taholta saat odotta tällaista ulostuloa, toivotaan ettei kokoomus ole liian ylimilinen. Keskusta on alkanut ajatella , miten asiat pitäisi hoitaa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Viimeistään Sotkamossa 2018 Sipilälle kengänkuva persauksiin.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Niin. Jos ei itse ymmärrä erota ennen sitä.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Vaalit tarkoittaisi käytännössä RGB-hallitusta, eli sinipunavihreää pukkaisi.

PM Sipilä on hoitanut tehtävän olosuhteet huomioiden hyvin. Suuri osa ministereistä olisi kenties kuitenkin syytä vaihtaa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Useimmat näyttävät karsastavan hallitusta, joka on kuitenkin saanut lopulta talouden kasvu-uralle vuosikymmenen kestäneestä alamäestä.

Mikähän kokoonpano olisikaan nyt parempi ja uskottavampi nykyisen sijaan ?

Sateenkaarihallituksen toisintoko KOK + SDP + VAS + VIHREÄT akselilla ?

Tuskin Kokoomus lähtee enää tunkiolle pyöriteltäväksi toista kertaa, mikäli tolkuissaan olisivat ratkaisua tehdessään.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Hallituskuvio on erikoinen pattitilanne. Hallituksessa vain Kokoomuksella olisi poliittisesti varaa lähteä vaaleihin nyt. Sinisillä ei ole mitään ja Keskustan pitäisi keksiä miten oikaista kannatuksen syöksykierre. Oppositiossa taas ei ole mitään syytä kiirehtiä vaaleja, koska puolueiden kannatus vain paranee kuukausi kuukaudelta. Hallituksen auttaminen sitä täydentämällä olisi niille kuoleman suudelma.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Olen valmis äänestämään uuden eduskunnan vaikka joka vuosi. Sietäisivät olla jatkuvasti "varpaillaan" siitä , tuleeko potkut eduskunnasta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Vielä, kun saataisiin loppumaan nämä poliittiset sulle-mulle-sulle suhmuroinnit ja keskityttäisiin omien "hillotolppien" sijaan ajattelemaan koko kansakunnan etua, niin tiedä vaikka vielä joskus riittäisi jaettavaa sille tavalliselle Juurikorven mökin mummollekin, joka koko ikänsä on tehnyt töitä ja kiltisti maksanut veronsa Suomeen, kun Suomi neito on taas iskussa, you see.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset