VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Perussuomalaisilla pestään likapyykkiä, mutta kaatuuko hallitus?

Perussuomalaiset jättänyt kansanedustaja Veera Ruoho arvosteli Ylen haastattelussa uutta perussuomalaisten puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa mm. huonosta pelisilmästä mahdollisiin ministerinimityksiin liittyen. Halla-aho on kieltänyt minkäänlaisen ministerilistan olemassaolon. Uskoisin kuitenkin, että tällainen lista on ollut. Jos ei "kassakaapissa", niin ainakin Halla-ahon ajatuksissa se on siintänyt. Sanoihan pääministeri Juha Sipiläkin, että vihjailuja mahdollisista ministerinimityksistä oli, kun neuvotteluja Halla-ahon johtaman perussuomalaisten ottamisesta hallitukseen neuvoteltiin.

Mitä tulee Jussi Halla-ahon aikaisempiin blogikirjoituksiin, joita on esitelty viime aikoina julkisuudessa, niin onhan siellä ollut sellaista tekstiä, että ihan pahaa tekee, kun niitä lukee. Kansanedustaja Ruoho on oikeassa sanoessaan sen, että Halla-ahon olisi kannattanut osoittaa tehokasta katumista. Silloin hänen uskottavuutensa muiden silmissä olisi todennäköisesti kasvanut, vaikkei se olisi tilannetta muuksi muuttanutkaan hallitusneuvotteluiden suhteen.

Tilanne on nyt kutkuttava, kun uutta liikehdintää on alkanut tapahtua perussuomalaisten ja sieltä lähteneiden välillä. Kansanedustaja Kike Elomaan ”katumusharjoitus” sinisestä tulevaisuudesta takaisin perussuomalaisiin osoittaa sen, kuinka arvaamaton tuo ihmismieli voikaan olla ja siksi hallituksen tulevaisuudestakaan ei voi enää kukaan olla varma. Tämä näkyi myös oikeusministeri Antti Häkkäsen kasvoilta, kun toimittaja haastatteli häntä taannoin A-studiossa liittyen mm. siihen kuinka suunnitelmallista Halla-ahon perussuomalaisten torppaaminen ulos hallituksesta olisi ollut.

Oikeusministeri Häkkäsen itsevarmuus oli tipotiessään ja ilme kertoi enemmän kuin tuhat sanaa. Kameroiden edessä oli vaivaantuneen oloinen mies. Yhtäältä hallituksen kaatuminen tekisi hänen oikeusministerin pestistään lyhyen kuin kananlennon, mutta toisaalta eihän oikeusministerinä ole silloin varmasti kenenkään helppo olla, kun asioista ei voi puhua suoraan ja vapaasti niin kuin ne ovat.

Suomen kannalta tilanne ei ole tietysti hyvä, jos hallitus kaatuu. Suomi on pitkästä aikaa päässyt talouskasvuun kiinni ja työttömyyskin on alkanut vähetä. Pääministeri Sipilän johtaman hallituksen aikana Suomen suunta on kääntynyt. Tämä antaa uskoa ja toivoa vielä paremmasta.

Kuitenkin hallituksen ns. kärkiministereiden toiminta perussuomalaisten puolueen asioihin liittyvissä prosesseissa ei ole ollut mukavaa katseltavaa ja hallitustyön jatkaminen ns. sinisen tulevaisuuden kanssa voi vielä kostautua hallitukselle.

Vaikka valtiosääntöoppineet ovat sanoneet, että järjestelyt uuden hallituksen kokoamiseksi olisivat olleet lainmukaiset, niin tämä jättää joka tapauksessa syvän arven suomalaisen demokratian ja oikeusvaltion kunnioittamiseen. Itse olisin jättänyt tekemättä U-käännöksen presidentin luokse mennessä ja tehnyt asiat hieman toisella tavalla. Silloin hallituskaan ei välttämättä olisi niin haavoittuvainen kuin mitä se nyt todellisuudessa on.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Perussuomalaisten loikkarien turvin uitetaan isoa haukea maaliin. Mielipidejohtajallamme olisi paikka viheltää peli poikki.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Kun ollaan keskellä osittain improvisoitua näytelmää, niin päätökset on tehtävä heti. Nyt on toimiva hallitus, ainakin toistaiseksi. Lomien jälkeen nähdään, kestääkö se. Kaikki jälkipuheet voidaan tuomita jälkiviisaudeksi, tai tapahtumien analysoinniksi. Lukija päättää. Itseäni viehättää ajatus uusista vaaleista, mutta kyllä hallitus toisaalta saa puolestani jatkaa vaikka kevääseen 2019. Aika näyttää!

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Elomaan loikkaamisen peruutus saattaa tietenkin johtua esim. sellaisesta asiasta, että hänen loikkauksensa jälkeen hän huomasi, että hänelle on syötetty pajunköyttä. Tämä tietenkin olettaen, ettei hän ollut suunnittelemassa loikkausta etukäteen, vaan että hänelle todellakin soitettiin viime hetkellä.

Koko hallitustemppuilu vaikuttaa kovasti Sipilän ja Orpon aloitteesta syntyneeltä yritykseltä kehittää maahan täysin liittovaltiomyönteinen, rajat 110% auki pitävä porvarihallitus.

Mitä hyötyä he ajattelevat tämän tuovan Suomelle ja suomalaisille, sitä en käsitä. Mutta ehkä heidän tavoitteenaan onkin hyödyn tuottaminen joillekin muille tahoille kuin suomalaisille.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Niin tai sitten on kyse ihan siitä että toiset ihmiset panikoivat helpommin kuin toiset. Ehkä Elomaa näki kalluptilanteen synkkänä eikä kerinnyt ajattelemaan asiaa järjellä vaan teki taas pikavalinnan vaikka nyt ei ollut edes kiirettä.. Kyllä halla-aho ottaa porukkaa takaisin vielä ensi keväänäkin jos joku tulee sille mielelle että persut on sittenkin jees.

Hallitus on tehty alunalkaen toimimaan koko vaalikauden ja asiat on ajettu sillä mielellä että vaalikauden lopussa on tulokset nähtävissä. Se on ihan selvää että Sipilä haluaa että hallitus on toimintakelpoinen koko kauden.

"Tämän blogin kommentit julkaistaan vasta kun ne on hyväksytty."
Tuo on syvältä ja antaa viitteitä blokistin ajatusmaailmasta ja sen valikoivuudesta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Moderointi on käytössä vain siksi, ettei tulisi ns. vihapuheita. Tosin en voi jatkuvasti seurata kommentteja, joten ne tulevat helposti myöhässä julkaistuksi ja siksi tämä moderointi ei ole hyvä asia. Voisin kokeilla ilman moderointia, pysyykö keskustelu asiallisena, kiitos palautteesta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

PM Sipilä ei välttämättä halua jatkaa yhden vaalikauden jälkeen enää politiikassa. Hänellä on talous turvattu, eikä ole taloudellista pakko roikkua poliittisissa asemissa tai viroissa.

Sen sijaan se, mitä Sipilä ja Orpo saivat aikaan puolueidensa uskottavina/ epäuskottavina johtajina, on voinut aiheuttaa molemmille pitkäaikaista vahinkoa.

Halla-ahokin totesi, ettei minkäänlainen katumus olisi avannut hänen johtamalleen PS:lle hallitusovia, sillä se tuomio oli suunniteltu jo etukäteen. Tarvittiin vain sopiva poliittinen syyte, ja sellainen on helppo löytää kenen tahansa taustoista.

Kun RKP:n presidenttiehdokkaana on ex-stalinisti (taistolainen), kuten mm. yksi Vihreiden MEP:eistä ja puolueen uusi pj. on SKP:n nuorisoliiton ex-jäsen, Kepun eduskuntaryhmän johtajana on luottamusaseman väärinkäytöstä ehdolliseen vankeuteen tuomittu, Kokoomuksen pj:n ja ex-sisäministerin juristi-puoliso työskentelee Maahanmuuttovirastossa, jolla on nyt yllin kyllin asiakkaita ja Sipilää on riepoteltu mediassa jne., kansalaisille on turha tarjoilla annettuja selityksiä PS:n kelvottomuudesta hallituspuolueena.

Mistä kaikesta ihmiset joutuisivatkaan "irtisanoutumaan" ja "tehokasta katumusta" harjoittamaan, jos kyseinen kriteeri koskisi kaikkia eduskunnan jäseniä?
Kun epärehellisyys saa valtaa eri muodoissaan sekä politiikassa, journalismissa, oikeuslaitoksessa että ns. yleisen oikeustajun puolella, siitä kärsii koko Suomen kansa.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska Vastaus kommenttiin #10

Eittämätön DoubleStandarts Systems, DSS,toimii ja kukoistaa Suomenmaassa; täytyy olla joko pahasti kujalla tai kovettu järjestelmän mies, jos tosissaan tämä kiistää.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #11

Noinhan se on - ilman turhia jaaritteluja. :))

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #10

"Halla-ahokin totesi, ettei minkäänlainen katumus olisi avannut hänen johtamalleen PS:lle hallitusovia, sillä se tuomio oli suunniteltu jo etukäteen. Tarvittiin vain sopiva poliittinen syyte, ja sellainen on helppo löytää kenen tahansa taustoista."

Juuri tuo olisi Halla-ahon pitänyt selvittää ennen ehdokkaaksi asettumista ja toimia sen mukaisesti. Ei kai tuo tyrmäys oikeesti mitenkään yllätyksenä tullut. Jussi ei halunnut persuja hallitukseen alunperinkään niin jotainhan nyt täytyy selittää äänestäjilleen, siis sille osalle joka vielä asioita ajattelee, osahan vaan huutaa hurmooksessa ,mestari,mestari.

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #10

Hyvä kuvaus nykytilanteesta.Ei nyt kuitenkaan säästellä oikeita vaikuttajia ja / joten esim.jäi puuttumaan, mm.ex pääministeri ja nyk.€U komission vara/ puhuvapää/johtaja,Jyrki Katainen,joka loikkasi Brysseliin kesken pääministeri/hallituskautensa.
Muistaakseni hänelläkin ollut aikanaan jotain epärehellistä toimintaa..mm. kokoomuslaisella kuntasektorilla,
kotikunnassaan..olikse Siilinjärvellä?
Naurettavan kaukaa ja tarkoitushakuisesti hakivat hallituksessa,pm.Sipilä ja vvm.orpo ,oikeutusta toimilleen,Jussi Halla Ahoa ja perusSuomalaisia vastaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mitä hyötyä uusista vaaleista olisi Suomen kannalta? Muuttuisiko poliittinen meno yhtään paremmaksi status-quo vaiheen jälkeen? Tietenkin kärsimätön ja kyrsivä , mutta näytötön oppositio odottaa uusia vaaleja kuin lehmät kevättä. Missä hajanaisen opposition meriitit, resurssit ja eväät?

Jaakko Paasonen

No.jos uudet vaalit noin pelottaa ,niin aina voit toivoa, että loppuvaalikaudella tapahtuu jotain, mikä nostaisi esim. demarit Tästä Hallasuosta, jonne ovat vajoamassa, keskustan mukana.
Hyötyähän vaaleista olisi se ,että nämä nyk.elostelijat putoaisivat eduskunnasta. Se vain ei taida sopia kaikille,ja
varsinkaan tsoinia aina halveksineille tahoille. ;-)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Voiko joku vahvistaa seuraavan:

Kiken isä Arvo Sainio loikkasi aikoinaan SMP:stä SKYP:iin, mutta teki jonkin ajan kuluttua paluun vennamolaisiin.

"Ykkösvaihe" käy ilmi Wikipediasta, ja Aimo Remeksen erään blogikommentin mukaan myös paluuloikka on todella tapahtunut.

Onko edestakainen vaihtaminen Kiken geneettinen kohtalo, joka "vain tapahtuu"?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Toivottavasti Mika Illman ei lukenut tuota viimeistä lausetta... :-)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Ihmisillä on vapaassa demokratiassa oikeus muuttaa mielipiteitään. Jotkut hyötyajattelijat tai tuuliviirit pyrkivät aina olemaan voittajajoukkueissa tai ovat fanaattisia ja hyvin aivopestyjä, epäitsenäisiä ajattelijoita.

Joillakin aate on kutsumuksena, vakaumuksena tai kodinkin perintönä. Kuitenkin takinkääntäjiä paheksutaan epäluotettaviksi henkilöiksi. Jokaisella on silti omakohtainen valinnanvapaus.

Diktatuurissa ja totalitarismissa: "Jos et ole meidän kanssamme, olet meitä vastaan." - Toisinajattelevia ja kerettiläisiä tuomitaan ja vainotaan. Nyt ja historiassa:

- On vain yksi ainoa järjestelmän/aatteen/uskonnon hyväksymä totuus.

Jouko Joki

Ei minua muu asia tässä niin isosti vaivaa mutta tämä demokraitia vaje ,sillä on Soinin porukalla viisi ministeriä 2-3% kannanatuksella.Sanovat olevansa isänmaan asialla ,mutta tosiasiassa ovat Kepun ja Kokoomuksen panttivankeina.Soinilta vois toimittajat tivata oliko hallitusratkaisusta tietoa etukäteen ,ei ole tullut minulle selväksi,luulisin että uskovana miehenä antaisi rehellisen vastauksen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ennen kunnioittamani Veera ruoho pelasi korttinsa huonosti. Äänestämällä Hallintarekisterilakia vastaan hän suututti Soinilaiset eikä päässyt mukaan loikkariryhmään. Toisaalta arvostelemalla voimakkaasti halla-ahoa hän poltti suhteessa perussuomalaisiin.

( Saneltu, ei kirjoitettu, erisnimien kapitalisointi vaihtelee. )

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Sanoin, että kunnioitin aiemmin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #22

Minkä liitit korttiensa huonosti pelaamiseen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ennen kunnioittamani Veera ruoho pelasi korttinsa huonosti. Äänestämällä Hallintarekisterilakia vastaan hän suututti Soinilaiset eikä päässyt mukaan loikkariryhmään. Toisaalta arvostelemalla voimakkaasti halla-ahoa hän poltti suhteessa perussuomalaisiin.

( Saneltu, ei kirjoitettu, erisnimien kapitalisointi vaihtelee. )

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Ihan mielenkiinnosta; millainen on tehokas katuminen ? Paskaahan jokainen poliitikko osaa puhua niin, että peräpukamia pukkaa suupieleen mutta millä erotetaan muunneltu katuminen, katuminen ja tehokas katuminen toisistaan ?

Käyttäjän TapioUkkola kuva
Tapio Ukkola

Kyllä "sinisissä" on vielä lisää pettyneitä, jotka miettivät paluuta niin, että säilyttävät kasvonsa kansan silmissä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"...niin tämä jättää joka tapauksessa syvän arven suomalaisen demokratian ja oikeusvaltion kunnioittamiseen."
Ei tule tyylipisteitä oikein kenellekään.

"...että Halla-ahon olisi kannattanut osoittaa tehokasta katumista."
Vaihtoehto tälle olisi ollut tehokas ponnistelu väärämielisen lain oikaisemiseksi. Jos laki olisi jo kumottu, tri Halla-aho voisi vedota siihen, että rangaistus tuli vanhan, korjaamattoman lain aikaan. En ole huomannut tätä tehokasta pyrkimystä korjaamiseen.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

"Pääministeri Sipilän johtaman hallituksen aikana Suomen suunta on kääntynyt. "

Niin on, eikä hallituksen puuhasteluilla ole ollut minkään valtakunnan vaikutusta globaaliin noususuhdanteeseen.

Mutta tottakai Sipilä ja kumppanit yrittävät taas harhauttaa kansaa ottamalla nousukauden omaan piikkiinsä. Tämä selittää hallituksen juostenkustut lakiesitykset, kun on ollut niin jumalaton kiire uskotella, että kansan kurjistaminen ja varakkaiden suosiminen olisi muka johtanut talouden nousuun.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Aloittaja pohtii: "Perussuomalaisilla pestään likapyykkiä, mutta kaatuuko hallitus?"
Tekisi mieli sanoa hallitukselle, tervemenoa, mutta suomalaisille oli ollut tarjolla vaihtoehdot, otatteko hiiden vai helvetin. Persuloikkareilla terästetty hallitus tulee tekemään Euroopan integraatioon liittyviä päätöksiä, jotka antavat Saksalle ja Ranskalle vallan sanella, miten täällä eleillään - siis hiisi. Toisessa tapauksessa, jos RKP ja KD olisivat tulleet hallitukseen tai olisi tullut ennenaikaiset eduskuntavaalit, edessä olisi ollut helvetti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset