Perussuomalaisilla pestään likapyykkiä, mutta kaatuuko hallitus?

Perussuomalaiset jättänyt kansanedustaja Veera Ruoho arvosteli Ylen haastattelussa uutta perussuomalaisten puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa mm. huonosta pelisilmästä mahdollisiin ministerinimityksiin liittyen. Halla-aho on kieltänyt minkäänlaisen ministerilistan olemassaolon. Uskoisin kuitenkin, että tällainen lista on ollut. Jos ei "kassakaapissa", niin ainakin Halla-ahon ajatuksissa se on siintänyt. Sanoihan pääministeri Juha Sipiläkin, että vihjailuja mahdollisista ministerinimityksistä oli, kun neuvotteluja Halla-ahon johtaman perussuomalaisten ottamisesta hallitukseen neuvoteltiin.

Mitä tulee Jussi Halla-ahon aikaisempiin blogikirjoituksiin, joita on esitelty viime aikoina julkisuudessa, niin onhan siellä ollut sellaista tekstiä, että ihan pahaa tekee, kun niitä lukee. Kansanedustaja Ruoho on oikeassa sanoessaan sen, että Halla-ahon olisi kannattanut osoittaa tehokasta katumista. Silloin hänen uskottavuutensa muiden silmissä olisi todennäköisesti kasvanut, vaikkei se olisi tilannetta muuksi muuttanutkaan hallitusneuvotteluiden suhteen.

Tilanne on nyt kutkuttava, kun uutta liikehdintää on alkanut tapahtua perussuomalaisten ja sieltä lähteneiden välillä. Kansanedustaja Kike Elomaan ”katumusharjoitus” sinisestä tulevaisuudesta takaisin perussuomalaisiin osoittaa sen, kuinka arvaamaton tuo ihmismieli voikaan olla ja siksi hallituksen tulevaisuudestakaan ei voi enää kukaan olla varma. Tämä näkyi myös oikeusministeri Antti Häkkäsen kasvoilta, kun toimittaja haastatteli häntä taannoin A-studiossa liittyen mm. siihen kuinka suunnitelmallista Halla-ahon perussuomalaisten torppaaminen ulos hallituksesta olisi ollut.

Oikeusministeri Häkkäsen itsevarmuus oli tipotiessään ja ilme kertoi enemmän kuin tuhat sanaa. Kameroiden edessä oli vaivaantuneen oloinen mies. Yhtäältä hallituksen kaatuminen tekisi hänen oikeusministerin pestistään lyhyen kuin kananlennon, mutta toisaalta eihän oikeusministerinä ole silloin varmasti kenenkään helppo olla, kun asioista ei voi puhua suoraan ja vapaasti niin kuin ne ovat.

Suomen kannalta tilanne ei ole tietysti hyvä, jos hallitus kaatuu. Suomi on pitkästä aikaa päässyt talouskasvuun kiinni ja työttömyyskin on alkanut vähetä. Pääministeri Sipilän johtaman hallituksen aikana Suomen suunta on kääntynyt. Tämä antaa uskoa ja toivoa vielä paremmasta.

Kuitenkin hallituksen ns. kärkiministereiden toiminta perussuomalaisten puolueen asioihin liittyvissä prosesseissa ei ole ollut mukavaa katseltavaa ja hallitustyön jatkaminen ns. sinisen tulevaisuuden kanssa voi vielä kostautua hallitukselle.

Vaikka valtiosääntöoppineet ovat sanoneet, että järjestelyt uuden hallituksen kokoamiseksi olisivat olleet lainmukaiset, niin tämä jättää joka tapauksessa syvän arven suomalaisen demokratian ja oikeusvaltion kunnioittamiseen. Itse olisin jättänyt tekemättä U-käännöksen presidentin luokse mennessä ja tehnyt asiat hieman toisella tavalla. Silloin hallituskaan ei välttämättä olisi niin haavoittuvainen kuin mitä se nyt todellisuudessa on.

 

 

 

VesaLevonen
Kansalaispuolue Kotka

Kotkan kaupunginvaltuutettu: 2013–2016 ja 2017–2021, sitoutumaton
Sotilaskoulutus: Kainuun rajavartioston sissikomppania Kajaani 1986 (Auk Immola, Imatra), kansainvälinen sotilaspoliisikurssi Aalborg Tanska 2001
Sotilasarvo: Kersantti
Ammatti: Poliisi, vanhempi rikoskonstaapeli
Kansainväliset tehtävät: Sotilaspoliisi 2002–2003 KFOR-joukot Kosovo, maasta poistamisen koordinointi- ja saattotehtäviä ulkomaille 1992–2002 (Helsinki), 2005–2015 (Kotka), ulkomaanmatkoja muutama sata noin 80 maailman eri valtioon ja maanosat Eurooppa, Afrikka, Euraasia, Pohjois- ja Etelä-Amerikka)
Nykyiset tehtävät: Rikospoliisi, Kotka
Ikä: 52-v.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu