VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Northvolk ja Kotka

Ruotsalainen akkutehdas Northvolk tekee sijoittamispäätöksensä odotetusti ns. kotipesäänsä, mutta miksi erityisesti Kotkassa saamme odottaa sellaista uutista, joka toisi samanlaista nostetta kuntalaisten hyvinvoinnille ja elinvoimaisuudelle kuten esimerkiksi Googlen sijoittuminen oli sitä Haminaan?

Kaiken aikaa meilläkin puhutaan siitä, kuinka kansainvälinen kaupunki Kotka on, sillä on hyvä logistinen sijainti ja yhdessä Haminan kanssa se on Suomen suurin vientisatama jne. Silti jäämme jatkuvasti muiden jalkoihin. Northvolkin menetys oli tietysti pettymys, vaikka sen saattoikin arvata. Kehitysyhtiö Cursor selittelee tätä mm. oppimistapahtumana. Kuinkahan monet oppimistapahtumat meidän on vielä käytävä täällä läpi ennen kuin onni lopulta potkaisee.

Cameron Sawyer kehitysyhtiöineen piti tuoda myös miljoonasijoittajat Kotkan Kantasatamaan. Kaikki on ollut suuria puheita ja lupauksia täynnä, mutta hämäräperäisten liiketoimien epäilyt ovat vain kasvaneet ja saa pelätä sydänkurkussa sitä, että Kotka höyrähtää lopullisesti ja sijoittaa sähkömiljoonansa sinne eikä opi tehdyistä virheistä yhtään mitään. Kun hunajaa on tullut, niin ”mehiläisetkin” ovat alkaneet pörrätä ympärillä ja ottajia näyttää riittävän.

Kuntalaki lähtee siitä periaatteesta, että kunta hoitaa itsehallinnon nojalla itselleen ottamansa tehtävät ja järjestää silla laissa erikseen säädetyt tehtävät. Kuntalaisten hyvinvointia ja elinvoimaa edistettäessä on huomioitava myös se, että palvelut järjestetään taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristöllisesti kestävällä tavalla. Tämä tarkoittaa silloin myös sitä, että Kotkan sähkömiljoonia sijoitettaessa rahoja käytetään tuottavasti ja turvallisesti.

Mikäli Kotkan Kantasatamahankkeeseen ei löydy ulkopuolisia sijoittajia, niin näpit irti Kotkan sähkörahoista. Jos Kotka ei kykene löytämään Kymenlaakson sähkön osakkeiden kaltaista tuottavaa ja turvallista sijoituskohdetta, moraalisesti oikea ratkaisu on laittaa Kotkan sähkörahat lainojen maksuun, joita on jouduttu ottamaan alijäämäisen talouden vuoksi vuosittaisten lisämäärärahojen tarpeeseen kunnan palveluiden ja tehtävien turvaamiseksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kotkassa kuten muuallakin Suomessa lakkoillaan laittomasti tämän tästä.
Ruotsissa joutuvat korpilakkoon syyllistyneet käräjille ja saavat kunnon sakot!

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

..lakkoiltiin , ei lakkoilla enää : Olen itse elänyt ne hulluimmat vuodet , jolloin esimerkiksi telakalla ( lopetettu ) riitti ´korpilakkoon´ syyksi , että joku oli nähnyt yhden putkimiehen marssivan työaikana portista ulos . Seuraavana päivänä selvisi , että hammaslääkäriin oli putkiukko menossa, mutta ei tuollaisten pikkuasioiden annettu ´luokkataisteluhenkeä`masentaa.

Sarkastisesti voisi sanoa , että Kotkasta puuttuvat lakkoilijat ; ovat kortistossa ; siellä on huono lakkoilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset